Thiokol Mastic AM-05K: Beskrivning Av Byggprodukten, Applikationsteknik, Användning

Innehållsförteckning:

Video: Thiokol Mastic AM-05K: Beskrivning Av Byggprodukten, Applikationsteknik, Användning

Video: Thiokol Mastic AM-05K: Beskrivning Av Byggprodukten, Applikationsteknik, Användning
Video: Akfix P635 PU Sealant (All Typical Construction) 2024, Maj
Thiokol Mastic AM-05K: Beskrivning Av Byggprodukten, Applikationsteknik, Användning
Thiokol Mastic AM-05K: Beskrivning Av Byggprodukten, Applikationsteknik, Användning
Anonim

Konstruktionskarvar i konstruktionen behöver ständigt skydd mot effekterna av atmosfäriska fenomen, korrosion. För tegelväggar och tak krävs högkvalitativ tätning; tiokolmastik AM-05K hjälper i denna fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Thiokol mastic AM-05K har utmärkt vidhäftning till nästan alla byggmaterial. Mastic har många viktiga egenskaper, till exempel hög motståndskraft mot stötar:

  • värme;
  • deformation;
  • låg temperatur;
  • ultraviolett strålning.

Materialet torkar ganska snabbt på grund av lättflyktiga komponenter . Det finns typer av mastik som har en icke -härdande effekt - materialet håller sin konsistens stadigt under hela driftperioden.

Bild
Bild

Det finns också ett härdande material på grund av kemiska processer i blandningen av vilka strukturens hållbarhet säkerställs utan krympning.

En av funktionerna i AM-05K tiokolmastik är dess plasticitet, som är indelad i flera kategorier.

  • Plast - inte har elastiska egenskaper, ändrar form under påverkan av starka komponenter. Om sömmarna börjar röra sig kommer formen inte att kunna återhämta sig, förseglingsprocessen störs.
  • Elastisk - håller ett elastiskt tillstånd under långa statiska belastningar. Om avståndet mellan elementen ökar, kommer sådant material att kunna fylla utrymmet, medan tätheten återställs.
  • Plastelastisk - en tätningsmast, den kommer delvis att återställa sin form, men samtidigt har den tillräcklig elasticitet. Detta säkerställer att den pressas mot ytorna och säkerställer täthet vid varje förskjutning.

Tack vare dessa funktioner kan tiokolmastik AM-05K användas under alla klimatförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

Tätningsmedelssatsen består av två pastor. En av dem är ansvarig för härdningsprocessen, och den andra är den huvudsakliga. Innan du använder materialet måste du förbereda det . För att göra detta, knåda försiktigt härdningspastan och tillsätt sedan den grundläggande lösningen till komponenten enligt instruktionerna. Du måste blanda materialet tills de två komponenterna har blandats - det viktigaste är att färgen är beständig, utan ränder. Tätningsmedlet måste beredas före faktisk användning så att ämnet inte härdar. Thiokol mastic AM-05K kan användas från 1 till 15 timmar. Härdningsprocessen beror på omgivningstemperaturen. Om temperaturen är under noll, bromsar härdningsprocessen och stannar vid en temperatur på –40 grader Celsius . Vulkanisering kan påskyndas genom uppvärmning för att täta sömmarna snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan tätningsmedlet appliceras är det absolut nödvändigt att förbereda ytan genom att rengöra den från skräp och smuts. Thiokol mastic AM-05K appliceras endast på torra ytor. Om ytan är våt, torka av den med en trasa. Skikttjockleken bör inte nå 5 millimeter . Om byggnadsarbete sker i regn, rekommenderas det inte att bearbeta ytan.

Applicera mastiken med en pensel eller spatel. Materialet i sig är enkelt att applicera.

Bild
Bild

Var används den?

Thiokol mastic AM-05K är utvecklad för byggnadsarbeten. Materialet används vid reparationer eller för konstruktion av en ny struktur. Användning av tiokolmastik AM-05K:

  • skyddar övergångar mellan byggnadskonstruktioner från fukt;
  • används för tätning av sömmar på falska balkonger;
  • tätar metallföremål som ligger intill tegelväggen, mot taket;
  • gör interblock, mellanpanelskarvar hermetiska;
  • kommer att skydda strukturens sömmar.

Materialet gör ett utmärkt jobb med de mål som är planerade för byggande av byggnader, och mastik används också aktivt i hemreparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lagring

I grund och botten lagras tiokolmastik AM-05K i metallbehållare. Det viktigaste är att behållaren är lufttät och med en bred öppning . Pastan förpackas i en polyetenpåse, och först då viks den i en behållare. Vikten är främst 30 och 75 kg.

Du måste förvara den i ett slutet rum med god ventilation, det är viktigt att solens strålar inte faller in i området där mastiken ligger och att det inte finns fukt i rummet.

Eftersom materialet inte är rädd för kylan kan du säkert lagra det utomhus när som helst på året, men inte mer än 6 månader.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Även om tiokolmastik inte är ett farligt ämne, måste säkerhetsåtgärder följas

  • När du påbörjar byggnadsarbeten där detta material kommer att användas, väderförhållandena och det faktum att händerna är helt skyddade med gummihandskar måste beaktas . Direkt hudkontakt rekommenderas inte. Det är nödvändigt att sätta på en speciell form som skyddar huden från att få tiokolmastik AM-05K på huden.
  • Om materialet kommer i kontakt med huden, se till att neutralisera den med etylalkohol , efter att ha tvättat kroppen med tvål för att undvika bakterier.

Rekommenderad: