Kallsvetsning Mastix: Instruktioner För Användning Av Universallim, Användning För Batterier Och Rör, Expertrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kallsvetsning Mastix: Instruktioner För Användning Av Universallim, Användning För Batterier Och Rör, Expertrecensioner

Video: Kallsvetsning Mastix: Instruktioner För Användning Av Universallim, Användning För Batterier Och Rör, Expertrecensioner
Video: Casco Kontaktlim Husgeråd 2024, April
Kallsvetsning Mastix: Instruktioner För Användning Av Universallim, Användning För Batterier Och Rör, Expertrecensioner
Kallsvetsning Mastix: Instruktioner För Användning Av Universallim, Användning För Batterier Och Rör, Expertrecensioner
Anonim

Kallsvetsning Mastix låter dig sammanfoga delar utan att deformera dem. Detta förfarande kan jämföras med limning. Det är ganska enkelt att använda ett sådant verktyg: du behöver bara förstå vissa nyanser, funktioner i specifika typer av material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Olika kallsvetsmaterial är tillgängliga för konsumenterna idag. Emellertid är inte alla dessa formuleringar lämpliga för användning med betydande temperaturskillnader. Av denna anledning är inte alla produkter lämpliga för industriella tillämpningar.

Welding Mastix är ett material som avsevärt överträffar många analoger när det gäller prestanda . Denna komposition kan användas vid både låga och mycket höga temperaturer. Detta material är av högre kvalitet än konventionellt lim. Med denna typ av kallsvetsning kan du foga delar av olika material.

Bild
Bild

Denna komposition kan användas både för nya produkter som inte har använts tidigare och för trasiga delar. Högkvalitativa Mastix -produkter tillåter till och med nya delar eller förlorade element. Med detta material kan du fylla sprickor, olika hål.

Kallsvetsning Mastix ser ut som en stav . Detta material kombinerar olika komponenter: den första av dem är det yttre skalet, och den andra är inuti.

Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas måste du noggrant blanda materialet, i slutändan bör du få en mjuk blandning. Hon kommer att vara i detta tillstånd i flera minuter. Sedan börjar kompositionen stelna, och efter ett tag stelnar den helt.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sådana formuleringar har många fördelar.

Bland de mest betydande fördelarna kan flera kvaliteter urskiljas

  • Den tvådelade stången är mycket bekväm att använda.
  • Kostnaden för Mastix -material är ganska rimlig, sådana produkter finns i olika butiker.
  • Denna blandning kan också användas av nybörjare. För att använda det behöver du ingen speciell kunskap och färdigheter.
  • Tillverkaren erbjuder flera sorter av sådana produkter. Konsumenter kan köpa både universella formuleringar och svetsning för alla specifika material.
  • Detta material ger hög bindningsstyrka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kallsvetsning Mastix har inte bara positiva, utan också negativa egenskaper, men många köpare i recensionerna kallar dem obetydliga

  • Efter omrörning av materialet bör du se till att det inte finns några klumpar i det. Annars kan det senare bli nödvändigt att göra om arbetet.
  • En sådan komposition torkar ganska länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Kallsvetsning Mastix är lämplig för en mängd olika applikationer. Hänsyn bör tas till de yttre förhållandena och typen av komposition. Oftast används kallsvetsning som ett vanligt lim för att fästa eventuella element på varandra.

Med detta material kan du återställa maskindelar , plugga upp olika hål och så vidare. Eftersom denna komposition är flexibel är den mycket väl lämpad för tätning av sprickor. Kom ihåg att materialet måste torka helt: det rekommenderas inte att använda den bearbetade produkten innan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den härdade blandningen kommer inte att vara resistent mot stark mekanisk påfrestning. Sådant material är dock ganska motståndskraftigt mot vibrationer, så det kan användas för att reparera rörliga mekanismer.

Mastix -svetsning används framgångsrikt för restaurering av VVS -armaturer (batterier, rör). Detta material är lämpligt för reparation av möbler, akvarier, olika hushållsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana blandningar består av följande komponenter:

  • aminharts;
  • metallfyllmedel;
  • epoxiharts;
  • fyllmedel av mineraliskt ursprung.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Olika typer av Mastix kallsvetsning är tillgängliga för konsumenterna.

  • För metallytor . Detta material innehåller ett fyllmedel av metall för att säkerställa maximal fogeffektivitet. Innan du använder en sådan komposition är det inte nödvändigt att göra ytorna helt torra: det går bra med vätskan. Av detta skäl är detta material ofta valt för VVS. Ytor behöver inte heller rengöras från smuts.
  • Universell . Denna typ av svetsning är lämplig för en mängd olika ytor. Det är effektivt vid olika temperaturer. Eftersom detta material kan användas i en mängd olika applikationer är det mycket populärt: konsumenter lämnar många positiva recensioner om sådan kallsvetsning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Värmebeständig (säljs i röd förpackning). Denna kallsvetsade Mastix är resistent även mot mycket höga temperaturer (upp till 250 grader).
  • För VVS . Detta material är lämpligt för metallelement, för porslin.
  • " Snabbt stål ". Detta material innehåller stålfyllmedel. Med hjälp av sådan svetsning är det möjligt att återställa de förlorade elementen.
  • För aluminiumprodukter . Denna komposition innehåller ett aluminiumfyllmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Om du ska använda kallsvetsning av Mastix måste du noggrant läsa bruksanvisningen. På så sätt kan du inte gå fel med handlingssekvensen.

Det finns Mastix -material som är resistenta mot smuts Men innan arbetet påbörjas är det ändå bättre att noggrant rengöra delarna. Om du ska använda universalsvetsning, var noga med att ta bort oljeskiktet från ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skär en bit från den kalla svetsstången och blanda noggrant. Resultatet ska vara en absolut homogen pasta. Det måste appliceras på ytan. Anslut sedan produkterna, fixa dem och vänta lite mer än en halvtimme. De kommer slutligen att ansluta om två till tre timmar.

Hållbarheten för Mastix kallsvetsning är 2 år . Detta material behöver inte kasseras på något speciellt sätt. Om den appliceras korrekt kommer den att vara helt säker för människors hälsa.

Bild
Bild

När du använder kallsvetsning måste du vara mycket försiktig: materialet ska inte ligga på slemhinnorna. Vid användning av denna komposition rekommenderas att använda gummihandskar. Detta hjälper till att skydda dina händer.

Rekommenderad: