Ett Lock På En Tegelpelare (50 Bilder): Hur Man Fäster Betong- Och Metallnackstöd Till Ett Tegelstängsel?

Innehållsförteckning:

Video: Ett Lock På En Tegelpelare (50 Bilder): Hur Man Fäster Betong- Och Metallnackstöd Till Ett Tegelstängsel?

Video: Ett Lock På En Tegelpelare (50 Bilder): Hur Man Fäster Betong- Och Metallnackstöd Till Ett Tegelstängsel?
Video: how to drill and anchor into brick, concrete and cement 2024, Maj
Ett Lock På En Tegelpelare (50 Bilder): Hur Man Fäster Betong- Och Metallnackstöd Till Ett Tegelstängsel?
Ett Lock På En Tegelpelare (50 Bilder): Hur Man Fäster Betong- Och Metallnackstöd Till Ett Tegelstängsel?
Anonim

Pelare av sten eller tegel utför en stödseparerande funktion mellan staketets sektioner. I slutet av byggnadsarbetet monteras lock på dem, vilket ger strukturen ett estetiskt färdigt utseende och skyddar mot de skadliga effekterna av den yttre miljön. En mängd olika material från vilka överliggande strukturer är gjorda gör att de kan anpassas till alla staket, med hänsyn till byggnadens stil och struktur.

Bild
Bild

Funktioner

Kåporna på staketstödet har en skyddande och dekorativ funktion. Om de inte är installerade kommer följande processer att påverkas av tegelverket under påverkan av den yttre miljön:

  • effekten av fukt på tegelstenen leder till dess förstörelse, det börjar smulas;
  • lösningen tvättas gradvis ut;
  • direkt nederbörd på den övre delen av oskyddat murverk kan ändra färg och deformera strukturen;
  • ihåliga pelare påverkas särskilt, de är igensatta av smuts och vatten;
  • på vintern, vatten, frysning, expanderar och leder till sprickbildning av byggmaterialet eller dess fullständiga förstörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stavar som inte skyddas av kepsar kommer inte att hålla länge och behöver ständig reparation.

Kuddarna har alla nödvändiga tekniska egenskaper och löser följande uppgifter:

  • de sätts hermetiskt på polerna och skyddar dem från yttre påverkan;
  • täckmaterialets hållfasthet gör murverket hållbart och förlänger dess livslängd;
  • oansenliga och pålitliga fästelement förstör inte lockens utseende;
  • strukturens lutning och spår skyddar tegelpelarna från nederbörd;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • materialet för fodren är valt att vara resistent mot korrosion och fysisk påfrestning;
  • staketet får ett felfritt utseende;
  • ett stort urval av material och konfigurationer stiliserar överlägg för alla typer av staket;
  • mössor är dekorativa, de kan dekoreras på begäran av ägaren eller användas som plats för ytterligare belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Insugskåpor är olika och kan klassificeras enligt tillverkningsmetoder, konfiguration och material från vilket de är tillverkade.

Formen väljs beroende på staketets stil och ägarens preferenser. Den kan vara kupolformad, med fyra sluttningar, konformade, i form av en pyramid eller en östlig pagod.

Huvarna tillverkas i olika konfigurationer, men konformade och triangulära former anses vara mer rationella, vilket gör att sediment kan rinna ner utan att dröja kvar.

Ibland är de dekorerade med en spir, lampa, skulpturella figurer. Alla dessa element måste vara tillverkade av slitstarka material som tål väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Overhead -konstruktionen består av en övre och en nedre del. Fästet är lockets botten (kjol), det är ganska tätt planterat på stolpen och blir nästan osynligt under den övre delen. Huven i sig är hermetiskt förseglad, har ett attraktivt utseende, dess design slutar nedåt med sluttningar och spår för att avlägsna fukt.

Om överläggningen är gjord med belysningselement, görs en plattform för en dekorativ gatlampa på sin högsta punkt. Kepsen kan dekoreras med valfri dekor för utomhusbruk som uppfyller designern eller ägarens avsikt. Täckningen av pelarna ser ljudligt och oklanderligt ut utan närvaro av inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniskt sett tillverkas lock på olika sätt - genom gjutning, stansning, de kan tillverkas genom svetsning, böjda på olika sätt eller smidda produkter.

Fodren är ännu mer olika när det gäller sammansättningen av materialet från vilket de är gjorda.

Bild
Bild

Metallisk

Vissa ägare gör egna pluggar av tenn. Kepsar med deltagande av smide ser spektakulära ut. Branschen tillverkar munstycken av rostfritt stål, koppar, mässing, galvaniserat. För att undvika korrosion appliceras polymerbeläggningar på locken, det kan vara plastisol eller polyester. Koppar- och mässingsprodukter kan hålla i över ett sekel utan ersättning.

Metallplattor är lockiga, de blir en slags dekoration av staketet.

De bör regelbundet ses och behandlas med speciella föreningar, undvika fläckar och korrosion, vården är densamma som för det profilerade arket.

Plåten är ofta lätt och bör inte installeras i områden med hård vind. Det är nödvändigt att ta hänsyn till de ljud som metall ger från påverkan av regndroppar eller hagel och inte bör placeras nära fönstren i en bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong

De väger upp till 20 kg, de kommer inte att blåsa bort även av en hård vind, men dess ständiga effekt på betong över tiden kommer att ha en negativ effekt, detta bör beaktas vid installation av sådana produkter på blåsiga platser. Betongkuddar är gjutna i vilken form som helst och är väl bundna med murbruk. De installeras på tegelpelare om staketet är av sten, betong eller tegel. Sådana lock är inte lämpliga för andra typer av staket.

Betongöverlägg är gjorda i en färg som upprepar skuggan av en tegelpelare eller går i kontrast med den. Denna produkt ser pålitlig, presentabel ut och om den är tillverkad med hög kvalitet, är den det. Dåliga betonglock, enligt ägarna, ser ut som en formlös klump på ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Produkterna är gjorda av natursten och konstgjord sten. Natursten ser bra ut, har speciell styrka och hållbarhet, men den väger mycket och är dyr för ägaren. En produkt av konstgjord tillverkning är mycket billigare, i kvalitet kan den inte konkurrera med natursten, men det kommer att ge en solid, majestätisk syn på strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramisk

Detta är en vacker mosaik typ av överlägg som ser utsökt och dyrt ut. Det kostar verkligen mycket. Detta material bör hanteras försiktigt på grund av dess bräckliga struktur.

Bild
Bild

Polymer-sand (komposit)

Den senaste utvecklingen, som redan har uppskattats och valts av konsumenterna för sin hållbarhet, prisvärdhet och oklanderliga utseende. De är gjorda av sand, polymerer och olika modifierare. De har ett brett spektrum av färger, imiterar natursten, kakel och är genomskinliga för att ställa in intern belysning.

Kompositbaserat material kan inte bara täcka pelarna utan också själva tegelstaketet.

Bild
Bild

Plast (PVC)

Billigt lättviktsmaterial är inte hållbart. Används för tillfälligt skydd av pelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Sådana kepsar är lätta att göra med egna händer, de är i god harmoni med trädgårdslandskapet. De kan ha olika former, upp till skulpturella. Möt designerns specifika stilar och avsikter.

Detta är det mest ömtåliga material som kräver speciell impregnering och konstant vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bituminös

Skapad av mjuka plattor. För bildning av huvar är trimning av byggmaterial efter takarbeten lämplig. Flytande gummi fungerar som vattentätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfiber

Tack vare innovativ produktion har vackra, lätta och hållbara huvar dykt upp som tål temperaturfluktuationer från minus fyrtio till plus nittio grader. Produktens densitet garanteras av halten av polykarbonat med akryl- och kvartsglas. De kan inte repas och är lätta att montera.

De upplysta överläggen ser fantastiska ut.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en produkt måste du ha en minimal uppfattning om den. Kåpan för pelarna består av två delar: den nedre är ett fästelement som håller täckelementet på tegelverkets yta, den övre skyddar strukturen från aggressiva manifestationer av den yttre miljön och dekorerar den samtidigt.

De viktigaste urvalskriterierna är storleken (den ska passa perfekt) och materialets kompatibilitet, stil, volym med stödstolpen och själva staketet.

Bild
Bild

Cap kompatibilitet beror på många faktorer som täcker en mängd olika områden. Men först och främst bör du kombinera dem med de element som de köps för.

  • Betongbeläggning , på grund av den stora vikten, är endast lämpliga för stolpar och staket av tegel, konstgjord och natursten, liksom betongstaket. De kan inte kombineras med metall- och trästöd.
  • Metalllock på grund av sin ihåliga form används den i de fall det är nödvändigt att utföra belysning. De kombineras med metallspännen. Men i stort sett är metallen lämplig för murverk och andra typer av pelare.
Bild
Bild
  • Stenläggningar de kombineras med en tegelbas, men de kommer att se mer harmoniska ut med en sten, till exempel, en vit marmorspelare kompletterar sin bild med en idealisk beläggning av samma material.
  • Trälock gå bra med en tegelbas, men trä måste också finnas i själva staketet.
  • Det samma gäller för smidda produkter , tegelpelare, med sådana lock, bör upprepa elementen i smide, om inte i själva staketet, åtminstone i inredningen av en wicket eller grind.
Bild
Bild

När du köper kepsar, förutom storlek och kompatibilitet, bör du vara uppmärksam på andra kriterier:

  • Kontrollera först medföljande dokument, kvalitetscertifikat, produktgarantitjänster;
  • det är nödvändigt att se till att beläggningens storlek är lämplig för stödet, annars måste du leta efter en annan typ av lock eller beställa dem individuellt från tillverkaren enligt deras dimensioner;
  • hörnenas symmetri måste kontrolleras, elementen får inte vara snedställda;
  • den nedre delen av locket är synlig för täthet, dess defekter kommer att leda till att kolonnen förstörs i framtiden;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • takfotsöverhäng måste vara tillräckligt för att skydda stödet från nederbörd;
  • produkter måste övervägas noggrant för att utesluta repor, flis, bucklor och andra defekter;
  • kränkning av förpackningen väcker alltid misstänksamhet;
  • hela uppsättningen varor kontrolleras före köp.

Färgen och designen på kepsarna väljs enligt staketets stil eller ägarens smak.

Bild
Bild

Hur man gör?

Många hantverkare föredrar att göra sina egna kepsar. Materialen som används för detta är mycket olika.

Tillverkad av metall

Oftast väljs galvaniserad metall för hemlagade produkter. De arbetar med en listogib, formen är utjämnad med hörn, infästningar görs med nitar. I botten är en tennlist fixerad på mönstret för att skapa en kjol. Produkten är målad i en färg som matchar staketet.

Om du inte har färdigheter som en plåtsmed är det bättre att först göra en blank på papper. De som är bekanta med smeden kan dekorera locket med smidda element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från ett mjukt tak

När taket är klart ska du inte kasta resterna av mjuka kakel. Den kan användas för att skapa överlägg för supportposter. I arbetet, förutom kakel, behöver du hörn, med deras hjälp bildas ett lock som liknar taket på en byggnad. Ett sådant staketelement stöder husets utformning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus kakel

Du kan använda beklädnad eller trottoarmaterial. Det är bra om plattorna sammanfaller med andra byggnadselement i huset eller tomten, till exempel stenvägar är belagda med det eller grillplatsen står inför. Det kan matcha färgen på taket, staketet eller wicket.

Sådana beläggningar är plana och kan enkelt fästas med cement eller kakellim.

Bild
Bild

Betong

Former av önskad konfiguration framställs av tenn eller profilerade ark, med hjälp av vilka produkterna kommer att gjutas. För att göra en lösning blandas cement med sand och mjukgörare; för styrka tillsätts krossad fiber. Alla torra ingredienser blandas noggrant, sedan tillsätts vatten och blandas. Den resulterande blandningen hälls i beredda former, täcks med cellofan och får torka helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gjort av trä

Den önskade formen är gjord av trä med en såg och sticksåg. En välslipad produkt är impregnerad med svampdödande medel, belagd med färg eller lack.

Hantverkare uppnår fantastiska resultat med träsnideri - deras mössor får fantastiska geometriska former eller skulpturella bilder.

Bild
Bild

Hur man installerar?

Nackstöd är tillverkade av olika material, så installationen för dem blir annorlunda.

Installation av betong och keramiska produkter:

  • stolpens yta rengörs noggrant;
  • för pålitlig vidhäftning bör den behandlas med en primer, sedan med en vattentätande förening;
  • applicera lim eller betongbruk på ytan;
  • installera locket;
  • kontrollera korrekt installation i vertikalt och horisontellt läge;
  • säkra sömmen med en vattentätande förening;
  • låt torka i flera dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av metallhuvar:

  1. markera stolpen och borra hål för fästelement;
  2. lägg den nedre delen av locket på den limmade ytan av stödet och fixa det med en skruvmejsel (om konstruktionen är separat);
  3. installera den övre delen av nackstödet på kjolen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kepsar är en viktig del av bärande pelare; utan dem verkar strukturen ofärdig, har inte ett attraktivt utseende och utsätts för gradvis förstörelse.

Rekommenderad: