Fogning Av Dekorativa Tegelstenar: Hur Man Slipar En Gipssten Med Egna Händer Med Ett Tätningsmedel Eller En Spruta?

Innehållsförteckning:

Video: Fogning Av Dekorativa Tegelstenar: Hur Man Slipar En Gipssten Med Egna Händer Med Ett Tätningsmedel Eller En Spruta?

Video: Fogning Av Dekorativa Tegelstenar: Hur Man Slipar En Gipssten Med Egna Händer Med Ett Tätningsmedel Eller En Spruta?
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Fogning Av Dekorativa Tegelstenar: Hur Man Slipar En Gipssten Med Egna Händer Med Ett Tätningsmedel Eller En Spruta?
Fogning Av Dekorativa Tegelstenar: Hur Man Slipar En Gipssten Med Egna Händer Med Ett Tätningsmedel Eller En Spruta?
Anonim

Efter avslutad bas är det nödvändigt att injektera sömmarna på dekorativa tegelstenar eller annat material, vilket ger ett färdigt utseende till murverket och säkerställer dess unika. Det är enkelt att utföra detta arbete på egen hand och kräver inte specialutbildning eller färdigheter. Du kan förbereda blandningen själv eller köpa en färdig i en järnaffär. Med rätt arbete håller den dekorativa finishen på väggen i många år och förlorar inte sitt utseende.

Bild
Bild

Funktioner av injekteringsbruk

För att fylla luckorna mellan de enskilda byggmaterialen efter att de har lagts kan olika formuleringar användas. När du väljer en sådan komposition är det nödvändigt att ta hänsyn till färgen på den dekorativa produkten, utrymmet mellan dess enskilda element, tjockleken på tegelstenarna och andra punkter. Du kan gnugga med blandningar som skiljer sig åt i olika nyanser beroende på färgen på själva ytmaterialet. Och du kan också blanda lösningar i olika färger för att uppnå önskad nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du förbereder en sådan komposition med egna händer måste du ta hänsyn till murverkets egenskaper och själva väggen. Om detta kommer att vara ett rum med hög luftfuktighet, är det nödvändigt att använda föreningar för att täta fogar, vilket förhindrar risken för att fukt kommer mellan tegelstenarna. För detta kan olika tillsatser för lösningar användas.

Bild
Bild

Fördelen med gips är att materialet härdar snabbt, men arbetet måste utföras noggrant så att ingen murbruk blir kvar på tegelns framsida. Annars blir det svårt att torka av det eller tvätta det efteråt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall görs torkning efter murning med silikontätningsmedel, som vanligtvis är färglöst, men färgämnen kan läggas till det. Sådan injektering efter avslutat arbete gör att du kan betona den naturliga färgen på själva efterbehandlingsmaterialet och jämna ut ojämnheterna i sömmarna, om sådana finns.

Bild
Bild

Mängden förening för fyllning av fogar

Allt injekteringsarbete bör endast utföras efter installationen av efterbehandlingsmaterialet. Du kan tillförlitligt och vackert torka avståndet mellan enskilda element om du följer reglerna och förordningarna. Och det är också viktigt att hålla själva murverket på samma avstånd mellan de enskilda tegelstenarna, i det här fallet blir det lättare att fylla skarvarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på fogens bredd och djupet i själva murverket kan du beräkna den mängd material som krävs för att fylla dem. För fogar under en tegel upp till en centimeter bred måste du spendera 7-8 kg av blandningen per kvadratmeter. Men dessa parametrar kan variera beroende på murverkets egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fogningsteknik

För att utföra allt arbete behöver du ett verktyg, bland vilket det viktigaste är en spatel och en speciell påse där kompositionen placeras. Men även fyllningen av lederna kan göras med en spruta. Användningen av dessa verktyg hjälper till att snabbt bearbeta sömmarna utan att kontaminera ytan på tegelverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken injekteringsmetod som ska användas måste ett extra verktyg förberedas:

  • behållare för lösning;
  • murslev;
  • nivå;
  • mixer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att initialt förbereda ytan och rengöra den från överskott av lösning och damm. Blandningen läggs försiktigt i sömmarna och komprimeras, och överskottet tvättas bort direkt efter applicering så att de inte torkar ut.

Bild
Bild

Du måste välja en blandning beroende på egenskaperna för deras användning och spädas i enlighet med instruktionerna på förpackningen. Ofta säljs sådana formuleringar torra, de behöver bara spädas med vatten och omröras. Det är bättre att förbereda en sådan mängd av blandningen som befälhavaren kan använda under den tid under vilken injekteringen inte kan härda. Dessutom kan gammalt murbruk förvärra vattentätningen av lederna och det kommer att bildas sprickor i dem när de torkar.

Bild
Bild

Med detta ögonblick är det nödvändigt att besluta i stadiet med tegelstenar, beroende på vad metoden för att lägga tegel själv kommer att väljas. Var och en av injekteringsteknikerna har sin egen exekveringsteknik, och därför måste den följas under hela arbetstiden. Vanligtvis görs injekteringen på flera sätt.

Spola . Detta är det enklaste alternativet och det utförs med en halvtorr blandning. Du kan göra det själv. Kompositionen appliceras mellan tegelstenarna med en murslev, och överskottet avlägsnas. I slutet av arbetet är det nödvändigt att torka av ytan med en hård trasa eller borste för att avlägsna överskott.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inuti . All murbruk som återstår när man lägger tegelstenar mellan dem tampas och vid behov görs ytterligare fördjupningar. Detta kommer att skapa konkavitet i sömmarna, och tegelstenarna sticker utåt.
  • Konvex . För detta används en speciell spatel, som utförs längs sömmen fylld med en lösning. Tack vare denna metod kommer sömmarna ut. Men processen kräver vissa färdigheter, inte alla klarar det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Triangel . Ganska komplex process och den används ofta för injektering inomhus. För att utföra arbetet är det nödvändigt att ta bort en liten mängd murbruk mellan tegelstenarna och fördela den återstående kompositionen i en triangel. Denna teknik kräver en viss erfarenhet från befälhavaren.
  • Under avfasningen . Denna metod är enkel och kräver ingen skicklighet. Det är nödvändigt att flytta sparkel längs sömmen och ta bort en del av murbruk, vilket gör en liten fördjupning upp till 4 mm i en viss vinkel.
Bild
Bild

Specialistrekommendationer

Så att det inte finns några defekter och fel under arbetet, du måste läsa rekommendationerna från mästarna.

  • När du förbereder en injekteringskomposition på egen hand är det nödvändigt att använda siktade komponenter så att de inte innehåller stora fraktioner.
  • Efter beredning av lösningen bör den få sedimentera i 10-15 minuter och sedan blandas igen för att förbättra plasticiteten.
  • Undvik att applicera murbruk på tegel vid fogning.
  • Om lösningen får den dekorativa ytan måste den tas bort omedelbart och undvika att torka ut.
Bild
Bild

SNiP indikerar att tjockleken på sömmen ska vara upp till 1 cm, och därför rekommenderas att göra små luckor mellan tegelstenarna själva, justera värdet beroende på klimatförhållandena på arbetsplatsen. Du behöver inte börja injektera på varma dagar, eftersom lösningen snabbt hårdnar, vilket kan leda till ett avbrott i den tekniska processen. Och det är också värt att vägra att utföra arbete i vått väder. Lösningen måste blandas i små portioner för att snabbt kunna producera den och inte låta den stelna.

Bild
Bild

Som du kan se är injektering ett ansvarsfullt, men effektivt sätt att förbättra utseendet på en keramik eller annan beläggning efter avslutat arbete, och det kommer också att göra det möjligt att skapa fullständighet av arbetet. En professionellt tillverkad injekteringsbruk förbättrar underlagets utseende och skyddar väggen från skador. Dessutom kommer det att öka värmeisoleringsegenskaperna hos murverket, vilket gör att det kan stå länge och inte kräver årliga reparationer. För att göra detta behöver du bara slutföra allt arbete i enlighet med rekommendationerna och reglerna.

Rekommenderad: