Marmorflis I Landskapsdesign (35 Bilder): Förbrukning Per 1 M2, Vita Marker Och Färgade Marker I Trädgården. Hur Staplar Man Det?

Innehållsförteckning:

Video: Marmorflis I Landskapsdesign (35 Bilder): Förbrukning Per 1 M2, Vita Marker Och Färgade Marker I Trädgården. Hur Staplar Man Det?

Video: Marmorflis I Landskapsdesign (35 Bilder): Förbrukning Per 1 M2, Vita Marker Och Färgade Marker I Trädgården. Hur Staplar Man Det?
Video: How to Install Landscape Fabric Like a Pro 2024, Maj
Marmorflis I Landskapsdesign (35 Bilder): Förbrukning Per 1 M2, Vita Marker Och Färgade Marker I Trädgården. Hur Staplar Man Det?
Marmorflis I Landskapsdesign (35 Bilder): Förbrukning Per 1 M2, Vita Marker Och Färgade Marker I Trädgården. Hur Staplar Man Det?
Anonim

Det finns många tekniker och material som gör att du kan ge webbplatsen en unik stil, göra den bekväm och vacker. I många fall kommer marmorflis till undsättning i landskapsdesign. Det är tack vare dess användning som det är möjligt att skapa harmoniska kompositioner, framgångsrikt göra stigar eller arrangera rabatter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Marmorflis i landskapsdesign har länge vunnit kärleken hos ägarna till sina egna tomter och hus och används framgångsrikt i utformningen av olika territorier. Det kan ofta hittas i utformningen av stadsföremål: i parker, promenadområden. Och detta är ingen slump. Detta material har många fördelar.

  • Det är lätt att hitta i någon järnaffär eller trädgårdsbutik.
  • Det finns ingen speciell svårighet att transportera den . Säljs i påsar och hinkar.
  • Ett mycket stort urval av färger , du kan välja för varje smak och göra både monokromatiska låtar och ljusa kompositioner. Dessutom är storlekarna olika, vilket också låter dig experimentera med designen.
  • Detta material är mycket lätt att arbeta med . Ytterligare färdigheter och erfarenhet krävs inte, liksom något specialverktyg.
  • Att ta hand om detta material är enkelt .
  • Förutom, det är väldigt lätt att ändra något med tiden genom att ta bort det gamla materialet och lägga ut det nya.
  • Detta material kan användas och i form av mulch , vilket kommer att ge ett snyggt utseende till rabatter, sängar, trädstammar.

Den viktigaste fördelen är att varje trädgård dekorerad med marmorflis alltid kommer att se välvårdad och mycket vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det inte många av dem. Den första och kanske den viktigaste - detta är en ganska hög kostnad … Det är en sak när du behöver ordna ett litet fragment, och en annan när du behöver ordna stora ytor i trädgården. Du måste beställa flera kuber och även betala för leverans. Det vill säga att det är svårt att kalla ett sådant designalternativ för en budget.

Om du dessutom använder marmorflis i form av mulch, du måste noggrant studera växternas behov . Denna typ kanske inte är lämplig för alla, detta måste beaktas. Tja, det sista minuset - det här är ett problem bara för de mycket lata. Minsta omsorg för sådana kompositioner och spår behövs fortfarande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsfall

Användningen av marmorflis i landskapsdesign är den bredaste. Förmodligen är det bara din fantasi som kan begränsa dess användning.

Om ekonomin tillåter det kan det användas för att täcka hela gården . Fyllningen kan göras på olika sätt. Till exempel kan en vit smula vara huvudkomponenten, och en färgad kan användas som en ritning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I landskapet ser stigar som skiljer vissa territorier också mycket bra ut .… Du kan använda en mängd olika färger, kanske överlappar de andra element i trädgårdsdesignen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av olika kompositioner är populär, inklusive en torr ström, en sjö och till och med ett vattenfall … Det kan också bara vara en komposition med olika färger och storlekar på marmorflis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Används som en blomstermjölk är både fördelaktigt och attraktivt . Det finns till och med ett alternativ för att matcha färgen på småstenarna med skuggan av blomknopparna. Du kan också skapa olika mönster på rabatterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur staplar man rätt?

Stylingstekniken är ganska enkel. Alla klarar det. Det är viktigt att följa vissa rekommendationer och göra allt effektivt. Förbrukningen av marmorflis per 1 m2 beror på det planerade arbetet, vägens djup, rabatter och andra strukturer. Till exempel, vid återfyllning med ett lager på 3 cm, behövs i genomsnitt 20 kg, med ett grundare djup respektive, och förbrukningen blir mindre. Fundera över hur du kan göra en stig i trädgården.

  • Först behöver du skissera området där marmorflis ska läggas , detta gäller särskilt om vägen inte är rak, utan slingrande.
  • Det är vidare nödvändigt för att rensa detta utrymme för ogräs , gräva jorden till önskat djup, cirka 10 cm. Jorden måste vara väl tampad.
  • Sedan följer lägg ett litet lager fin krossad sten … Du kan blanda underlaget med sand.
  • Nästa steg - läggning av geotextiler . Vissa människor tror att det inte är nödvändigt att lägga det. Men i själva verket är detta en mycket viktig punkt. Det är trots allt det täta materialet (helst svart) som skyddar området från ogräsgroning.
  • Så att det framtida spåret behåller sin form, du måste installera staket, de gräver bara i marken … För en tätare nedsänkning måste du slå med en hammare på toppen. Det räcker med att staketet 1 cm kommer in i marken. Dessa kan vara böjbara konstruktioner av plast eller stål.
  • Och det sista steget - lägga marmorflis … Det måste hällas i en förberedd skyttegrav och jämnas väl med en kratta eller bara för hand.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

För att trädgården ska glädjas länge med sina vackra stigar och rabatter måste du ge dem ordentlig vård. Det utförs när kompositionen blir smutsig.

  • Du måste ta bort det översta lagret från spåret .
  • Lägg stenarna på polyeten . Skölj väl med vatten, helt enkelt genom att spola.
  • Därefter ska stenar läggas i en behållare och fyllas med vatten och eventuellt tvättmedel .… Det är endast tillåtet att tillsätta blekmedel om stenarna är vita.
  • Efter några timmar måste stenarna blandas väl, vattnet dräneras och sköljs med rent vatten . Efter det kan stenarna läggas ut på sin vanliga plats. De kommer att torka ut i solen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna procedur kan göras en eller två gånger om året . Resten av tiden kan stenar behandlas med vatten från en slang direkt på plats. Men det är en sak att tvätta stenarna på en liten stig, och en annan att demontera hela kompositionen som tar upp det mesta av gården. I det här fallet räcker det bara att samla torr skräp, nedfallna löv. Skölj sedan stenarna med en slang utan att ändra plats.

Dessutom kan ogräs regelbundet bryta igenom på själva vägen och nära den, trots att geotextiler läggs. De måste tas bort i tid så att gräset inte växer och förstör strukturens utseende.

Bild
Bild

Vackra exempel i trädgården

Tänk på de olika alternativen för att använda marmorflis vid design av webbplatser

Imiterad sjö kan skapas på webbplatsen genom att lägga ut blå marker och avgränsa utrymmet med stenar i andra färger. Dessutom kan du plantera blommor i närheten, ordna trädgårdsfigurer.

Bild
Bild

En annan lyckad komposition, som, förutom små smulor, innehåller stora stenar kompletterar bilden harmoniskt. Centrum är enbär.

Bild
Bild

Ser väldigt imponerande ut svartvitt … Den bruna färgen kompletterar organiskt huvudnyanserna. Resultatet är en underbar komposition.

Rekommenderad: