Runt Bord (62 Foton): Modernt Barnbord I Plast I "loft" -stil Och Bordsskivans Mått 80 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Runt Bord (62 Foton): Modernt Barnbord I Plast I "loft" -stil Och Bordsskivans Mått 80 Cm

Video: Runt Bord (62 Foton): Modernt Barnbord I Plast I
Video: Супер однушка 46 м2. Обзор квартиры для девушки. Дизайн интерьера в современном стиле. Рум тур 2024, Maj
Runt Bord (62 Foton): Modernt Barnbord I Plast I "loft" -stil Och Bordsskivans Mått 80 Cm
Runt Bord (62 Foton): Modernt Barnbord I Plast I "loft" -stil Och Bordsskivans Mått 80 Cm
Anonim

Ett viktigt element i varje rum är ett bord. Denna del av interiören kännetecknas av funktionalitet och praktiska egenskaper. Det är en oersättlig del av vardagsrummet, sovrummet, köket och barnrummet. Olika former och modeller är helt enkelt fascinerande, men många föredrar runda bord som ser eleganta och snygga ut.

Bild
Bild

Visningar

Moderna möbeltillverkare erbjuder ett brett utbud av snygga och attraktiva runda bord. Alla kommer att kunna välja det bästa alternativet, beroende på personliga preferenser och ekonomiska situation. Multifunktionella modeller utrustade med olika mekanismer är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsorter:

  • För små rum är bra val hopfällbar modeller eftersom de inte tar mycket plats och ser snygga ut när de är vikta. När det rundas ut blir det runda bordet till en rymlig version, där fem personer kan sitta samtidigt.
  • Ett annat alternativ för små sovrum är halvcirkelformat bord mot väggen … Den ska placeras endast nära väggen, vilket säkerställer modellens kompakthet. Denna modell kan användas som ett bord för arrangemang av damtillbehör. Alternativ ser vackra ut, kompletterade med en stor spegel.
  • Skjutalternativ representeras av ett brett sortiment, olika mönster. Många lockas av alternativet där en av bordsskivorna fälls.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bord på hjul kännetecknas av rörlighet och komfort under användning. De passar perfekt in i vardagsrummet. Detta alternativ kan enkelt flyttas till önskad plats i rummet, medan golvet förblir intakt.
  • Känd bord-bok avser hopfällbara alternativ. Denna modell kan användas för att utrusta ett barnrum eller sovrum. Liten storlek och kompakt utseende är bland fördelarna med denna modell. Moderna tillverkare erbjuder snygga minibord i form av en bok, kompletterad med hjul.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snurra runda modeller har blivit mycket populära under de senaste åren. Designfunktionen är att bordsskivan kan rotera i rätt vinkel, medan den övre delen höjs.
  • Varianter skapade använder fjärilsmekanismen , kan användas för att dekorera små rum. För att öka ytan på bänkskivan, dra bara i ena kanten, vilket resulterar i två separata delar. Ett extra element måste placeras mellan dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller är inte mindre populära höjdjusterbar … Dessa bord fungerar inte bara som matbord, utan kan till och med vara datorbord. De ger komfort när du arbetar, eftersom du enkelt kan justera önskad höjd för en viss person.

Moderna modeller presenteras på olika stöd. Tabeller på fyra ben är bekanta. Det runda bordet på tre ben ser original ut och är inte sämre i stabilitet än alternativen med fyra ben.

Alternativ på metallben ser rika och eleganta ut. De kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Varje köpare kan välja det bästa alternativet, beroende på personliga preferenser, eftersom möbelproducenter använder material för varje smak:

  • Modeller är mycket efterfrågade från naturligt trä … De kännetecknas av hållbarhet och vacker konsistens. Trä tillhör miljövänliga material. Ett träbord kommer att ge värme och komfort till inredningen. Moderna tillverkare erbjuder modeller av ek, tall, valnöt, björk, hevea, rotting.
  • Korgbord ser originala och ovanliga ut naturlig rotting … De kommer idealiskt att komplettera interiören i lanthus eller sommarstugor. Detta alternativ kan användas inte bara när du inreder rum, utan också på verandan eller runt poolen.

Den enda nackdelen med ett träbord är dess speciella omsorg. Trädet kräver regelbundet underhåll, samt behandling med en speciell impregnering, som skyddar trädet från att spricka eller torka ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mer prisvärda alternativ är runda bord av plywood, MDF eller spånskiva … Dessa material är billigare än naturligt trä, men kännetecknas av utmärkt slitstyrka. De förmedlar perfekt konsistensen av naturligt trä, därför lockar de uppmärksamhet med ett utsökt utseende. Du kan till och med göra dina egna plywoodalternativ.
  • Plast produkter skiljer sig åt i överkomliga kostnader. Detta material väcker uppmärksamhet inte bara för sitt rimliga pris, utan också för dess praktiska funktion. Plast tappar inte sitt ursprungliga utseende under en lång tids användning. För att bibehålla färgmättnad rekommenderas inte plastbord att placeras i direkt solljus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna modeller presenteras i olika storlekar, så att välja rätt alternativ kommer inte att vara alltför mycket besvär. Ett litet runt bord är vanligtvis utformat för två personer, så bredden på bordsskivan bör vara mellan 60 och 80 cm.

För en bekväm sittplats vid bordet för tre eller fyra personer bör modellens diameter vara minst 90 cm. Den maximala diametern är 120 cm. Det stora bordet är avsett för ett företag om 5 eller fler personer. Bordsstorlekar kan vara från 120 till 180 cm.

Produktens höjd påverkar inte dess mått, så även en liten version kan vara ganska hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Runda bord presenteras i ett brett utbud av färger för att tillgodose alla kunders önskemål.

Tillverkare erbjuder både ljusa och mörka färger:

För ett rum med ljusa väggar är ett wengefärgat bord idealiskt, vilket kommer att bli en ljus accent. Golvbeläggning av mörk choklad, mörkgrå eller ljusa nyanser kommer att vara ett utmärkt komplement till inredningen

Bild
Bild

Det röda bordet ser lyxigt och elegant ut mot kontraster. Det passar vackert med beige eller vita väggar. För att det röda bordet ska passa perfekt in i det inre av rummet är det värt att använda ytterligare dekorativa element för att matcha möblerna. Dessa kan till exempel vara plast- eller glasvaser. En vas med rödblå färska blommor kommer helst att betona skönheten i det röda bordet

Den beige färgen kännetecknas av sin mångsidighet, eftersom den kan användas i olika interiörer. Den kan kombineras med olika ljusa eller mörka nyanser. Han kommer att ge ömhet och komfort till interiören

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Bordet kan inte bara vara i form av en cirkel, utan också i en oval form. Varje alternativ är bekvämt och praktiskt att använda. Stora modeller är lämpliga för rymliga rum.

För små vardagsrum eller sovrum kan du också hitta ett anständigt alternativ. Små bord, som kännetecknas av närvaron av speciella mekanismer för transformation, kan ha formen av en halvcirkel. Men även sådana modeller hör mer till runda modeller än till rektangulära. De har rundade sidor på framsidan; kanten med vassa hörn passar vanligtvis tätt mot väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Utseendet på ett bord beror på två huvuddelar: bordsskivan och benen.

Moderna tillverkare erbjuder brett utbud av tillbehör för runda bänkskivor som kan betona sin sofistikering och mjukhet:

Benen finns i en mängd olika former och material. Stålbordsstödet kännetecknas av sin lätthet och attraktiva design. Metallkomponenter är ofta förnicklade eller förkromade

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Underramarna fungerar som ett stöd som bordsskivan är fäst på. De garanterar produktens styrka, tillförlitlighet och stabilitet. Underramar finns i rostfritt stål, gjutjärn, krom, målad metall eller naturligt trä. När du väljer den bör du vara uppmärksam på produktens stabilitet, kombinationen av stöd och bordsskiva, design och vikt

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Det runda bordet passar harmoniskt in i många interiörstilar.

Moderna designers använder ofta detta element för att skapa en ljus och snygg accent:

  • Att förkroppsliga loftstil snygga och polerade bord är den perfekta lösningen. Grova alternativ ser inte mindre attraktiva ut, eftersom denna stil välkomnar kombinationer av olika element.
  • Klassisk interiören kännetecknas av närvaron av högkvalitativa möbler tillverkade av naturmaterial. Ett utmärkt val är det runda sidobordet i trä, kompletterat med böjda ben. Snidade detaljer ger produkten högtidlighet. Den lyxiga konsistensen av naturligt trä kommer att ge komfort och värme i interiören.
  • Ett runt bord av naturligt trä kommer att bli en inredning i provence -stil … Det är värt att föredra ljusa, pastellfärger. Modeller dekorerade med blommig decoupage ser utsökta och fashionabla ut.
  • Att förkroppsligar stil modern runda bord med ben representerade av vanliga linjer och former är idealiska. Original geometriska kompositioner kommer att se bra ut i den här stilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Ett utsökt runt bord med fototryck kan bli en magnifik dekoration av vilken inredning som helst.

Färgglada möbler ser vackra ut i en ensemble med mjuka och lugna toner, så det är bättre att välja ett sådant bord i interiörer gjorda i ljusa nyanser.

Modeller ser vackra, originella och imponerande ut, vars bordsskiva är dekorerad med decoupage -teknik. Det låter dig dekorera produkter genom att lägga till nya färger, ovanliga mönster och mönster. Ett sådant bord kommer definitivt att bli huvuddekorationen i en lyxig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Idag kan du hitta originella och ovanliga rundade bord för alla smaker. Många köpare lockas av antika modeller. Artificiellt lagrade bord är ett utmärkt alternativ. Ofta kompletteras sådana produkter med smidd inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förkroppsligar interiören i mjuka och varma färger skulle ett ljusbrunt bord och stolar, kompletterat med mjuk klädsel för att matcha bordet, vara ett idealiskt val. En sådan ensemble ser vacker, mysig och oförglömlig ut.

Det roterande bordet har trenderat flera säsonger i rad. Det kommer att dekorera interiören och bli dess ljusa accent.

En sådan bekväm design gör att varje gäst lätt kan nå vilken maträtt som helst på bordet. Den ursprungliga och ovanliga designen kommer inte att lämna någon likgiltig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt bord?

För att välja ett högkvalitativt, pålitligt och snyggt rundbord bör du följa rekommendationer från experter:

  • Valet av storlek beror på storleken på rummet där bordet kommer att ligga. Till exempel, för korridoren är det värt att välja kompakta modeller av medelstorlek. Det är värt att uppmärksamma transformatorer. För ett litet sovrum är ett hörnbord den perfekta lösningen. Två runda bord på varje sida av soffan kommer att se eleganta och trendiga ut i vardagsrummet.
  • Det är värt att köpa produkter från kända tillverkare som har etablerat sig som högkvalitativa tillverkare av skåpmöbler.
  • Kostnaden för produkten spelar en stor roll. En högkvalitativ produkt är inte billig, men den har en lång livslängd. Bord av naturligt trä av hög kvalitet kommer att hålla i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Runda bord lockar uppmärksamhet med elegans och lyx. De ger sofistikering till alla interiörer eftersom de är kompakta. Den fällbara modellen ser harmonisk ut även i små rum. Det hopfällbara modellalternativet gör att du kan montera ett stort och rymligt bord vid behov

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rymligt vardagsrum eller matsal är ett stort bord lämpligt, vilket kommer att bli en vacker dekoration för din inredning. I studior kombineras vanligtvis köket med rummet, så ett runt bord hjälper till att jämna ut övergångsögonblicket. Det runda bordet ser bra ut i olika interiörer. Modellen av naturligt trä passar harmoniskt in i barock, klassiker, provence och till och med högteknologi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med ett runt bord är att det inte alltid är bekvämt att köpa en rymlig version för ett litet rum. Bättre att föredra ett kompakt hörnbord.

Kända tillverkare och recensioner

En mängd olika modeller av runda bord gör att varje köpare kan hitta det bästa alternativet, inte bara med hänsyn till personliga preferenser utan även interiören, rumsmåtten och produktens syfte.

Modeller från italienska tillverkare är mycket efterfrågade. Italien har blivit en symbol för utmärkt kvalitet och lyxig design. Många tillverkare av rundbord är kända i många länder runt om i världen. Dessa inkluderar Longhi, Matteograssi, Grilli, Naos, Calligaris och andra.

Runda bord från Malaysia är mycket efterfrågade på grund av deras utmärkta kvalitet, snygga design och användningen av naturmaterial. Ett sådant bord kommer alltid att vara i rampljuset. Många köpare var nöjda med köpet, eftersom produkterna kännetecknas av en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida exempel och möbelalternativ

Snygga runda bord är perfekta för sovrummet. En utsökt modell av naturligt trä med sniderier och en glasinsats i mitten av bordsskivan passar perfekt in i sovrummet. Den kan placeras nära sängen.

För catering är lätta och mobila rundbord en utmärkt lösning. Snygga modeller har ofta metallben eftersom de måste vara stabila.

Moderna designmodeller är lämpliga för att dekorera vardagsrum, matplatser och till och med korridorer. Alla kan välja det mest bekväma och förfinade alternativet.

Rekommenderad: