Ekbord (34 Bilder): Lätta Modeller Med Massiv Skiva, Platta Och Mossar Ekfaner, Hur Svårt Det är Att Göra Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Ekbord (34 Bilder): Lätta Modeller Med Massiv Skiva, Platta Och Mossar Ekfaner, Hur Svårt Det är Att Göra Det Själv

Video: Ekbord (34 Bilder): Lätta Modeller Med Massiv Skiva, Platta Och Mossar Ekfaner, Hur Svårt Det är Att Göra Det Själv
Video: Veneer a table Edge, Part #2 2024, April
Ekbord (34 Bilder): Lätta Modeller Med Massiv Skiva, Platta Och Mossar Ekfaner, Hur Svårt Det är Att Göra Det Själv
Ekbord (34 Bilder): Lätta Modeller Med Massiv Skiva, Platta Och Mossar Ekfaner, Hur Svårt Det är Att Göra Det Själv
Anonim

Naturliga trämöbler har alltid varit standarden för kvalitet, stil, smak och lyx. Idag är träprodukter också mycket prestigefyllda och mycket populära. Detta gäller även matbord. Bord av massiv ek ser vackra och estetiskt tilltalande, snygga och respektabla ut. Dessutom kommer de att glädja dig med en lång livslängd, bekvämlighet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar och fördelar med materialet

Ek anses vara ett idealiskt material för att göra olika möbler. Detta material är starkt och hållbart, motståndskraftigt mot sönderfall och har också flexibiliteten. Det är därför som vackra matbord och skrivbord och andra skåpmöbler ofta tillverkas av massiv ek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekbordet har många fördelar:

  • naturliga trämöbler passar perfekt in i vilken inredning som helst. Hon framhäver utformningen av din lägenhet och ger den elegans och chic;
  • ett massivt ekbord passar bra till alla stoppade möbler;
  • om produkten är täckt med ett lager lack kan denna beläggning periodiskt förnyas, vilket ger möblerna en glans samt förlänger bordets livslängd;
  • hög tillförlitlighet är ett särdrag hos möbler av högkvalitativt ek;
  • miljövänlighet. Massiv ek är ett miljövänligt material, det är giftfritt och helt säkert för din hälsa;
  • ett ekbord kan enkelt installeras i alla rum, vare sig det är ett kök, vardagsrum eller till och med ett barnrum;
  • ett bord med en massiv bordsskiva i ek gör atmosfären i lägenheten varmare och bekvämare, ger en laddning av positiv energi till hemmet;
  • brett utbud av modeller. Det finns ett stort sortiment av bord med olika design på marknaden, så varje kund kommer att kunna välja den perfekta produkten för honom.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen som kan särskiljas är den höga kostnaden för naturliga träprodukter. Priset är dock fullt ut motiverat av den höga kvaliteten och det fantastiska utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är ek inte den enda trädarten som används för att göra möbler. Till exempel är ask också mycket efterfrågad. Detta trä skiljer sig väsentligt från ek. Ask har en ljusare nyans än ek. Om vi jämför dessa arter bör det noteras att askträ har ett mer uttalat och tydligt trämönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna ekbord kännetecknas också av olika icke-standardiserade metoder för träbearbetning:

platta - en massiv träbit. Ser elegant och dyrt ut, har en unik och oändlig form, färg och mönster. Plattans bredd kan nå cirka 1,5 meter;

Bild
Bild

myr ek - ett unikt material som har bildats under naturliga förhållanden i hundratals år. Det är hämtat från floder och våtmarker. Ett sådant träd har en underbar konsistens och en vacker mörk nyans;

Bild
Bild

faner - det här är tunna ark (från en till tio millimeter) av naturligt ekmaterial, som används för dekoration och beklädnad av skåpmöbler. Faner förmedlar helt den vackra lyxiga konsistensen av massiv ek.

Bild
Bild

Visningar

Numera finns tabeller i alla former, storlekar och nyanser till salu. Låt oss överväga mer detaljerat de olika typerna av produkter.

Soffbordet är en trendig, bekväm och funktionell möbel som är perfekt för installation i vardagsrum, sovrum eller på en veranda. Utseendet på soffbord i ek lockar med sin skönhet och elegans. Kvaliteten på sådana produkter är alltid på en hög nivå, du kan vara säker på att de kommer att tjäna dig i många, många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett soffbord av naturligt trä passar perfekt in i den klassiska interiören i rummet. Denna typ av bord kommer att harmoniskt kombineras med andra trämöbler - skåp, pennfodral, sängbord, stolar och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matbord - denna typ av möbler är mest efterfrågad. Ekprodukter kan vara massiva eller ha en struktur som expanderar - det så kallade "transformerande bordet". Det senare alternativet kan vid behov utökas nästan två gånger, så det blir optimalt för dem som ofta har stora företag hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om matbordet planeras att installeras i en matsal, vars insida är gjord i klassisk stil, kan du välja modeller med en rund bordsskiva. Förutom sitt snygga utseende kommer en sådan produkt också att ge komfort och fullständig säkerhet, eftersom det inte finns några skarpa hörn. Stora företag kan sitta bekvämt vid det ovala bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Naturliga ekbord har ett brett utbud av naturliga nyanser - cirka 20 olika alternativ.

Den bearbetade eken kan ha både ljusa och mörka nyanser. Det kan vara olika guld- och kaffetoner. Tabeller i dessa nyanser kommer att vara ett bra elegant tillägg till alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan universell färglösning för ekprodukter är wengefärg. Denna nyans passar mycket bra med nästan alla andra färger som kan finnas i interiören.

Bild
Bild

Idag håller ljusa möbler på att bli en trendig inredning. Detta gäller även tabeller. Därför började tillverkarna göra produkter av blekt ek. Det vitkalkade ekbordet ser väldigt snyggt och vackert ut i modern minimalistisk inredning.

Bild
Bild

Naturligtvis är de mest populära träprodukter med naturliga mönster och texturer. Sådana bord kommer att se bra ut både i en modern inredning och i semi-antik lägenhetsdesign.

Bild
Bild

Tillverkningsfunktioner

Det är inte alls nödvändigt att köpa ett färdigt massivt ekbord. Det är fullt möjligt att skapa en sådan produkt med egna händer. Det är enkelt och bekvämt att arbeta med detta material.

Det första steget är att bestämma vilken typ av bord du behöver, liksom i vilken del av rummet det ska installeras. Baserat på detta kan du bestämma möblernas önskade dimensioner. Vi vill dock uppmärksamma dig på att du inte ska göra bordet onödigt stort och skrymmande, eftersom det kommer att visa sig vara för tungt och massivt.

Därefter bör du fylla på med alla nödvändiga snickerverktyg och material.

Innan bordet tillverkas måste ek verkligen bearbetas - detta garanterar tillförlitligheten och hållbarheten för framtida möbler.

Om du planerar att göra ett litet bord är det inte nödvändigt att köpa massiv ek, brädor är också ganska lämpliga. För att konstruera en bordsskiva av dem kan brädorna limmas ihop eller fästas med tvärgående fästelement.

Produktens träben kan korsas - detta tillverkningsalternativ är enklare. Antalet ben beror på objektets storlek och form.

Hur matchar man inredningen?

Ett brett utbud av naturliga ekbord gör det möjligt att välja rätt produkter för vilken inredning som helst.

Ekbord kan ha olika former - runda, ovala, rektangulära, mångfacetterade. Produkterna skiljer sig också i storlek och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns till och med mycket ovanliga lysande modeller som säkert kommer att förvåna dina gäster på natten. Sådana produkter kommer att vara lämpliga i en jugendinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bord till salu, komplett med stolar av naturligt trä med samma design. Detta är mycket bekvämt, eftersom du inte behöver välja separata stolar som harmoniskt kommer att kombinera med bordet och andra möbler i rummet.

Men om du fortfarande inte har hittat ett lämpligt alternativ bland de färdiga modellerna kan du beställa exklusiva upphovsrättsprodukter. Hantverkare kommer att göra ett bord av naturligt trä åt dig för hand, med hänsyn till alla dina önskemål. Var dock förberedd på att kostnaden för sådana möbler blir mycket hög.

Bild
Bild

Det viktigaste när du väljer en specifik bordsmodell är att dess design är harmoniskt kombinerad med andra möbler, med inredningen av rummet, liksom med stilen i denna interiör som helhet.

Rekommenderad: