Professionell Plåt H75: Mått Och Bärighet För Wellpapp För Golv, Vikt Av Galvaniserade Plåtar Och Andra Egenskaper Enligt GOST

Innehållsförteckning:

Video: Professionell Plåt H75: Mått Och Bärighet För Wellpapp För Golv, Vikt Av Galvaniserade Plåtar Och Andra Egenskaper Enligt GOST

Video: Professionell Plåt H75: Mått Och Bärighet För Wellpapp För Golv, Vikt Av Galvaniserade Plåtar Och Andra Egenskaper Enligt GOST
Video: How to calculate quantity of CGI Sheets for Home As Per Plinth Area Basis | CPWD Schedule 2024, April
Professionell Plåt H75: Mått Och Bärighet För Wellpapp För Golv, Vikt Av Galvaniserade Plåtar Och Andra Egenskaper Enligt GOST
Professionell Plåt H75: Mått Och Bärighet För Wellpapp För Golv, Vikt Av Galvaniserade Plåtar Och Andra Egenskaper Enligt GOST
Anonim

Den moderna världen kräver snabba och effektiva lösningar inom alla livsområden. Det är särskilt viktigt att noggrant närma sig valet av byggmaterial så att du inte behöver ångra det utförda arbetet. Professionella blad Н75 utmärks av dess tillförlitlighet och långa livslängd . Denna beläggning används för att lösa många hushålls- och konstruktionsuppgifter.

Bild
Bild

Specifikationer

Profilerad plåt H75 är ett galvaniserat material . Den tillverkas med kallvalsade produkter. Korrugeringen i form av en trapets är tillverkad med en speciell teknik. Det finns revben på ytan på wellpappet, vilket garanterar styvhet. Som ett resultat kan materialet motstå olika belastningar.

Professionellt ark H75 förlorar inte sina egenskaper på grund av effekterna av yttre faktorer, tolererar lätt konstant och periodisk belastning. Så bärigheten är ganska bra, vilket gör att materialet kan användas på olika områden. Tillverkning och specifikationer regleras GOST 24045 och TU 5285-002-78099614-2008 . Typiskt varierar arkets längd inom 0,5-4,5 m, höjden är 7,5 cm. Arbetsbredden är 75 cm, men den totala är 5 cm större.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorlekar tillåter användning av profilerade ark utan extra arbetskostnader. Samtidigt är vikten mycket liten och beror på tjockleken. Beräkningen är mycket enkel. Vikt 1 linjär meter beroende på tjocklek:

  • ark 0, 65 - 6, 9 kg;
  • ark 0, 7 - 7, 4 kg;
  • ark 0, 8 - 8, 4 kg;
  • ark 0, 9 - 9, 3 kg.

Vid sin maximala tjocklek har arket hög hållfasthet . Den låga vikten gör dock att materialet kan användas för takutrustning utan onödig belastning på fundamentet. Man bör komma ihåg att det profilerade arket inte försämras bara om den skyddande beläggningen inte bryts. Annars kan rost uppstå.

Bild
Bild

Det finns många fördelar med materialet

  1. Det är mycket enkelt att arbeta med ett professionellt ark … Hemma kan du enkelt borra ett hål eller skära önskad materialbit.
  2. Installationen är ganska enkel, ingen speciell skicklighet krävs . Samtidigt är materialet hållbart och pålitligt, kräver inget särskilt underhåll.
  3. Det tar lite tid att bygga ett tak med detta material . Detta gör att byggnadsarbeten kan slutföras snabbt.
  4. Ark av samma form och storlek . Detta gör dem lätta att transportera och förvara.
  5. Materialet kan täcka ett stort område . Samtidigt tål lakan lugnt snö och andra liknande belastningar.
  6. Hållbarhet möter prisvärdhet . Materialet kan köpas till ett rimligt pris. Galvaniserade profilerade ark fungerar i cirka 20 år, och med en polymerbeläggning ökar termen till 50 år.
  7. Attraktivt utseende … Profilerade ark kan ha olika färger, vilket gör att du kan göra beläggningen så estetiskt tilltalande som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att förstå att själva materialet inte undertrycker buller . Under regn kommer vattendropparnas påverkan på taket att höras starkt. Denna brist är dock lätt att åtgärda. Det räcker att använda mineralull för ytterligare isolering.

Professionella golv Н75 är praktiskt taget universella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tillverkas däck?

Vid tillverkningen används speciella automatiska utrustningslinjer. Valsformningsmaskinerna är programmerade att ge arken önskad böjning. Stålkvalitet 220 används som råvara. Profilerade ark tillverkas i flera steg.

  1. Kallvalsning . Arbetsstycket rullas till önskad storlek och tjocklek. Sedan går arket till pressraden.
  2. Brådskande … Specialutrustning gör arbetsstycket vågigt.
  3. Applicera ett skyddande lager … Detta görs också av en viss automatisk maskin. Som ett resultat utsätts arket inte för korrosion och har ett mer attraktivt utseende.
  4. Bildning av wellpapp . Ark skärs i element av önskad storlek. Normalt används standardparametrar. I sällsynta fall skärs arket efter kundens mått.

Vanligtvis tillverkas wellpapp i storskalig produktion. Det mesta av processen sker automatiskt. Produktionsarbetare sätter upp maskiner och övervakar processernas riktighet.

Resultatet är ett högkvalitativt och pålitligt professionellt ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av wellpapp. Materialet kan köpas i bulk eller i små mängder. Den profilerade stålbeläggningen bör väljas utifrån var den ska appliceras. När du väljer är det värt att överväga flera rekommendationer från specialister.

  1. Det rekommenderas att ge företräde åt storskalig produktion . Det är där det kan finnas kvalitetsutrustning som garanterar materialets tillförlitlighet.
  2. Det är bäst att köpa wellpapp direkt från tillverkaren och inte från olika återförsäljare … I det här fallet kan du spara pengar och komma överens om de önskade arkstorlekarna.
  3. Det är viktigt att noggrant studera produktdokumentationen .… Motsvarande GOST -nummer måste anges där. Alla krav på kvalitet och tekniska egenskaper finns i dokumentet.
  4. Skyddsbeläggningen på de profilerade arken måste noggrant inspekteras .… Förekomsten av de minsta sprickorna eller flisen är en anledning att vägra ett köp. Skador leder till snabb reparation.

Praktik har blivit känt för alla i många decennier. Ytterligare beläggning förbättrar slitstyrkan och livslängden. Professionella blad används inom olika områden.

Beroende på detta är det nödvändigt att välja optimal materialtjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Speciella tekniska egenskaper gör det möjligt att använda ett professionellt ark H75 för att lösa ett stort antal uppgifter. Hög hållfasthet i kombination med låg vikt gör materialet praktiskt taget universellt. Ansökningar:

  • takläggning av vilken typ och storlek som helst;
  • för golv och staket av olika slag;
  • markiser;
  • förstärkning av golv;
  • mantel av byggnadens väggar utifrån;
  • formning under konstruktion av golv, monolitisk konstruktion av verkstäder och hangarer;
  • tillhandahålla styvhet till olika metallkonstruktioner;
  • produktion av marknader och köpcentra, stadioner;
  • tillfälliga förvaringsanläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av ramkonstruktioner kan kompletteras med wellpapp. Dessutom används materialet oftast för tak, men du kan också göra väggar av det. I detta fall bör ytterligare isolering göras för att behålla värme och dämpa buller. Det mångsidiga materialet låter dig lösa de flesta bygg- och hushållsuppgifter.

Bild
Bild

Installation funktioner

Däck Н75 är en av de mest populära . Ungefär 1/6 av alla takarbeten sker med dess användning. Den har god bärighet och hög estetik.

Ytterligare förstyvningar och djupa vågor ger tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss analysera installationsfunktionerna i olika situationer

  1. Fästning till svarven … Korrekt installation garanterar kvalitet och hållbarhet. Längden på listerna på lådan bör inte överstiga 4 meter. Strukturella element kan vara gjorda av metall, trä eller betong. Självgängande skruvar används för montering av ark. Fästelementen ska skruvas fast i botten av vågen. Arken läggs med en överlappning, 15-20 cm är tillräckligt. Om taklutningen är mindre än 14 °, bör cirka 20-25 cm appliceras. Du kan ta ett neopren-tätningsmedel för vattentätning.
  2. Ånga och vattentätning av taket . En sådan beläggning kommer att vara hållbar och praktisk. Vattentätning i en rulle läggs från sluttningen till själva åsen. I detta fall bör skikten överlappa varandra med cirka 10-15 cm. Det är viktigt att lämna utrymme mellan manteln på wellpappet och skiktet av tätningsmedlet. Så luft kommer att cirkulera inuti. På vattentätningen behöver du bara spika spärren cirka 7-9 cm höga. Det lediga utrymmet gör att överflödig fukt kan avdunsta.
  3. Främre snitt . Vid inredning är det nödvändigt att skapa ett vackert utseende, samt skydda lakan från fukt, deformation. För att uppnå dessa mål är det nödvändigt att installera en vindstång längs skärets kant. En sådan del är fäst med självgängande skruvar. De skruvas fast i ändlisten vid kanten av manteln och arkets kant. Det är också viktigt att överlappa arken. Steget mellan fästelementen väljs inom 20-30 cm.
  4. Längsgående och tvärgående anliggning av lutningen mot väggen … I en sådan situation används en hörnlist. Installationen utförs på samma sätt som vid skenor. Du behöver bara skruva in de självgängande skruvarna på 20-30 cm avstånd för att fixera plankan på det profilerade arket. Men för fästning på väggen används pluggar. Övre delen av hörnstycket är dolt i stroben. Det måste skäras i väggen eller isoleras med tätningsmedel.
  5. Skate -bildning . Innan arbetet påbörjas bör vindens och nederbördens vanligaste riktning bestämmas. Skridskor ska placeras på motsatt sida av vädret. Självgängande skruvar behövs för installation. Wellpappet från överhänget till åsen är ansluten vid den punkt där kammen är placerad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med vilken installationsmetod som helst är det viktigt att lägga de profilerade arken ovanpå varandra . Neopren används oftast för att skydda mot fukt. Och även packningar kommer att göra.

Det senare kommer lätt att skydda taket från överflödig fukt.

Rekommenderad: