Filmkameror (44 Foton): Vilken Kamera Ska Man Välja? De Bästa Moderna Modellerna, Engångs "tvålfat", SLR -kameror Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Filmkameror (44 Foton): Vilken Kamera Ska Man Välja? De Bästa Moderna Modellerna, Engångs "tvålfat", SLR -kameror Och Andra Alternativ

Video: Filmkameror (44 Foton): Vilken Kamera Ska Man Välja? De Bästa Moderna Modellerna, Engångs
Video: Hur man ska välja rätt slags kamera - Elgiganten förklarar 2024, April
Filmkameror (44 Foton): Vilken Kamera Ska Man Välja? De Bästa Moderna Modellerna, Engångs "tvålfat", SLR -kameror Och Andra Alternativ
Filmkameror (44 Foton): Vilken Kamera Ska Man Välja? De Bästa Moderna Modellerna, Engångs "tvålfat", SLR -kameror Och Andra Alternativ
Anonim

Uttrycket "filmkamera" döljer namnet på traditionella kameror som är utformade för användning av film för att ta bilder och den kemiska metoden för bildutveckling. Ett annat namn för sådan fotografisk utrustning är analoga kameror, idag används de praktiskt taget inte längre, men vissa kända fotografer föredrar just denna teknik.

I vår recension kommer vi att fördjupa oss mer i detaljer om filmkamerornas funktioner och ge rekommendationer om val av enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Utformningen av filmfotograferingsapparaten är extremt enkel och innehåller inga elektroniska moduler. Denna mekaniska teknik är icke-flyktig och kräver därför inte konstant laddning av batterier eller andra strömkällor. Vissa modeller kan till och med användas för filmning i aggressiva miljöer som är oacceptabla för modern digital utrustning.

Fotografering på fotografiskt material kräver åtminstone inledande kunskap när det gäller färgåtergivning och exponeringsmätning, eftersom en bildkontroll och dess kvalitet vid fotograferingens slut inte längre är möjlig.

Filmkameror har sina fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med tekniken inkluderar följande egenskaper

  • Analoga kameror är optimala för nybörjare inom fotografering, i många skolor börjar de specifikt lära sig från grunderna för filmning, eftersom sådana arbetsdiscipliner alla nybörjare fotograf har en betydande inverkan på hans konstnärliga vision och kreativa smak, utvecklar rätt komposition och iscensättning av ramen, lär installationen av korrekta exponeringsinställningar.
  • Låg kostnad för teknik-vilken filmkamera som helst idag är mycket billigare än digitala kameramodeller av hög kvalitet, och detta gäller även för de mest kompakta långlängderna.
  • En analog kamera behöver inte laddas, därför kommer den inte att "sitta ner" i det mest olämpliga ögonblicket för detta.
  • Med filmens överlägsenhet över det digitala dynamiska omfånget fångar analog teknik upp det naturliga ljusspelet mellan ljus och skuggor. Dessutom, från en statisk position, är filmen mer lönsam - den är mjukare och låter dig uppnå effekten av bildens artificiella åldrande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt finns det också nackdelar, och det var de som orsakade en kraftig minskning av efterfrågan på sådan fotografisk utrustning

  • Vid fotografering är fasta kostnader oundvikliga för filmen, liksom tjänster för utveckling och utskrift av de erhållna bilderna.
  • Behovet av manuell exponeringsjustering. Denna process är mycket tidskrävande och kräver speciella färdigheter, ökad uppmärksamhet, noggrannhet och tålamod. Svårigheten ligger i det faktum att i de överväldigande majoriteten av fallen är fotograferingens slutresultat inte omedelbart synliga, och eventuella fel under utförandet av arbetet kan leda till att ramar av låg kvalitet uppträder: mörkare, överexponerade eller suddiga.
  • Digitaliseringen av filmbilder leder ofta till en delvis kvalitetsförlust.
  • Analog fotografisk utrustning ger inte ett alternativ för vitbalans, dessutom beror bildkänsligheten i stor utsträckning på den valda filmens egenskaper.
  • En analog kamera kan inte användas som en videokamera på samma sätt som en digital.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Varje analog kamera innehåller flera huvudmoduler

  • Lins är en optisk enhet som består av linser, de låter dig fotografera från olika avstånd, med olika fokusering. I vissa kameror ingår även speglar.
  • Port - ansvarar för att öppna fönsterluckorna så att ljusflödet kommer in i filmen. Därefter reagerar slutaren med en kemisk komponent som täcker filmen. Beroende på slutaröppningens längd kan ramens läge ändras vid fotografering - på kvällen och natten används vanligtvis en lång exponering, när du arbetar i ljuset bör det vara minimalt.
  • Ram - för en analog enhet är den hållbar, överför inte ljus och har också speciella fästen för blixt och lins. Dessutom är den utrustad med ett ergonomiskt grepp som gör att du kan hålla kameran i dina händer, samt ett stativfäste. Det finns en film inuti fodralet, den är skyddad från ljus.
  • Diafragman - detta element är ansvarigt för att justera ljusintensiteten, vanligtvis används ett irismembran. Dess lätta hål bildar omedelbart kronblad, placerade i form av en skär. Under fotografering kan sådana element röra sig och flytta isär, i detta ögonblick minskar eller ökar ljusöppningens storlek.
  • Filmkassett - den är gjord i en mörk färg med en ljuskänslig beläggning. Denna enhet tillåter inte att främmande ljus passerar vare sig i början av fotot eller efter det.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincipen för filmkameror går ut på följande: ljus leds genom linsen, passerar sedan till den ljuskänsliga komponenten i en analog kamera, interagerar med reagenser på filmen och fångar bilden.

Bild
Bild

Fotokvaliteten påverkas av:

  • arbetsinställningar;
  • infallsvinkel för ljus och ljusstyrka;
  • perioden för öppning av membranet.

Dessa och några andra funktioner i fotograferingen bildar bildens konstnärliga stil.

Utan tvekan är det grundläggande kriteriet för utvärdering av fotografier den fotografiska självens estetiska uppfattning och synvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Bland alla erbjudna modeller kan du hitta både professionella kameror och konventionella "tvålådor", breda och medelstora kameror, modeller med 4 objektiv och många andra typer av analog teknik.

Avståndsmätare

Filmkameror av denna typ dök upp på marknaden i början av 1900 -talet, även om de inte uppnådde popularitet direkt. Huvudskillnaden mellan avståndsmätare och kameror av alla andra typer är att under fotograferingen sker en optisk inriktning av ett par bilder direkt från själva avståndsmätaren, såväl som från sökaren.

Fördelarna med sådan fotografisk utrustning inkluderar:

  • lätt och kompakt - sådana modeller är optimala för resor och resor;
  • minimal skakning under fotografering och nästan tyst drift av slutaren - detta minskar kraftigt risken för att få suddiga bilder;
  • minsta slutartidssvartid - detta ökar sannolikheten för att korrekt fånga motivets rörelsestunder vid fotografering;
  • enkel och rak fokusering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med avståndsmätare är:

  • förekomsten av defekter och brister i inramningen på grund av förekomsten av parallax;
  • oförmågan att använda ultrahög bländare, liksom långfokuslinser, eftersom designen antar en begränsande brännvidd motsvarande 135 mm;
  • oförmåga att styra skärpedjupet visuellt;
  • omöjlighet att använda teknik för makrofotografering.

Ändå var och förblir denna typ av kamera en av de mest använda bland alla andra analoga kameror, de flesta modellerna är konstruerade för 35 mm film.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglad

Denna typ av kamera dök upp på 50 -talet. förra århundradet. Deras nyckelfunktion är att bilden i utrustningssökaren visas med hjälp av en spegel, bilden på den går genom ett prisma och tränger direkt in i sökaren.

Den största fördelen med sådana kameror är möjligheten att visuellt bestämma ramgränserna oavsett objektivets inställningar ., samt visuellt spåra nivån på skärpan under fotografering. SLR -modeller kan användas för astrofotografering och makrofotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra fördelar med tekniken är:

  • bekväm ergonomisk kropp som passar fritt i handflatorna;
  • hög arbetshastighet på grund av närvaron av autofokus.

En kombination av dessa fördelar gör film -SLR -kameror till den optimala lösningen för fotografering av sekventiell fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med SLR -kameror inkluderar det faktum att kameror av denna typ anses vara tekniskt svåra, eftersom de innehåller ett stort antal rörliga element - detta minskar deras tillförlitlighet och hållbarhet avsevärt.

Trots vissa brister har DSLR -analoga kameror uppnått popularitet , och enligt prognoser från experter, kommer att vara efterfrågade i många år framöver. Valet av denna eller den modellen påverkas av tillgången på ytterligare alternativ som moderna filmanordningar är utrustade med, till exempel exponeringskompensation, användning av flera fotograferingslägen och autofokus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skala

En annan mycket populär typ av filmkameror kallas skalkameror. Deras driftsmekanism påminner något om avståndsmätarkameror, men samtidigt är huvudkarakteristiken det faktum att skärpan i detta fall är placerad genom avståndsskalan . Med enkla ord kan du fokusera kameran utan att använda avståndsmätare och speglar - du behöver bara visuellt beräkna avståndet till motivet och ställa in det ungefärliga värdet på fokuseringsringen. Därefter återstår bara att ställa in önskad slutartid och trycka på slutarknappen.

Skaltekniken är enkel att använda och har en extremt lätt design, vilket ökar praktiskt och tillförlitligt i jämförelse med andra typer av analoga kameror . Samtidigt har sådana analoga kameror, trots den förenklade strukturen, inte på något sätt sämre bildkvalitet än “DSLR” och avståndsmätare, och eventuella problem orsakas enbart av behovet av att anpassa sig till icke-standardiserade metoder för fokusering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med skalmodeller är således:

  • enkel design;
  • högkvalitativa bilder;
  • demokratisk kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med fotografisk utrustning i skala sammanfaller delvis med nackdelarna med avståndsmätare, dessutom kan du ange:

  • litet exponeringsintervall;
  • behovet av att ständigt övervaka fokusering - det finns fall där nybörjare fotografer helt enkelt glömde att göra detta innan de släppte slutaren direkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Den moderna industrin erbjuder många analoger av gamla kameror. Här är en lista över de mest populära modellerna.

Fujifilm X-T10

En modern spegellös modell, stiliserad som en klassisk modell, gör att du kan bygga slutartiden korrekt med exponeringskompensation och dessutom välja fotograferingsläge. Med kameran kan du ta en panoramavy eller direkt använda vissa effekter på den resulterande ramen, i synnerhet lomografi - det finns tre justeringshjul för detta.

Om så önskas kan du ansluta en mikrofon till kameran eller ansluta ett stativ . Det finns Wi-Fi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förmodligen är den enda nackdelen med en sådan kamera behovet av periodisk laddning.

Bild
Bild

Lomography LomoInstant Automat Vit LI150W

En sådan kamera används för att ta bilder i Lomography -stil.

Enheten kan konfigureras manuellt eller automatiskt , är det möjligt att justera ljusstyrka, så att användaren inte behöver oroa sig för att bilden är för mörk. Det finns en inbyggd blixt, en maximal slutartid på 8 sekunder.

Under fotografering är det möjligt att använda bokföringsregister, liksom ytterligare bilagor, högkvalitativ optik är inbyggd.

Setet innehåller en fjärrkontroll och ytterligare linser: vidvinkel, samt ett objektiv för makrofotografering och fisheye.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leica X

SLR -filmkamera. Kroppen är tillverkad av stark metall, dessutom täckt med läder. En sådan anordning är relevant för filmning under de svåraste förhållandena. Ett objektiv med hög bländare som inte reagerar på bländning tillhandahålls . Arbetsupplösning - över 16 megapixlar. Det finns möjlighet att spela in Full HD.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leica M Edition 60 -kit

Modern filmkamera av rostfritt stål och täckt med läder. Presenteras i endast 600 exemplar. Upplösningen är 24 megapixlar, den långa exponeringen är 1 minut. Av fördelarna utmärks CMOS -matrisen, liksom DNG -ramformatet . Med kameran kan du spela in video och ljud.

Denna modell kan kallas verkligt revolutionerande inom segmentet av filmkameror, som helt enkelt inte kan hittas bättre, och detta trots sin skenbara enkelhet. Kostnaden för sådan utrustning är dock också hög - prislappen för en sådan kamera börjar från 950 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Moderna analoger av filmkameror är ganska dyra, så fotografer köper oftast gamla klassiska modeller

  • Om du är fast besluten att skaffa analog fotografisk utrustning, rådfråga först dina släktingar - under sovjetperioden var fotografering allestädes närvarande, så i nästan alla hus kan du hitta reliker som Smena och Zenith, för den första bekantskapen med mekanikerna du kan använda någon av de listade modellerna.
  • Om dina planer inte innehåller grundläggande arbete med filmteknik, stanna sedan vid en vanlig automatisk "tvålrätt". I det här fallet behöver du inte tjata med fokusinställningarna, slutartiden och bländaren, och utgången får du ganska bra filmbilder. Dessutom har sådana enheter en inbyggd blixt och är kompakta. Även till salu hittar du billiga engångsmodeller avsedda för 36 ramar.
  • Om du är säker på att du själv inte kommer att vara engagerad i utveckling, sök råd från alla mörkrum i din stad innan du köper den eller den modellen av en analog maskin. Var noga med att kontrollera om företrädarna för företaget kommer att kunna tillhandahålla sådana tjänster. Till exempel uppstår ofta en situation när fotostudior inte arbetar med att utveckla filmer på 4x5 "eller 8x10", som vanligtvis används i bredformatskameror - det betyder att du måste leta efter antingen ett annat mörkerum eller välja en annan kamera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Innan du tar bilder, se till att alla spakar fungerar som de ska. Om du hittar en gammal kamera eller köper en ny, kontrollera funktionen hos alla dess element (vrid på rattarna, tryck på knapparna och vrid ringarna på linsen).

Byt ut batteriet om kameran inte slås på - leta efter batterifacket, det kan placeras längst ner på kameran eller på framsidan, du behöver en liten skruvmejsel för att öppna den. Ett gammalt batteri kan användas som referens för att hitta det bästa ersättningsbatteriet. Om du märker en grönaktig kristallliknande rest i batterifacket, indikerar detta tydligt att korrosion har börjat. I det här fallet är det nödvändigt att fukta en bomullspinne med alkohol och rengöra blocket från smuts, först efter det kan du sätta i batteriet.

Bild
Bild

Öppna avtryckaren halvvägs - så kan du kontrollera om ljusmätarens indikator i kameran fungerar.

Efter det kan du säkert komma till jobbet och skjuta alla föremål du gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över Fujifilm x-t10-kameran presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: