Fönsterbräda (46 Bilder): Modelldesign Längs Fönstret I Ett Rum För En Tonåring Och Inbyggd Konstruktion Istället För En Fönsterbräda

Innehållsförteckning:

Video: Fönsterbräda (46 Bilder): Modelldesign Längs Fönstret I Ett Rum För En Tonåring Och Inbyggd Konstruktion Istället För En Fönsterbräda

Video: Fönsterbräda (46 Bilder): Modelldesign Längs Fönstret I Ett Rum För En Tonåring Och Inbyggd Konstruktion Istället För En Fönsterbräda
Video: LYX on a BUDGET - SOVRUMSMAKEOVER 2024, Maj
Fönsterbräda (46 Bilder): Modelldesign Längs Fönstret I Ett Rum För En Tonåring Och Inbyggd Konstruktion Istället För En Fönsterbräda
Fönsterbräda (46 Bilder): Modelldesign Längs Fönstret I Ett Rum För En Tonåring Och Inbyggd Konstruktion Istället För En Fönsterbräda
Anonim

Designers tänker allvarligt på den rationella användningen av området i en lägenhet, eftersom antalet saker i sådana bostäder har nått sin gräns idag. Ett bra sätt att spara lite ledigt utrymme är att utrusta ett fönsterbräda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Fönsterbrädans bord är en struktur som löper längs fönstret. Han kan vara:

  • hela;
  • bestående av två plattor;
  • infällbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första fallet, i stället för en fönsterbräda, sticker det ut massiva plattor eller brädor från fönstret. De kommer inte längre att ändra sin position. Det andra alternativet innebär en fast och den andra vikbara delen av bordsskivan. Dessa delar är fästa på varandra med gångjärn. Detta är särskilt bekvämt för att spara utrymme , till exempel i ett vardagsrum som inte bara kombinerar en sittgrupp, utan också en arbetsplats. Som onödigt kan ett sådant bord fällas ner och frigöra lite ledigt utrymme för vila.

Den infällbara modellen är ett intressant alternativ med ett extra område med imponerande storlek. Ett bord som rullar ut på hjul eller hjul under fönsterbrädan kan bli en fullvärdig matplats för två.

Designen med en liten bordsskiva, som påminner om en utrullad tangentbordshylla, används ofta i ett tonåringsrum för att inte störa det tidigare "barns" utrymmet som har blivit trångt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tröskelbord är i stort sett klassade efter material. Så de kan köras från:

  • Spånskiva, MDF;
  • solitt trä;
  • metall;
  • natursten;
  • plast.

Bänkskivor i plast kan anses vara budgetmässiga. Starka och tuffa sorter av den tål tunga belastningar, men plast ser inte särskilt presentabel ut, och därför är dess popularitet låg. Mycket vanligare är ett fönsterbräda av laminerad spånskiva eller MDF. Deras kostnad är låg, och färgerna och texturerna är inte begränsade i deras prestanda. Den enda nackdelen här kan övervägas känslighet för mekanisk skada . Så, en laminerad bänkskiva i spånskiva i köket kommer att förlora sitt presentabla utseende efter några repor med en kniv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massiv ek, björk eller tall är unika för att skapa en elegant inredning tack vare trädets naturliga mönster, som påminner oss om omgivningens natur. Dessutom är trä ett miljövänligt material som lämnar efter sig ett känsligt spår av frisk doft. Tyvärr är trädet väldigt nyckfullt, och därför måste bänkskivan skyddas mot överdriven fukt och andra yttre faktorer. Hon kommer att vårdas regelbundet och noggrant.

Många köpare uppmärksammar metallmodeller. De blir särskilt relevanta i köket, där de representerar en del av arbetsområdet. Metall är lätt att rengöra, svår att repa och behöver inte skyddas.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lyxkännare är bänkskivor gjorda av naturstenar som granit eller marmor. Deras fantastiska färg är bekant och älskad av många. Naturstenar är vackra i allt och har sådana fördelar som:

  • hög attraktivitet;
  • immunitet mot yttre aggressorer, till exempel fukt eller extrema temperaturer;
  • lång livslängd;
  • Brandsäkerhet.

Nackdelen ligger i den höga kostnaden för materialet och arbetet med tillverkning av möbler. Naturstenens tunga vikt är också värd att notera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Vid valet av en tabell är preliminära mätningar viktiga. För att göra detta måste du sitta fritt och bekvämt vid fönsterbrädan utan att vila knäna på batteriet eller väggen. Avståndet till bålen blir den optimala bredden. Med denna metod öppnar komforten inte bara för benen, utan också för händerna, eftersom armbågarnas ändlösa hängande förhindras.

Tala om följande parametrar, tabellen kan vara lång eller mycket liten. Så om du bara måste utrusta den i fönsteröppningen kommer längden inte att vara mer än 1, 25 m eller 2 m i närvaro av en stor öppning.

Flush -modeller kan köras från vägg till vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Fönsterbrädans bord och dess organiska utseende i husets allmänna atmosfär beror direkt på kombinationen av nyanser. Här är det värt att hålla sig till liknande toner med tapeter, möbler, klädsel eller soffbotten:

  • I de fall då det är svårt att bestämma huvudfärgen på interiören väljs bordsskivan så att den matchar fönsterramen. Vita, bruna eller beige, de ser ut som en bit. Det bör noteras smuts och känslighet för repor på den vita fönsterbrädan, och därför bör valet av material vara mycket avsiktligt.
  • När inredningen inte låtsas vara ljusa accenter är det möjligt att skapa dem med hjälp av ett bord. Mättade färger av ljusgrönt, mint eller rosa kan inte bara väcka aptiten utan också bli själva höjdpunkten som är nödvändig för varje interiör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Rummets stilistiska inriktning sätter sin prägel på valet av former och material för bänkskivan:

  • Klassisk stil kan inte klara sig utan naturligt trä vid lackbearbetning. Enkla former i form av en rektangel eller en tallrik med rundade kanter kompletterar den valda stilen.
  • Intressanta alternativ för modeller i stil högteknologisk . Glansiga ytor kompletteras med bisarra vågformer eller smidigt rundade kanter. Huvudnyanserna är svarta och vita.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Att välja en bänkskiva i ämnet minimalism , den bästa lösningen kan vara sådana lugna toner som brun, beige, khaki och olivolja. De överför bra på alla material, till exempel natursten. Den minimalistiska stilen kan kompletteras med ljusa färger, förkroppsligade i en enkel form. Röda och djupblå färger kan hitta sin plats här.
  • Mynta, lavendel, vita och ljusgröna nyanser fungerar bra för romantiska stilar " Provence" och "shabby chic ". De kommer att se värda ut när de är gjorda av naturligt trä med sitt oändliga unika mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Vissa designers utrustar ett fönsterbräda som ett dekorativt föremål. Denna designidé måste jag säga är ganska framgångsrik och framgångsrik. Så en populär lösning är att placera utsökta ljusstakar och ljus på bordet. Blommor ser snygga ut när de placeras i krukor som matchar interiörens stil.

Fönsterbrädans bord är en solid konstruktion, och därför kan det användas som ett mysigt hörn för avkoppling.

Några kuddar, en mjuk filt och en bra bok kan göra ett vanligt fönsterparti speciellt och varmt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Bordsskivan vid fönstret ändrar storlek och form beroende på i vilket rum den ligger. Till exempel är ett helväggsbord med släta rundade linjer perfekt för en plantskola. Hyllor kan placeras under möblerna för bekväm placering av klippböcker och pennor. Samtidigt ska bordsskivan vara solid, eftersom glid- eller vikmekanismen, om den hanteras felaktigt, kan skada barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en tonåring, låt oss säga alternativet med pennfodral. Höga skåp på båda sidor av fönsterbrädans bord är det perfekta stället att förvara läroböcker och andra skolmaterial. Bordets design i vardagsrummet kan vara gedigen eller hopfällbar. Modellen i ett stycke kan kompletteras med en mysig inredning. Fällbara produkter väljs när vardagsrummet måste delas med studien. Bänkskivan i köket kan vara en arbetsyta eller ett litet bord för två, liksom början på en bardisk eller en enda helhet med en köksuppsättning.

I detta fall kompletteras huvudplattan med ben eller fästen för större stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är lätt att välja ett fönsterbräda om du känner till de exakta måtten på utrymmet nära fönstret:

  • Tillverkare erbjuder modeller av typiska parametrar, och därför bör det inte uppstå problem med korrekta mätningar.
  • Den andra faktorn i ett bra val är materialet. Trä och plast är bra för barn på grund av deras miljövänlighet. Det är bättre att spara spånskiva till vardagsrummet.
  • När du letar efter fällbara och skjutbara modeller är det viktigt att fokusera på detaljerna. Gångjärn och rullar måste vara ordentligt fixerade, tillverkade av hög kvalitet och vackert, för i händelse av haveri blir det inte så lätt att hitta en lämplig del. Det är värt att uppmärksamma modellerna med ett skåp och kvaliteten på alla fästelement och skarvar.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bänkskivan i fönsterbrädan är mycket populär, eftersom dess fördelar är uppenbara. Du kan ordna många saker på den, utrusta ett arbets- eller barnbord, det är trevligt att komplettera huvudarbetsområdet i köket. I det här fallet kommer det verkligen att finnas mycket utrymme, och röran i fönsterbrädan blir intet. Det är också värt att notera att fönsterbrädans bord (i motsats till alla stereotyper) inte är avsett att avsevärt spara utrymme. 50 cm är taket på det sparade utrymmet. Kärnan i designen här är att rationalisera området.

En annan viktig fördel är hög grad av belysning . Bordet, som ligger vid fönstret, faller uppenbarligen under den höga nivån av solljusflödet. Detta gör att du inte kan tillgripa etableringen av lokal belysning för att undvika belastning på ögonen, särskilt om vi pratar om ett bord för ett barn.

Fördelen är också enkel tillverkning, samt installation . En modern och snygg bänkskiva kan köpas färdig eller skräddarsydd, tillverkad själv och till och med konverteras till ett gammalt skrivbord. På ett eller annat sätt, och kostnaderna för detta kommer att vara låga och identiska med inköp av en vanlig produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa har dock inte bråttom att installera denna design, eftersom den som regel stänger batterierna som ligger precis under fönstret. Det finns verkligen en sanning här, men förutsatt att det finns flera speciella hål i bordsskivan, kommer fri cirkulation av varm luft att bevaras. Dessutom tillåter ett sådant arrangemang dig att bekvämt studera eller arbeta, eftersom värme vid dina fötter alltid är bra och mysigt.

Felet är också dolt i omöjligheten att täcka fönstret med långa gardiner och gardiner . Det här alternativet är otillåtet, och därför är det värt att gå mot rullgardiner, persienner eller korta gardiner.

Idag finns dessa beskurna modeller tillgängliga i alla stilar, vilket innebär att de inte bara kan betona en modern, utan också en mycket konservativ stil.

Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Ryska och utländska tillverkare skapar snygga och enkla bänkskivor. Till exempel ett ukrainskt företag " TILLVÄXT "erbjuder produkter i enkla former av laminerad spånskiva och MDF. Enligt användarna ser det acceptabelt ut, men det är rädd för hög luftfuktighet, och därför används det bäst i vardagsrummet eller barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa en modell av rysk kvalitet bör du överväga företaget Stone Studio . En mängd olika alternativ för att göra fönsterbräda av konstgjorda och naturliga stenar kommer att göra varje inredning verkligen lyxig. Användare noterar å andra sidan skönheten i företagets produkter och deras hållbarhet.

Budgetalternativ finns i kataloger Ikea.

Standardstorlekar, enkla former och kvalitet, bevisat genom åren - det är därför moderna konsumenter älskar detta företags bordsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Sådana praktiska och vackra möbler ser harmoniska ut i många ensembler och utför många användbara funktioner. Till exempel:

En bordsskiva nära sängen i sovrummet hjälper till att ansluta arbets- och relaxavdelningen

Bild
Bild

Bordet inbyggt i fönsteröppningen kompletteras organiskt med pennfodral

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönsterbrädan kan vara en fortsättning på bardisken med olika höjder

Bild
Bild

Kökssatsen, i kombination med fönsterbrädan, utökar arbetsområdet perfekt

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om fördelarna med fönsterbrädetabeller i följande video.

Rekommenderad: