Kapell Polykarbonattjocklek: Vilken är Bättre Att Använda? Hur Väljer Man Tjockleken På Monolitiskt Polykarbonat Och Vad Bör Tjockleken På Bikakan Vara?

Innehållsförteckning:

Video: Kapell Polykarbonattjocklek: Vilken är Bättre Att Använda? Hur Väljer Man Tjockleken På Monolitiskt Polykarbonat Och Vad Bör Tjockleken På Bikakan Vara?

Video: Kapell Polykarbonattjocklek: Vilken är Bättre Att Använda? Hur Väljer Man Tjockleken På Monolitiskt Polykarbonat Och Vad Bör Tjockleken På Bikakan Vara?
Video: ПЛАСТИК ДЛЯ КРЫШИ. Прозрачная крыша. Гибкая пластиковая кровля для крыш. 2024, Mars
Kapell Polykarbonattjocklek: Vilken är Bättre Att Använda? Hur Väljer Man Tjockleken På Monolitiskt Polykarbonat Och Vad Bör Tjockleken På Bikakan Vara?
Kapell Polykarbonattjocklek: Vilken är Bättre Att Använda? Hur Väljer Man Tjockleken På Monolitiskt Polykarbonat Och Vad Bör Tjockleken På Bikakan Vara?
Anonim

Nyligen har tillverkning av markiser nära huset blivit ganska populärt. Detta är en speciell okomplicerad struktur, med hjälp av vilken du inte bara kan gömma dig för den brännande solen och ösregn, utan också förbättra det lokala området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tidigare, för tillverkning av markiser, användes massiva material, till exempel skiffer eller trä, vilket visuellt gjorde byggnaden tyngre och orsakade mycket problem under byggprocessen. Med tillkomsten av lätt polykarbonat på byggmarknaden har det blivit mycket lättare, snabbare och billigare att bygga sådana konstruktioner. Det är ett modernt byggmaterial, transparent men hållbart. Det tillhör gruppen termoplaster, och bisfenol är den viktigaste råvaran för sin produktion. Det finns två typer av polykarbonat - monolitisk och bikaka.

Vilken tjocklek av fast polykarbonat ska man välja?

Gjutet polykarbonat är ett massivt ark av specialplast som ofta används för att utrusta bodar. Det kallas ofta "slagfast glas". Han har ett antal positiva egenskaper. Låt oss lista de viktigaste.

  • Styrka. Snö, regn och starka vindar är inte rädda för honom.
  • Hög motståndskoefficient mot aggressiv miljö.
  • Flexibilitet. Den kan användas för att göra baldakiner i form av en båge.
  • Utmärkt värmeledningsförmåga och värmeisoleringsprestanda.
Bild
Bild

Monolitiskt polykarbonatark kännetecknas av följande parametrar:

  • bredd - 2050 mm;
  • längd - 3050 mm;
  • vikt - 7, 2 kg;
  • den minsta böjningsradien är 0,9 m;
  • hållbarhet - 25 år;
  • tjocklek - från 2 till 15 mm.
Bild
Bild

Som du kan se är tjockleksindikatorerna ganska olika. För en baldakin kan du välja absolut vilken storlek som helst, det viktigaste är att ta hänsyn till flera grundläggande kriterier och faktorer. Bland dem är belastningen och avståndet mellan stöden, liksom konstruktionens storlek, viktiga. Vanligtvis, när du väljer tjockleken på ark av monolitiskt polykarbonat för en baldakin, är det den sista faktorn som beaktas, till exempel:

  • från 2 till 4 mm - används vid uppförande av en liten krökt baldakin;
  • 6–8 mm - lämplig för medelstora strukturer som ständigt utsätts för tung belastning och mekanisk belastning;
  • från 10 till 15 mm - de används ganska sällan, användningen av ett sådant material är endast relevant om strukturen utsätts för höga belastningar.
Bild
Bild

Hur tjockt bör bikakematerialet vara?

Cellulärt polykarbonat består av flera tunna plastark som är förbundna med hoppare som spelar rollen som förstyvningsribbor. Precis som monolitiskt används det också väldigt ofta vid byggandet av skjul. De fysiska och tekniska parametrarna för cellulärt polykarbonat skiljer sig naturligtvis från egenskaperna hos en monolitisk. Det kännetecknas av:

  • bredd - 2100 mm;
  • längd - 6000 och 12000 mm;
  • vikt - 1, 3 kg;
  • den minsta böjningsradien är 1,05 m;
  • hållbarhet - 10 år;
  • tjocklek - från 4 till 12 mm.
Bild
Bild

Således är cellulärt polykarbonat mycket lättare än en monolitisk typ, men livslängden är 2 gånger mindre. Panelens längd är också väsentligt annorlunda, men tjockleken är ungefär densamma.

Bild
Bild

Det följer av detta att mobilversionen är tillrådlig att använda för konstruktion av små bodar med en minsta belastningsnivå

  • Ark med en tjocklek av 4 mm kan användas för konstruktion av små skjul , som kännetecknas av en betydande krökningsradie. Till exempel, om ett tak behövs för ett lusthus eller växthus, är det bättre att välja ett material av just denna tjocklek.
  • Materialskiva med en tjocklek på 6 till 8 mm används endast om konstruktionen utsätts för en konstant tung belastning. Det är lämpligt för att bygga en pool eller bilskydd.

Arket med en tjocklek på 10 och 12 mm kan endast användas under extrema klimatförhållanden. Sådana markiser är konstruerade för att motstå starka vindbyar, tunga belastningar och konstant mekanisk belastning.

Bild
Bild

Hur räknar man ut?

För konstruktion av en baldakin är både monolitiska och cellulära polykarbonat lämpliga. Huvudsaken – gör den korrekta beräkningen av den maximala möjliga belastningen på materialet, och se också till att de tekniska parametrarna för arket uppfyller kraven . Så, om plåtens vikt är känd, kan vikten av hela taket av polykarbonat beräknas. Och även för att bestämma tjockleken på arken, området, kapellens designfunktioner, tekniska beräkningar av lasterna beaktas.

Bild
Bild

Det finns ingen enda matematisk formel för att bestämma den önskade tjockleken på polykarbonat för konstruktion av en baldakin. Men för att bestämma detta värde så nära som möjligt är det nödvändigt att använda följande regleringsdokument som SNiP 2.01.07-85 . Dessa byggkoder hjälper dig att välja rätt material för en specifik klimatzon, med hänsyn till arkets struktur och takets designfunktioner.

Om det inte är möjligt att göra detta på egen hand kan du rådfråga en specialist - en försäljningskonsult.

Rekommenderad: