Motoblock "Varyag": Egenskaper Hos Dieselmodellerna "MB-901" Och "MB-801", Bruksanvisning, Batteri. Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Varyag": Egenskaper Hos Dieselmodellerna "MB-901" Och "MB-801", Bruksanvisning, Batteri. Ägarrecensioner

Video: Motoblock
Video: Мотоблок Варяг 2024, Maj
Motoblock "Varyag": Egenskaper Hos Dieselmodellerna "MB-901" Och "MB-801", Bruksanvisning, Batteri. Ägarrecensioner
Motoblock "Varyag": Egenskaper Hos Dieselmodellerna "MB-901" Och "MB-801", Bruksanvisning, Batteri. Ägarrecensioner
Anonim

Det är nästan omöjligt att klara sig utan en bakomliggande traktor för de människor som bor på landsbygden, gör hushållsarbete eller gårdsarbete. För närvarande säljer många tillverkare moderna modeller av utrustning.

Ett av de bästa alternativen för en minitraktor är en maskin från Varyag-företaget, som är klassad som medeltung, slitstark och dessutom kraftfull.

Bild
Bild

Särdrag

Motoblock "Varyag" tillverkas i Kina, men de senaste tjugo åren har deras officiella leverantörer funnits i Ryssland. Alla maskiner från denna tillverkare har samma standardutrustning. Monteringen av gående traktorer kännetecknas av högkvalitativa delar och funktion. Aggregaten "Varyag" består av följande element.

  • Bärram . Den består av ett stålhörn, som är behandlat med en korrosionsskyddande beläggning. Ramen kännetecknas av styrka, därför klarar den vikter och extra skjul, och en släpvagn som väger upp till 600 kilo är inget undantag.
  • Kraftverk . De bakomliggande traktorerna är utrustade med fyrtaktsbensinmotorer, vars foder är placerade vertikalt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Chassi . Halvaxen är tillverkad av sexkantiga stål. Den är utrustad med 4x10 pneumatiska hjul, såväl som fräsar och markkrokar, som har en diameter på 35 till 70 centimeter. Tack vare markfrigång har utrustningen förmågan att röra sig i områden med svår terräng.
  • Styrande organ , som inkluderar ett styrsystem som har stavar, gasreglage, växlar. Tack vare växellådan kan minitraktorn flyttas i två hastigheter. Ratten kan justeras både i höjd och bredd.
Bild
Bild

Skär och adapter . Dessa element bidrar till möjligheten att fästa ytterligare enheter på den bakomliggande traktorn, utan att använda en adapter. Skären är höjdjusterbara, vilket kan underlätta djupare odling.

Motoblock "Varyag" säljs monterade och är helt klara för användning.

Innan du går till disken testas tekniker för att kontrollera korrekt montering och installation av varje enhet, liksom mekanismen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Utrustning från varumärket Varyag har många fördelar, vars huvudsakliga är förmågan att arbeta i alla klimatzoner. Maskinerna kan arbeta med fastsättning av redskap från olika tillverkare. Fördelarna med motoblock är följande.

  • Hög funktionalitet. Med denna teknik sker snabb plöjning av åkrar, lossning av marken, skapandet av sängar, plantering och skörd av grödor.
  • Kombinationen av pris och kvalitet.
  • Möjligheten att göra bilen mer perfekt. Bogserade och monterade enheter underlättar många funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utmärkt kvalitet på utfört arbete.
  • Enkelt underhåll, skötsel och reparation. I specialaffärer och bensinstationer kan du köpa allt du behöver för att felsöka en bakomliggande traktor.

Tekniken "Varyag" kännetecknas av god balans, har förmågan att utmärkt hålla i en sluttning, för parkering har maskinen ett speciellt hopfällbart stopp. Det finns få nackdelar med dessa motoblock, en av dem är den höga kostnaden för utrustning. Problem kan uppstå vid arbete på vintern eller frostigt väder, eftersom traktorer som behöver gå bakom sig behöver speciellt bränsle för att fungera. Vissa obehag under användning orsakas också av buller och vibrationer från maskinen.

Bild
Bild

Olika sorter

"Varyag" erbjuder konsumenten ett brett utbud av utrustning, som kan vara både diesel och bensin. Varje gående traktor kännetecknas av hög hållfasthet, tillförlitlighet och anspråkslöshet, men det finns också egenskaper som modellerna skiljer sig från varandra. De mest populära modellerna av motoblock från tillverkaren "Varyag" är följande.

" MB-701 " Är den bästa representanten för medelklassen med högpresterande egenskaper. Ofta utförs med hjälp av en sådan maskin hilling, arbete med jordkrokar, godstransport och mycket mer.

Kunder uppskattar denna modell för dess låga vikt, kompakta dimensioner och höga effekt. "MB-701" har en encylindrig motor, en trestegs växellåda, en 7-liters fyrtakts bensinmotor. med.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • " MB-901 " är en pålitlig och multifunktionell assistent för varje ägare. Ytterligare tillbehör kan anslutas till denna enhet, vilket underlättar utförandet av olika uppgifter. Denna modell är utrustad med en 9 hk växelmotor. med. Tack vare metallhjulen utförs tung jordbearbetning. Utrustningen har en utmärkt arbetsbredd och kan även transportera en last som väger ett halvt ton.
  • " MB-801 " körs på bensin och ger ut 8 liter. med. Med denna motoreffekt kan bilen förbruka lite bränsle. Manövrerbarheten utförs på grund av en speciell design och stora hjul, så att utrustningen färdas genom de mest försummade områdena. Bilen har back, remkoppling och kedjedrift. Tillsammans med minitraktorn köper användaren stänkskydd, pneumatiska hjul, en stötfångare, projektionsskärmar, en förlängning. Ramen "MB-801" är gjord av hörn med en förstärkt plan, som är behandlade med en korrosionsskyddande beläggning. Detta element i den bakomliggande traktorn är kraftfullt, därför har den i sin kapacitet förmågan att motstå vikten på cirka 600 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " MB-903 ". Denna modell från tillverkaren "Varyag" är utrustad med en pålitlig dieselmotor med en kapacitet på 6 liter. med. Tack vare driften av dieselbränsle kan maskinen fungera länge. De tillgängliga tre arbetshastigheterna gör det enkelt att arbeta med. Startmotorn startas både mekaniskt och elektriskt. Med korrekt installation av redskap kan minitraktorn i denna modell transportera en last som väger 550 kilo. Fräsar för en bakomliggande traktor ingår i utrustningssatsen. Överhettning är inte typisk för den här enheten, eftersom den kyls med luft.
  • " MB-905 " är en diesel multifunktionell hög effekt enhet. Den är utformad för att utföra en mängd olika uppgifter. Batteriets enhet i "MB-905" gjorde det till en tyst motorresurs. Tekniken kännetecknas av god förmåga och prestanda över hela landet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Den bakomliggande traktorn hjälper till att underlätta arbetet i trädgården och i trädgården. Inköp av denna utrustning genomförs i många år, så det är mycket viktigt att göra rätt val. Först och främst bör du vara uppmärksam på maskinens kraft, eftersom det är denna egenskap som gör det möjligt att bearbeta webbplatsen. Om jorden kännetecknas av hårdhet, bör en kraftfullare enhet föredras.

Det är också värt att komma ihåg att ju kraftfullare minitraktorn är, desto mer bränsle behöver den, så om ett litet svartjordområde ska bearbetas, så finns det inget behov av kraftfull utrustning.

Bild
Bild

Ett annat viktigt urvalskriterium är vilken typ av bränsle som används. Bensinmotorer erbjuder fördelar som tyst drift och enkel start. Bensindrivna motoblock anses vara lämpliga alternativ för sommarstugor och små områden. Det är värt att stoppa valet på en dieselmaskin om du behöver arbeta på ett stort område. Denna typ av motor erkänns som mer hållbar och pålitlig.

Vikten av den bakomliggande traktorn är indikatorn som också måste beaktas vid köp av utrustning . Lätta motoblock är inte ett lämpligt alternativ för svåra jordarter, i sådana fall bör tung utrustning föredras. Du bör inte ignorera skärarnas bredd så att den bakomliggande traktorns arbete inte orsakar problem. För att bli ägare till en billig och pålitlig bakomliggande traktor bör du vara uppmärksam på en maskin med låg effekt och fräsar, som är idealiska för planerat arbete.

Bild
Bild

Drift och underhåll

För en lång och oavbruten drift av den bakomliggande traktorn är en mycket viktig etapp den första inkörningen, som varar minst åtta timmar. Tekniken måste monteras strikt enligt instruktionerna. Du kan sätta generatorn, styrd av ett visst schema. Om arbetet inte utförs korrekt och den svarta förgasarpluggen inte är korrekt installerad kan lindningen fatta eld.

När du installerar generatorn är det värt att använda två blå ledningar som ansluts till omvandlaren . Den röda tråden krävs för matning och laddning. När motorn startas första gången, utför inte tungt arbete med maximal effekt. I slutet av processen är det nödvändigt att byta olja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock är ganska opretentiösa när det gäller underhåll. Det viktigaste att komma ihåg är att motoroljan byts i tid, enligt tillverkaren. Innan arbetet påbörjas måste den bakomliggande traktorn noggrant inspekteras, delbarhetens och ledningens användbarhet måste övervakas. Glöm inte heller att smörja växelspakarna med Salidol eller Litola-24.

När allt arbete är avslutat måste enheten rengöras och tvättas, sedan torkas och smörjas med olja alla delar som utsätts för friktion.

Många funktionsfel hos Varyag walk-behind traktorer kan korrigeras oberoende . Om det till exempel uppstår funktionsstörningar vid start av motorn, bör du kontrollera tändningen, förekomsten av en gnista, se till att bränslevolymen är tillräcklig för maskinens normala funktion och även kontrollera filterens renhet. Problemet med ryckig motordrift kan döljas i frånvaro eller dålig bränslekvalitet, smutsiga filter eller ingen gnisttillförsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Motoblock "Varyag" kan enkelt göras ännu mer funktionella tack vare bilagor. Ytterligare enheter hjälper till att plöja, plantera, så, kulla, slå, skörda, klippa fåror, snöröjning och annat arbete. Du kan köpa följande extra enheter för Varyag walk-behind traktorer:

  • sabel eller”kråkfot” jordskärare;
  • släpvagnar för transport av bulk- eller styckegods, som väger cirka ett halvt ton;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fasta sätesadaptrar;
  • gräsklippare som är oumbärliga för höskörd;
  • spårfästen;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • pneumatiska och gummerade hjul;
  • klackar;
  • plogar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • snöslungor;
  • potatisplanterare;
  • potatisgrävare;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kopplingar med och utan justering;
  • viktmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av ägare till Varyag walk-behind traktorer vittnar om förhållandet mellan pris och kvalitet för utrustningen. Många användare är nöjda med minitraktorns arbete och prestanda. Det finns också information om buller som uppstår under drift, men de elimineras enkelt efter tillsats av olja. Användare säger att utrustningen är enkel att använda, startar snabbt och att det inte finns några problem med dess skär.

Rekommenderad: