Galvaniserad Wellpapp (33 Bilder): För Taket Och Väggarna, Dimensionerna Och Vikten Av Wellpappet Med Galvanisering, Bredden Enligt GOST Och Produktionsegenskaperna

Innehållsförteckning:

Video: Galvaniserad Wellpapp (33 Bilder): För Taket Och Väggarna, Dimensionerna Och Vikten Av Wellpappet Med Galvanisering, Bredden Enligt GOST Och Produktionsegenskaperna

Video: Galvaniserad Wellpapp (33 Bilder): För Taket Och Väggarna, Dimensionerna Och Vikten Av Wellpappet Med Galvanisering, Bredden Enligt GOST Och Produktionsegenskaperna
Video: Super Corrugated Board 2024, Maj
Galvaniserad Wellpapp (33 Bilder): För Taket Och Väggarna, Dimensionerna Och Vikten Av Wellpappet Med Galvanisering, Bredden Enligt GOST Och Produktionsegenskaperna
Galvaniserad Wellpapp (33 Bilder): För Taket Och Väggarna, Dimensionerna Och Vikten Av Wellpappet Med Galvanisering, Bredden Enligt GOST Och Produktionsegenskaperna
Anonim

Ark eller profilerad plåt är ett oersättligt och mest lämpligt material för utomhusbruk (som täcker tak, staket, staket, skjul) och används i alla delar av landet.

För närvarande intar profilerade ark den första platsen bland de material som kan användas för att täcka ytan

Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med wellpapp

Positiva sidor:

  • låg varukostnad och tillgänglighet för nästan alla delar av befolkningen (om en stor tillverkare gör ett köp, kommer taket att få honom praktiskt taget gratis, eftersom materialet är billigt jämfört med andra);
  • styvhet och hög hållfasthet hos produkten, vilket gör att den tål de svåraste hushållsartiklarna eller en person som arbetar på en kulle;
  • kvalitet bevisad genom åren - materialet kommer att hålla cirka 50 år och, under goda användningsförhållanden, kommer det att finnas kvar i många år och kommer att förbli för andra boende;
  • kortfattning och lätthet - det profilerade arket är inte tungt, som man kan tro, när man tittar på fotografierna, utan lätt och till och med bekvämt bärbart material;
  • ett stort sortiment när du väljer ett färgschema, det finns nästan alla nyanser;
  • det är bekvämt att använda och kräver inget underhåll för sig själv (minsta åtgärd är att rengöra det med vatten eller en kvast från de bildade sedimenten, organiska rester).
Bild
Bild
Bild
Bild

Negativa sidor:

  • föråldrat utseende - vissa byggare är inte imponerade av materialets utseende, och de anser att det är opraktiskt och inte meningsfullt för nuet;

  • alternativ - om det för tio år sedan bara fanns sådant material på landets marknader, så har valet för närvarande expanderat och köparnas efterfrågan har förändrats respektive utbudet;
  • gradvis försvinnande - på grund av teknikens utveckling och den tekniska världens förbättring dyker det upp nya sorter av takläggning och terrass på andra ytor, så det profilerade arket är inte särskilt populärt;
  • rost - det profilerade arket genomgår många behandlingar, användbara beläggningar samlas på det, vilket inte tillåter att materialet försämras, men detta är metall, och ingen process kommer att stoppa materialets långsamma åldringsprocess.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Galvaniserad wellpapp används i ett brett spektrum av hushålls- och fabriksärenden; detta material är särskilt populärt bland stora tillverkare i Ryssland.

Det profilerade arket används för att skapa staket, staket, golv på husens tak

Ett målat ark ser bäst ut (den anställde själv kan välja en palett av färger) på byggnadens ytor, eftersom det är tack vare den trevliga färgen som den inre bilden av rummet omedelbart blir trevligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är mångsidigt, och en professionell kommer definitivt att hitta en applikation för det:

  • för konstruktion av tillfälliga eller permanenta staket;
  • för väggbeklädnad och deras konstruktion;
  • att installera staket;
  • wellpapp hjälper till med att bygga snabba byggnader (installation);
  • används som en permanent formning.

Det galvaniserade profilerade arket är starkt, pålitligt, hållbart, har ett brett utbud av färger och alla slags nyanser, kräver minimal personlig vård, är lätt att transportera och förvara, motståndskraftig mot ultravioletta strålar, temperaturförändringar, luftfuktighet, mekanisk skada, lätt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med wellpapp kan du slutföra hushållsuppgifter (hushåll), vackert utrusta husets bakgård och göra utmärkta reparationer utan dyra material, men med en tilltalande design.

Hur tillverkas däck?

Först måste du överväga maskinen på vilken själva materialet är tillverkat.

Maskinen innehåller följande delar:

  1. kontrollpanel (huvuddelen av alla verktyg som låter dig styra maskinen på avstånd, stoppa den eller starta den vid ett lämpligt ögonblick);
  2. avrullare (sträcker ut metallen, vilket gör det möjligt att korrekt bearbeta materialet);
  3. skäranordning (särskild bearbetning och skärning av metallföremål);
  4. designkvarn (i detta skede sker plastisk deformation av det presenterade objektet).

Två metoder används vanligen: sekventiell (kombinerad) och samtidig.

Båda alternativen har sina egna fördelar och nackdelar; det första fallet används vanligtvis i produktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi vänder oss till det viktigaste och mest intressanta - sekvensen för tillverkning av ett profilerat ark

  1. En rulle med polymerskyddat material placeras på en bearbetad avrullare. Med sin hjälp fördelas metallen jämnt över ytan.
  2. Det kommer ner till formningsmaskinen, där arkets ände måste gå igenom valsverket, varifrån det går till nästa steg.
  3. Tack vare intelligent teknik och en kontrollpanel är maskinen förinställda program och normer för längd, bredd och rullhastighet för galvaniserad plåt.
  4. Sedan klickar operatören på "start" -knappen. Metallplåten börjar sakta röra sig mot målet - bearbetningen går igenom alla ovanstående steg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen tar inte mycket tid med bra modern utrustning och professionella arbetare.

Profilerade bladspecifikationer

Regleringsegenskaper motsvarar GOST.

Dimensioner

Dimensionerna på det profilerade arket är olika och beror på det önskade täckningsobjektet. Takläggning (H57) är cirka 75 cm bred, H60 - nästan 85 (84, 5) och H75 - 85 cm. De bärande når en höjd av 1-3 m.

När du köper ett profilerat ark kommer du att märka att det finns två materialbredder på etiketten . Detta accepteras, eftersom arket alltid är olika beroende på antalet och strukturen på vågorna.

En standardbredd på 1000-1200 mm (1x1250x2500) används, men på grund av galvanisering, bearbetning erhålls helt andra mätningar. Den bärande wellpapp når 6 meter i längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktkategori

För det för att beräkna den exakta vikten av wellpappet måste du ta reda på dess yta, bredd och följaktligen längd . Var alltid uppmärksam på ytterligare faktorer som påverkar viktkategorin: beläggningen och dess typ, avståndet mellan de bildade vågorna, själva arket och dess tekniska egenskaper och de hjälpdelar som produkterna lagras i (omslagspapper, kartong, pall).

Det finns särskilda normer för en sådan vikt, 1 m2 väger cirka 4-8 kg, beroende på materialtyp

Plåttjocklek varierar vanligtvis från 0,4 till 0,8 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Livstid

Som nämnts tidigare kan ett profilerat ark vara lämpligt i upp till 50 år, men här är det värt att nämna ett antal undantag.

Om stor nederbörd (hagel, kraftigt regn) träffar kanske materialet inte tål och försämras (bildning av hål och sprickor)

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Galvaniserad wellpapp är vägg, tak och bärande.

Stenovoi

Produkten med minsta profilering. Varje vettig specialist har sin egen speciella märkning av väggplåt, som skiljer honom från andra företag och organisationer.

Höjden på denna typ av material varierar från 8 till 21 mm

Det är värt att uppmärksamma det faktum att det väggprofilerade arket är av hög kvalitet och seglar, det utsätts också ofta för vindbelastning, vilket kan vara farligt för strukturen, du kan klara det genom att välja ett ark med en ökad våg eller ordna en stark rambas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takläggning

Vinka alltid, på grund av vilket genomströmningen ökar, vilket är huvuddragen i takplåten.

Beteckningar är identiska med vägg, bokstäver och siffror . Till exempel är PK-35 35 mm lång. Takläggning börjar från 20 till 100 mm (detta är en annan fördel med sorten). Används för takläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärare

Bladkategorin börjar från 75 till 100 mm. De används för att täcka kullar i armerad betong. Stämpling används för förstärkning på det huvudsakliga profilerade arket.

För ett staket är detta en utmärkt lösning, för det är han, som ingen annan, som är lämplig för starkt, vackert och pålitligt skydd

Bild
Bild
Bild
Bild

Profilerad folie finns också med en polymerbeläggning. Polyester ger ytterligare korrosionsskydd.

Installationstips

Efter att ha köpt ett specialark är det nödvändigt att docka det korrekt med pelarna eller ytan som det kommer att ligga på. Det är inte så lätt som det låter, men lite tålamod och kvalitetsarbete kommer att leda till ett bra resultat och ett snyggt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg av rätt golv

Det första steget är att installera takfoten, fixerade med bultar och skruvar . Vidare är det värt att skydda det drabbade området från vatten eller annan vätska, eftersom wellpapp, även om det behandlas med speciella medel mot rost och sönderfall, men som alla metaller är utsatt för korrosion med efterföljande olämplighet för användning.

När du lägger på sidorna bildas skarvar och luckor, de måste omedelbart limmas med tätningar (finns i alla järnaffärer och inte särskilt dyra) och tillsätta tätningsmedel eller mastik till dem.

Ordningen med att stapla arken är inte så viktig, du kan börja lägga både på höger sida och till vänster , viktigast av allt, från takets ändar eller önskad beläggning, och inte från mitten, eftersom arbetet ska gå jämnt och enligt instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lutningar kan förekomma vid läggning på grunda områden, i vilket fall är det viktigt att överlappa i en våg utan packningar som kan skada ytan.

Wellpappet läggs med en överlappning (bredd 20 cm), det vill säga från botten till toppen, så att kanten på bottenarket placeras under den övre kanten

När du lägger något material spelar det ingen roll, ett profilerat ark eller annan produkt, det är värt att säkra befälhavaren med speciella fästelement och placera staket så att han inte faller och skadar hans hälsa.

Wellpappet har motiverat sin stabilitet och betydelse som material för att täcka alla typer av ytor

Rekommenderad: