Vitt Bord (55 Foton): Klassiska Fyrkantiga Och Långa Modeller Av Lackerade Bord, Glans Av Klassiker Eller Moderna Alternativ I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Bord (55 Foton): Klassiska Fyrkantiga Och Långa Modeller Av Lackerade Bord, Glans Av Klassiker Eller Moderna Alternativ I Interiören

Video: Vitt Bord (55 Foton): Klassiska Fyrkantiga Och Långa Modeller Av Lackerade Bord, Glans Av Klassiker Eller Moderna Alternativ I Interiören
Video: Amazing Ingenious TOOLS you can Buy Now 2021 (Amazon) | Part: 201 2024, April
Vitt Bord (55 Foton): Klassiska Fyrkantiga Och Långa Modeller Av Lackerade Bord, Glans Av Klassiker Eller Moderna Alternativ I Interiören
Vitt Bord (55 Foton): Klassiska Fyrkantiga Och Långa Modeller Av Lackerade Bord, Glans Av Klassiker Eller Moderna Alternativ I Interiören
Anonim

Om du har bestämt dig för att köpa ett vitt skrivbord för ditt hem eller kontor, men inte vet var du ska börja, kan den här artikeln hjälpa.

Vita möbler kan passa in i rum med alla inställningar. Modern möbelproduktion låter dig väcka liv i alla idéer i form, storlek och en mängd olika material och deras nyanser gör att du kan välja det perfekta alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgfunktioner

Vitt förknippas med luft, ljus, rymd. Det är som ett tomt papper där du kan måla vilken bild som helst. Vitt har inga nyanser, men andra starkt blekta färger anses ofta vara dess toner.

Här är bara några av dem:

  • Rökig vit;
  • Snöig;
  • Elfenben;
  • Grädde (creme brulee);
  • Mjölk;
  • Pärla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss säga om egenskaperna hos beläggningar, som kan vara matt, glansig, lackerad, spegel, med emalj, med patina. Kanske är det värt att ge en dekryptering till den sista typen: detta är effekten av en åldrad yta (med mörkare, nötning och sprickor), som uppstod under naturlig användning eller skapades konstgjort.

När du väljer en nyans för ditt framtida vita bord måste du ta hänsyn till färgtemperaturen: kalla toner passar mer harmoniskt in i moderna högteknologiska interiörer, futurism, minimalism. I sådana rum är de flesta möbler av sten, glas, metall, plast. Och varma och dämpade toner är idealiska för klassiker, Provence, country.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer ett bordsmaterial måste du först och främst ta hänsyn till vilket funktionellt syfte det kommer att ha i ett visst rum. Till exempel är bänkskivor i sten och trä hållbara och hållbara, varför de ofta används i köksinredningar.

På grund av deras ömtålighet passar glasbord bra in i vardagsrum, och korgmöbler används vanligtvis i ett rekreationsområde (balkong, veranda, sommarstuga).

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Om du gillar ett bord med en glasskiva är det bättre att föredra härdat glas. För det första har det ökat styrkan. För det andra, om härdat glas fortfarande kan brytas, kommer det att förvandlas till många små fragment med säkra kanter. Det säkraste anses dock vara laminerat glas eller triplex: kollapsar vid stöt, det sönderfaller inte i fragment, utan hålls av filmen och skapar en spindelväv på bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasbord ingår ofta i moderna möbler. Bänkskivor i glas kan vara mycket olika: matta, korrugerade, "frostiga mönster", bakfärgning, fotoutskrift.

Metall

Det största pluset med ett metallbord är dess styrka, soliditet, hållbarhet. Modern teknik gör det möjligt att göra bord av metall, inte mindre eleganta och snygga än av trä eller plast. Metallbänkskivor kan enkelt målas, poleras eller sandblästras, eller så kan alla ovanstående dekorationsmetoder appliceras på en gång. Tabeller med element i smidesjärn ser snygga och dyra ut. På grund av sin styrka används metallbord oftare i produktion där det finns aggressiva mekaniska, kemiska påverkan (bord för snickeri och auto-mekaniskt arbete, i kemiska laboratorier, sommarstugor), men deras användning är också möjlig i heminredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF, spånskiva

Spånskivor och MDF -bord kan ha vilken form och storlek som helst. Den låga kostnaden för dessa material, deras enkla tillgänglighet vid tillverkning och montering gör att de passar in i alla interiörer.

Därför används bord av spånskiva och MDF i stor utsträckning: i matsalar och kök, i sovrum och vardagsrum, kontor- och datorbord, receptioner och tidskrifter och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solitt trä

Tabeller av massivt trä har ett antal fördelar jämfört med andra material: tillförlitlighet, soliditet, kapitalism, men den största skillnaden är värmen i naturligt trä. Mångfalden av träbearbetning ger ett brett utrymme för kreativitet för inredningsarkitekter: trä kan lackeras, slipas till ett slätt tillstånd, målas. Men det finns en betydande nackdel - den höga kostnaden för materialet. Dessutom har träbord i vitt en särart: det är nödvändigt att övervaka och undvika att spilla vätskor med ljusa nyanser.

På grund av porositeten hos själva träets struktur och dess beläggningar kan vätska absorberas i ytan, och då kommer sådana fläckar inte längre att kunna tvätta bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Vit plast, på grund av sin låga kostnad och motståndskraft mot väderförhållanden, används ofta vid tillverkning av utemöbler. Sådana produkter kan ofta hittas i omgivningen av uteserveringar, sommarstugor och balkonger. Återigen älskar tillverkare att göra barnbord av plast. Det finns också designade vita bord. Som regel är de gjorda i mycket ovanliga former, vilket ser mer lämpligt ut i industriella interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Sten som råvara, liksom trä och metall, är den mest pålitliga och hållbara. När man gör vita bänkskivor av natursten används ofta marmor, och detta material har en hög absorptionsförmåga. Vit marmor kan också spricka från extrema temperaturer och bli gul när den värms. Den höga kostnaden och den höga vikten begränsar dock användningen av stenmöbler i vardagen. Men utseendet på dessa bord är stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotting

Rottingmöbler används ofta vid arrangemang av förortsområden, hus på landet, verandor, gatukaféer. Fördelar med rottingmöbler: miljövänlighet, olika former, opretentiös skötsel, styrka, trots yttre skörhet och låg vikt gör det enkelt att omorganisera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Vitt ser bra ut både i den mest primitiva formen och i det mest ovanliga. Men glöm inte den allmänna idén om interiören och syftet när du väljer en form för bordet. Låt oss överväga vilka konfigurationer som är:

Vinkel . Den största fördelen med en hörnbänkskiva är att den kommer att vara bekväm och inte skrymmande på ett begränsat utrymme. De vanligaste syftena med hörnbord är dator och skrivning, TV -ställningar, mindre ofta - tidning och toalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oval . Ett särdrag hos den ovala bordsskivan är att den kombinerar fördelarna med ett runt och rektangulärt bord. Frånvaron av hörn skapar en bekväm och välkomnande atmosfär och gör rummet säkrare för barn. Och bordets långsträckta form (som en rektangulär) tar mindre plats, till skillnad från en rund, samtidigt som den förblir rymligare. Oftast har bord i vardagsrum och kök ett ovalt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda . Runda bord är bra eftersom de är mångsidiga. Bordets runda form är lätt att välja för nästan alla interiörer och dess variation: klassisk (gotisk, klassicism, barock, imperium, modern), modern (art deco, popkonst, minimalism, kitsch, hi-tech), etnisk (Afrikansk, japansk, Provence). Den slätade formen ger rummet mys och komfort.

Runda bord används särskilt ofta på kaféer och restauranger, liksom i köksmöbler i hemmet. Runda bord möts både i kontorsmiljöer och i mötesrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkant . Specificiteten hos den fyrkantiga bänkskivan är i dess strikta och grafiska former. Denna fastighet låter dig mest framgångsrikt passa fyrkantiga modeller in i interiören i strikta former (till exempel klassisk, högteknologisk, japansk stil). I heminredning har matbord oftast en fyrkantig form, sedan soffbord, serveringsbord och toalettbord. Cateringanläggningar använder också gärna fyrkantiga bordsmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulär . Bord med en långsträckt, lång rektangulär form är oumbärliga i kontorsutrymmen, konferensrum, mötesrum, stora matsalar, inredda i minimalismens eller klassikernas anda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Förutom formen kan vita bord också skilja sig åt i deras konfiguration. Så det finns:

Hyllbord . Ett skrivbordshylla kan göras som en speciell rektangulär hylla, fäst vinkelrätt mot stället. Ibland finns det modifieringar där bordsskivan har en triangulär form (för att installera den i ett hörn). Sådana mönster är mycket praktiska för skolbarn, studenter, arbetare med arkivskåp eller till och med för nålkvinnor, som har många olika små delar och enheter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sicksack . I en så ovanlig form kan du oftast hitta soffbord. De bär inte en stor funktionell belastning, men de accentuerar interiören mycket effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en spegel . Modeller med spegel kallas dressing, toalettbord, sminkbord, spaljé. Används främst av kvinnor för smink och hår. Det finns för hemmabruk och för olika skönhetssalonger och fotostudior.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk . Klassiska bord innehåller bord med en solid bordsskiva på ett eller fyra ben. Formen, som beskrivits tidigare, kan vara vilken som helst. Klassiska lakoniska former används vanligtvis i kök och matsalar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer : glidande / hopfällbara / bokbord. Konvertibla bänkskivor uppfanns för att spara utrymme och används vanligtvis i små utrymmen. Ofta är mat- och köksbord gjorda i denna design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer

I interiörlösningar kan vitt fungera som en accent eller som en allmän bakgrund för andra ljusa detaljer. Till exempel är kombinationen av ett vitt träbord och bruna stolar typisk för klassiska interiörer. Ett annat intressant alternativ: bordsskivan och stolarnas säten är gjorda i en mörk färg och benen på bordet och stolarna är vita och vice versa.

Ett liknande färgschema kan visuellt göra matgruppen ljusare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt plastbord ser bra ut i moderna designlösningar i kombination med röda, silver, svarta detaljer. I barnrum görs också ofta ett vitt bord och andra detaljer väljs i ljusa regnbågsfärger.

Hur väljer man?

När du väljer ett vitt bord måste du tänka på de viktigaste faktorerna:

  • de funktioner som han kommer att utföra i detta rum (matsal, kök, tidning, sängbord, toalett, arbete);
  • interiör stil;
  • rummets storlek;
  • material (sten, trä, glas, plast, MDF, spånskiva);
  • pris.

Ett bra val för två i köket är ett litet runt eller fyrkantigt bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett barnrum är det bättre att ta hand om ett bord av plast med ett stabilt stöd och en yta som inte är mottaglig för små geniers konst.

Ett vitt soffbord med en ovanlig form passar perfekt in i ungkarlens vardagsrum i högteknologisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är användbart för kvinnor att titta närmare på de olika modellerna av toalettbord för sovrummet.

På kontoret är det lämpligt att använda ljusa rektangulära eller hörnbord av spånskiva för anställda och välja lakoniska färger, utan mönster och reflektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att hålla det rent när du väljer det och välj ett tvättmedel som är lämpligt för rengöring av din bänkskiva. Annars kommer möblerna och interiören som helhet att se oreda ut.

Rekommenderad: