Soffbord (52 Bilder): Ovanliga Designmodeller Av Olika Höjder På Hjul I Loftstil, Snygga Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Italien

Innehållsförteckning:

Video: Soffbord (52 Bilder): Ovanliga Designmodeller Av Olika Höjder På Hjul I Loftstil, Snygga Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Italien

Video: Soffbord (52 Bilder): Ovanliga Designmodeller Av Olika Höjder På Hjul I Loftstil, Snygga Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Italien
Video: Världens Vackraste Trädgård 2024, Maj
Soffbord (52 Bilder): Ovanliga Designmodeller Av Olika Höjder På Hjul I Loftstil, Snygga Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Italien
Soffbord (52 Bilder): Ovanliga Designmodeller Av Olika Höjder På Hjul I Loftstil, Snygga Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Italien
Anonim

Snygga möbler kan förvandla alla interiörer, bli dess dekoration. Även en liten detalj gör att du kan uppdatera designen, lägga till nya färger. Soffbordet kommer att vara ett utsökt tillskott till utrymmet i vilken stil som helst. Det kan återspegla inte bara dess syfte, utan också betona ägarens utmärkta smak.

Bild
Bild

Visningar

Moderna designers slutar aldrig att glädjas åt nya idéer, texturer, material, färger och ovanliga kombinationer när de skapar soffbord. Dessa produkter kan delas in i följande grupper:

  • Tabell med bänkskiva perfekt för att dekorera alla rum. Det kännetecknas av elegans och skönhet.
  • Alternativ med hylla , som fungerar som en stativ för arrangemang av små föremål. Sådana modeller skiljer sig åt i funktionalitet, därför är de alltid efterfrågade.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produkt på ett ben , som ligger i mitten av bordsskivan, vilket garanterar konstruktionens tillförlitlighet. Detta alternativ är vanligtvis dekorerat med en stor vas med blommor, en attraktiv lampa eller inramade fotografier.
  • Tabeller i form av bifogade strukturer låter dig använda produkten utan att gå upp från soffan. Det säregna med sådana modeller är att bordsskivan är placerad ovanför soffan för enkel användning och stödet är under soffan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Små bord det imitera köksmodeller … Deras särart ligger i närvaro av hjul. Rörlighet är den främsta fördelen.
  • Förvandla tabeller - en utmärkt lösning för små utrymmen. De kan enkelt ändra storlek. Detta alternativ kommer att bli en elegant inredning i loftstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modell med glasskiva som liknar ett skyltfönster. Detta bord är perfekt för förvaring av drycker.
  • Designerprodukter kännetecknas av sitt raffinerade och ovanliga utseende. De används vanligtvis som dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modul tabellerna innehåller flera produkter i olika former, som tillsammans bildar en vacker konfiguration. Produkterna kan vara ovala eller runda. Varje bord kan användas separat. Ett särdrag hos varje modul är närvaron av hjul för enkel rörelse.
  • Hopfällbar varianter kan användas för olika ändamål. De köps ofta till sommarstugor eller små lägenheter. Bekvämligheten med designen ligger i det faktum att bordet enkelt kan demonteras för förvaring.
  • Antik soffbord kännetecknas av ett elegant och lyxigt utseende. De är ett värde som alltid accentuerar det inre av ett rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det mest efterfrågade materialet vid tillverkning av soffbord är naturligt trä. Många modeller har trädelar och bordsskivan kan vara gjord av glas, sten eller plast.

Sidobord gjort av trä ser vackert ut i olika stilar. Ekversionen passar perfekt i en ensemble med laminat eller parkettgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas soffbord lockar uppmärksamhet med sin graciöshet, lätthet och elegans. Belastningen på produkterna bör vara minimal, eftersom glas inte kännetecknas av sådan styrka och tillförlitlighet som trä. Ofta är sådana alternativ dessutom dekorerade med glashyllor.

Designers använder både klart och tonat glas, men vissa modeller är till och med gjorda av flerfärgat material. Den största nackdelen med glasprodukter är att de måste skötas. Det är nödvändigt att torka av ytan regelbundet så att det inte finns fläckar och ränder efter användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller är mycket efterfrågade från rotting . De kännetecknas av styrka, tillförlitlighet och låg vikt. Sådana modeller skapas med vävteknik. De flesta bord har runda toppar, även om det finns originalalternativ, till exempel fyrkantiga.

Rottingbord köps ofta för ett sommarboende, eftersom de ser vackra ut på en öppen terrass eller blir ett utsökt tillskott till ett lusthus. Korgprodukter är billigare än motsvarigheter i naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många designers använder originalmaterial för att göra soffbord. Det kan vara äkta läder eller ovanliga materialkombinationer … Sådana bord används som dekoration, därför kräver de noggrant underhåll.

Bland de exklusiva erbjudandena finns det alternativ som är gjorda av sten. Produkten kan presenteras som en separat stenbit eller bara innehålla en bänkskiva i sten. Ett sådant bord kommer att diversifiera interiören, skapa harmoni med naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många soffbord är gjorda från byggpallar … En sådan produkt kan innefatta en eller flera pallar. Tabeller presenteras främst på hjul. För ett attraktivt utseende och hållbarhet är de belagda med lack eller färg ovanpå.

Soffbord kan till och med produceras tillverkad av metall … De är vanligtvis rektangulära i formen. Ett metallbord kan bli ett avgörande element i ett rums inredning. Du kan använda spelet med geometriska kontraster, vilket ytterligare kommer att betona tabellens ovanlighet.

Den smidda versionen är ett verkligt konstverk. Skrivborden innehåller vanligtvis en smidesjärnbas samt bänkskivor av glas eller trä. Den raffinerade basen ger produkten elegans och rikedom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Idag presenteras soffbord inte bara med de vanliga formerna i form av en fyrkant eller rektangel, utan också med intressanta, ovanliga lockiga mönster med rundade kanter. De ursprungliga formerna låter dig diversifiera inredningen, lägga till unikhet. Asymmetriska bord är alltid i fokus.

Ett litet bord låter dig använda produkten även när du ligger eller sitter halvt i soffan. Bekvämlighet och komfort garanteras för alla. Men bortsett från miniatyrmodeller skapar designers också höghusartiklar. Dessa alternativ är lämpliga för rymliga rum.

Vanligtvis köps ett högt bord för att placeras på en specifik plats. Om höjden är liten kan produkten enkelt flyttas runt i rummet. Det lilla bordet kan användas som ett TV -stativ eller för en teparty med vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bänkskivans form är det värt att utgå från interiörens stilriktning. Dess form kan vara i form av en cirkel, oval eller fyrkantig.

Ovanliga former kan presenteras i form av en sicksack eller en droppe vatten, ett djur eller något musikinstrument. En sådan produkt ska se harmoniskt ut i rummet.

Bild
Bild

Soffbord är små i storlek. De kan variera, men standardproduktens höjd är 45 centimeter. Det klassiska bordet presenteras på fyra träben, men modellen på ett ben ser vacker och snygg ut. Den kan placeras nära en soffa eller fåtölj.

Konstruktioner på hjul

Idag är strukturer på hjul mycket efterfrågade. De är gjorda av olika material, presenterade i olika storlekar och former, så att de harmoniskt passar in i den valda inredningen. Små bord används ofta som serveringsbord. Modeller på hjul kräver noggrann hantering. Rörlighet är den största fördelen med sådana produkter.

Originalbord ser attraktiva och ovanliga ut. Till exempel kan sådana möbler vara i form av ett stort bröst eller en resväska. Varianter med en ovanlig bänkskiva fungerar alltid som en ljus accent i inredningen. Om höjden på den improviserade bordsskivan tillåter, kan den bara kompletteras med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och inredning

Många modeller är gjorda av naturligt trä, eftersom detta material lockar uppmärksamhet med en intressant konsistens, naturliga nyanser och också ger interiören komfort och värme. Produkter av massivt trä av mörk ek eller wengefärg ser vackra ut. Dessa bord ser bra ut i ljus inredning, perfekt för rymliga vardagsrum.

Bild
Bild

Ett beige eller vitt bord kännetecknas av sin sofistikering och ömhet. Det ska användas för att dekorera mörka rum, till exempel en studie. Det vita soffbordet är idealiskt för en minimalistisk inredning.

Produktens inredning kan vara antingen liten eller ljus och iögonfallande. Varje köpare kommer att kunna välja det bästa alternativet för sina önskemål och preferenser. Bänkskivor i naturligt trä ser vackra och originella ut. Träkornmönstret ger produkten charm och attraktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Soffbordet kännetecknas av funktionalitet, så designers skapar ovanliga modeller som ser harmoniska ut i många stilar. Den kan användas som centrum för en elegant komposition. Det kan dekoreras med en mängd olika dekorativa element. Dessa kan vara lyxiga klockor, utsökta figurer eller andra små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du hitta ett vackert alternativ för utförandet av en interiör i stilen Empire, country, Provence eller loft.

Till exempel att genomföra etnostyle det är värt att uppmärksamma modellerna i form av kistor. Många produkter presenteras i en klassisk design, så att de kan passa vackert i olika stilar.

Stil bord loft lockar uppmärksamhet med sitt ursprungliga utseende. Den presenteras ofta på en massiv metallram och kompletteras med en bordsskiva i trä med en intressant konsistens. De flesta alternativen är gjorda i strikta färgscheman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antik bord är varje samlares dröm. Sådana produkter är mycket dyra, men de är tillverkade uteslutande av elit, dyra träslag. De kännetecknas av en vacker design, som betonar ägarens höga status.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vackert bord kan vara det sista elementet i att inreda ett vardagsrum. Det kan användas off-label. Bordet kan dekoreras med kataloger och tidskrifter för att öka ljusstyrkan.

När du väljer ett bord bör du vara uppmärksam på dess form.

Traditionella lösningar är rektangulära och fyrkantiga bord. Tack vare denna form kan produkten enkelt flyttas runt i rummet, vändas på endera sidan till gästerna för enkel användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett material bör du vara uppmärksam på värmebeständiga och stöttåliga bord.

Bordets material och storlek ska se vackert ut i en ensemble med stolar. Det bör bilda en snygg komposition med stoppade möbler om du väljer ett bord för vardagsrummet.

Bild
Bild

Om soffbordet kommer att ligga i ett bostadsområde, till exempel i en skönhetssalong eller ett kontor, bör du föredra de ursprungliga modellerna, kompletterat med belysning, ovanliga urtag eller graciösa hyllor.

Skönhetssalonger brukar ha glansiga tidningar på sina soffbord för att göra väntan i kö snabbare och roligare. Vid ett sådant bord kan du ta en titt på te eller kaffe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller

Soffbordet är en mycket viktig del av inredningen, och ibland spelar det till och med större roll än andra möbler i interiören.

Moderna tillverkare skapar fantastiska modeller med hänsyn till köparnas önskemål och preferenser samt modetrender. Bland dem finns ett svenskt företag Ikea.

Till exempel en modell på hjul " Tingby " är ett vackert komplement till inredningen i ljusa färger. Det ser fantastiskt ut mot bakgrunden av snövit möbler. Modell " Gladom " mörkgrön färg är utrustad med ett avtagbart fack, vilket ger bekvämlighet och komfort vid användning. Elitmodeller från Ikea överraskar med sin snygga design, så de hjälper till att dekorera interiören och kompletterar den med en vacker och original produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbord från Malaysia är mycket efterfrågade. De är gjorda av naturligt trä och ser snygga och eleganta ut. Till exempel modellen " Bombay " gjord av rosenträ. Det kommer att passa vackert in i vardagsrummet i kolonialstil. Mango soffbord " Boucle " lämplig för ett rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många köpare föredrar möbler från Italien. Många italienska företag har visat sig vara de bästa, eftersom de erbjuder produkter av utmärkt kvalitet och snygg design. Till exempel är ett bord från ett företag perfekt för att förkroppsligar ett loft eller högteknologisk interiör. Dialma brun eftersom den har en fyrkantig marmorplatta. Exklusiva alternativ av metall och plast tillverkas av ett italienskt företag Altacom Italia.

Rekommenderad: