Märkning Av Wellpapp: Avkodning Av Märken Av Wellpapp. Hur Identifierar Man Ett Varumärke? Stålbeteckning

Innehållsförteckning:

Video: Märkning Av Wellpapp: Avkodning Av Märken Av Wellpapp. Hur Identifierar Man Ett Varumärke? Stålbeteckning

Video: Märkning Av Wellpapp: Avkodning Av Märken Av Wellpapp. Hur Identifierar Man Ett Varumärke? Stålbeteckning
Video: The essentials of corrugated cardboard 2024, Maj
Märkning Av Wellpapp: Avkodning Av Märken Av Wellpapp. Hur Identifierar Man Ett Varumärke? Stålbeteckning
Märkning Av Wellpapp: Avkodning Av Märken Av Wellpapp. Hur Identifierar Man Ett Varumärke? Stålbeteckning
Anonim

När du väljer en wellpapp bör särskild uppmärksamhet ägnas åt dess märkning. Dess avkodning gör att du kan bestämma syftet med materialet, dess bärighet, anger korrugeringens höjd. Det är värt att lära sig lite mer om hur man bestämmer stålets kvalitet och själva wellpapp, vad man ska ägna särskild uppmärksamhet åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bokstäver markering

Den första i beteckningen av wellpapp är dess märke, som ser ut som en eller flera bokstäver. Avkodningen av bokstäverna avgör för vilket ändamål materialet är avsett. Huvudindelningen av det profilerade arket ser ut så här.

" MP ". Detta är beteckningen på en metallpolymer - ett material som har en hållbar dekorativ och skyddande beläggning på utsidan. I många avseenden, inklusive dimensionella parametrar och vågtyp, matchar det polykarbonatet som används för att skapa transparenta takinsatser. Ett professionellt ark av denna typ används för konstruktion av tak över vindsgolv. Styrkan hos den dekorativa och skyddande beläggningen varierar beroende på dess tjocklek: de mest pålitliga alternativen tål betydande driftsbelastning.

Bild
Bild

" H ". Denna beteckning döljer lagertypen av profilerad plåt, som anses vara ett universellt alternativ för att skapa tak, staket, beklädnad av rambyggnader och konstruktioner. Ökad styvhet och styrka hos materialet uppnås genom att öka vågornas höjd, liksom på grund av ett speciellt spår i mitten av varje korrugerat element. En sådan beläggning är inte rädd för vindbelastningar, tunga snöfall och andra yttre hot.

Bild
Bild

" MED ". Denna bokstav betecknar ett väggmaterial med inte för höga bäregenskaper. Den är uteslutande lämplig för användning som ytterbeklädnad av byggnader. Den låga tjockleken på det profilerade arket och den dåligt uttryckta lättnaden gör det sårbart för stötbelastningar och starka vindar.

Bild
Bild

" NS ". Märket på det profilerade arkmaterialet med denna beteckning läses som icke-materialvägg. Detta utökar materialets omfattning avsevärt. Det professionella bladet "NS" används för utvändig beklädnad av byggnader och konstruktioner, bildande av takkonstruktioner och skjul, tillverkning av permanent formning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste märkena som finns på marknaden. Med tanke på bokstavsbeteckningen kan du enkelt välja materialet i enlighet med dess syfte och hållfasthetskrav.

Vad betyder siffrorna?

När du studerar märkningen av det profilerade arket kan du vara uppmärksam på att beteckningarna består av en kombination av bokstäver och siffror. De bestämmer inte bara syftet, utan också materialets individuella egenskaper . Direkt efter bokstäverna finns siffror som anger profilens höjd. Den är markerad i millimeter: från 20 till 75. Ju högre denna indikator är, desto mer intensiv blir lättnaden.

Efter beteckningen av profilhöjden anges stålplåtens tjocklek . Denna indikator anges också i millimeter. Det är viktigt eftersom det påverkar materialets styrka och styvhet. Märkningen anger vidare materialets installationsbredd, som skiljer sig från totalen i mindre riktning. Det sista numret i raden är den maximala arklängden. Alla dessa indikatorer anges i millimeter.

Bild
Bild

Vanliga märken

Profilerad plåt av hållbart stål finns att köpa i ett ganska brett sortiment. Genom att känna till egenskaperna hos dess märkning och kunna läsa den kan du enkelt avgöra vilket alternativ som är lämpligt för att göra ett visir, skapa ett staket och väggbeklädnad . Huvudbetoningen ligger alltid på kombinationen av bokstaven och den första siffran, vilket anger profilens höjd. De mest populära alternativen är värda att överväga mer detaljerat.

C10

Denna typ av wellpapp används oftast som ett alternativ till polymersidor. Tunt stål och minsta profilhöjd ger inte tillräckligt tillförlitlighet.

Men materialet är billigt, och i målad form liknar det ett foder.

Bild
Bild
Bild
Bild

C17

Oftast säljs ett profilerat ark med sådana märken i galvaniserad form. Det är mångsidigt, har en uttalad lättnad, perfekt för att forma väggbeklädnader, skapa markiser eller tak på uthus. Arken lämpar sig bra för färgning, och den dekorativa och skyddande beläggningen kan appliceras från 1 eller 2 sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

C18

Denna typ av väggbeklädnad har en ökad profilhöjd och är tillverkad av starkare och tjockare stål. Trots att dess bärighet är ganska liten, används materialet framgångsrikt vid konstruktion av skjul, tak med låg snölast. Det är också lämpligt för konstruktion av tillfälliga staket.

Ark lämpar sig bra för att måla med polymerbaserade emaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

C21

Däck av denna typ anses vara den mest populära för användning i hushållsbehov. Dess lättnad är väl uttalad, vilket gör det möjligt att tillhandahålla ett optimalt förhållande mellan hållfasthetsegenskaper och styvhet. Användning och syfte liknar andra ark i väggkategorin.

Bild
Bild

NS 44 1000

Ett professionellt blad med denna märkning hänvisar till de universella alternativen. Den har en monteringsbredd på 1 m. Dess huvudsakliga syfte är konstruktion av staket och spärrar, arrangemang av takläggning. Detta märke anses vara det bästa valet när det gäller pris och kvalitetsförhållande.

Arken är ganska tuffa och tål intensiva arbetsbelastningar.

Bild
Bild

NS 35

En populär universal typ av wellpapp. Plåtar med sådana märken har visat sig väl fungera som element i staket: permanenta eller tillfälliga. De är lämpliga för takläggning, konstruktion av ytterväggar och interna skiljeväggar i hangarer, shoppingpaviljonger . Profilens höjd säkerställer konstruktionens styvhet och tjockleken på det galvaniserade arket på 0,8 mm gör att du inte kan vara rädd för dess integritet även under betydande driftbelastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

C44

Denna typ av väggmaterial har en uttalad lättnad, den är tillverkad av galvaniserat stål med ökad tjocklek. Trots att det profilerade arket är betecknat som ett väggark används det i stor utsträckning för andra hushållsbehov.

Du kan använda den för att skapa tillfälliga och permanenta staket, använda den för beklädnad av byteshus och andra ramkonstruktioner.

Bild
Bild

N 57750

Plåtar med sådana märken har utmärkta bärande egenskaper. Den högprofilerade profilen gör dem till en bra lösning för användning på taket, och installationsbredden på 750 mm ger tillräcklig komfort för horisontell och vertikal installation. Taket täckt med profilerad plåt "N 57750" gör det möjligt att garantera frånvaro av problem med läckor i mer än 10 år.

Bild
Bild

Dessa märken av profilerade ark kan kallas de mest efterfrågade och populära. Men det finns andra förslag på marknaden som är inriktade på att lösa specifika problem. Dessa material tillverkas med en polymer eller galvaniserad beläggning, skiljer sig åt i typ och höjd på avlastningen.

Övrig

Eftersom märkningen av det profilerade arket avgör dess syfte föredrar experter att skilja kategorier av sådana produkter efter deras syfte. Vissa material anses vara universella: deras styvhet och styrka är alltid högre än budgetmotsvariga. Populära alternativ i denna kategori inkluderar följande grader av wellpapp.

" H75 ". Hård korrugerad plåt av tjockt stålplåt med en profilhöjd på 75 mm anses vara det bästa valet för att skapa hållbart tak. Materialets avlastningsyta tål maximal belastning. Plåtar av detta märke tillverkas i galvaniserade och polymerversioner, det finns speciella spår på hyllorna som ger ökad styrka. Tillämpningsområdena inkluderar också bildandet av permanent formning, förstärkning av väggar i byggnader och strukturer.

Bild
Bild

" C8 ". Tunn profilerad plåt med en original relief och låg hyllhöjd kännetecknas av sin attraktivitet och ovanliga utseende. Det används ofta i yttre väggdekoration av byggnader. Stålvalsade produkter som används i produktionen har en tjocklek på 0, 35 till 0, 7 mm, kan ha en galvaniserad eller polymerbeläggning. Ett sådant ark är lämpligt för konstruktion av undertakskonstruktioner, kan användas för att bilda tak, avlastade tak och markiser.

Bild
Bild
Bild
Bild

" H60 ". En universell lagerprofil med denna märkning har en trapetsformad avlastning, tillverkad av tjockt valsat stål. Materialet använder speciella spår - förstyvningar, som ökar motståndet mot vind- och snölast. Den har ett brett spektrum av applikationer, lämpliga för konstruktion av permanenta staket på fundamentet.

Bild
Bild

" НС10 ". Lätt universal profilerad plåt med låg avlastningshöjd är lämplig att använda som material för väggbeklädnad, undertak och andra arkitektoniska element. Med vissa begränsningar kan den användas vid konstruktion av markiser och takkonstruktioner. Detta professionella ark är inte avsett för allvarliga belastningar.

Bild
Bild

" H144 ". Sådan märkning är ganska sällsynt och endast i specialiserade sorter av professionella ark. Profilhöjden är maximal här, den är inriktad på byggandet av industrianläggningar med en betydande mängd spann. Materialets styvhet säkerställer att användningen av hjälpstöd kan minimeras.

Bild
Bild

Genom att veta hur man läser märkningen av det profilerade arket kan du enkelt förstå materialets egenskaper och syfte när du väljer det . Sådan kunskap kommer också att vara användbar om du behöver köpa enskilda element för byte, reparation av tak eller staket.

Rekommenderad: