Tätningsmastik: Icke-härdande Konstruktionsmastik, Tätningsmedel För Fogar, Hermetisk Butyl Och Annan Mastik, Användningsområden Och Tillämpningar

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsmastik: Icke-härdande Konstruktionsmastik, Tätningsmedel För Fogar, Hermetisk Butyl Och Annan Mastik, Användningsområden Och Tillämpningar

Video: Tätningsmastik: Icke-härdande Konstruktionsmastik, Tätningsmedel För Fogar, Hermetisk Butyl Och Annan Mastik, Användningsområden Och Tillämpningar
Video: What is Metal Roofing & Wall Sealant? Types, Uses, Applications 2024, Maj
Tätningsmastik: Icke-härdande Konstruktionsmastik, Tätningsmedel För Fogar, Hermetisk Butyl Och Annan Mastik, Användningsområden Och Tillämpningar
Tätningsmastik: Icke-härdande Konstruktionsmastik, Tätningsmedel För Fogar, Hermetisk Butyl Och Annan Mastik, Användningsområden Och Tillämpningar
Anonim

För att på ett tillförlitligt sätt isolera sömmar och hålrum som bildas vid tillverkning av olika konstruktions- eller reparationsarbeten på platser använder hantverkare en icke-härdande tätningsmastik. Detta gäller särskilt vid konstruktion av privata och stora panelhus med en fogbredd på 20 till 35 mm . Och även denna komposition fungerar ofta som ett tätningsmedel, som fyller öppningarna mellan de bärande väggarna och fönster- eller dörrkarmarna.

Bild
Bild

Särdrag

Tätning av mastik är en mycket populär produkt på byggmarknaden. Det fäster perfekt på nästan vilken yta som helst, det är helt vattentätt på grund av det faktum att tätningsmedel baserade på bitumen inte har några porer, så vattnet har ingenstans att sippra.

Bild
Bild

Alla tekniska villkor för denna komposition föreskrivs i GOST . Materialet tål exponering för vatten i upp till 10 minuter, förutsatt att trycket ligger inom 0,03 MPa. Transportmärken måste finnas.

Bild
Bild

Bland kompositionens egenskaper kan man notera det faktum att mastiken inte kräver några speciella ansträngningar när den appliceras ., och beläggningen i sig är hållbar och stark. Vid korrekt applicering finns inga synliga sömmar kvar på ytan. Den kan användas både vid konstruktion av nya och vid renovering av gamla tak.

Bild
Bild

Förutom, det är möjligt att uppnå önskat färgintervall för beläggningen . För att göra detta behöver du bara lägga till speciella färgämnen i kompositionen. Sådan mastik används även när man arbetar med tak av komplexa former med dekorativa element.

För förstärkning av mastiken är det tillåtet att endast använda glasfiber. På grund av detta blir den ännu mer robust och hållbar.

Bild
Bild

Om vi jämför vattentätning med mastik med smalvalsade material, föreslår följande slutsatser sig själva

  • Kompositionen kan appliceras med en rulle eller pensel, liksom med en speciell spray. Detta gör att du kan arbeta med olika former av produkter.
  • Jag måste säga att kompositionen är billig. Detta hjälper till att spara pengar under konstruktion och renovering.
  • Mastik är mycket lättare än smalvävsmaterial, medan det kräver minst 2 gånger mindre.
Bild
Bild

Kompositioner

Det finns flera typer av tätningsmastik. Bland dem finns bitumen-polymer, liksom separat bitumen och polymer . Det beror på huvudkomponenten. Utöver det tillsätts ett lösningsmedel och andra komponenter här, vilket gör kompositionen utmärkt för att foga taktak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hermobutylmastik kan vara en- eller tvåkomponent . Detta ögonblick måste beaktas när du väljer.

Grunden för en enkomponentkomposition är ett lösningsmedel. För att använda det krävs inget förberedande arbete. Materialet stelnar efter fullständig avdunstning av lösningsmedlet. Du kan lagra sådan mastik i 3 månader.

Bild
Bild

I tvåkomponentmaterialet tillsätts en annan beståndsdel, på grund av vilken mastiken kan lagras i mer än 1 år. Bland de främsta fördelarna är möjligheten att lägga till andra formuleringar i arbetet.

Bild
Bild

Ansökningar

Användningsområdet för tätningsmastik är ganska omfattande. Om vi pratar om huvudriktningarna, först och främst, bör man namnge försegling av sömmar under byggprocessen . Dessutom gäller detta inte bara konstruktion av byggnader, utan också vägarrangemang. Och även kompositionen används vid konstruktion av broar för att täta rör och kablar.

Bild
Bild

Användningen av mastik hjälper till att förhindra bildandet av ytkorrosion på grund av exponering för ultravioletta strålar och atmosfärisk nederbörd. Detta material är relevant för produktion av matriser . Dessutom är kompositionen nödvändig för takarbete.

Bild
Bild

Ansökningsregler

Vid arbete med icke-härdande konstruktionsmastik måste ett antal regler följas. Detta gör att du kan uppnå önskat resultat och säkra ditt arbetsflöde.

  • Ytan som ska appliceras måste rengöras och torkas . Cementuppbyggnad och skräp avlägsnas, vilket täpper till ihåliga leder. Basen i sig måste förbeläggas med färg, vilket resulterar i att en film kommer att visas på den som skyddar kompositionen från avdunstning av mjukgöraren.
  • Om vi talar om torr jord, bör tjockleken på grundtätningen, som ligger på 2 meter, vara 2 mm . Om den initiala indikatorn ökar och indikeras med en nivå på upp till 5 meter, måste mastiken appliceras redan i 4 lager, vars totala tjocklek bör vara minst 4 mm.
  • Byggnadsarbeten bör inte utföras under nederbörd, liksom omedelbart efter det, medan ytan fortfarande är våt . Om bitumen appliceras varmt bör du ta hand om kläder som skyddar kroppen från eventuell inträngning av smälta droppar av isolatorn. Dessutom är det värt att använda ett andningsskydd för att skydda andningsorganen.
  • Kompositioner baserade på bitumen och lösningsmedel är brandfarliga, därför kräver de särskild omsorg när de arbetar med dem . Säkerhetsregler föreskriver att man inte ska röka i omedelbar närhet av platsen där vattentätningsarbeten utförs, och också för att undvika användning av öppen låga. Det är säkrare att arbeta i skyddsglasögon och presenningshandskar.
Bild
Bild

Tätningsmastik appliceras vid temperaturer som inte är lägre än -20 grader. Själva kompositionen bör vara vid rumstemperatur. Ett elektrisk dockningsrum kan användas vid behov.

Rekommenderad: