Tegel Murverk: Vilket är Bättre Att Välja För En 50x50 Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Tegel Murverk: Vilket är Bättre Att Välja För En 50x50 Tegel

Video: Tegel Murverk: Vilket är Bättre Att Välja För En 50x50 Tegel
Video: Filtning av murverk 2024, Maj
Tegel Murverk: Vilket är Bättre Att Välja För En 50x50 Tegel
Tegel Murverk: Vilket är Bättre Att Välja För En 50x50 Tegel
Anonim

Murverksnätet som används i byggbranschen är ett viktigt komplement till en professionell murare. Med sin hjälp utförs processen för att förstärka strukturen. Vad är detta byggmaterial, vilket är bättre att välja? Denna fråga ställs av många byggare som föredrar att bygga murverket på egen hand. Om den här artikeln.

Bild
Bild

Att välja ett murverk för tegel

Användningen av ett nät är optimalt i de fall det är nödvändigt att säkerställa arbetet med flytande lösningar eller för att ansluta olika material. För tegelverk anses en storlek på 50x50 mm för celler vara optimal. Valet av material för tillverkning kan vara ganska varierat.

Bild
Bild

Vad är ett tegelverk?

Murverk för tegel, som ofta används vid konstruktion av fundament, byggnader och konstruktioner, kan tillverkas i olika versioner. Det finns ett antal av de mest populära alternativen och deras variationer.

Det finns metallnät . I detta fall används ståltråd med BP -märkning vid tillverkningen och en tjocklek från tre till fem millimeter. Anslutningen av enskilda förstärkningselement till ett nät utförs genom svetsning i en industriell miljö med halvautomatiska enheter. Färdiga metallelement kan dessutom galvaniseras. En korrosionsskyddande beläggning appliceras efter svetsning.

Bild
Bild

Basalt . Tråden av stenfiber är ansluten med hjälp av buntband av hållbar polyeten. För att öka vidhäftningen är det tillåtet att bilda en extra beläggning från utsidan av en blandning av sand och lim. Styrkaegenskaperna hos nätet motsvarar metallanalogen. Samtidigt är det säkrare att använda, hållbart och inte utsatt för frätande effekter.

Bild
Bild

Glasfiber . En modern kompositlösning för konstruktioner som inte har betydande belastningar på basen. De produceras i form av remsor med en viss längd och bredd, levererade i rullar. Nätet är mycket starkt, men det har ett antal driftsbegränsningar som hindrar det från att utföra arbete på föremål med hög intensitet av arbetsbelastningar.

Bild
Bild

Vilken version av 50x50 murverk är bättre att välja?

Vilka typer av murverk är de mest hållbara? Först och främst måste du vara uppmärksam på sektionen och cellens storlek. Vid användning i kombination med byggstenar i stort format används versioner av 100x100 mm med stora nät. Förutom den fyrkantiga sektionen finns det också ett diamantformat nät. Sådant murmaterial har dimensioner på 50x100 mm. Rullens längd är från 2 till 5 m. Remsans bredd är från 0,5 till 2 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av murverk gör det möjligt att förstärka horisontella och vertikala strukturer, bilda valv och monolitiska betonglösningar. Detta förstärkningsalternativ är också lämpligt för konstruktion av tegelstängsel. När du väljer en lämplig lösning är det värt att uppmärksamma det faktum att nätprodukter av denna typ har ett ganska brett utbud i sin tillämpning.

Till exempel, när man förstärker tegel, används främst metallnät, med en trådtjocklek på 3-4 mm. I beklädnaden och i lagerväggarna läggs ett sådant tillägg var tredje rad. Lättvikande tegelstenar rekommenderas att läggas med basaltnät. Den har tjockare ådror, över 5 mm, och är inte lämplig för massivt keramik.

Bild
Bild

Om element av tegelbyggnader och konstruktioner uppförs som inte bär en betydande belastning kan du använda ett polymernät för armering. Den läggs i 5 rader. Ett sådant tillägg kommer att vara lämpligt när man skapar interiörpartitioner, väggar i badrum.

Funktioner i murteknik med mesh

Behovet av att lägga en ytterligare förstärkningskomponent i väggstrukturen kräver att ett visst förfarande följs. Det läggs direkt i lösningen. Det kan fixeras horisontellt och vertikalt. I synnerhet är det andra alternativet relevant för bildandet av väggar och pelare som behöver förstärkning. Remsor skärs till önskad storlek från massiva ark och rullar.

Bild
Bild

Hörnelement är förstärkta med metalltrådssektioner böjda i enlighet med byggnadens geometriska egenskaper. Användningen av förstärkande element gör det möjligt att säkerställa en jämnare fördelning av laster på stödelementen. Dessutom är murverk obligatoriskt för användning i områden med hög seismisk fara.

Bild
Bild

Användningen av murverk gör det möjligt att uppnå en betydande förstärkning av murstrukturen, gör det möjligt att garantera en utmärkt kvalitet och tillförlitlighet hos den färdiga tegelväggen, staketet eller fundamentet. Detta hjälpelement ger större fixeringsstyrka, gör det möjligt att ansluta material med olika strukturer och densiteter i strukturen på en vägg.

Bild
Bild

Användning av nät som en del av murverket rekommenderas inom yrkesområdet vid självständigt utförande av byggnadsarbete. Med dess hjälp är det möjligt att garantera utmärkta hållfasthetsegenskaper hos den färdiga strukturen i en byggnad eller struktur.

Rekommenderad: