Dimensionerna På Wellpapparna För Staketet (15 Bilder): Bredden På Staketets Wellpapps Ark Och Längdstandarderna. Hur Stor är Wellpapp?

Innehållsförteckning:

Video: Dimensionerna På Wellpapparna För Staketet (15 Bilder): Bredden På Staketets Wellpapps Ark Och Längdstandarderna. Hur Stor är Wellpapp?

Video: Dimensionerna På Wellpapparna För Staketet (15 Bilder): Bredden På Staketets Wellpapps Ark Och Längdstandarderna. Hur Stor är Wellpapp?
Video: What is the difference between cardboard boxes and corrugated boxes? 2024, Maj
Dimensionerna På Wellpapparna För Staketet (15 Bilder): Bredden På Staketets Wellpapps Ark Och Längdstandarderna. Hur Stor är Wellpapp?
Dimensionerna På Wellpapparna För Staketet (15 Bilder): Bredden På Staketets Wellpapps Ark Och Längdstandarderna. Hur Stor är Wellpapp?
Anonim

Profilerade plåtar är lindat stål som har genomgått profilering under kallpressning. Detta material har bra prestandaegenskaper, ett överkomligt pris och ett attraktivt utseende. Från sådana ark kan du göra ett tak, mantla väggarna i byggnader med dem eller bygga ett staket. Valet av profilerade ark är ganska brett, både i bredd och i profilens form. Att välja önskad hållfasthet eller för speciella förhållanden (extra beläggning mot korrosion) kommer inte att vara ett problem.

Storlekar på olika ark

För att förstå vilka dimensioner av det profilerade arket för staketet att välja, bör du bekanta dig med de möjliga alternativen i förväg. Det är också lämpligt att förstå den särskilda märkningen, som ofta är en kombination av bokstäver och siffror . Det är genom det du kan avgöra vad wellpappet är avsett för och vilka egenskaper det har.

Till exempel, om det finns bokstaven "C" i början, betyder det att materialet är lämpligt för väggar, bokstaven "N" sätts om arken är bärande och "НС" - om de är universella . Det finns alltid en siffra bakom bokstäverna som anger våghöjden, mätt i millimeter. Följande bild är tjockleken på arket följt av wellpappets bredd och längd. Genom att veta detta är det lätt att dechiffrera märkningen av materialet. Till exempel är C21-0, 5-750-11000 ett väggark med en våghöjd på 21 millimeter, en tjocklek på 0,5 millimeter, en bredd på 75 centimeter och en längd på 11 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profilerade ark har som regel en standardlängd, som för staket är 1,06, 1,2, 2,3 och 6 meter . Det är värt att förtydliga att om du vill kan du beställa ark av önskad längd från tillverkaren. När det gäller standardbredden är den 1 meter. Experter rekommenderar att du väljer ett staket med en tjocklek på 0,5 mm. När du skapar staket väljs oftast ark av vissa typer. Alla är mest lämpliga för att ordna ett staket av hög kvalitet. I detta fall är det önskvärt att vågen har en trapetsform och höjd i intervallet från 0,8 till 2 centimeter. Detta kommer att göra barriären stark, stabil och förlänga dess livslängd.

För att uppnå hög kvalitet bör ark av samma storlek väljas . Det är viktigt att vara uppmärksam på deras bredd och staketets önskade höjd. Förutom måtten bör man ta hänsyn till färgkomponenten och metalllegeringen, som måste vara identiska på alla profilerade ark. Om profilen är av hög kvalitet blir arkens kanter släta utan minsta skada eller grader. Som den klassiska höjden på staketet från de profilerade plåtarna väljs ett alternativ på 2 meter. Mindre ofta kan du se staket med en höjd av 180 eller 250 centimeter. Detta beror på att ark med icke-standardparametrar görs på beställning och sällan behövs.

Vanligtvis väljs spännlängden från 3 till 3,5 meter. Om du gör mindre spann, kommer detta att öka kostnaden för staketet, eftersom fler stolpar kommer att behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild

C8

Professionella blad "C8" anses vara de mest ekonomiska. Deras korrugeringshöjd når 8 millimeter och tjockleken kan variera från 0,5 till 0,8 millimeter . När det gäller den totala bredden är den 1,2 meter, och den användbara bredden är 1,15 meter. Längden på sådana ark kan variera i intervallet 3, 9 - 6, 87 meter.

Det är bättre att välja sådant material för att skapa låga staket . Dessutom bör du inte sträva efter att göra spännen för stora för att skydda staketets yta från allvarliga skador till följd av slag och vindbelastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

C10

Plåtmärket "C10" är det bästa alternativet för ett staket. I bredd och längd överensstämmer denna wellpapp helt med märket "C8 ". Korrugeringens höjd är dock en centimeter och formen är rektangulär. Detta gör materialet mer hållbart med samma låga vikt. Steget mellan revbenen är lika med 45 millimeter och tjockleken på själva arket varierar från 0,4 till 0,8 millimeter.

Denna typ kännetecknas av det optimala priset och kvaliteten. Samtidigt lämpar det sig inte för oavsiktliga deformationer och tål tung belastning. Du kan välja att bygga staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

C20

Däckmärket "C20" är ett hållbart ark, där korrugeringens höjd är 2 centimeter . Materialets totala dimensioner är 2500x1150 millimeter. I detta fall är arks arbetsbredd 1, 1 meter. Denna klass kan användas för att skapa stängsel i utmanande miljöer. Det är lämpligt att inte ta en sådan wellpapp för staket med en höjd av mer än 2,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

HC35

Universella profilerade plåtar "HC35" är lika väl lämpade som tak-, vägg- och skyddsmaterial . Korrugering med en höjd av 3,5 centimeter och med ett extra förstyvningsspår gör att du kan skapa ett pålitligt staket med hög prestanda. Arkens totala och användbara bredd är 1, 06 respektive 1 meter. När det gäller arkens längd varierar den från 39,2 till 98 centimeter. Revbenen är 70 millimeter från varandra och tjockleken på det profilerade arket sträcker sig från 0,7 till 0,9 millimeter.

De yttre och inre kanterna på arken är utrustade med spår som gör att de kan fästas på den permanenta formen . Alla kvaliteter som diskuteras ovan kan vara galvaniserade eller belagda med polymerer. Som regel är profilens form gjord på ett sådant sätt att det är möjligt att välja lutningens lutning från 1, 2 till 1, 5 meter.

Naturligtvis är det värt att välja ark av andra märken för vissa specifika uppgifter. Till exempel, för ett staket som kommer att installeras där starka vindbelastningar observeras är det bättre att välja det "C14" -profilerade arket . Med det här alternativet kan du också göra staket av komplexa former och originalportar. Om du gillar wellpapp med breda revben, bör du vara uppmärksam på märket "C15".

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval baserat på storleken på andra element

När man väljer profilerade ark tittar man först på parametrar som bredd, längd och tjocklek. Och det är också nödvändigt att ta hänsyn till ytterligare egenskaper i form av våghöjd. En parameter som längd väljs beroende på vilket område som behöver skyddas . När det gäller bredden är det oftast standard - 1,25 meter, men det kan variera beroende på korrugeringens höjd. Det är värt att förtydliga att bredden kan vara geometrisk, mätt med ett måttband och användbar (arbetar). I det senare fallet beaktas det att arken överlagras av en våg ovanpå en annan vid överlappningen. Det är bättre att välja tjockleken på wellpapp i intervallet från 0,3 till 0,5 millimeter, eftersom denna parameter är ansvarig för styrka och tillförlitlighet. Bärarken bör dock vara tjockare - från 0,7 till 1,3 millimeter.

Ju högre våghöjd, desto mer hållbart och styvt wellpapp . Det största värdet av denna parameter kan nå 4, 4-11, 4 centimeter. När du väljer professionella ark bör du inte glömma andra komponenter i staketet. Till exempel väljs pelarna för arkens höjd. I det här fallet spelar det ingen roll alls vad deras tvärsnitt (i form av en cirkel eller kvadrat) och materialet från vilket de är gjorda. Det är lämpligt att välja storlek enligt höjden på det framtida staketet plus 30-50 centimeter, som kommer att begravas i marken under installationen. För ett lågt staket kan du installera ett metallstaket istället för stolpar.

När det gäller storleken på rören för staketet, som plåtarna senare ska fästas på, bör det inte överstiga längden på stödpelarna och vara samma som höjden på wellpapp . Det är bäst att fästa stockarna med elektrisk svetsning i steg om 50 centimeter. När du väljer självgängande skruvar för ett staket av profilerade ark bör parametrarna för andra material som används beaktas. Det är viktigt att komma ihåg att anslutningspunkter och fästelement är de bärande delarna av hela staketets struktur.

För att skapa ett klassiskt staket från wellpapp kan du använda speciella bord, där det finns alla nödvändiga dimensioner . Antalet stolpar och längden på styrningarna beror främst på arkets bredd. När det gäller staketets höjd blir bara önskemål restriktioner. Det bör noteras att för varje staket behöver du en grind med en wicket. De är gjorda av basen och arken av wellpapp. Deras höjd måste matcha höjden på hela staketet. Det är värt att notera att många tillverkare av professionella ark har färdiga lösningar för både hela staketet och grinden.

Bild
Bild

Beräkningsfunktioner

För att förstå hur mycket wellpapp som behövs för staketet är det nödvändigt att dela längden på den senare (omkretsen) med arks arbetsbredd. Och det är också nödvändigt att ta hänsyn till parametrarna för grinden. Till exempel, om stängslets längd är 50 meter och de profilerade arken är C10-1000-0, 6, kommer totalt 50 ark att behövas . Denna parameter erhålls inte alltid som ett icke-fraktionellt tal. I det här fallet bör det avrundas.

Det är viktigt att det finns ett visst utbud av professionella ark . Till exempel är det bättre att ta ytterligare ett ark för varje sväng eller hörn. Och du kan också beräkna efter strukturens yta. Detta görs om wellpappet kommer att överlappas både i bredd och längd. I detta fall subtraheras mängden vertikal överlappning under installationen från arkens längd. Det resulterande värdet måste multipliceras med arbetsbredden. Som ett resultat får du det område av objektet som måste täckas med materialet. Denna parameter avrundas alltid. Och du måste också lägga till lite ark i reserv, särskilt om staketet är med komplex geometri.

Naturligtvis är varje staket individuellt, och du måste i förväg förutse hur och på vilken plats wellpapp kommer att ligga. Om det är svårt att göra det själv kan du använda hjälp av proffs.

Rekommenderad: