Motoblock Prorab: Egenskaper Hos Dieselmodellerna GT 80 RDK Och 709 SK. Vad Händer Om Det Skjuter En Ljuddämpare?

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Prorab: Egenskaper Hos Dieselmodellerna GT 80 RDK Och 709 SK. Vad Händer Om Det Skjuter En Ljuddämpare?

Video: Motoblock Prorab: Egenskaper Hos Dieselmodellerna GT 80 RDK Och 709 SK. Vad Händer Om Det Skjuter En Ljuddämpare?
Video: Мотоблок прораб gt 709 sk устройство кпп 2024, Maj
Motoblock Prorab: Egenskaper Hos Dieselmodellerna GT 80 RDK Och 709 SK. Vad Händer Om Det Skjuter En Ljuddämpare?
Motoblock Prorab: Egenskaper Hos Dieselmodellerna GT 80 RDK Och 709 SK. Vad Händer Om Det Skjuter En Ljuddämpare?
Anonim

Det är mycket svårt att odla en personlig tomt, vare sig det är en sommarstuga eller en trädgård, utan en bakomliggande traktor. Men rätt val av märke och modell är av stor vikt.

Det är värt att överväga i detalj ett av alternativen - Prorab walk -behind traktorer.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Prorab walk-behind traktorer kom in på den ryska marknaden 2005. Deras tillverkare producerar många hundra varianter av verktyg och redskap, inte bara för jordbruk, utan också för konstruktion och reparation. Utrustningen som levereras under detta märke tillhör kategorin amatörer. Av recensionerna att döma används den oftast i små jordbruksföretag. Jordbrukare anser att den största fördelen med sådana minitraktorer är den ideala andelen kostnad och kvalitet.

Motoblock skiljer sig åt i följande funktioner:

  • enhetens enkelhet;
  • ekonomisk service;
  • tillförlitlighet även under tuffa förhållanden.
Bild
Bild

Utvecklarna har försökt göra sina produkter lämpliga för arbete under olika årstider. Odlingsutrustningens kapacitet varierar från 2, 2 till 13 liter. med. Motoblock kan köras på diesel, bensin, det finns också alternativ med elmotorer … Växellådorna är utformade på ett sådant sätt att kopplingen kan ställa in maxhastighetsområdet. På grund av växellådans ökade väggtjocklek jämfört med konkurrenterna ökar dess tillförlitlighet och livslängden.

Vissa Prorab -modeller är utrustade med elektriska förrätter. Och även kraftöverföringen i enskilda bakomliggande traktorer utförs av japanska drivrem. Förstklassigt fjäderstål används vid tillverkning av jordbearbetningsfräsar. Motoblock är kompatibla inte bara med skär, utan också med ett brett utbud av annan utrustning.

Oavsett vilka komponenter som fästs håller stora pneumatiska hjul enheten stabila när du är på språng och dess lilla storlek gör att den kan arbeta tryggt i trånga utrymmen.

Bild
Bild

Modeller

Motoblock med bensinmotor används mest för att lösa smala eller flera uppgifter. GT22 -versionen är mycket lätt (högst 15 kg), men den kan utveckla en maximal effekt på 2,2 liter. med., därför är det möjligt att använda denna bakomliggande traktor endast med jordbearbetning.

Ytterligare utrustning kan inte användas.

Modellerna 40T och 55T hör till den mellersta bensingruppen. Kapaciteten varierar från 4 till 5,5 liter. med. Odlingsremsan varierar från 38 till 85 cm. Redskapens djup kan nå 20–33 cm. En växellåda är installerad.

Serien "700" har blivit utbredd. Detta inkluderar GT 700 SK och dess derivat. De gemensamma funktionerna är följande:

  • effekt 7 liter. med.;
  • 2 hastigheter framåt;
  • 1 backhastighet;
  • fräsar från 6 sektioner;
  • stora pneumatiska hjul;
  • jordbruksmönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns naturligtvis skillnader som är följande:

  • motorleverantör;
  • till vilket djup marken odlas;
  • den fångade jordremsan.

Den tunga klassen innehåller versioner GT 732 SK, GT 742 SK … Sådana motoblock är utrustade med en 3-växlad växellåda (1 bak). De kan användas på tomter upp till 2 hektar inklusive.

Enhetens effekt GT 732 SK är 9 liter. med., och kl GT 742 SK den når 13 liter. med. Följaktligen är odlingsdjupet 3 gånger större, trots skillnaden i bredden på den fångade remsan (105 och 135 cm).

Bland dieselbilar sticker ut GT 80 RDK (det finns också versioner 100 och 120 med samma bokstavsindex).

Dessa är extremt kraftfulla walk-behind-traktorer av professionell kvalitet, lämpliga även för att flytta last. Beroende på nyanser i designen är blocken utrustade med manuella och elektriska förrätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell GT 701 SK utrustad med en 7 liters bensinmotor. med. Det säkerställer framgångsrik odling av upp till 1 hektar mark. Encylindern i motorn arbetar i fyrtaktsläge, vilket sparar bränsle så mycket som möjligt. Den bakomliggande traktorn i denna version manövrerar bra både på fast mark och mitt i ogräs.

Som ett resultat är det mycket bra för plantering och skörd.

Dess fördelar är följande:

  • 3 positioner i kontrollpunkten;
  • starter resistent mot låga och höga temperaturer;
  • reduktionsreducerare;
  • 24 frässknivar;
  • pålitligt skydd för förare med hjulbågsfoder.

Förtjänar uppmärksamhet och version GT 709 SK … Bensinmotorn på denna bakomliggande traktor producerar 7 liter. med., förbrukar 2 liter bränsle per timme. Den högsta hastigheten kan nå 12 km / h. Glidning på våt mark är uteslutet, även utan ytterligare klackar. Tack vare kraftuttagsremskivan kan enheten utrustas med vagnar, släpvagnar och aktiva adaptrar. Tanken kan fyllas med upp till 6 liter bensin, vilket gör att du kan arbeta lugnt även med en stor landremsa. Bullret är relativt svagt jämfört med andra versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver välja en bakomliggande traktor i en hushållskategori är det mer användbart att vara uppmärksam på GT 65 HBW … Enheten visar sig perfekt både på jungfruliga marker och på marker som är övervuxna med vild vegetation. Det är mycket enkelt att säkerställa säkerheten samtidigt som man följer grundläggande regler. Den mekaniserade överföringen av denna modell har 3 driftlägen. Den bakomliggande traktorn är kompatibel med ett brett utbud av monterad utrustning. Designerna tog också hand om fodralets korrosionsbeständighet. Motorn är dold bakom den och levererar säkert 6,5 liter. med.

Ganska bra resultat demonstreras dock också av GT 712 SK … En liknande bakomliggande traktor klarar remsor upp till 75 cm breda. Fördelen i detta tillhör en fyrtaktsmotor med en kapacitet på 7 liter. med. Konstruktörerna har tillhandahållit kraftuttaget, vilket kan avsevärt utöka enhetens funktionalitet. Som jämförelse kan GT 710 SK täcka remsor upp till 80 cm breda i ett pass med samma effekt. Kraftöverföring från fyrtaktsmotorn sker genom en remskiva.

För att styra enheten tillhandahålls en stegvis manuell växellåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

GT 733 SK det visar sig dock inte sämre. Impulsen appliceras på hjulen eller kraftuttagsaxeln med hjälp av en remskiva. 9 hk motor med. driver fräsar med en diameter på 300 cm. Den har bara 1 cylinder.

GT 604 VDK - det här är redan en dieselmotorer med en total kapacitet på 6 liter. med., som kan bearbeta en markremsa från 80 till 110 cm bred. Blockmotorn drivs av direkt bränsleinsprutning. Drivningen är gjord på grundval av växlar.

GT 743 SK - Det här är en mycket kraftfull bensinmotor som skapar en insats på upp till 13 liter. med. Motorn som startades med en rekylstart är luftkyld och kan överföra impuls till monterade och släpade maskiner, inklusive gräsklippare.

GT 750 SK tillhör medelklassen av motoblock, har utmärkt längdskidförmåga. Eftersom enheten är tung (100 kg) kan den användas utan klackar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

När du väljer en dieselmotor för traktorer måste du först uppmärksamma dess effekt. Om det ska vara 9 liter. med., måste du ge GT 606 VDKE företräde. Denna enhet startas med elektriska eller manuella startmotorer lika effektivt, fungerar med 2 hastigheter framåt och 1 bakåt. Men du kan också överväga alternativet 905 VDKE.

Det finns inga dieselmotorblock för 7 hästkrafter i serien från denna tillverkare. Men det finns en lämplig bensinmodifiering - GT 716 SK. En kraftfullare version (13 hk) - GT 746 SK. Encylindern fungerar i fyrtaktsläge. Motoblock med en kapacitet på 10 liter. med. Prorab producerar inte , sexkantaxelns diameter för modellerna GT 90 VDKE och GT 72 SK är 3,2 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Tillsammans med vilken modell som helst, på kundens begäran, installeras följande element:

  • klackar;
  • hjulaxelförlängningsanordningar;
  • dubbelradiga och vanliga kullar;
  • potatisgrävare;
  • plogar;
  • "Ural" och flikskärare;
  • kopplingar;
  • harvar;
  • roterande gräsklippare;
  • snöplogstillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och vård

Oavsett vilken modell av den bakomliggande traktorn köps, för vad den används, kan du stöta på situationer när enheten skjuter på ljuddämparen. Samtidigt stannar motorn.

Om orsaken är ett överskott av olja i bränsleblandningen bör följande följas:

  • häll ut det återstående bränslet;
  • tvätta pumpen och slangarna;
  • häll i en ny portion bränsle med en liten mängd olja.
Bild
Bild

Ibland orsakas "skott" av långsam tändning av tändspolen. Den enda lösningen är att ställa in rätt elektrodgap. Det värsta är när bränslet inte bränns helt. I det här fallet måste du demontera kolvgruppen och skölja cylindern och sedan torka den. Därefter krävs en ny förgasarinställning.

En plötslig försämring av motorns prestanda orsakas ofta av att den bakomliggande traktorn förvaras med en våt förgasare. Vanligtvis, när motorn går på tomgång ett tag, kommer det ackumulerade sedimentet att förångas och normal drift återställs … Men innan dess du måste rengöra förgasaren och bensinslangen , samt cylinder och ljuddämpare.

Redan i början av driften, för att undvika olika problem, måste du köra ordentligt i den bakomliggande traktorn. Samma procedur krävs efter större reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är endast möjligt att köra i den bakomliggande traktorn efter en noggrann kontroll av bultarna, tankning av motorn med bränsle, smörjmedel och kylvätska .… När inkörningen är över kontrolleras alla element, och vid behov servas de. Under daglig drift är det nödvändigt att systematiskt bedöma lagren och tätningarna. Varje drivenhet, vilken axel som helst ändras även med en liten avvikelse från normen.

För att starta en bakomliggande traktor som du just köpt måste du bedöma om det finns tillräckligt med olja. Denna procedur utförs även när du köper i en välrenommerad, väletablerad butik. Brist på smörjning kommer nästan oundvikligen att leda till motorskador .… Oljan måste bytas oftare innan den försämras.

Motoblock måste startas på olika sätt, beroende på om en bensin- eller dieselmotor är installerad på dem. Mer detaljerade rekommendationer finns i instruktionerna.

Prorab kan utrustas med släpplager från Moskvich eller VAZ från tidiga modeller.

Bild
Bild

Valfri utrustning

Av fästdelarna, förutom plogfästet, behöver den överväldigande majoriteten av bönder utrustning som:

  • släpvagnar;
  • bergsmän;
  • adaptrar;
  • kopplingar;
  • klackar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Potentiella ägare måste ta hänsyn till ett antal finesser och nyanser när de väljer Prorab walk-behind traktorer. Några av de bästa alternativen i de enskilda betyg inkluderar 100 HBW. Men du kan använda alla andra enheter från de modeller som beskrivs ovan utan problem.

För att inte misstas rekommenderar vi att du följer följande tips:

  • ta hänsyn till plöjningens bredd och djup;
  • välj kraftfullare modeller för godstransport;
  • köp inte walk-behind traktorer med funktioner som uppenbarligen inte behövs;
  • ta hänsyn till vilket bränsle som är lättast tillgängligt på en viss plats.

Rekommenderad: