Motoblock "Ural" (27 Bilder): Funktioner På Den Bakomliggande Traktorn Med ZID- Och Lifan-motorn, Bruksanvisning, Växellådsspecifikationer, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Ural" (27 Bilder): Funktioner På Den Bakomliggande Traktorn Med ZID- Och Lifan-motorn, Bruksanvisning, Växellådsspecifikationer, ägarrecensioner

Video: Motoblock
Video: KAMAZ JCB POGRUZCHIK ISUZU AFTOBUS ZIL SAMASVAL T25 URAL MOTO VA SAMASVALLAR NARXLARI . 27.04.2021 2024, Maj
Motoblock "Ural" (27 Bilder): Funktioner På Den Bakomliggande Traktorn Med ZID- Och Lifan-motorn, Bruksanvisning, Växellådsspecifikationer, ägarrecensioner
Motoblock "Ural" (27 Bilder): Funktioner På Den Bakomliggande Traktorn Med ZID- Och Lifan-motorn, Bruksanvisning, Växellådsspecifikationer, ägarrecensioner
Anonim

Motoblock av varumärket "Ural" stannar hela tiden under förhandlingen på grund av utrustningens goda kvalitet och långa livslängd. Enheten är avsedd att utföra olika arbeten i trädgårdar, grönsaksodlingar och i allmänhet utanför staden.

Bild
Bild

Särdrag

Motoblock "Ural", utrustad med olika bilagor, gör att du kan utföra ett ganska brett utbud av arbete från transport av varor till kullpotatis. Samtidigt kan enheten fungera på olika typer av jord, även stenig och lerig. "Ural" använder bränsle sparsamt, oavsett befintliga väderförhållanden, är kraftfullt och gör oftast även utan reparationer, utan att drabbas av haverier.

Mer specifikt kan utrustningens tekniska egenskaper övervägas med hjälp av exemplet på en bakomliggande traktor med en UMZ-5V-motor . En sådan bakomliggande traktor är universell och enaxig. Dess vikt når 140 kilo, och massan av eventuell last för transport når 350 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oljemängden som fyller växellådan är 1,5 liter. Dimensionerna på den bakomliggande traktorn är följande: längden är 1700 millimeter plus eller minus 50 mm, bredden når 690 millimeter plus eller minus 20 mm och höjden är 12800 millimeter plus eller minus 50 mm. Enhetens rörelsehastighet, beroende på växeln när du går framåt, varierar från 0, 55 till 2, 8 meter per sekund, vilket motsvarar 1, 9 till 10, 1 kilometer i timmen. När du går bakåt varierar rörelsehastigheten från 0, 34 till 1, 6 meter per sekund, vilket motsvarar 1, 2 till 5, 7 kilometer i timmen. Motorn i en sådan modell är en fyrtakts- och förgasare med forcerad luftkylning av märket UM3-5V.

För närvarande kan Ural walk-behind-traktorn köpas till en kostnad av 10 till 30 tusen rubel.

Bild
Bild

Laguppställningen

Basen för motorblock "Ural" har namnet "Ural UMB-K", och olika motorer är lämpliga för det. Den mest populära är den bakomliggande traktorn " Ural UMP-5V ", vars motor produceras vid anläggningen - skaparen av själva motoblocken.

Denna modell kan fungera även med bensin AI-80, vilket förenklar underhållet mycket. Utan tankning kan enheten fungera upp till fyra och en halv timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock " Ural ZID-4, 5 " fungerar på samma sätt som Ural UMZ-5V, men kan inte använda AI-72-bränsle. I detta fall är cylindrar och tändstift täckta med kolavlagringar och enhetens prestanda försämras. Nyligen blir modeller av motorblock "Ural" med kinesiska budgetmotorer populära. Trots den låga kostnaden är utrustningen på inget sätt sämre i kvalitet än sina motsvarigheter. En bakomliggande traktor med en Lifan 168F-motor, gjord av högkvalitativt järn och kan transportera en stor mängd gods, är relevant. I allmänhet kallas Lifan ofta för en budgetersättning för en dyr Honda -motor, vilket förklarar kinesiska motorers stora popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och driftsprincip

Motorn för Ural walk-behind-traktorn kan regelbundet bytas, eftersom tillverkaren ofta glädjer konsumenterna med förbättrade nyheter. Dessutom uppstår situationer när den förra misslyckas, och du måste utföra en plötslig byte. De mest populära motorerna är ZiD, UMZ-5V, UMZ5 och Lifan - det kommer att vara möjligt att ersätta någon av dem. Motorn är utrustad med en förgasare, till exempel "K16N". Dess tändsystem är ansvarigt för den nödvändiga tändningen av blandningen i cylindern. Energilagring är antingen en spole eller en kondensator.

I allmänhet är både design och driftsordning för enheten enkel och okomplicerad . Skivkopplingen överför vridmomentet till växellådan. Den senare aktiverar den bakomliggande traktorns funktion genom att backa. Därefter lanseras kedjan på växellådan, som är ansvarig för färdhjulen, som är en kombination av växlar. Dessutom spelar bälten en viktig roll i enheten.

Reservdelar till Ural är ganska vanliga, och att hitta och köpa dem är inte en svår uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av denna eller den där modellen av "Ural" bakomliggande traktor bör göras beroende på de uppsatta uppgifterna. Var först och främst uppmärksam på motorn, vars ersättning i framtiden kan bli mycket dyr. När du köper en begagnad enhet bör du be ägaren om dokument för att se till att det inte är en falsk.

Experter rekommenderar att du söker efter läckor, förekomsten av obegripliga ljud, samt eventuell överhettning av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Bruksanvisningen, som är ansluten till den bakomliggande traktorn, låter dig ta reda på alla frågor som rör dess användning. Dokumentet innehåller information om montering av enheten, inkörning, användning, underhåll och långtidsförvaring. Det är viktigt att montera en bakomliggande traktor enligt det schema som tillverkaren föreslår.

Därefter fylls tanken med bränsle, smörjmedel tillsätts och inkörning används under förutsättningen att hälften av den bakomliggande traktorns maximala effekt . Smörjning av delar är mycket viktigt, eftersom den bakomliggande traktorn kommer från fabriken utan smörjning, vilket resulterar i överdriven friktion. Förresten, av samma anledning rekommenderas det att utföra de första åtta timmars drift i ljusläge och i slutet byta olja. Annan viktig information i instruktionerna förklarar hur ventilerna justeras korrekt, och i vilka fall det är värt att ta bort remskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Det är inte svårt att betjäna den bakomliggande traktorn "Ural". Varje användning måste börja med att kontrollera detaljerna. Om några fästelement och knutar inte dras åt tillräckligt, tas detta bort manuellt. Dessutom inspekteras ledningarna - närvaron av ledningar indikerar att ytterligare drift av den bakomliggande traktorn är oacceptabel. Bältenas skick, förekomst av olja eller bensinläckage bedöms också.

Förresten, smörjmedlet måste bytas var femtio timmars drift. Bensin byts efter behov, men du måste se till att den alltid är ren.

Bild
Bild

Möjliga fel och deras orsaker

I regel anges eventuella funktionsstörningar i den bakomliggande traktorns drift i bifogade instruktioner. Till exempel, om det inte finns någon bakåt- eller framåtrörelse, kan detta hända antingen på grund av ett trasigt bälte eller otillräcklig spänning eller en trasig växellåda, som ett resultat av vilket växeln inte går i ingrepp. I det första fallet, för att lösa problemet, bör remmen bytas ut, i det andra - för att justera spänningen och i det tredje - att kontakta verkstaden, eftersom demontering av enheten själv utan ordentlig erfarenhet skulle vara en dålig idé. Ibland händer det att kilremdrivremmen delaminerar - då måste den bytas ut.

När olja rinner genom växellådskontakten beror detta antingen på en skadad packning eller på otillräckligt åtdragna bultar . Du kan dra åt bultarna själv, men igen är det bättre att byta packningen från en specialist. Slutligen börjar ibland olja rinna ut längs axlarna på blocken och längs axeltätningarna. Det finns två skäl till detta. Den första är de förstörda tätningarna, som bara en mästare kan fixa. Den andra fylls med olja i en volym som överstiger en och en halv liter. Denna situation kan enkelt ändras: töm det befintliga bränslet ur växellådan och fyll på nytt bränsle i den önskade volymen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Motoblock "Ural" kan utrustas med en mängd olika utrustningar, huvudsakligen monterade och kompatibla. Först och främst är detta en skärare - den grundläggande delen som krävs för bearbetning av markens ytskikt. Rorkulten blandar och smular jorden, vilket resulterar i högre avkastning. Förresten, det rekommenderas att använda denna utrustning endast i ett tidigare förberett område. Det kommer också att vara möjligt att fästa en plog på "Ural", som, som du vet, används för att plöja oskuldsmark eller hård mark.

Plogen är nedsänkt till ett djup av upp till 20 centimeter, men den lämnar samtidigt ganska stora jordklumpar , vilket anses vara en stor nackdel. Den vändbara plogen, som har en speciell "fjäder" -form av aktien, löser dock problemet något. I detta fall vänds en jordbit först flera gånger och krossas samtidigt, varefter den redan skickas åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I jordbruket är en gräsklippare oumbärlig, så att du kan förbereda hö för vintersäsongen samt ta bort gräs.

Motoblock "Ural" kan utrustas med segment- och rotorklippare.

Rotationsgräsklipparen har flera roterande blad . På grund av det faktum att delen är vriden och rädd, klipps gräset av. Som regel används en roterande del för skörd av medelstort gräs, och området som är övervuxet med ogräs bearbetas bäst med en segmentklippare. Denna del är utrustad med två rader av blad som rör sig mot varandra. Således lyckas de klara även de mest försummade fragmenten på jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant utrustning är potatisgrävaren, liksom potatisplanteraren. Deras funktioner kan gissas med namnet. På vintern blir användningen av en monterad snöslunga och ett spadeblad relevant. Den första används för att rengöra gården, och den fungerar även vid temperaturer under noll. Utrustningen lyfter snön och tar bort den åt sidan ungefär åtta meter. Spadebladet låter dig rensa banan och kasta snö bredvid den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen anses en släpvagn som kan bära last som väger upp till 350 kg anses vara en viktig konfiguration för Ural -motorblock . Denna design kan ha olika konfigurationer, så den bör väljas beroende på de planerade aktiviteterna. Till exempel, om ett långt och tungt material förväntas transporteras, till exempel stockar eller långa rör, måste vagnen nödvändigtvis vara på fyra hjul, så att lastens vikt kan fördelas jämnt. Den kommande transporten av något löst kräver tippvagnar, vars sidor är vikta bakåt. Det är bekvämare att transportera skrymmande föremål i en släpvagn med höga sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Recensionerna från ägarna till Ural walk-behind-traktorer är generellt positiva. Bland fördelarna är möjligheten att använda enheten under lång tid utan att oroa dig för störningar. Om reservdelar fortfarande behövs är det inte särskilt svårt att hitta dem.

Dessutom är användarna nöjda med möjligheten att spara bensin, men samtidigt att hantera de tilldelade uppgifterna effektivt.

Om vi pratar om bristerna, så kanske vi kan nämna oförmågan att använda "Ural" när du reser långa sträckor.

Rekommenderad: