Kompletterande Element För Wellpapp (27 Bilder): Tillbehör För Wellpapp, För Tak Och Grindar, Mått Och Förbrukning

Innehållsförteckning:

Video: Kompletterande Element För Wellpapp (27 Bilder): Tillbehör För Wellpapp, För Tak Och Grindar, Mått Och Förbrukning

Video: Kompletterande Element För Wellpapp (27 Bilder): Tillbehör För Wellpapp, För Tak Och Grindar, Mått Och Förbrukning
Video: Fuktmätning, vad är det och hur gör man? 2024, April
Kompletterande Element För Wellpapp (27 Bilder): Tillbehör För Wellpapp, För Tak Och Grindar, Mått Och Förbrukning
Kompletterande Element För Wellpapp (27 Bilder): Tillbehör För Wellpapp, För Tak Och Grindar, Mått Och Förbrukning
Anonim

Ytterligare element är galvaniserade stålprodukter som används för takläggning och andra byggnadsarbeten.

Bild
Bild

Särdrag

Ytterligare element för wellpapp har ett antal funktioner, bland vilka följande bör noteras

  • Enkel installation (processen med att installera ytterligare element är ganska enkel på grund av den okomplicerade enheten i själva strukturen).
  • Materialets billighet (också baserat på elementens mest "dumma" design).
  • Utför många funktioner (till exempel att skydda mot fukt, förhindra att värme släpper ut under taket, vilket ger användaren estetiskt nöje).

Dessutom, till den sista punkten, är det värt att lägga till att ytterligare element inte bara utför en skyddande och dekorativ roll, utan också klarar fördelningen av luftflöden under taket. I detta fall säkerställs korrekt avlägsnande av kalla och varma luftmassor, på grund av vilket kondensatet helt enkelt inte har tid att ackumuleras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Profilerade stålplåtar, som metallbältros, kräver en enda typ av tillverkningselement för tillbehör. Faktum är att på fabriken klippte tillverkaren först ut det nödvändiga materialet och böjde det sedan . Intressant nog minskar parametern tjocklek med cirka 3 gånger efter sådana procedurer. Följaktligen påverkar detta starkt den färdiga produktens utseende, varför de börjar dela upp den i grupper och komma med olika tekniska ändamål.

Addons produceras i två beställningar: individuella (billiga, men kräver ofta anpassning till storleken på den framtida strukturen) och in-line (dyrare, men mycket bekvämare vid installation, befälhavaren får nästan fullständig handlingsfrihet). De flesta tilläggselement som används vid installation av korrugerad takläggning installeras i slutskedet . Vissa komponenter installeras dock bara innan korrugerade ark har fixats. Därför bör du bekanta dig med specifikationerna för de material som används innan du påbörjar byggnadsarbetet, annars kan du inte få bästa kvalitet och estetiskt bra resultat.

De viktigaste typerna av taktillbehör är följande

Bild
Bild

Dropper

Det viktigaste tillägget som används vid arrangemanget av ett metalltak. Mästare rekommenderar att du använder en sådan förlängning på grund av de olika temperaturförhållandena i spärrsystemet och huvudbeläggningen . Själva installationsprocessen utförs i ett tidigt skede, när ramen för det framtida taket bara börjar dyka upp. Ett dropp läggs ovanpå vattentätningsskiktet, varför det får utmärkta värmeledande och fukttransporterande egenskaper. Med ett dropp förlänger du också livslängden för den framtida takbärande konstruktionen. Kondensat släpps ut genom speciella smala banor i droppkammaren.

Därför, i avsaknad av ett individuellt dräneringssystem, är det absolut nödvändigt att installera dropp, vilket skyddar ditt hem så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutet

Dessa är strukturella element i en struktur som kan bilda en vinkel (oftare rak) vid deras korsning. Resultatet är den enklaste sammanfogningen av två sluttningar eller väggbeklädnad. I själva verket, Dalen är en viktig nod i konstruktionen av hela taksystemet . Ett sådant element klarar perfekt avlägsnandet av atmosfärisk nederbörd som föll på motsvarande sluttningar.

Även om detta ökar den maximala belastningen på taket, är ändarna otroligt bra på att skydda taket från de flesta faktorer: regn, snö, solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Abutment -remsor

En sådan okomplicerad kombination av ord betecknar ett längsgående element som spelar en samtidigt roll i takets struktur. Det skyddar de främre brädorna från ogynnsamma väderförhållanden (vind, snö, regn). Den övre anliggningsstången bidrar till maximal tätning av skarvarna mellan korrugerade plåtar (metallplattor) och de främre elementen.

En sådan förlängning används oftast i fall där det är nödvändigt att ta ett rör på taket, vilket säkerställer säkerheten och estetiken för hela strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täcker plankor

Ett sådant element i taksystemet skyddar lådan mest pålitligt och effektivt från fuktinträngning i den. Monteras nära avloppet för att säkerställa dränering av vätskemassor av hög kvalitet . Takremsor används i 90% av fallen, och deras huvudmaterial är stål. Processen att applicera skyddande lager liknar processen för tillverkning av profilerade plåtar och metallplattor, så du behöver definitivt inte oroa dig för kvaliteten på den färdiga produkten. Det visar sig att taklistremsan på båda sidor är täckt med korrosionsskydd: zink, primer och polymerbeläggning på framsidan samt ett skyddande lack.

Som nämnts ovan förhindrar gardinstången att vatten tränger in i läktarna och andra viktiga element i takkonstruktionen . Vid blåsigt väder kan ett sådant element behålla det maximala värmepaketet inuti taket. Om du försummar reglerna och inte installerar taklisten, kommer fukten att orsaka att frontplattan och lådan gradvis ruttnar. Vatten kommer att träffa husets väggar, sidovinden kommer nästan helt att blåsa genom utrymmet under taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ändremsor

Det mest typiska elementet i takläggning, kännetecknat av höga skyddande egenskaper. Ändremsor "skyddar" takutrymmet från överdriven vind, skräp och andra problem . Ändlistens andra inte mindre viktiga funktion är dekorativ. Detta konstruktionselement täcker takets snittkanter, vilket ger taket ett färdigt utseende.

Ändlisten är gjord av profilerad plåt och metallplattor, tack vare vilken den visar sig vara otroligt stark och vacker . Plankans bas är alltid täckt med flera skyddande lager, inklusive: zink (ger skydd mot rost), ett passiverande lager (tunn ytfilm), primer (förbättrar vidhäftning för bättre "anslutning" med polymerer, skyddar stål mot korrosion) och ett ytskikt (utför dekorativ funktion, tillåter inte att materialet slits ut snabbt).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Åsremsor

Detta element i takkonstruktionen utför en skyddande funktion och tätar olika skarvar på takytan. Korrekt utvald ergonomi gjorde det också möjligt att skapa en normal luftväxling i utrymmet under taket . Baserat på namnet kan det förstås att åsen är den översta delen av taket, därför monteras den sist efter korrekt och tillförlitlig installation av de återstående tilläggselementen. Tätheten i konstruktionen som helhet och den totala hållbarheten för det projekt som skapas beror på hur korrekt installationen av åsremsan kommer att utföras.

Mer öppet och brett är åsremsorna monterade vid skarvarna på plåtarna av materialet som används längs åslinjen och takets yttre sprickor . Denna typ av ytterligare element skyddar på ett tillförlitligt sätt utrymmet under taket från inträngande av vatten, smuts, insekter, fåglar och andra yttre faktorer i det.

Tillsammans med detta tillförs luft från utrymmet under taket, startar ventilationen och eliminerar kondensat i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snöhållare

Detta är, som du kanske gissar, komponenter för att hålla snö från lavinliknande kollaps. Möjligheten att installera snöskydd finns på alla metalltak. Sådana tillbehör skyddar perfekt husägare från olika situationer.

Dessutom förhindrar snöhållare skador på rännor och annan egendom som är i fara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur räknar man ut?

Innan du börjar beräkna den framtida förbrukningen av ytterligare element är det nödvändigt att korrekt beräkna volymen på det profilerade arket själv - detta är den viktigaste regeln. Detta material används uteslutande på sluttande tak där lutningsvinkeln är mer än 15 grader . I andra fall kan sådant byggnadsarbete medföra onödiga problem, varav ett är ackumulering av ångor och deras ytterligare omvandling till vatten, vilket är skadligt för profilerad metall.

För att bestämma den exakta materialförbrukningen för en ventilerad fasad måste ett antal faktorer beaktas: lutningsvinkel, antalet backar, deras djup, mängden överlappning. Därför, med en lutning på 30 grader och högre, bör du vara uppmärksam på att överlappningen kommer att vara minst 10 cm, med en lutning på bara 12 grader - mer än 20 cm. Behovet och mängden tillägg beräknas baserat på det framtida takets yta och de ytterligare elementens linjära dimensioner. Det är viktigt att komma ihåg att nästan hela uppsättningen är monterad med en överlappningsindikator på 10 cm och dalen - från 20 cm.

Många fler experter rekommenderar att ta hänsyn till djupet av "vågen", som kännetecknar själva materialet, plåtens tjocklek och förekomsten av förstyvningar . Du bör inte spara mycket material genom att skapa en ökad lutning på taket - det kommer garanterat att ackumulera onödig fukt, vilket leder till rost och överdriven kondens.

Rekommenderad: