MGKP -mastik: Egenskaper Hos Tätningsmastik För Kabelgenomföringar, Brandskyddsmedel Och Andra Egenskaper, Hur Man Använder

Innehållsförteckning:

Video: MGKP -mastik: Egenskaper Hos Tätningsmastik För Kabelgenomföringar, Brandskyddsmedel Och Andra Egenskaper, Hur Man Använder

Video: MGKP -mastik: Egenskaper Hos Tätningsmastik För Kabelgenomföringar, Brandskyddsmedel Och Andra Egenskaper, Hur Man Använder
Video: Мастика герметезирующая огнезащитная МГКП Огнестойкая кабельная проходка 2024, April
MGKP -mastik: Egenskaper Hos Tätningsmastik För Kabelgenomföringar, Brandskyddsmedel Och Andra Egenskaper, Hur Man Använder
MGKP -mastik: Egenskaper Hos Tätningsmastik För Kabelgenomföringar, Brandskyddsmedel Och Andra Egenskaper, Hur Man Använder
Anonim

För mänskligheten har el blivit en användbar och vardaglig sak. Det är från denna typ av ström som ett stort antal utrustningar, enheter och allt som är efterfrågat fungerar. Men tyvärr är elektriska ledningar utsatta för brandfara, varför det finns risk för funktionsstörningar. För att undvika detta använder människor alltmer MCGS -mastik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Detta material har ett stort antal fördelar och är uppdelat i två typer:

  • impregnering;
  • brandskyddsmedel.

Den första typen, som namnet antyder, förhindrar att fukt kommer in på de platser där ledningarna kommer att vara. Verktyget i sig består av en pastaaktig viskös substans som appliceras på önskat område i rummet . När det gäller driftsprincipen består den i det faktum att i händelse av gnistor eller antändningskälla, förhindra att detta område sprider den höga temperaturen till andra delar av kommunikationen.

Enkelt uttryckt hjälper tätningsmassan till att förhindra brandfarliga situationer samt skyddar kabelsystem mot andra obehagliga fysiska påverkan . Den första typen kännetecknas av speciella egenskaper som hjälper vid arbete under svåra förhållanden, till exempel platser med hög luftfuktighet eller mögel. Dessutom ska vattentätningsegenskaperna förhindra bildning av damm, smuts och andra ämnen som kan påverka kabelns funktion över tid negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

De brandhämmande fördelarna med MGKP -mastiken kommer till uttryck i att detta material har ett utökat temperaturintervall (från -50 till +70 grader), inom vilket ämnet behåller alla sina egenskaper . Enkelt uttryckt, genom att ansluta vissa passager, routingsmoduler och andra kabelplatser, skapar du en skyddande barriär som gör att kommunikation fungerar mer tillförlitligt och inte utsätts för hårda förhållanden, både fysiska och tekniska.

En av fördelarna med brandsläckningsmastik är användarvänligheten . Detta ämne produceras omedelbart klart för användning, och användaren behöver bara applicera ämnet på önskad plats. Det är också värt att nämna om den långa livslängden, som i regel motsvarar 20 år. Under denna långa period förlorar mastiken (med korrekt applicering och korrekt första användning) inte sina positiva skyddande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att komma ihåg att ämnet är mångsidigt och resistent mot olika negativa faktorer, till exempel kemikalier. Denna mastik innehåller inga lösningsmedel, vilket gör den säker att använda i alla miljöer . Konsumenter noterar en hög grad av vidhäftning till metall, betong och andra ämnen, vilket underlättar mycket användningen av detta ämne även med en mängd olika material som används i byggindustrin. Tillverkare hävdar att de har en hög grad av ljudisolering och mångsidighet vid målning och andra effekter på blandningen.

Hål och linjer, när de är förseglade med denna komponent, kräver inga ytterligare åtgärder för att bibehålla egenskaperna hos mastiken . Andra fördelar inkluderar gas- och vattenbeständighet. Denna punkt är viktig vid hög kondens och avdunstning i rummet.

Faktum är att det finns ett stort antal mastik, men MGKP har ett visst användningsområde, vilket innebär skydd av nätverk och andra kablar, liksom stora genomföringar anslutna till breda kommunikationssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Med hänsyn till de unika och mångsidiga egenskaperna och egenskaperna beror syftet med denna mastik på de specifika situationerna när du behöver skydda kablar och ledningar från negativa konsekvenser av olika typer. Först och främst är det viktigaste användningsområdet för detta ämne användningen i strukturer utrustade med eller anslutna till strömförsörjning . Sådana strukturer inkluderar serverstationer, tekniska byggnader som är associerade med nätverk, samt speciella platser som fungerar som lagring för enheter som fungerar på grund av närvaron av motorer och andra liknande komponenter i dem.

Det bästa resultatet från användning av mastik kan uppnås vid bearbetning av kabelgenomföringar med en diameter på upp till 100 mm och ett tvärsnitt på 100x100 mm . Dessutom används detta ämne också för att täta sprickor, flis, sömmar, skarvar och andra platser nära vilka kablar och utrustning kan installeras. När det gäller andra typer av mastik beror deras tillämpningsområde på egenskaperna hos varje typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns till exempel typer av blandningar som människor använder för att bearbeta ugnar eller pannutrustning, och även när de kläds på fodret, och därigenom skyddar det från effekterna av olika gaser och kemikalier. När de interagerar genereras en stor mängd värme. Temperaturområdet för dessa ämnen kan nå tusentals grader, vilket orsakas av de speciella komponenterna som utgör detta material . Det finns också speciella vattentäta blandningar som används för kommunikation under vattnet. Som regel ingår de i betongens sammansättning, som inte får negativa konsekvenser även om den ständigt är i vattnet, till exempel vid konstruktion av broar, pelare och stöd.

Det finns också en självhäftande mastik som används för att lägga keramiska plattor, sten, glas, paneler och eldspannsprodukter . Således kommer inte bara själva ämnet att skyddas, utan också området runt det. Limmastik används vid dekorativ efterbehandling och restaurering, när det är nödvändigt för att förhindra de negativa konsekvenserna av den yttre miljön på de typer av material som snart kan bearbetas. Takblandningstypen är populär vid interaktion med aktivt brinnande ämnen, till exempel bitumen, som används för att behandla tak.

För att dessa komponenter ska skyddas från brand- eller trådkommunikation som ligger på byggnader bildar ämnet ett speciellt lager, när det värms börjar det öka sin storlek och förhindrar därmed möjligheten till brandkälla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Med tanke på det faktum att MGKP -mastik levereras färdig för användning, behöver du inte utföra några processer för att skapa en blandning, knåda den och allt annat som finns i en avsevärd mängd byggmaterial. Installation av kabelgenomföringar med detta material utförs i flera grundsteg.

  1. Rengöring av hålet från smuts, damm och andra ämnen, vars närvaro kan störa mastiks effektivitet.
  2. Läggning av mineralull, som kommer att fungera som grund för fyllning.
  3. Fyller de bildade hålrummen med ämnet.
  4. Nivellera mastiken med en spatel så att den är så platt som möjligt i förhållande till var hålet görs.
  5. Installation av en speciell markör, tack vare vilken du i framtiden kan avgöra var blandningen användes. Dessa platser bör kontrolleras regelbundet, och om konstruktionen av mastiken är trasig, upprepa sedan alla tidigare procedurer i en ny ordning, samtidigt som du undviker tidigare misstag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte säkerheten, information om den finns i bruksanvisningen.

Rekommenderad: