Beläggningsplattor "tegel" (26 Bilder): Storlek På Beläggningsstenar Och Alternativ För Att Lägga "tegel", Sätt Att Lägga Ut Dekorativa Plattor I Två Färger Och

Innehållsförteckning:

Video: Beläggningsplattor "tegel" (26 Bilder): Storlek På Beläggningsstenar Och Alternativ För Att Lägga "tegel", Sätt Att Lägga Ut Dekorativa Plattor I Två Färger Och

Video: Beläggningsplattor
Video: PAVER BLOCK: How to lay Concrete Paver Block? // Interlocking Paver Block | Interlocking Block 2024, April
Beläggningsplattor "tegel" (26 Bilder): Storlek På Beläggningsstenar Och Alternativ För Att Lägga "tegel", Sätt Att Lägga Ut Dekorativa Plattor I Två Färger Och
Beläggningsplattor "tegel" (26 Bilder): Storlek På Beläggningsstenar Och Alternativ För Att Lägga "tegel", Sätt Att Lägga Ut Dekorativa Plattor I Två Färger Och
Anonim

Tegelstenar används ofta för att dekorera olika områden. På grund av sin mångsidighet passar den på parkeringsplatser, gårdar och parker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Under sin existens har tegelstenar etablerat sig som ett bra byggmaterial. Det har många fördelar.

  1. Dekorativitet … Materialet ser estetiskt tilltalande ut. Det finns en mängd olika färger. De fungerar alla bra tillsammans, så det finns många intressanta stylingsalternativ tillgängliga.
  2. Resistent mot kemikalier .
  3. Miljövänlighet … Plattorna är giftfria och är perfekta för att dekorera stigar och terrasser intill bostadshus. I detta är det betydligt bättre än asfalt, som vid för varma temperaturer avger ångor som är skadliga för människokroppen.
  4. Varaktighet … Materialet kan tjäna mycket länge. Om tekniken inte kränks behåller beläggningen sitt snygga utseende i många år. Kaklet är hållbart och tål tung belastning. Det slits inte, och mindre skador visas inte på ytan av gatstenen.
  5. Tål temperaturförändringar … Kaklet är utmärkt för användning i kalla områden. Även med frekventa snöfall eller mycket låga temperaturer, spricker det inte eller deformeras.
  6. Lätt att installera … Med en sådan kakel kan du inte tillgripa hjälp av specialister, utan att klara utformningen av en webbplats själv.
  7. Återanvändbarhet … Detta är ett annat stort plus, eftersom brickorna kan demonteras och sedan läggas ut igen. Materialets utseende och kvalitet påverkas inte av detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med detta material.

Men du bör bara köpa den från pålitliga tillverkare. I detta fall kommer beläggningsplattorna att uppfylla alla kvalitetsstandarder och kommer att hålla i decennier. Dessutom får inte läggningstekniken kränkas.

Om du gör misstag i det här skedet kan brickan med tiden börja sjunka. I det här fallet bildas hål i stigarna eller parkeringsplatserna.

Mått och vikt

När du väljer en "tegelsten" måste du vara uppmärksam på materialets storlek. Trots att denna dekorativa kakel utåt verkligen ser ut som en vanlig tegelsten, skiljer den sig från den bara i sin storlek.

Dess standardlängd och bredd är 200 x 100 millimeter. Medeltjockleken är 60 mm. Men förutom material med parametrar 100x200x60 mm finns det fler icke-standardiserade:

  • 24 x 16 cm;
  • 21 x 7 cm;
  • 18 x 8,8 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på de anpassade plattorna är 7 centimeter . Hon väger 3,5 kg. Vikten av en standardpall är 1710 kg. Det finns 12 och en halv kvadratmeter plattor i en pall.

Plattor med mått 200x100x60 mm används som regel för inredning av innergårdar. Den används för att dekorera gågator och ankomster för bilar. Ett material som mäter 200x100x80 mm används oftare för att ordna stadsytor på platser där det inte finns några särskilda krav på hållfasthetsindikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stylingalternativ

Beläggningsplattor "tegel" utmärkt lämplig för dekoration av alla områden.

Det kan läggas ut även på slingrande stigar, samtidigt som vackra prydnader bibehålls.

För att dekorera trädgårdar, parker och bakgårdar du kan använda vanliga plattor eller kombinera flera färger. Men innan arbetet påbörjas är det absolut nödvändigt att rita ett diagram och beräkna hur många brickor i olika färger som kommer att behövas. Detta sparar både tid och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel

Det enklaste sättet är att lägga kakel med en färg. Det finns flera layouter.

Linjär … I detta fall läggs alla tegelstenar enligt samma princip, söm till söm. Det visar sig vara en lång rad. Som regel används ett sådant schema för att dekorera spår.

Bild
Bild

Blockig … Det säregna med denna läggningsmetod är att tegelstenarna staplas i block som ligger intill varandra. Dessa block är placerade i rät vinkel mot varandra. I detta fall kan bredden på en sådan layout vara praktiskt taget vilken som helst.

Bild
Bild

Tegel … I det här fallet läggs plattorna också exakt och i en riktning. Men varje nästa rad skiftar något, som när man lägger tegel. Detta murverk är perfekt för att dekorera både stigar och stora öppna ytor.

Bild
Bild

" Fiskbens " … Denna design är mycket populär. Tegelstenarna staplas i en vinkel mot varandra. Det blir ett snyggt vackert murverk.

Bild
Bild

Varje enkel ritning från de föreslagna alternativen ser snygg ut och ser bra ut i trädgårdar och gårdar. De mest populära kakelfärgerna som används för att dekorera tomterna är svart, grått, rött.

2 eller fler färger

Om så önskas och tillgängligheten av möjligheter kan layouten göras i färg. Vanligtvis används ungefär två eller tre färger för att skapa önskat mönster.

Som regel skapas stora originalmönster i stora områden

De kan bli en del av landskapsdesign. Små ytor är vanligtvis dekorerade med ett enkelt upprepande mönster.

Ofta används brickor i två färger för att ordna stigar. I detta fall läggs spårets bas i en färg och kanterna i en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära layouterna kallas schack. Som regel används gula, bruna, grå eller svarta färger för att dekorera spår enligt detta schema. De växlar med varandra, och territoriet som är utformat på detta sätt ser ut som en stor schackbräda.

För att få gården att se mer original ut kan du kombinera med varandra inte bara flera färger utan också kakel med olika texturer

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiemönster

Lindnings- och radiepartier är mycket praktiska att designa med hjälp av en "tegelsten ". Detta material är bra även för områden med korsningar, höjdskillnader och smala stigar. För att undvika problem med deras design är det nödvändigt att rita en skiss i förväg på en skala, med tanke på alla små detaljer.

Bild
Bild

Genom att skapa webbplatsen med egna händer, innan du påbörjar arbetet, måste du också applicera ett kontaktlager. För detta används en blandning av sand och cement i förhållandet 6: 1. Därefter kan du gå direkt till att lägga plattorna .… Du måste gå från de mindre detaljerna i mönstret till de större elementen. Det sista steget är att packa ihop banan. För detta måste alla sömmar fyllas med rengjord stenbrottssand och tampas försiktigt.

Radiemönster är bra för att dekorera en romersk innergård, korsning eller uteplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation nyanser

När man lägger beläggningsplattor är det värt att överväga vissa funktioner i arbetet

  1. Innan du köper material för arbete måste du överväga för vilka ändamål det kommer att användas. För att dekorera parkeringsplatser och parkeringsplatser används plattor med en höjd av sex till åtta centimeter. Vanliga stigar eller sittplatser kan ordnas med 40-50 mm tjocka plattor.
  2. Kom igång måste du noggrant rengöra hela området från skräp, lövverk och gräs. Det är också nödvändigt att ta bort alla rötter och ogräs som växer i området där beläggningen planeras. Efter det kan du börja markera.
  3. För att förhindra att ritningen "glider" måste du förinstallera kantstenar längs banans kanter eller något annat territorium innan arbetet påbörjas. För dem är det under markeringen nödvändigt att lämna 5-10 centimeter på varje sida i förväg. Det är också mycket viktigt att skapa ett släppskikt för att göra beläggningen mer hållbar. För detta rekommenderas att använda antingen geotextil eller dornit.
  4. Under alla omständigheter måste beläggningsplattor läggas på en komprimerad kudde. När du dekorerar vanliga stigar och terrasser är det tillräckligt att använda vanlig sand. När du ställer in en parkeringsplats måste sandskiktet kompletteras med grus för att göra installationen mer tillförlitlig.
  5. När du planerar att skapa några mönster eller ritningar måste du köpa ytterligare element i förväg. Kuber på 10x10 och 8, 8x8, 8 centimeter i storlek säljs separat. Du kan köpa dem i alla järnaffärer.
  6. För din egen bekvämlighet är det bättre att lägga brickorna framför dig. I det här fallet blir den övergripande bilden bättre synlig. Dessutom kommer själva stenläggaren redan att röra sig på den färdiga trottoaren. Beläggning bör startas från det hörn som syns bäst. Om territoriet är ojämnt måste du flytta från den lägsta punkten på hela webbplatsen.
  7. Trots det faktum att tegelstenar kännetecknas av sin hållbarhet och styrka, rekommenderar många experter att bearbeta dem ytterligare innan beläggning. Det finns många kvalitetsprodukter som kan öka betongens fuktbeständighet och göra den mer hållbar.
Bild
Bild

" Tegel" är en av de mest populära klassiska typerna av beläggningsplattor … På grund av sin enkla form, trevliga utseende är den perfekt för att dekorera alla områden. Därför kan det med säkerhet väljas av både en person som precis har börjat självständigt delta i arrangemanget av en webbplats och en professionell.

Rekommenderad: