C20 Professionell Plåt (35 Bilder): Mått Och Arbetsbredd På Galvaniserad Wellpapp, Vikt Och Tekniska Egenskaper Hos Plåt, Installation På Tak Och Staket

Innehållsförteckning:

Video: C20 Professionell Plåt (35 Bilder): Mått Och Arbetsbredd På Galvaniserad Wellpapp, Vikt Och Tekniska Egenskaper Hos Plåt, Installation På Tak Och Staket

Video: C20 Professionell Plåt (35 Bilder): Mått Och Arbetsbredd På Galvaniserad Wellpapp, Vikt Och Tekniska Egenskaper Hos Plåt, Installation På Tak Och Staket
Video: Prefab-element i Revit - Väggar! 2024, April
C20 Professionell Plåt (35 Bilder): Mått Och Arbetsbredd På Galvaniserad Wellpapp, Vikt Och Tekniska Egenskaper Hos Plåt, Installation På Tak Och Staket
C20 Professionell Plåt (35 Bilder): Mått Och Arbetsbredd På Galvaniserad Wellpapp, Vikt Och Tekniska Egenskaper Hos Plåt, Installation På Tak Och Staket
Anonim

I den här artikeln kommer vi att berätta vad du behöver veta om professionella C20 -ark. Dimensionerna och arbetsbredden för galvaniserad wellpapp, plåtens vikt och tekniska egenskaper kommer att kännetecknas. Installationen på taket och staketet beskrivs också, rekommendationer för materialval ges.

Bild
Bild

Beskrivning och omfattning

C20 professionell plåt är mycket populär bland byggare och reparatörer. De använder det ofta för installationsarbete på olika platser. Sådana produkter är relativt tunna, men ändå starka nog att användas med förtroende för väggbeklädnad . Bokstaven C i namnet på plåtmärket betyder att dessa är produkter för att täcka väggar och för stängsel i områden. Materialets yta tål uttalad mekanisk och termisk påfrestning.

Eftersom C20 har en betydande hållfasthetsreserv kan den säkert användas inte bara för väggbeklädnad . Denna produkt är också lämplig för bärande strukturer i sekundära strukturer. Det används för att dekorera både privata hus och industrianläggningar, kontorsbyggnader och köpcentra. Svarvsteget måste vara minst 40 cm - detta är ett obligatoriskt tekniskt krav.

I privat bostadsbyggande tas även C20 för taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anledningen är hög tillförlitlighet och fantastiskt motstånd mot destruktiva miljöfaktorer . Det rekommenderas att dekorera taket med ett ark med ett färgat yttre lager på polymerbasis. Men ändå, för detta ändamål används ibland strukturer med en yttre zinkmantel. Det är sant att en sådan beläggning inte är särskilt pålitlig och därför endast är lämplig för inte alltför betydande byggnader. Det kommer att fungera framgångsrikt i 10-15 år och därigenom "slå ut" alla investeringar i köp och installation, och fler konsumenter, om du tänker efter, behöver det inte.

En mycket viktig punkt är skillnaden mellan C20 -ark och liknande MP20 . Väggversionen har ett högre pris. Båda typerna har utmärkta prestandakrav. Ändå har C20 mycket högre mekanisk hållfasthet.

Därför visar det sig vara fullt motiverat att spendera pengar på sitt köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tillverkas däck?

Råvaran för detta material är tunna stålplåtar (mindre ofta än andra metaller). De måste ges en given profilhöjd, det vill säga 2 cm. Stålet är preliminärt kallvalsat. Varmvalsad metall används sällan, eftersom denna metod kränker ämnets integritet och dess egenskaper. Utanför appliceras en zinkpolymer eller polymer-aluminiummassa.

För att göra produkten starkare och tuffare är den böjd i förutbestämda vinklar, vilket ger en viss lättnad . Moderna maskiner gör det möjligt att tillverka wellpapp eller trapetsform. Koppardäck finns sällan på marknaden. Det anses vara ett bra val för att dekorera en huvudvägg eller en invändig skiljevägg.

Vissa experter tror också att aluminiumprodukter är att föredra för takläggning, men denna åsikt är fortfarande tveksam.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att betona att förekomsten av kallvalsade produkter är förknippad med dess tekniska enkelhet . Den heta tekniken kan endast tillämpas i en utrustad metallurgisk anläggning. Men du kan rulla metall med den kalla metoden i vilken semiprofessionell verkstad som helst. Av stor betydelse är emellertid sammansättningen av den utrustning som används och läskunnigheten i manipulationerna. De enklaste handhållna svarvarna producerar endast ark med en strikt specificerad form; moderna automatlinjer producerar mycket mer varierade produkter, vilket uppnås genom att justera rullarnas position.

Nackdelen med manuell teknik är att den endast är tillgänglig för starka människor . Dessutom garanterar ingen mängd kraft ens profiler av hög kvalitet. De är lämpliga för ett staket och andra stängsel, men det är redan lite besvärligt att dekorera väggar och tak med dem. Men manuella enheter kan tillverkas oberoende. Produkter av högre kvalitet erhålls på delvis automatiserade komplex utrustade med en elektrisk drivenhet; rörligheten för sådan utrustning är en betydande fördel som kompenserar för även den höga produktiviteten hos helautomatiska linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna kraftfulla linjer inkluderar:

  • valsverk med rullar av olika storlekar;
  • en struktur som skär det profilerade arket i storlek - oftast guillotinesaxar;
  • anordningar som applicerar nödvändiga beläggningar;
  • ackumulatorer och rullmatare;
  • slack corrector (viktigt eftersom manuell kontroll är ineffektiv vid moderna hastigheter).

Professionella försöker välja importerad utrustning oftast från Finland. Att arbeta med sådan utrustning, såväl som på ryska enheter, gör att vi kan producera produkter av hög kvalitet. Men enheter från asiatiska länder gör inget särskilt intryck och fungerar dåligt. Det är lämpligt att ge företräde åt nya maskiner, och inte tidigare använt.

Faktum är att den senare ofta har kraftigt slitage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Dimensioner

Redan namnet på märket visar, som nämnts ovan, att korrugeringens höjd (det vill säga vågorna) är 2 cm. Arkens användbara arbetsbredd är 110 cm. Den totala bredden är 114 cm (skillnaden är i ytterdelen). Typisk profiltjocklek är minst 0,045 och högst 0,07 cm . När det gäller längden varierar den kraftigt från 50 till 1400 cm, men för praktiska ändamål är material över 600 cm ärligt talat opraktiskt, det behövs bara i vissa fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikt

Att bestämma hur mycket ett visst ark väger är inte så svårt. Upprättandet av massa är kopplat till materialets storlek och specifika vikt . Låt det finnas ett professionellt ark som mäter 1x2 meter. Du behöver en massa på 1 linjär meter. m av profilen för en given tjocklek multiplicera med längden. Det finns en annan teknik: svårighetsgraden av en tomt på 1 m2 med samma lager multipliceras med användbar breddindikator; vid beräkning på sådant sätt kanske resultaten inte konvergerar, vilket lätt elimineras genom elementär avrundning av siffrorna.

Huvudparametrarna för det C20 -profilerade arket är starkt inställda i den nuvarande GOST 24045, som antogs 1994 . Produkterna måste också uppfylla normerna i TU-11 2000-004-1394544-06. För zinkbelagda plåtar är det tillåtet att använda stål som uppfyller statens standard 52246, som har gällt sedan 2004. Vid dekoration av materialet i ljusa färger, för en större dekorativ och skyddande effekt, bör stål normaliserat enligt GOST 52146-2003 användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

C20 wellpapp kan målas i brun ton och i andra färger efter kundens val . Den relativt små tjockleken gör att arken kan justeras direkt på plats med hjälp av de enklaste handverktygen. Lätthet gör det enkelt att transportera och förvara. Standardiserade dimensioner väljs så att antalet leder minimeras. Därför reduceras arbetets intensitet och risken för läckage kraftigt.

Detta material stöds också av:

  • möjlighet till återanvändning;
  • lång driftstid;
  • motstånd mot vind och regn;
  • relativt överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningsmaterial

Profilerat ark med galvaniserade ytor är billigt - det stämmer. Sådan täckning har dock fortfarande negativa aspekter; det är inte särskilt tillförlitligt och tjänar lite. Ett antal tillverkare föredrar att använda polymerakryl för att måla wellpapp . Den relativa billigheten hos denna polymer resulterar i dess begränsade styrka och lätthet att förstöra även under montering. Akryl anses motstå värme upp till 120 grader.

Men ändå, när den kommer i kontakt med solens strålar, bleknar den i betydande utsträckning i 5 år. De första problemen börjar dyka upp ännu tidigare - korrosion upptäcks vanligtvis under den tredje driftsäsongen . Akryl är tunn (mestadels upp till 25 mikron). Sammantaget gör det möjligt att använda det uteslutande för tillfälliga och sekundära strukturer.

I mer allvarliga fall bör du vara uppmärksam på åtminstone polyester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också relativt prisvärt och fungerar bra i alla mekaniska zoner. Ibland förstärks polyester genom att strö över kvartssand . Detta material kommer dock att kosta mer. En annan nackdel är risken att det nedre arkskiktet störs. Orsaken är friktionskraften som uppträder under transport.

Plastisol är uppskattat för sin ökade dekorativa effekt . Det erhålls genom att tillsätta modifierande ämnen till PVC. Skiktet kan vara 175 eller 200 mikron. Denna lösning är mycket stark mekaniskt, vilket inte kan sägas om termisk och ultraviolett resistens. Därför är plastisol C20 tyvärr inte lämplig för Svarta havet, Azov och Kaspiska kusten.

Det är värt att besvara en viktig fråga: är det möjligt att köpa ett enkelt galvaniserat profilerat ark och sedan måla det med egna händer . Tekniskt sett är det möjligt, och inte ens för svårt. Men resultatet blir definitivt sämre än att använda ens den enklaste industriella utrustningen. Efter att ha brutit mot tillämpningstekniken står de inför skalning och sprickbildning av beläggningen.

Därför måste du arbeta mycket noggrant och noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Naturligtvis måste du välja produkter från stora och välrenommerade företag. Många av dem utvecklar självständigt nya formuleringar och tekniker . Ofta hålls de exakta formuleringarna av färgämnen och andra beläggningar och metoderna för deras tillämpning hemliga, vilket gör det möjligt att uppnå en exceptionell effekt. Färgerna bestäms av konsumenternas smak och designkoncept. Det är användbart att wellpapp harmoniskt matchar de omgivande produkterna och strukturerna.

Många företag i dussintals länder bedriver produktion av ett professionellt ark . Inhemska produkter konkurrerar tryggt med turkiska och kinesiska produkter. Bra varor kommer från Indien och Sydkorea. Men det är nödvändigt att noggrant studera sortimentet av det medföljande bladet.

Det är också värt att läsa recensioner på oberoende webbplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Standardtekniken för att lägga C20-ark på väggar innebär användning av självgängande skruvar utan föregående borrning. I vissa fall kan de ersättas med sexkantiga skruvar med en gummibricka . Den största begränsningen är att du inte kan fixa profilen med egna händer med naglar. Professionella gör aldrig detta, eftersom det omedelbart kränker materialets integritet. Det är lämpligt att ta ark av samma längd som höjden på väggen som ska behandlas.

Då kommer det att vara möjligt att förhindra bildandet av tvärgående sömmar, vilket komplicerar arbetet och försämrar väderbeständigheten i strukturen . Men ibland är det inte möjligt att skaffa ett ark med önskad längd. Lösningen visar sig vara beslutet att lägga materialet i ordning och lämna en överlappning på 8 cm. I detta fall utförs beräkningen av beräkningen från de lägsta raderna. Du måste fästa materialet där botten av vågorna berör ramen.

Om arket är fixerat på de extrema svarvlistarna fästs det i alla urtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästpunkterna i de längsgående lederna bör separeras med ett avstånd av högst 5 cm . Det är strängt förbjudet att svetsa arken med några svetsmaskiner, samt skära hål med gasfräsar. Att dra för hårt är inte heller tillåtet. En motgrill behövs om vattentätning är anordnad för att ge ett ventilationsgap för den senare. Detta är mycket viktigt när du använder värmare som inte kan överleva effekterna av vatten.

När man anordnar en metallram behövs det inget motgaller, eftersom dess bälten redan är placerade på fästen som sträcker sig från väggen på ett visst avstånd . Isolerings- och vattentätningsskikt fixeras med svampar. Observera: det är lämpligt att utföra allt arbete enligt en tidigare ritad ritning. Detta minskar risken för fel.

Det kan vara mycket användbart att använda en P-bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hon ramar vackert och dekorativt in profilprodukter. För din information: remsor för C20 kan ibland vara lämpliga för andra materialkvaliteter . Förutom att öka attraktiviteten ökar de strukturenas livslängd och ökar deras styvhet. Tillverkningen av lameller innebär användning av kallvalsat stål med höga korrosionsskyddande egenskaper. Designen kan vara väldigt varierande.

Steget för svarven och själva wellpappet bestäms av lastens storlek . Ångspärren måste gå upp till vindspärren, inte bakom den. Det optimala installationssteget är från 30 till 40 cm. Det vill säga att du inte ska rycka med en haveri eller ta stödelementen väldigt nära varandra. Hörnen är trimmade med speciella hörnbitar, som måste placeras och fogas på samma sätt som det profilerade arket självt; dess överlappning i ett visst fall bestäms också av bekvämlighet.

Rekommenderad: