Motoblock Patriot "Ural": Bensinmodell Med Breda Hjul 19x7-8. Specifikationer, Bruksanvisning Och Byte Av Reservdelar. Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Patriot "Ural": Bensinmodell Med Breda Hjul 19x7-8. Specifikationer, Bruksanvisning Och Byte Av Reservdelar. Ägarrecensioner

Video: Motoblock Patriot
Video: Вот это мощь! Обзор бензинового мотоблока PATRIOT УРАЛ. 2024, Maj
Motoblock Patriot "Ural": Bensinmodell Med Breda Hjul 19x7-8. Specifikationer, Bruksanvisning Och Byte Av Reservdelar. Ägarrecensioner
Motoblock Patriot "Ural": Bensinmodell Med Breda Hjul 19x7-8. Specifikationer, Bruksanvisning Och Byte Av Reservdelar. Ägarrecensioner
Anonim

Motoblock är en mycket värdefull typ av utrustning i det personliga hushållet. Men inte alla är lika användbara. Genom att noga välja rätt modell kan du arbeta mycket mer effektivt på webbplatsen.

Bild
Bild

Särdrag

Motoblock Patriot Ural med artikelnummer 440107580 är utformad för att fungera på tät mark. Enheten fungerar också bra på tidigare odlade, oskuldsområden. Tillverkaren anger att dess produkt är kompatibel med ett brett utbud av tillbehör . I beskrivningen av varorna i alla onlinebutiker noteras en ganska hög effekt, vilket gör att den bakomliggande traktorn kan hänföras till medelklassen och anständiga egenskaper hos kontrollerna.

Bild
Bild

Uppmärksamhet bör ägnas åt andra konstruktionsegenskaper hos den bakomliggande traktorn . Således är den utrustad med en förstärkt ram. Tillsammans med att öka hela strukturens styvhet möjliggör denna lösning ett bättre skydd av inre delar från stötar. Och lerflikarna har också en skyddande funktion, bara den här gången i förhållande till föraren. Det är mycket viktigt att täcka dig själv från stänk på grund av den höga flytkraften från de stora hjulen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att den bakomliggande traktorn kör ganska snabbt, odlar fräsarna marken på ett skonsamt sätt. Detta uppnås genom att placera dem i en spetsig vinkel i förhållande till fordonet. Denna vinkel gör att knivarna kommer in i marken smidigt och snyggt. Och en egenskap hos den bakomliggande traktorn är en gjutjärnslåda. Dess design har tänkts ut på ett sådant sätt att den garanterar hög hållfasthet och förhindrar att smörjoljor läcker.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som alla andra Patriot walk-behind-traktorer kännetecknas denna modell av anständig tillförlitlighet, så behovet av att köpa reservdelar är relativt sällsynt. Men om det visar sig är reparationen ganska enkel. Enheten fungerar bra både på jordbruksmarker och på tomter i olika storlekar. På grund av de gångjärniga strukturerna kan utmärkt prestanda garanteras både vid markodling och i andra arbeten. Du kan flytta den bakomliggande traktorn ensam, men på grund av den massiva massan är det bättre att flytta den tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild

De gummerade kontrollhandtagen är mycket bekväma att hålla i, särskilt eftersom handtaget är justerbart efter individuella behov . Att hälla bensin i den stora munnen är enkelt och kommer inte att spillas ut. Det stora hastighetsintervallet gör att du kan arbeta tryggt både när du odlar marken och när du flyttar gods, vilket kräver att du går snabbare. Den speciella utformningen av höljet minimerar risken för att remmen går sönder. Luftfilter förlänger motorns livslängd.

Bild
Bild

Patriot Uralens svaga punkt kan anses att denna modell inte klarar industriell markodling. Den används endast på personliga marker i obetydligt område. Det är också värt att notera att en resa på snö utan klackar eller konvertering till en spårad version är omöjlig. Bränsleförbrukningen är relativt hög, men detta är en vanlig egenskap hos alla bensinbilar . När det gäller oförmågan att odla tung mark - med den tillgängliga kraften bör apparaten inte klara sådant arbete. Ibland noterar de en sådan nyans som svaghet och otillräcklig bredd på manöverspakarna, vilket gör att kontrollen är lite svår, och hjulen kan också slits ut snabbt.

Bild
Bild

Specifikationer

En bensinträdande traktor med breda hjul 19x7-8 är utrustad med en motor som utvecklar 7, 8 liter. med. Det ursprungliga fabrikssatsen innehåller skär. För att växla till en högre eller lägre växel är det möjligt att kasta remmen mellan remskivornas spår. Den ursprungligen inbyggda 3-ribbade remskivan gör enheten kompatibel med både en gräsklippare och en snöslunga. Massan på den bakomliggande traktorn är 97 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fräsarnas form och utformning är utformad på ett sådant sätt att en remsa på upp till 90 cm kan bearbetas med ett smidigt inträde i upp till 90 cm. bilagor. Motorblocket "Ural" kommer att kunna dra en släpvagn med en last med en totalvikt på 500 kg. Fyrtaktsmotorn erbjuder imponerande prestanda i en mängd olika applikationer. Standardmått är 180x90x115 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorn är utrustad med en enda cylinder, arbetskammarens kapacitet är 249 cc. se Bränsle levereras till den från en tank med en kapacitet på 3,6 liter. Lanseringen utförs i manuellt läge. Konstruktörerna har tillhandahållit en oljenivåindikator. Den bakomliggande traktorn ska endast köras på bensin AI-92.

Enheten kan inte bara köra framåt utan även bakåt . Kedjeformat växellåda är konstruerad för 4 hastigheter när du kör framåt. Kopplingen sker med ett speciellt bälte. Konsumenterna kan justera rattstången efter eget tycke. Den bakomliggande traktorn bearbetar marken till ett djup av 30 cm.

Bild
Bild

Applikationsområde

Det är allmänt känt att minitraktorer först och främst behövs för att odla marken - plöjning eller lossning, plantering av växter och insamling av frukt. Och du kan också använda Patriot Ural som stuvning av mineraliska och organiska gödningsmedel, en transportör och en snöslunga.

Bild
Bild

Utrustning

Bandroboten ingår inte i grundleveransen.

Men den innehåller följande element:

  • stänkskärmar;
  • fräsar av olika slag;
  • elektriska strålkastare.
Bild
Bild

Valfri utrustning

Tillbehör från olika tillverkare är lämpliga för Patriot Ural walk-behind traktor. Användningen av plogar har blivit utbredd. Men ännu oftare används potatisgrävare som kan separera topparna från knölarna. För att effektivt rensa området från snö är det nödvändigt att installera speciella soptippar. Under den varma årstiden ersätts de med sopborstar.

När vi återgår till jordbruksanvändningen av motoblock kan man inte låta bli att nämna deras kompatibilitet med såmaskiner . Det är mycket bekvämt att först förbereda marken för arbete med samma maskin och sedan så den med frön. För att transportera gödselmedel, jord, bekämpningsmedel, vatten, skördade grödor är det användbart att använda tillägget "Patriot" - en släpvagn. Samma vagnar hjälper både bygg- och hushållsavfall att vid behov tas ut från sommarstugan. Många andra utrustningar kan användas, inklusive kullar.

Bild
Bild

Urvalstips

För att välja en bakomliggande traktor korrekt, Följande kriterier måste beaktas:

  • strukturens vikt;
  • fräsrotationsmetod;
  • Motor kraft.
Bild
Bild

För små tomter och personliga trädgårdar, med en yta på högst 20 tunnland, är ultralätta minitraktorer att föredra. Sådana anordningar kan till och med transporteras i bagagerummet på en bil. Systemhantering är tillgänglig för både tonåringar och seniorer. Du kan använda bränsle som skapats från en bensin-oljeblandning för ultralätta motoblock. Men professionella maskiner som Patriot Ural är mycket bättre lämpade för stora gårdstomter.

Bild
Bild

Eftersom enheten är ganska kraftfull kan den bearbeta, även om den inte är för stor, områden täckta med tät jord. Det är oönskat att använda en kraftfullare apparat än vad som krävs i ett särskilt fall. Och du bör också kontrollera om skärarnas bredd passar. Denna indikator avgör om det kommer att vara möjligt att bearbeta en grönsaksträdgård med vissa rader och gångar.

Drift och underhåll

Om Patriot Ural walk-behind-traktorn väljs måste du använda den korrekt. Tillverkaren rekommenderar, som vanligt, att läsa bruks- och bruksanvisningen för enheten innan arbetet påbörjas. Det är absolut nödvändigt att kontrollera om enheten är korrekt monterad, om alla komponenter finns där. Redan innan den första starten är det nödvändigt att bedöma halterna av smörjoljor i motorn och växellådan, om det är nödvändigt är det värt att kompensera för denna brist. Lämna inte den bakomliggande traktorn i drift utan övervakning.

Bild
Bild

Det rekommenderas att bära ljudabsorberande hörlurar och skyddsglasögon när du arbetar . Helst ska en helmask användas istället för glasögon. Skor där de arbetar på en bakomliggande traktor måste vara hållbara. Även på en varm dag kan du inte använda den utan skor. Patriot är bara ganska säker när skärmar och speciella höljen är installerade. Det är värt att notera att säkerheten inte garanteras även om lutningen i trädgården, i trädgården är 11 grader eller mer.

Bild
Bild

Tanka inte motorn inomhus. Innan du fyller på tanken måste motorn stoppas helt och vänta på kylning. Vid bränslespill, rulla kultivatorn minst 3 m åt sidan innan start. Tillverkaren frånsäger sig allt ansvar om den bakomliggande traktorn tankades samtidigt som rökning, om den användes av barn, berusade människor.

Bild
Bild

Man bör alltid komma ihåg att bensinångor lätt antänds. Bensintanken måste vara tätt stängd både under drift och när enheten lämnas ensam. Ta inte någon del av din kropp närmare de snurrande knivarna. Den bakomliggande traktorn är inte konstruerad för att fungera i växthus, stora växthus och andra slutna utrymmen. Om du måste köra på en sluttning av grov terräng fylls tanken till 50% för att minska risken för bränslespill.

Bild
Bild

Det är inte tillåtet att bearbeta området där stubbar, stenar, rötter och andra föremål finns kvar . Tillverkaren tillåter endast att rengöra den bakomliggande traktorn på egen hand. Utan undantag bör alla typer av reparationer utföras i ett certifierat servicecenter. Första montering och efterföljande rengöring bör endast utföras med skyddshandskar. För motoblock är det endast tillåtet att använda utvald motorolja från ett speciellt prov som innehåller en stor mängd tillsatser. Tack vare dem kommer motorn att fungera stabilt även under extremt hårda förhållanden, vilket visar minimalt slitage.

Bild
Bild

Viktigare är att livscykeln för oljor av hög kvalitet förlängs maximalt. Men ändå är det värt att byta dem var tredje månad eller var 50: e timme. När du köper olja måste du noggrant kontrollera certifikaten från Patriot. Och erfarna användare rekommenderar att titta på utgångsdatumet. Rekommendationerna för drift slutar inte där. Till exempel används bakväxeln normalt endast för att vända den bakomliggande traktorn. Det är tillåtet att utföra det endast där det inte finns några hinder, vid låg hastighet. Om det finns en oanvänd rester av bensin efter arbetets slut måste den hällas i en behållare. Långvarig lagring av bränsle i tanken kommer att skada motorn.

Bild
Bild

Motorn måste rengöras noggrant varje gång efter stopp. Drivremmen ska inspekteras och spännas i början och slutet av varje säsong. Tändstift kontrolleras efter 25 timmar. Förekomsten av även små oljefläckar där de inte ska vara är en 100% anledning att kontakta tjänsten. Fräsar får inte slipas, de kan bara bytas ut helt. Det är strängt förbjudet att blanda bränsle och olja, samt att använda bensin värre än AI-92. Det är också förbjudet att använda blyhaltig bensin.

Bild
Bild

Tillverkaren rekommenderar att du följer följande tips:

  • arbeta endast på torr mark,
  • att bearbeta "tunga" jordar med flera passager;
  • närma dig inte träd, buskar, diken, vallar;
  • förvara den bakomliggande traktorn på torra platser.
Bild
Bild

Recensioner

Bland ägarna till Patriot Ural walk-behind-traktorer bedömer den överväldigande majoriteten av människor sin utrustning positivt. Men samtidigt klagar de ibland över alltför snabba rörelser vid första hastigheten. Problemet löses effektivt bara med självrevision. Men det viktigaste är att den bakomliggande traktorn kan arbeta i 2 eller 3 år utan märkbara haverier. Enheten fungerar stabilt på hösten och vintern, även i områden med svår terräng.

Rekommenderad: