Inteckningar I Tegelpelare För Grindar (28 Bilder): Installation Av Inteckningar För Ett Gungstängsel Och En Wicket

Innehållsförteckning:

Video: Inteckningar I Tegelpelare För Grindar (28 Bilder): Installation Av Inteckningar För Ett Gungstängsel Och En Wicket

Video: Inteckningar I Tegelpelare För Grindar (28 Bilder): Installation Av Inteckningar För Ett Gungstängsel Och En Wicket
Video: Folding & Swing gates 2024, Maj
Inteckningar I Tegelpelare För Grindar (28 Bilder): Installation Av Inteckningar För Ett Gungstängsel Och En Wicket
Inteckningar I Tegelpelare För Grindar (28 Bilder): Installation Av Inteckningar För Ett Gungstängsel Och En Wicket
Anonim

Portarna i alla privata (och inte bara) hus ska skyddas på ett tillförlitligt sätt mot intrång. De måste också vara vackra i utseende. Men båda dessa krav kan inte uppfyllas om stödet avviker från den idealiska vertikalen, och detta beror till stor del på närvaron och korrekt installation av bolån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Tegelstaket kan se väldigt vackert ut. Men en slät, utåt graciös pelare är dålig genom att ingenting kan fästas vid den, och därför är installation av porten direkt i tegelmassivet omöjlig. De kommer helt enkelt inte att hålla på och kommer att falla. Det är därför bolån tillhandahålls i tegelstenar så att det med deras hjälp var möjligt att installera porten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många sorter av sådana element. Men var och en av dem löser ett strikt definierat problem. Det är nödvändigt att omedelbart ta hänsyn till vilket material det är planerat att bygga sektionerna av själva staketet av. Om massivt tegel används för det, är de inbäddade elementen endast avsedda att ansluta sektionerna med pelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall är belastningen på strukturen relativt liten, därför kommer även slingor vridna från en tråd med en diameter på 0,8 cm att kunna slutföra uppgiften. De läggs var tredje rad (i de fjärde murlinjerna). Detta görs från sidan av stolpen där tegelsektionerna ska fästas. Denna lösning har visat sig många gånger under en mängd olika förhållanden. Men det är oacceptabelt om staketets sektioner är gjorda av formad metall, virke och andra material.

Bild
Bild

I dessa fall måste bolånen stå emot den ökade belastningen, eftersom pelarna inte längre tar det på sig. Därför måste du använda stålplåtar. Dessa strukturer svetsas i en viss höjd (beroende på projekt), men hopfällbara skarvar kan också användas. Teglet måste sågas på en viss plats för att inteckningen ska gå dit.

Senare fästs stockar på inteckningarna genom svetsning . Och dessa stockar låter dig bara montera olika strukturelement i staketet. Men även när inteckningarna och eftersläpningarna är gjorda bör sektionerna inte fixas omedelbart. Det är nödvändigt att vänta på att pelarna får en viss styrka och först sedan fortsätta med den slutliga monteringen. Vanligtvis måste du vänta 18-25 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

För skjutgrindar

När man installerar skjutgrindar är det ingen idé att leta efter ritningar av inbäddade element, de finns helt enkelt inte. Geometri och dimensioner väljs godtyckligt, eftersom det bara finns en uppgift att lösa: att skapa en bas för installation av rullar och en drivmekanism. Vanligtvis görs bolån från kanaler numrerade 10-20. Det finns en klar regel här: portens tyngd ökar - större valsad metall krävs.

Tänk på att en plats för motorn bör finnas bakom denna linje på gården. För att inte misstas är det värt att göra inteckningselementet lika långt som portens "motvikt".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig notering: inteckningen är strikt placerad på en rak linje längs vilken duken kommer att röra sig.

Ibland kan det vara mindre, men max 20 cm . Om du planerar att senare installera en enhet med en elmotor, svetsas platsen för installationen till bolån på en godtyckligt vald plats. Men vissa byggare gör det annorlunda. Vid tidpunkten för byggandet av grinden förbereder de inte någon grund för motorn. Först då, när installationen utförs, svetsas en stålplåt upp till bolånet, som sträcker sig något åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För wicket

Tillvägagångssättet för sådana inteckningar är något annorlunda än för elementen som håller skjutgrindar. Det är inte nödvändigt att sätta in stavarna inuti tegelpelarna. Det är nödvändigt att placera dem direkt bredvid stöden och köra dem i marken. När detta arbete är klart svetsas kanalen.

Eftersom wickets är mycket lättare än konventionella grindar, bör inteckningar inte heller vara för massiva. Men samtidigt rekommenderas det att begrava stöden i jorden, då blir de mer tillförlitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: det är möjligt att förenkla installationen av strukturen genom att genast stansa hål för de inbäddade elementen i kanalen.

För stora portar med höga stolpar räcker det inte att installera vertikala kanaler nära båda halvorna. I botten är de fästa med en tredje kanal, vars längd bör sammanfalla med avståndet från stolparna till wicket.

Du kan ofta hitta påståenden om att det är möjligt att svetsa inteckningar till stålremsor som sticker ut från stolparna. Men i verkligheten kommer dessa miniatyravsatser inte att kunna hålla ens en liten grind. För svängportar svetsas metalllån i storlek från 5 till 7 cm till pelarnas centrala stolpar. Detta är tillräckligt för automatiska strukturer om de inte visar sig vara för tunga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer för val och installation:

  • För tunga svängportar kan I-balkar eller skenor svetsas mellan stolparna. Det blir säkrare om du gör det med hängslen, och å andra sidan svetsar du ytterligare balkar.
  • I avsaknad av erfarenhet är det bättre att inte försöka dölja inteckningarna och sedan ta ut dem, det är extremt svårt.
  • Det är mer korrekt att hamra (skruva in) en metallprodukt genom ett hål förberett med ett specialverktyg.
  • Hålen i teglet är gjorda i en vinkel på 45 grader (avvikelse är tillåten, men liten, annars kommer teglet att spricka).

Rekommenderad: