Profilerat Ark Under En Sten (32 Bilder): Profilerat Under En Vit Sten Och Vilda, Andra Färger. Huset, Mantlat Med Professionellt Ark Och Grunden

Innehållsförteckning:

Video: Profilerat Ark Under En Sten (32 Bilder): Profilerat Under En Vit Sten Och Vilda, Andra Färger. Huset, Mantlat Med Professionellt Ark Och Grunden

Video: Profilerat Ark Under En Sten (32 Bilder): Profilerat Under En Vit Sten Och Vilda, Andra Färger. Huset, Mantlat Med Professionellt Ark Och Grunden
Video: Restaurering av ett jordkällarvalv 2024, Maj
Profilerat Ark Under En Sten (32 Bilder): Profilerat Under En Vit Sten Och Vilda, Andra Färger. Huset, Mantlat Med Professionellt Ark Och Grunden
Profilerat Ark Under En Sten (32 Bilder): Profilerat Under En Vit Sten Och Vilda, Andra Färger. Huset, Mantlat Med Professionellt Ark Och Grunden
Anonim

På den moderna byggmarknaden representeras en särskild kategori av varor av produkter, vars främsta fördel är en framgångsrik imitation. På grund av oförmågan att ha råd med något av högre kvalitet, naturligt och traditionellt, förvärvar människor ett kompromissalternativ. Och det blir ett efterbehandlingsmaterial eller annan byggprodukt, vilket är utåt svårt att skilja från det material som har blivit en modell. Så hände det med det profilerade arket under stenen - en bekväm, billig och populär produkt som används inom olika områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett professionellt ark är det material som framgångsrikt kan slutföra bilden av en byggnad under uppbyggnad. Om du inte sparade på att avsluta fasaderna, men medel för taket, staketet eller grinden redan är begränsade, är det fullt möjligt att vända sig till ett professionellt ark. Även för att det är ett imiterat material. Om den är gjord under en sten, är det bara på nära håll det möjligt att se att detta är en imitation med önskat tryck.

De främsta fördelarna med det profilerade arket:

  • hållbart material som garanterar långsiktigt skydd;
  • resistent mot aggressiv miljöpåverkan;
  • tillåter inte ånga och vatten att passera;
  • lättviktig;
  • resistent mot alkalier och syror;
  • har goda ljudisoleringsegenskaper;
  • bleknar inte i solen;
  • inte täckt med lav och mossa;
  • betraktas som ett budgetalternativ;
  • utskriftskvaliteten gör att ritningen kan förbli i sin ursprungliga form i flera år.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att sammanfatta är de främsta fördelarna med det profilerade arket dess tillförlitlighet och tillgänglighet, både när det gäller materialets förekomst på marknaden och vad gäller pris. O Den största nackdelen med materialet, som verkligen bör noteras, är svårigheten att lämna . Om det kommer smuts på ytan är det inte lätt att tvätta bort det. Och det profilerade arket är ganska lätt att repa. Men repen kommer inte att vara synlig för det mänskliga ögat, men kommer att kännas taktilt. Ett starkt slag kommer att lämna en betydande bucklor i metallplåten.

Människor som väljer denna produkt kanske vill bygga ett riktigt staket, men det här är ett dyrt projekt . Ett ark med wellpapp kommer att kosta flera gånger billigare. Och det kan också fästas helt enkelt på stålstolpar, stöd och stockar. Om vi jämför en sådan konstruktion med stenbeklädnad är det senare mycket mer besvärligt - en betong- eller tegelbas krävs.

Hastigheten och enkelheten att installera det profilerade arket är också dess fördel. Om du trimmar samma staket med marksten kan reparationer ta veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör dom det?

En professionell plåt är en metallbas, vars tjocklek är 0,5-0,8 mm. Ju tjockare arket desto dyrare är det. En skyddande beläggning appliceras nödvändigtvis på varje ark, så att materialet inte är rädd för rost . Samma beläggning gör den mer väderbeständig. Skyddsskiktet kan vara aluminiumsilikon, zink (varmt eller kallt), aluminozink. Ark med zink och aluzinkbeläggning har blivit utbredd.

Ett polymerskikt appliceras ovanpå det profilerade arket . Tack vare detta lager är färgen och mönstret på arken olika, vilket är bra för köparen när det gäller val. Denna polymerbeläggning gjorde det möjligt att imitera det profilerade arket - i det beskrivna exemplet, under en sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sektionsprofilblad är:

  • metallbas;
  • lager med korrosionsskyddande egenskaper;
  • passiveringsskikt - oxidanter verkar på korrosionsskyddet och det får styrka;
  • jordlager;
  • dekorativt polymerskikt.

Även om du använder det profilerade arket länge kommer det inte att ske någon delaminering av arken - materialets struktur förblir intakt. Och den här egenskapen vid tillverkning av ark lockar också många köpare: sannolikheten för att tegelverket kommer att deformeras är ganska högre än risken för förstörelse av staketet, grindar, balkonger, efterbehandling av källaren och andra strukturer i huset av profilerade ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Huvudklassificeringen förutsätter 3 typer av profilerad plåt: tak, vägg och bärande. Takläggning används för att avsluta taket, har beteckningen N . Det används uteslutande för takarbete, materialet är vattentätt, ljudisolerat, det är inte rädd för åskväder och andra väderförhållanden. Det används främst vid utformningen av taket på privata hus. Det väggprofilerade arket är märkt med bokstaven C och bäraren är märkt med NS. Bäraren används endast för att skapa partitioner.

Varje tillverkare erbjuder sina egna materialdesignalternativ - färger och mönster . Utbudet av färger fylls på varje år med nya alternativ: från vitt tegel till vild kalksten. Ju mer utskriften liknar en naturlig version, desto bättre.

Det räcker inte idag att välja ett material som är enkelt målat i grått, vitt eller beige - en mer exakt imitation behövs. Till exempel under en mursten - och detta beror redan på polymerskiktets kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologiska sorter av profilblad:

  • Ecosteel (annars ecostal) - detta är en beläggning som framgångsrikt imiterar naturlig färg och konsistens;
  • Printech - stålplåt med en tjocklek av en halv millimeter, med dubbelsidig galvanisering, på vilken lager appliceras stegvis (förkromning, primer, offsetfototryck, transparent skyddande akrylskikt);
  • Colority Print - detta är namnet på ett polyesterskikt med 4 olika nyanser, som appliceras i flera lager genom offsettryck, mönstret är klart och stabilt, så exakt som möjligt imiterar naturligt murverk eller tegel.

Det är mycket viktigt att kontrollera om produkten uppfyller kvalitetsstandarderna. Säljaren är skyldig att uppvisa ett intyg om överensstämmelse på köparens begäran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Måtten beror på arkens syfte. Om detta är det material från vilket staketet kommer att vara kommer dess längd att vara 2 m . Om plåtmaterialet måste anpassas till måtten på en viss vägg kan du hitta ett alternativ på byggmarknaden och kontakta tillverkaren direkt. Det vill säga att det är ganska vanligt att göra ett parti ark enligt individuella storlekar, men priset på en metallplåt kommer naturligtvis att stiga.

Standardbredden på ett profilerat ark med murverk är 1100-1300 mm; exemplar med en bredd på 845 mm och 1450 mm är mindre vanliga . Materialets längd är vanligtvis också standard, men om du söker kan du hitta ark på 500 mm och till och med ark på 12000 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Dekorativ färgad metallplåt kan inte bara tjäna taket länge och effektivt. Det finns typiska sätt att använda profilerade ark, det finns också sällsynta, till och med författarens fynd - till exempel för inredning. De mest populära fallen bör beskrivas.

För staket

Staket av profilerad plåt under en sten är vanligtvis konstruerade fasta; profilerade rör används som pelare. Och därmed är det möjligt att skapa en extremt noggrann imitation av ett staket med en påstått naturlig beklädnad. Andra alternativ för stängsel är mindre vanliga, eftersom det blir svårare att göra dem som övertygande med hjälp av ett professionellt ark . Även om materialet ibland finns som en av sektionerna i ett kombinerat staket. Och det kan vara ett staket av tegel och material som imiterar det.

Om du vill ansluta en tegelsten och en imitation, brukar de göra så här: endast stödpelare är gjorda av naturmaterial, men en tegelbas finns nästan aldrig. Ett populärt alternativ är staket av profilerat ark som imiterar vild sten.

Färgpaletten och designen hjälper sådana strukturer att se ganska intressanta ut, men kanske inte särskilt ljusa.

Bild
Bild
Bild
Bild

För grindar och wickets

Denna användning av ett profilerat ark kan inte kallas utbredd, men det finns fortfarande sådana alternativ. Kanske tillgrips detta beslut av ägarna som gjorde ett staket från ett professionellt ark, som bestämde sig för att inte markera portarna och wickets mot den här bakgrunden, utan att liksom slå samman strukturen . Lösningen är inte den mest populära, men den sker. Ibland görs detta om du inte vill dra för mycket uppmärksamhet till huset, och entrén är något förklädd som en allmän vy över staketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För efterbehandling av basen / sockeln

Fundamentmantel är ett vanligare alternativ än beslutet att göra en grind av ett profilerat ark. Källaren är klar med gips, eller så är undergolvet i ett hus byggt på skruvhögar stängt . I den första situationen blir metallprofilen ett dekorativt ytskikt som har både vattentätning och isolering under sig. En sådan "smörgås" isolerar husets nedre del, vilket minskar värmeförlust som kan gå genom källaren.

Om det profilerade arket för källaren används i en byggnad på skruvhögar krävs ingenting, förutom efterbehandling . Det profilerade arket kommer att fixeras uteslutande uppifrån, men underifrån måste du hålla ett gap på 20 cm, vilket eliminerar riskfylld markhöjning och organiserar underjordisk ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fasadbeklädnad

Förmodligen är det lätt att gissa att ett hus trimmat med ett professionellt ark under en sten är ett mycket sällsynt fall. Och detta kan förstås - materialet är inte en fasad, en sådan beklädnad kommer att se smaklös ut och kommer inte alls att kunna konkurrera med naturmaterial. Endast ibland visar sig sådana projekt vara framgångsrika: men detta tar hänsyn till husets design, valet av det professionella bladet (vanligtvis "skiffer" -sorten).

Om materialet passar in i det övergripande projektet, inte kommer i konflikt med det omgivande landskapet, och viktigast av allt, ägarna själva inte ser någon motsättning, det finns helt enkelt inga tekniska skäl att inte använda materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För balkonger och loggior

Någon säger att det här är fult, inte moderiktigt, och det finns många alternativ. Men efterfrågan visar att det professionella arket på balkongen inte är något undantag från regeln. Och även jämfört med vanliga sidospår kan den vinna denna kamp. Denna tvist löses endast med specifika exempel: det beror helt på själva plåtens dekorativa kvaliteter - kanske verkar de verkligen mer intressanta än tråkiga sidospår . Och det är naturligtvis viktigt att en sådan balkong inte är en”revolutionär” mot den allmänna bakgrunden och på något sätt harmoniserar med utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Materialet behöver ingen särskild vård. Den är konstruerad för att vara motståndskraftig mot yttre påverkan, hållbar, och därför krävs det inte att hela tiden tvätta eller rengöra den i princip. Men då och då måste det göras. För om du till exempel sätter ett staket från ett profilerat ark och inte vidrör det i åratal, är det nästan omöjligt att ta bort den ackumulerade smutsen. Smuts kommer in i sprickorna, och att plocka bort dem därifrån är ett stort problem.

Här är reglerna för att ta hand om en struktur från ett professionellt ark

  • En förorenad yta kan tvättas med en exceptionellt mild, varm tvålösning. Det är förbjudet att använda något slipmedel, eftersom deformationen av metallytan med ett polymerskikt inte kommer att vänta länge. Därför ska trasor som kommer att sänkas ned i en tvålösning helst vara bomull, mjuk.
  • Om möjligt bör ytunderhåll ske varje månad. Du behöver inte skrubba metallen ordentligt; standardvåtrengöring är tillräcklig, vilket hjälper till att ta bort smuts som ännu inte har bäddats in i ytan. Säsongsvård uppmuntras också när strukturen efter vintern tvättas ut, rengörs och möter våren i en gnistrande form.
  • Sprutpistoler kan användas. I den ena - vatten med tvålvatten, i den andra - vanligt vatten, svalare än det första. Om du måste tvätta ett stort område blir denna metod snabbare och mer effektiv.
  • Det profilerade arket tvättas väl om smutsen på den är färsk och inte många. Envis smuts måste torkas bort med ansträngning med hårdare borstar och kraftfullare verktyg - och detta kan inte göras. Därför kommer principen "mindre är bättre, men oftare" att vara den rätta handlingsguiden.

Billigt, prisvärt material med ett stort antal färger och tryck, lätt att installera och pålitligt - det här är det professionella arket. Staket, garage, grindar, takläggning, källare, balkonger har ändrat utseende mer än en gång med hjälp av imiterat material. Ett värdigt val!

Rekommenderad: