Motoblock "Salyut-100": Egenskaper Hos 100-HVS-01, Honda GX-200 Och Andra Modeller. Vilka Reservdelar Behöver Du? Vilken Typ Av Feedback Lämnar ägarna?

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Salyut-100": Egenskaper Hos 100-HVS-01, Honda GX-200 Och Andra Modeller. Vilka Reservdelar Behöver Du? Vilken Typ Av Feedback Lämnar ägarna?

Video: Motoblock
Video: Мотоблок Салют 100 X-M1 с двигателем Honda GX-200 2024, Maj
Motoblock "Salyut-100": Egenskaper Hos 100-HVS-01, Honda GX-200 Och Andra Modeller. Vilka Reservdelar Behöver Du? Vilken Typ Av Feedback Lämnar ägarna?
Motoblock "Salyut-100": Egenskaper Hos 100-HVS-01, Honda GX-200 Och Andra Modeller. Vilka Reservdelar Behöver Du? Vilken Typ Av Feedback Lämnar ägarna?
Anonim

Motoblock "Salyut-100" är värda att notera bland sina analoger för sina små dimensioner och vikt, vilket inte hindrar dem från att användas som traktorer och i körläge. Utrustningen är enkel att använda även för en nybörjare, den visar bra prestanda och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Funktioner i linjen

Salyut-100 är idealisk för användning i områden som är för smala. Det kan vara en trädgård med många planteringar, ett bergsområde eller en liten grönsaksträdgård. Denna teknik kan plöja, krama, harva, lossa och utföra andra uppgifter om du använder bilagor.

Bild
Bild

Motorn är placerad i konstruktionen av den bakomliggande traktorn, två remmar är installerade på kopplingsdrivningen. Tillverkaren har tillhandahållit en reduktionsreducering och ett handtag som föraren kan justera vertikalt och horisontellt.

Transmissionskontrollen sitter på ratten . I tidigare modeller installerades det på kroppen underifrån, så varje gång var det nödvändigt att böja sig, vilket i kombination med vagnen blev en nästan omöjlig uppgift för användaren.

Bild
Bild

När Salyut-100 skapades, ägnades stor uppmärksamhet åt bekvämligheten, så det beslutades att göra handtaget ergonomiskt så att det kunde hållas bekvämt utan att känna mycket vibrationer. Plast valdes som huvudmaterial för spakarna, så att när det trycks på det skadar det inte handen, som det gjorde med metallversionen.

På spaken i den tidigare versionen, när den trycktes, drogs den hela tiden upp, tillverkaren korrigerade denna defekt och nu blir handen mindre trött . Om vi pratar om rattens utformning ändrade de inte det. Det har stått tidstestet och visat sig vara bekvämt. Kontrollen är pålitlig, du kan justera i önskad riktning, rotera 360 grader.

Bild
Bild

Varje tillbehör kan användas både bak och fram. Varje dragkrok kan bära en tung last, den fördelas jämnt, liksom viktbalansen. Allt detta gjorde det lättare att arbeta med utrustningen.

Salyut-100 utmärks också av växelsystemet . Det beslutades att sätta handtaget på rattstången, närmare användaren. Det var inte nödvändigt att byta växellåda, bara handtaget ersattes med en slid och kabelstyrning. Allt detta gjorde det möjligt att förenkla uppgiften när man bogserade en släpvagn, det var inte nödvändigt att nå växelbyten.

Bild
Bild

Det finns en plastkudde på roderhöjdenheten. Byt skyddshölje på kopplingsskivorna. Nu täcker det dem helt från smuts och damm. Det beslutades att byta fästelement, och nu är skruvarna installerade, som enkelt kan skruvas loss med en Phillips -skruvmejsel.

Bild
Bild

Specifikationer

Salyut-100 motoblock har en Lifan 168F-2B, OHV-motor. Bränsletanken rymmer 3,6 liter bensin och oljesumpen rymmer 0,6 liter.

Bild
Bild

Växellådans roll spelas av bälteskopplingen. Rörelse framåt utförs med hjälp av 4 växlar, och om du tar tillbaka den, då 2 växlar, men först efter att remskivan har installerats om. Knivens diameter är 31 centimeter; när de är nedsänkta i marken går knivarna in högst 25 cm.

Bild
Bild

Den kompletta uppsättningen av den bakomliggande traktorn innehåller:

  • 2 hjul;
  • roterande fräsar;
  • öppnare;
  • förlängningssladdar för hjul;
  • kronfäste;
  • sond.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturens vikt når 95 kilo. Det finns ingen främre stift, eftersom frontlyften kan säkras genom att vrida ratten 180 grader. Under drift är det nödvändigt att använda vikter. Om arbetet utförs på våt mark måste larver användas. En förgasare med friluftsintag är installerat i konstruktionen, ibland finns det problem med läckage.

På pneumatiska hjul finns det en hjulkammare, därför är det nödvändigt att regelbundet kontrollera trycket och inte ladda den bakomliggande traktorn mer än den tillåtna vikten och ett halvdifferentialnav.

Bild
Bild

Alla Salyut-100-modeller använder en typ av motor, men det är planerat att använda motorer från andra tillverkare i framtiden, inklusive tillverkning av en bakomliggande traktor med en dieselenhet.

Reduktionsväxeln i Salyut-100 är mycket mer pålitlig än den som används i annan utrustning, eftersom den inte slits ut så snabbt. Säkerhetsfaktorn, som han visar, möjliggör installation av motorer med olika tekniska egenskaper.

Det skiljer sig också åt när det gäller reparation, men har en ökad kostnad . Designad för att fungera inom 3000 timmar, vilket är betydligt bättre än andra typer. Växellådan har en enda design med växellådan, vilket också hade en positiv effekt på tillförlitligheten. Med den medföljande oljestickan kan du när som helst kontrollera oljenivån.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kopplingen, som består av två remmar. Tack vare dem finns det en överföring från motorn till momentreduceraren.

Bild
Bild

Populära modeller

Motoblock "Salute 100 K-M1 "- en frästeknik som klarar bearbetningen av ett område på 50 tunnland. Tillverkaren rekommenderar att du använder produkten vid omgivningstemperaturer från -30 till + 40 C. En av fördelarna är möjligheten att placera utrustningen även i bagageutrymmet på en personbil för att transportera den till arbetsplatsen.

Inuti finns en Kohler-motor (Courage SH-serien), som körs på AI-92 eller AI-95 bensin. Den maximala effekten som enheten kan visa är 6,5 hästkrafter. Bränsletankens kapacitet når 3,6 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vevaxeln är gjord av stål och dess foder är gjorda av gjutjärn. Tändningen är elektronisk, vilket inte kan glädja användaren, smörjning levereras under tryck.

" Salyut 100 R-M1 " fått en utmärkt ergonomisk design, kännetecknas av ökad kontrollkomfort, utmärkt manövrerbarhet även i trånga områden. Den fungerar stabilt, har en kraftfull japansk motor Robin SUBARU, som visar en kraft på 6 hästkrafter. Av de positiva aspekterna av att använda en sådan teknik kan man särskilja avgasens låga toxicitet, nästan omedelbar start och låg ljudnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Salyut 100 X-M1 " kommer till försäljning med en HONDA GX-200-motor. En sådan bakomliggande traktor är perfekt för att utföra inte bara arbete i trädgården, utan också för att rengöra området från smuts och skräp, samt att klippa små buskar. Maskinen kan ersätta de flesta handverktyg, därför är den mycket populär. Hon kan plöja, krama, skapa sängar, gräva upp rötter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraften hos kraftenheten är 5,5 hästkrafter, den fungerar relativt tyst, den använder bränsle sparsamt, vilket också är viktigt. Den bakomliggande traktorn visar oavbruten drift vid alla omgivningstemperaturer.

" Salyut 100 X-M2 " har en HONDA GX190 -motor i designen, med en effekt på 6,5 hästkrafter. Växelreglaget sitter på ratten, vilket förenklar driftsprocessen avsevärt. Fräsar installeras som standard med en arbetsbredd på 900 millimeter. Tekniken kan prisas för sin kompakta storlek och förmågan att transportera den i bagageutrymmet på en bil.

Bild
Bild

Modellen kännetecknas av en låg tyngdpunkt, tack vare vilken föraren inte behöver anstränga sig mycket när han arbetar med den bakomliggande traktorn.

" Salyut 100 KhVS-01 "drivs av Hwasdan -motor. Detta är ett av de mest kraftfulla motorblocket, med en effekt på 7 hästkrafter. Den används i stora områden, därför ger designen tung belastning. När du använder en ballastvikt är den maximala dragkraften 35 kg för hjulen och ytterligare 15 för den främre upphängningen.

" Hälsa 100-6,5 " kännetecknas av Lifan 168F-2-motorn och dragkraften upp till 700 kilo. Modellen kan noteras för sin kompakthet, brist på problem under drift och överkomliga kostnader. En sådan teknik kan visa stabil prestanda även om bränsle av låg kvalitet används. Bensintankens kapacitet är 3,6 liter och den demonstrerade motoreffekten är 6,5 hästar.

Bild
Bild

" Salyut 100-BS-I " är utrustad med en mycket kraftfull Briggs & Stratton Vanguard -motor, som är bränslesnål. Pneumatiska hjul i hela setet har hög längdåkningsförmåga. Tyngdpunkten är underskattad, tack vare vilken den bakomliggande traktorn kan hyllas för sin manövrerbarhet. Det kan till och med fungera på ett område med en sluttning. Utrustningens effekt är 6,5 hästar, bränsletankens volym är 3,6 liter.

Subtletter av val

För att välja rätt bakomliggande traktor för trädgården, det är värt att lyssna på råd från experter.

  • Användaren behöver i detalj studera uppsättningen möjliga funktioner och utvärdera omfattningen av arbetet på den föreslagna platsen.
  • Det finns bakomgående traktorer som inte bara kan odla marken utan också ta hand om trädgården, städa territoriet. De är dyrare, men de låter dig automatisera manuellt arbete så mycket som möjligt.
Bild
Bild
  • Vid val av utrustning med erforderlig effekt beaktas jordtypen. I detta fall bör användaren i detalj studera tekniska egenskaper som effekt och vridmoment.
  • I avsaknad av den nödvändiga vikten kommer den bakomliggande traktorn på tunga jordar att glida, och resultatet av arbetet kommer inte att glädja operatören, eftersom marken i detta fall stiger på vissa ställen, skärarnas enhetliga nedsänkningsdjup är inte observerat.
  • Prestandan hos den beskrivna utrustningen beror direkt inte bara på motorns effekt installerad i konstruktionen, utan också på spårvidden.
  • Urvalsaxeln ansvarar för anslutning av kraftutrustningen. Med ett så dyrt köp är det värt att titta på vilka möjligheter den bakomliggande traktorn har i den aktuella riktningen.
  • Om du planerar att använda den bakomliggande traktorn dessutom som transportmedel bör du välja en modell som kommer att vara utrustad med stora pneumatiska hjul.
Bild
Bild
  • Om tekniken används som snöslunga, är det bättre om dess design är utrustad med en proprietär kraftenhet som körs på bensin med möjlighet till ytterligare installation av snöslungor.
  • Kostnaden för en bakomliggande traktor är 40% beroende på vilken typ av motor som är installerad i konstruktionen av den aktuella modellen. Detta element ska vara hållbart, pålitligt, lätt att underhålla. Det är värt att komma ihåg att dieselenheter inte används under den kalla årstiden, därför har bensin Salyut-100-enheter en fördel i detta fall, eftersom de bara körs på bensin.
  • Den bakomliggande traktorn måste ha en differentialfunktion så att utrustningen kan uppgraderas på begäran av användaren.
  • Med bearbetningens bredd kan du förstå hur exakt tillverkaren angav utrustningens prestanda. Ju högre denna indikator, desto snabbare kommer arbetet att utföras, men motoreffekten måste också vara lämplig.
  • Om det är nödvändigt att hela tiden plöja marken är det värt att överväga skärningens djupdjup, men samtidigt kommer det att vara nödvändigt att ta hänsyn till utrustningens vikt, markens komplexitet och diametern på samma skärare.
Bild
Bild

Användarmanual

Det är lätt att hitta reservdelar till motoblocken Salyut-100, och detta är deras stora fördel. Innan arbetet påbörjas måste du definitivt montera fräsarna i enlighet med instruktionerna som följer med varje modell. Fräsarna är inställda på önskad nivå så att plöjningen av marken håller hög kvalitet och inte orsakar några klagomål.

Oljan i växellådan byts efter 20 timmars drift av utrustningen, med hänsyn tagen till den tid på året då den bakomliggande traktorn används. Det hälls genom ett särskilt avsett hål, i genomsnitt är det 1,1 liter. Nivån måste kontrolleras, för det finns en oljesticka i paketet.

Bild
Bild

För att justera växlarna gjorde tillverkaren processen mycket enklare genom att placera en spak på ratten . Vid behov kan du byta backväxel genom att dra åt remmarna i ett annat läge.

Om den bakomliggande traktorn inte startar efter en lång ledig tid, är det första som krävs av användaren att blåsa ut förgasaren och sedan hälla lite bensin på spjället, vilket ska ta bort oljan. Om ett upprepat problem uppstår, rekommenderas att teknikerna återlämnas till en service för en mer grundlig inspektion.

Bild
Bild

Om det under driften av den bakomliggande traktorn visar sig att 2 hastigheter hoppar ut måste du demontera växellådan. I avsaknad av relevant erfarenhet är det bättre att överlåta detta till en specialist.

Ägarrecensioner

På Internet kan du hitta många positiva recensioner om kvaliteten och tillförlitligheten hos Salyut-100 walk-behind traktorer. Vissa missnöjda användare rapporterar att olja läcker ut från förgasaren. För att undvika detta problem måste oljenivån övervakas noggrant och tekniken måste hållas i nivå.

Bild
Bild

I allmänhet beror driftskvaliteten på operatören. Om han inte följer den bakomliggande traktorn, inte följer tillverkarens instruktioner, kommer utrustningen med tiden att börja skräpa och dess inre komponenter slits ut snabbare.

Rekommenderad: