Läggning Av Kvartsvinyl: Hur Man Väljer Ett Lim? Hur Man Lägger "fiskbens" På Plywood, Installation Av Förreglingsplattor På Väggen, Layoutalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Läggning Av Kvartsvinyl: Hur Man Väljer Ett Lim? Hur Man Lägger "fiskbens" På Plywood, Installation Av Förreglingsplattor På Väggen, Layoutalternativ

Video: Läggning Av Kvartsvinyl: Hur Man Väljer Ett Lim? Hur Man Lägger
Video: Best Grass Pavers - Pick The Best Grass Paver In 2021 2024, Maj
Läggning Av Kvartsvinyl: Hur Man Väljer Ett Lim? Hur Man Lägger "fiskbens" På Plywood, Installation Av Förreglingsplattor På Väggen, Layoutalternativ
Läggning Av Kvartsvinyl: Hur Man Väljer Ett Lim? Hur Man Lägger "fiskbens" På Plywood, Installation Av Förreglingsplattor På Väggen, Layoutalternativ
Anonim

Kvartsvinylplattor anses vara en uppgradering till PVC -plattor. Den andra produkten ser mer ut som linoleum, skuren i bitar. Den uppdaterade versionen har fått många användbara egenskaper som erhållits genom tillsats av kvartssand, trämjöl och hartsartade föreningar av barrträd till polyvinylklorid.

Ett golv av sådant material visar sig vara vackert, varmt, vattentätt, frostbeständigt och motstår nötning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereda och markera underlag

För installation av kvarts-vinylgolv måste undergolvet vara torrt, absolut rent, fast, jämnt och slätt. Eventuella ojämnheter i ytan kommer att synas efter att den flexibla plattan har installerats.

  • Betongbeläggning . Golvskillnader utjämnas med en screed. Den innehåller cement, sand och vatten. För styrka kan lim eller mjukgörare läggas till betong, men i det här fallet måste du arbeta utan dröjsmål, eftersom blandningen torkar snabbt. Det är bekvämare, men dyrare att använda en fabriksnivellerande blandning. För att identifiera ojämnheten i golvet används en regel på 2 meter lång. Mellanrummet mellan den och ytan bör inte överstiga 2 mm. Efter torkning behandlas golvet med en primer.
  • Undergolv i trä . Du kan jämna ut ytan för installation av kvarts-vinyl med spånskiva, OSB eller plywoodskivor, vars tjocklek är mer än 20 mm. De är fixerade med självgängande skruvar och fördjupar locken i beläggningen med några mm. Platser med urtag och sömmar mellan plattorna är jämna med kitt. Efter att det torkat slipas golvet. I ett rum med hög luftfuktighet behandlas alla träytor med biocidblandningar och vattentätning installeras.
  • En annan grund . Kvarts-vinylplattor kan läggas på gamla plattor, om de inte har tappat sin idealiska jämnhet med tiden. Alla sömmar är förfyllda. En begagnad men platt parkett eller laminat kan också bli grunden för flexibla plattor. Bättre, naturligtvis, att demontera dem och göra en ny screed. Den tidigare beläggningen lämnas kvar som grund i fallet att de vill minska projektkostnaden, spara på utjämning av föreningar och arbetstid.

Till salu finns kvarts -vinylplattor i olika versioner - fyrkantiga, rektangulära, smala och långsträckta, imiterande brädor. Märkningen görs med hänsyn till materialets form och läggningsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den klassiska versionen är layouten på de sammankopplade plattorna gjorda med ändarna mot fönstret, sedan i naturligt ljus blir sömmarna osynliga. Kontrastprodukter med olika konsistens, tvärtom, installeras längs fönsteröppningen för att betona nyanser. Applicera ett diagonal staplingsschema. I detta fall blir materialförbrukningen större på grund av beslagets komplexitet. De flesta typer av kakelinstallationer är förskjutna.

Genom att känna till produktens form och startvinkel görs märken på väggarna

Med hjälp av en sladd indikerar de hjälplinjer. Men det räcker med att korrekt ställa in den första raden och välja förskjutningen i den andra raden, eftersom alla efterföljande åtgärder inte längre behöver preliminära markeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett lim?

För att arbeta med kvartsvinyl kan du behöva olika typer av lim, allt beror på typen av kakel och på rummet:

  • Limfixer . Denna typ av lim används för montering av flexibla låsplattor. Den används som en pålitlig fixerare för alla baser. Efter torkning kan plattorna inte röra sig. De används i stora områden (utan trösklar), på platser med aktiv trafik (kontor, studentpublik). Limtypen väljs beroende på rummet (för hemrenovering, för kommersiellt bruk).
  • Universell . Kompositionen används för att installera självhäftande plattor. Du bör välja en produkt med hänsyn till grunden för vilken flexibla plattor ska läggas: absorberande (plywood, betong) och icke-absorberande (plattor, OSB). Limtyper av kvarts-vinyl är lämpliga för lanthus där uppvärmningen är oregelbunden. De används också i fuktiga områden. Golvet ska torka ut inom två dagar efter limning.
  • Tvåkomponenter . Det är en kraftfull limtyp och används i speciella fall, till exempel om brickorna behöver monteras i tak, vägg eller på platser med ökad spänning. Det är svårt att arbeta med honom, det är bättre att lita på en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknik och metoder för läggning

Att lägga lim och sammanlänkade plattor har sina egna skillnader. Låt oss överväga varje alternativ separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med lås

Utför följande steg för att installera den här produkten:

  • en rad kakel läggs ut med spår mot väggen;
  • låsspåren i startraden skärs av, den flexibla plattan flyttas till väggen och lämnar ett gap på 1 cm;
  • nästa rad är ansluten till den första (första) raden med hjälp av lås, plattorna ska läggas ut med en förskjutning.
  • installationen av hela golvbeläggningen sker i samma veva.
Bild
Bild

På lim

En limkomposition appliceras på ytan av det område som ska klistras med en triangulär tandspackel. Tallrikarna staplas med tätt sammanpressning. Gummirullen ska föras längs och över den flexibla plattan, ta bort överflödigt lim och luftbubblor . Återstående lim ska tas bort omedelbart.

Bild
Bild

Fristående plattor

Gummi med gummi på den sömlösa sidan av plattan gör att du säkert kan fixa det på golvytan utan att använda lim. Det räcker med att ansluta två element och trycka på dem väl. På detta sätt utförs installationen av golvet i hela rummet. Denna typ av kakel bör hållas i ett varmt rum i två dagar innan arbetet påbörjas . Limmet kan endast användas på en yta som överstiger 60 kvm. m.

Bild
Bild

Expertråd

Här är ett antal professionella rekommendationer som du kan behöva när du lägger kvarts-vinylgolv

  • Det är inte alltid lämpligt att använda ett underlag. I vissa fall kan det leda till divergens av element och deformation av ytskiktet.
  • Flit med lim förbättrar inte vidhäftningen, dess överskott kommer ut och kräver ytterligare ansträngningar för att eliminera konsekvenserna.
  • Ingen kraft bör appliceras på plattor med lås för att inte bryta spåren. Om det inte snäpper på plats är golvet inte tillräckligt plant.
  • Installationen av golvet med medverkan av limet utförs med fönstren stängda för att helt utesluta drag.
  • När du lägger flexibla plattor är det nödvändigt att lämna ett expansionsgap mellan det och väggen på 1-2 cm. En temperaturökning på sommaren kan leda till expansion av plattan.
  • Möbler bör installeras på färska kakel på två dagar, och våtrengöring ska ske på minst fem dagar.

Om allt görs korrekt kommer det nya varma, vackra och högkvalitativa golvet att hålla i 20 år.

Rekommenderad: