Motoblock "Agat": Välj En Adapter Till Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Dieselutrustning "KMD 6.5". Vad är Bilagorna Till Den? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Agat": Välj En Adapter Till Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Dieselutrustning "KMD 6.5". Vad är Bilagorna Till Den? Ägarrecensioner

Video: Motoblock
Video: 2019 Ford F150 STX - Agate Black - 4x4 - 5.0 V8 - Quick Walkaround 2024, Maj
Motoblock "Agat": Välj En Adapter Till Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Dieselutrustning "KMD 6.5". Vad är Bilagorna Till Den? Ägarrecensioner
Motoblock "Agat": Välj En Adapter Till Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Dieselutrustning "KMD 6.5". Vad är Bilagorna Till Den? Ägarrecensioner
Anonim

Trädgårdsmästare och bönder har länge uppskattat tekniken för inhemsk produktion. Det inkluderar produkterna från maskinbyggnadsfabriken "Agat", i synnerhet en motorodlare.

Bild
Bild

Särdrag

Produktionslinjen ligger i staden Gavrilov-Yam, Yaroslavl-regionen.

I olika modifieringar används motorer av rekommenderade utländska märken från USA och Japan, liksom kinesiska tillverkare.

Kvalitetsegenskaperna hos Agat -produkter beror på en stark produktionsbas.

De viktigaste tekniska egenskaperna hos motoblock av detta märke presenteras nedan

  • Enhetens små dimensioner är utformade för bearbetning av små ytor.
  • Mångsidigheten tillhandahålls av ett brett utbud av tillbehör. Varje komponent kan köpas separat baserat på behov.
  • Enkelheten i designen orsakar inte svårigheter vid drift.
  • Autonomi beror på närvaron av en bränslemotor.
  • Underhåll kräver ingen specialkunskap - det räcker med att utföra standardåtgärder som beskrivs i detalj i de bifogade instruktionerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utrustning av en reduktionsreducerare med tre hastigheter, varav två är utformade för att flytta enheten framåt, och en - bakåt.
  • Tillgänglighet av fyrtaktscylindriga förgasarmotorer för bränsleekonomi. Deras effekt varierar - de finns i versioner från 5 till 7 liter. med. Det finns också modeller med mellanvärden, till exempel 5,5, 5,7, 6,5 liter. med.
  • Importerade kraftenheter gör det möjligt att använda utrustning i förhållandena i de norra regionerna, liksom i de torra territorierna i vårt land.
  • Den låga tyngdpunkten gör det lättare att arbeta med utrustningen, vilket gör den lättare och mer manövrerbar.
  • Tillverkaren har möjliggjort demontering av ratten och hjulen så att den bakomliggande traktorn lätt kan passa in i bagagerummet på en bil.
  • Eftersom reservdelar till Agat walk-behind traktorn är av inhemsk produktion, är deras kostnad, liksom priset på själva enheten, mycket billigare än utländska motsvarigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Modellernas främsta kännetecken är motordesignen och dess prestanda. Alla andra detaljer är nästan desamma.

Verkstadsanläggningen samarbetar med världsledare inom produktion av drivlinor, bland vilka märken som Subaru, Honda, Lifan, Lianlong, Hammerman och Briggs & Stratton kan särskiljas. Dessa märken producerar pålitliga produkter som körs på olika bränslen. Beroende på denna parameter är den bakomliggande traktorn bensin eller diesel.

  • Bensinmotorer är särskilt populära på grund av sin överkomliga kostnad.
  • Dieselenheter är mer pålitliga och har en stor motorresurs.

Idag producerar fabriken flera Agat -modeller.

Bild
Bild

" Hälsa 5 ". Den är baserad på den japanska motorn av märket Honda GX200 OHV med forcerad luftkylning, vilket skyddar den från överhettning, vilket ökar dess livslängd. Drivs av bensin, startas manuellt med hjälp av en startmotor. Tekniska egenskaper är standard: effekt - upp till 6,5 liter. med., jordningsdjupet - upp till 30 cm, bränsletankens volym - cirka 3,6 liter.

Modellen har ett styrsystem, vilket gör det lättare att arbeta på marken.

Bild
Bild

" BS-1 ". Standardversionen av medelklassen är utformad för bearbetning av små tomter. Enheten är utrustad med en amerikansk Briggs & Stratton Vanguard 13H3 bensinmotor med elektronisk tändning. Bland de tekniska egenskaperna kan man notera kraften (6,5 liter. Från.), Tankens volym (4 liter) och djupet av plöjning av jorden (upp till 25 cm). En särskiljande egenskap är en automatisk växellåda och närvaron av justering av styrspakarna i två plan.

Bild
Bild

Modell "BS-5, 5 ". Denna modifiering har också en USA-tillverkad Briggs & Stratton RS-motor. Jämfört med den tidigare enheten är den mindre kraftfull (5,5 hk), annars är egenskaperna liknande. Enheten körs på bensin.

Bild
Bild

" KhMD-6, 5 ". Den motoriserade apparaten är utrustad med en luftkyld Hammerman-dieselmotor, som gör att den kan arbeta effektivt även under tung belastning. Enheten kännetecknas av ekonomisk bränsleförbrukning. Den största nackdelen är dess oförmåga att anpassa sig till förhållandena i de norra delarna av landet, eftersom det vid problem med låga temperaturer är problem med start.

Bild
Bild

ZH-6, 5 . Detta är en av de senaste ändringarna av varumärket Agat. Zongshen -motorn är modellerad efter Honda GX200 typ Q.

Bild
Bild

NS . Odlaren är utrustad med en kraftenhet av japanskt ursprung Honda QHE4, vars kapacitet är 5 liter. med. Den är lättare och mer manövrerbar på grund av installationen av en mindre rymlig bränsletank på 1,8 liter.

Bild
Bild

" L-6, 5 ". Motoblock baserat på den kinesiska Lifan -motorn. Det kan användas för att arbeta på ett område på upp till 50 tunnland. Bensin används som bränsle. Enheten startas manuellt, det finns skydd mot överhettning, djupet är upp till 25 cm. Enheten är anpassad för vinterförhållanden.

Bild
Bild

" R-6 ". Den tekniska enheten är utrustad med en japansk tillverkad Subaru fyrtaktsbensin. Motorblocket anses vara ett av de mest kraftfulla i sortimentet - det har en nominell effekt på upp till 7 hästkrafter. Bland fördelarna finns reglerad förvaltning.

Bild
Bild

Motoblock "Agat", beroende på de medföljande tillbehören, kan utföra olika funktioner. Nedan följer bara några exempel.

  • Snöslunga.
  • Skräp samlare.
  • Gräsklippare. Med Zarya-gräsklipparen kan du klippa inte bara ogräs utan även grovstammade växter som öron eller halm.
  • Potatisgrävare och potatisplanterare. Ett sådant aggregat kan erhållas med hjälp av ytterligare bilagor, vilket gör det möjligt att förenkla procedurerna för plantering och grävning av potatis, liksom andra rotgrödor.
  • Hillers. Utrustning krävs på gårdar för att mekanisera det manuella arbetet med ogräs och kullning av sängarna. Det är också effektivt för att”skära” ett område i sängar.

Motorkultivatorer "Agat" har ett brett spektrum av åtgärder, vilket förenklar arbetet för bönder och trädgårdsmästare som har jordbruksmark på upp till 50 tunnland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bygganordning och tillbehör

Huvudelementen i den bakomliggande traktorn ges nedan.

  • Bärram, som består av två förstärkta stålrutor. Alla arbetsenheter och styrsystemet, i synnerhet växellådan, skyddskonstruktioner, motor, ratt eller manöverspakar, monteras på den med hjälp av bultar och fästen.
  • Överföring.
  • Kopplingen utförs med hjälp av en kilremstransmission med hjälp av en spännvals. Kopplingssystemet innehåller också element som manöverspakar, rem och returfjäder. Enkelheten i designen säkerställer hela systemets tillförlitlighet.
  • Reduktionsväxel, oljefylld, hölje av aluminium. Tandade kopplingar ökar överföringssäkerheten. Reducerare med treväxlad växellåda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom syftet med detta element är att ge oavbrutet vridmoment fylls det med olja för att minska friktionen. För anslutningarnas täthet krävs en oljetätning, som ibland kräver byte. Som regel har nästan alla modeller en "backväxel", vilket innebär att de är utrustade med en backväxel.

  • Motor det kan importeras bensin eller diesel. Om så önskas kan motorn bytas ut mot en inhemsk. Det billigaste alternativet bland utländska är den kinesiska Lifan -motorn.
  • Chassi i form av en semiaxis är nödvändiga för förflyttning av den bakomliggande traktorn. Ibland installerar tillverkaren pneumatiska hjul som krävs för att förbättra längdskidförmågan. Deras breda slitbanor ökar dragkraften. Larver används också för dessa ändamål. Paketet innehåller vanligtvis en pump. Enhetens stabilitet tillhandahålls av hjullås i form av ett gångjärnsstopp.
  • Lifta - ett element för att fästa bilagor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Markiser . För den bakomliggande traktorn produceras ytterligare redskap som ökar utrustningens funktionalitet och gör att du kan utföra olika åtgärder. De vanligaste alternativen presenteras nedan.
  • Plog . För den första grävningen av jorden eller under höstplöjning, när jorden är tät och gripas av växternas rötter, är det bättre att föredra en vändbar plog snarare än skärare, eftersom den går djupare ner i jorden, vänder lager upp och ner. Detta är nödvändigt för att rötterna ska torka ut och frysa på vintern.

Förfarandet underlättar odlingen av marken under våren.

Fräsar . Odlare ingår som regel i standardutrustningen för Agat -apparaten. Med deras hjälp odlar enheten inte bara jorden utan rör sig också. Till skillnad från en plog skadar fräsarna inte det fertila skiktet, utan mjukar och mättar det bara med syre. Spetsarna är gjorda av härdat stål och finns i treblad och fyrblad.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Kråkfötter ". Detta är en adapter för frontfäste. Enheten är en sits på hjul, som är ansluten till den bakomliggande traktorn med hjälp av en dragkrok. Det krävs för att ge lite förarkomfort under drift. Enheten rekommenderas att använda vid bearbetning av stora tomter.
  • Gräsklippare . Den mest populära bland redskapen är Zarya gräsklippare. Den är utrustad med en roterande mekanism. Med sin hjälp bildas en gräsmatta, hö skördas, fristående små buskar huggas. De positiva aspekterna inkluderar utrustningens förmåga att inte bara klippa gräset, utan också lägga det, samt enhetens motståndskraft mot att falla under stenens lie under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grousers . Åkerarbete, kullning och ogräs av åsar är en standard uppsättning åtgärder för den angivna typen av redskap. Som regel används de i kombination med andra tillbehör: en plog, en potatisplanterare eller en hiller. Klackarna lossnar inte bara marken utan flyttar också den bakomliggande traktorn.
  • Dumpa . Kapellet är en bred spade som du kan ta bort snö och stora skräp med. Snöskoterfästet är anpassat för låga temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den roterande borsten är bekväm för rengöring av området - med hjälp av det kan du sopa upp resterna av snö eller ta bort små skräp. Det är ganska tufft, så det tar enkelt bort is och frusen smuts.
  • Auger snöslunga oumbärlig för rengöring av trädgårdsvägar eller närområde. Snöblåsaren klarar sig även med packade snödrivor och kastar snö upp till tre meter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mekaniserade anordningar för plantering och skörd av potatis . Potatisgrävaren låter dig gräva upp rötter och lägger ut dem i rader längs vägen. Planten har en mer sofistikerad design och hjälper till att knölarna planteras i jämna rader på önskat djup. Dessutom har tillverkarna utrustat enheten med en extra enhet för att applicera gödningsmedel på jorden.
  • Trailer . För att transportera en bit eller bulklast räcker det med att fästa en vagn på kultivatorn.

Tillverkare producerar släpvagnar med olika bärförmåga, med olika grad av automatisering av lossningsprocessen: manuell eller mekaniserad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under plöjningen installeras ytterligare vikter på fräsarna och plogen, vilket gör att du kan gå djupare till önskat djup på täta jordar.

Traktormodul . Förutom separata redskap kan KV-2-monteringsmodulen fästas på den bakomliggande traktorn, tack vare vilken enheten förvandlas till en multifunktionell minitraktor. Det mottagna fordonet kräver inte registrering.

Huvudsakliga tekniska egenskaper hos Agat -traktormodulen:

  1. bränsle - bensin eller diesel;
  2. manuell typ av start av motorn (med nyckel);
  3. växellåda - manuell växellåda;
  4. bakre enhet.
Bild
Bild
  • Spårad modul . Larvfästet kommer att göra den bakomliggande traktorn lika passabel som ett terrängfordon.
  • Terrängmodul "KV-3 " för den bakomliggande traktorn "Agat" är den utrustad med larver med triangulära spår, vilket gör det möjligt att röra sig bra på snötäckta områden och terräng.
  • Motoriserat dragfordon den monteras ganska enkelt, larvspåren är monterade på hjul med stötdämpare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en mekaniserad assistent för jordbruksarbete bör du noggrant analysera all tillgänglig information. Detta är nödvändigt för att tydligt förstå om de angivna motorcyklarna är lämpliga för landet eller inte.

Först och främst är det värt att överväga alternativ beroende på motoreffekten . Om jorden är mycket tät eller ojämn, bör du välja enheten med maximal effekt.

Då måste du överväga motortypen beroende på bränslet den kör på. Allt beror på regionen och tillgängligheten för en viss typ. Som regel är en bensinmotor billigare, men en dieselmotor är pålitlig, så du bör utvärdera fördelarna i båda fallen.

Ett annat kriterium är bränsleförbrukning. Det beror på kraften hos den bakomliggande traktorn. Till exempel en motor med en kapacitet på 3 till 3,5 liter. med. förbrukar 0,9 kg bensin per timme, medan en mer kraftfull analog på 6 liter. med. - 1, 1 kg. Det bör dock komma ihåg att enheter med låg effekt kommer att ta mycket mer tid att odla marken, därför är bränsleekonomin tveksam.

Bild
Bild

När du köper måste du också vara uppmärksam på växellådans designfunktioner. Det kan vara hopfällbart eller icke-hopfällbart. Den senare är konstruerad för en längre driftperiod, men om den misslyckas repareras den inte, utan ersätts med en ny. Dessutom görs åtskillnad mellan kedja och reduktionsreducerare.

Baserat på praxis rekommenderar experter att ta det senare, eftersom det är pålitligt.

Haken för markiser kan vara individuell för varje utrustning eller universell, lämplig för alla redskap

Agats anläggning har ett brett återförsäljarnätverk, därför är det mer lämpligt att rådfråga säljaren innan du köper den bakomliggande traktorn eller tillbehör till den. Detta kan göras på specialaffärer eller på Internet. De kommer att svara på alla dina frågor, ge råd eller välja en modell enligt kriterierna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Den kompletta uppsättningen av den bakomliggande traktorn måste innehålla instruktionsboken för modellen. Det rekommenderas att studera det noggrant före arbete. Normalt innehåller detta dokument följande avsnitt.

  1. Enhetsenhet, dess montering.
  2. Inkörningsinstruktioner (första start). Avsnittet innehåller rekommendationer om hur du startar en walk-behind-traktor för första gången, samt punkter som innehåller information om hur du kontrollerar hur rörliga delar fungerar vid låg belastning.
  3. Tekniska egenskaper för en specifik ändring.
  4. Råd och rekommendationer för ytterligare service och underhåll av enheten. Här hittar du information om oljebyte, oljetätningar, smörjning och reservdelskontroll.
  5. Lista över vanliga typer av störningar, deras orsaker och åtgärder, delvis reparationer.
  6. Säkerhetskrav vid arbete med en bakomliggande traktor.
  7. Dessutom anges vanligtvis de adresser där du kan returnera kultivatorn för garantireparation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

De första 20-25 driftstimmarna kallas springa i den bakomliggande traktorn. För närvarande bör överbelastning inte ordnas. Funktionen för alla enheter i enheten kontrolleras vid låg effekt.

Under inkörningsperioden bör tomgångshastigheten justeras, men man måste vara försiktig så att den bakomliggande traktorn inte fungerar i detta läge på mer än 10 minuter.

Även om motorkultivatorn inte är helt ny, men bara fick ur den innan vårplogningen efter vinterns "viloläge", måste du först köra in den, kontrollera nivån på alla vätskor. Ofta, efter en lång period av inaktivitet, behöver utrustningen ett oljebyte.

Du bör också inspektera ljusen och byta ut dem vid behov. Justera tändsystemet.

Förgasarjustering är nödvändig efter långa perioder av inaktivitet. Den nya mekanismen kräver också detta. Inspektion hjälper dig att identifiera defekter och eliminera dem innan du påbörjar fältarbetet.

Detaljerade instruktioner för installation och justering av förgasaren finns i produktdokumentationen.

Bild
Bild

Kompetent förberedelse av odlaren är därför nyckeln till effektiva åtgärder i framtiden du måste träna i förväg och lösa följande frågor:

  • hur man placerar furaren eller plogen korrekt;
  • vad bilagor behövs för;
  • vad ska jag göra om motorn stannade
  • vid vilken kraft, till vilket djup kan landet plöjas.

Lågeffektmotorblock med en kapacitet på 5 liter. med. kan inte användas under inkörning under en längre tid. Dessutom, när du använder dem, bör prestanda beaktas och inte överbelastas, annars misslyckas de snabbt.

Bild
Bild

Ägarrecensioner

Recensionerna av ägarna är överens om att Agat walk-behind traktorn i hög grad underlättar arbetet för människor som är associerade med jordbruk. När det gäller odlingen utförs den ganska effektivt. Dessutom är apparaten lätt och stabil.

Bland bristerna finns problem med oljeläckage efter 1-2 års tjänst.

Rekommenderad: