Flexibelt Tegel: Tegel På Ett Galler För Inredning, Tillverkningsteknik Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Flexibelt Tegel: Tegel På Ett Galler För Inredning, Tillverkningsteknik Och Recensioner

Video: Flexibelt Tegel: Tegel På Ett Galler För Inredning, Tillverkningsteknik Och Recensioner
Video: Making Lego Car CLIMB Obstacles 2024, Maj
Flexibelt Tegel: Tegel På Ett Galler För Inredning, Tillverkningsteknik Och Recensioner
Flexibelt Tegel: Tegel På Ett Galler För Inredning, Tillverkningsteknik Och Recensioner
Anonim

För alla som uppskattar tegelns estetiska kvaliteter kan det så kallade flexibla teglet bli ett intressant material inte bara för fasader utan också för inredning av lokaler. Detta moderna material är lätt att använda och öppnar stora möjligheter för att dekorera olika ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

I kärnan är flexibelt tegel en typ av motstående kakel som överraskande liknar en tegel från utsidan. Tillverkningstekniken för en sådan produkt innebär användning av fin kvartssand och speciella hartser med olika pigment som ger produkten en särskild nyans. Varje kakel har ett lackerat skyddande lager som inte förstör dess utseende under påverkan av ultraviolett strålning och mekanisk stress.

Ett sådant efterbehandlingsmaterial böjer sig bra, vilket gör det möjligt att använda det på böjda ytor. Tack vare detta kan du vackert avsluta olika nischer och avsatser, pelare och andra delar av byggnaden. Det finns flera kakelstandarder som varierar i storlek. Dessa är 240 × 71, 240 × 65, 210 × 50 millimeter. Produkttjocklek - 4 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja en "tegelsten" med tolv färger . Dessa är vita, gula, tegel, bruna, orange, rosa och så vidare. Tillverkare erbjuder också möjligheten att producera material i den färg som kunden kräver. För dekoration kan du köpa inte bara enskilda plattor, utan också material på rutnätet. Flexibla tegelstenar är förmonterade i hela sektioner, som snabbt kan limmas på väggen under installationen, vilket väsentligt påskyndar arbetsprocessen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Flexibla tegelstenar utomhus har många fördelar.

  • Det motstår solljus bra. På grund av de pigment som används för färgning bleknar det inte.
  • Tål mekanisk påfrestning. Sprickor och flisar bildas inte på den.
  • Fukt passerar inte genom flexibelt tegel.
  • Miljövänlig.
  • Tål lugnt enorma temperaturfall från plus åttiofem grader till minus trettiofem.
  • Låg värmeledningsförmåga.
  • Livslängden för en sådan finish är ett kvartssekel.

Förutom dess fördelar har detta material också sina nackdelar. Konsumentrecensioner tyder på att en sådan yta på fasaden är svår att rengöra från smuts, vilket oundvikligen framträder som ett resultat av nederbörd, dammfällning och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att tvätta sådana plattor, medan alkalibaserade tvättmedel kan förstöra det skyddande lagret av flexibla tegelstenar. Sådant material för inredning har liknande fördelar som fasaden.

  • Denna flexibla tegel är motståndskraftig mot friktion, stötar och annan mekanisk påfrestning.
  • Säker för människors hälsa.
  • Den har ett intressant utseende som gör det möjligt för inredningsarkitekten att fullt ut förverkliga sina kreativa idéer.
  • Bleknar inte.
  • Serverar i många år.
  • Tål höga temperaturer.
  • Lätt att installera, eftersom det är lätt att klippa. Efterbehandlingen kräver inga speciella element för att dekorera ytorna i hörnen.
  • Du kan "lägga ut" en sådan tegelsten snabbt och utan problem.
  • Priset på flexibla tegelstenar biter inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna, liksom med flexibla fasadstenar, kan ett antal problem urskiljas

  • Detta är svårigheten i vården i samband med användningen av alkaliska tvättmedel.
  • Tegelfinish kan inte användas i många moderna stilar.
  • Det finns flexibel tegel till ett orimligt högt pris. Samtidigt kan du mot en liten avgift stöta på billigt material som snabbt kommer att göra dig besviken.
  • "Tegelstenar" av samma färg från olika satser skiljer sig ibland i utseende, vilket kränker finishens kvalitet.
Bild
Bild

Användningsområde

Om vi pratar om flexibel tegel för fasaden, har detta material sina fördelar jämfört med de testade keramiska plattorna, eftersom materialets vikt är mycket lägre. Det är inte skrämmande att dekorera ens en misshandlad gammal fasad med denna "tegel". Materialet fäster bra på sten, gips, betong eller trä, vilket tar bort sprickor och oegentligheter från ögonen.

Inuti byggnader används flexibla tegel oftast för beklädnadskorridorer, korridorer, balkonger och kök. Det är också ett utmärkt material för att dekorera eldstäder och ovanliga böjda arkitektoniska element. Du kan täcka en hel vägg med sådant material, eller så kan du till exempel bara dekorera hörnen. För dekoration väljs ofta kakel som har olika nyanser. Detta gör att du kan skapa ovanliga mönster i rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer flexibla tegel för att dekorera ett rum måste du följa flera regler. Efterbehandlingsmaterialet ska passa bra med rummets övergripande stil. När du väljer en färg måste du ta hänsyn till det allmänna färgschema som valts för att skapa bilden av utrymmet.

När du väljer en flexibel tegelsten måste du noggrant bedöma dess kvalitet. Det är nödvändigt att noggrant studera den medföljande dokumentationen för materialet, som anger alla egenskaper hos flexibla tegelstenar. Du ska inte köpa till ett lågt pris. Du bör också se till att efterbehandlingsmaterialet inte innehåller skadliga ämnen, vilket är extremt viktigt när det gäller inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man inreder lokalerna?

Att lägga flexibla tegelstenar är inte ett komplext förfarande. En person utan särskild byggutbildning eller många års erfarenhet inom detta område kan klara arbetet med att avsluta med sådant material. Ett dyrt specialverktyg behövs inte heller här. Du behöver ett speciellt lim för flexibla tegelstenar. Det kan vara ett pulver som måste spädas i en viss mängd vatten eller en färdig att använda blandning.

För att komma igång måste du först förbereda ytan som den flexibla tegelstenen kommer att ligga på . För att göra detta måste det jämnas ut och rengöras från damm. För utjämning används en konventionell lösning, avsedd för sådana ändamål. Sedan grundas väggen med ett antiseptiskt medel. Flexibel tegelbearbetning utförs vid en temperatur av minst fem grader Celsius. Om rummet är för kallt kommer efterbehandlingsmaterialet inte att kunna fästa ordentligt på ytan.

Bild
Bild

Märkningar appliceras på väggen, täckt med en limlösning som är cirka två millimeter tjock. För att göra detta, använd en spatel med tänder, så att du kan fördela limet längs väggen i ett jämnt lager. Sedan läggs plattorna i rader. Den första kan startas med helheten, i den andra raden - limma först halvan. Välslipad sax räcker för att klippa igenom flexibla tegelstenar. Tack vare denna metod för att bilda ett "mönster" kan du imitera tegel.

Det är viktigt att vara försiktig när du arbetar så att luckorna mellan brickorna är desamma . Om sömmarna är ojämna förstörs hela utseendet. I kurvor böjer plattan, vilket gör att den kan vara vackert utformad. Om det är svårt att arbeta med varje enskilt element eller om det inte finns tid för detta kan du använda flexibla tegelstenar på gallret. Detta kommer att förenkla saken mycket, och resultatet kan bli mer värdigt. Ingen fog behövs för att ge sömmarna ett vackert utseende. Limet i dem jämnas ut med en tunn våt borste, som tar bort överskott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Bekvämligheten med ett flexibelt tegel är att det är enkelt att byta ut. Du kan tvätta en sådan beläggning med en vanlig våt trasa eller svamp, men utan fanatism. Starkt tryck kan deformera elementen i "murverket". För att inte behöva anstränga sig måste våtbearbetning utföras systematiskt. Då kommer inte en stor mängd damm att kunna samlas på ytan, vilket blir svårt att torka bort. Tack vare enkla procedurer kan en sådan beläggning tjäna länge och glädja ögat.

Rekommenderad: