Motoblock Brait BR-105: Specifikationer. Hur Väljer Och Installerar Man Bilagor?

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Brait BR-105: Specifikationer. Hur Väljer Och Installerar Man Bilagor?

Video: Motoblock Brait BR-105: Specifikationer. Hur Väljer Och Installerar Man Bilagor?
Video: Видеообзор о мотоблоке Брайт BR-105... 2024, Maj
Motoblock Brait BR-105: Specifikationer. Hur Väljer Och Installerar Man Bilagor?
Motoblock Brait BR-105: Specifikationer. Hur Väljer Och Installerar Man Bilagor?
Anonim

Motoblock är en av de mest använda typerna av trädgårdsutrustning. Idag föredrar många människor Brait BR-105 walk-behind traktorer. För att välja rätt bland dem måste du ta hänsyn till en mängd olika nyanser, som vi kommer att överväga nedan.

Funktioner för specifika modeller

BR-105G-versionen med ett 4x10-hjularrangemang är mycket enkel och enkel att använda. Ett multifunktionellt roterande handtag finns för operatörer. Genom att ändra positionen i det horisontella och vertikala planet kan du arbeta lugnt även i svåråtkomliga områden. Vid tillverkning av ramen används gjutjärn med ökad tjocklek. Som jämförelse har de flesta modellerna som erbjuds av konkurrenter i denna klass ramar av lätta aluminiumbaserade legeringar.

Konsumenter noterar också motorns höga tekniska egenskaper . Ingenjörerna i Lifan -företaget har inte förgäves arbetat med att skapa det. Cylindrar med speciella ärmar gör att du kan öka livslängden avsevärt. Värmeöverföringen har också förbättrats, den bakomliggande traktorns totala effekt och prestanda har ökat.

Utmärkt grepp på hjulen med ytan gör att du kan förbättra längdskidåkningsförmågan och uppnå utmärkt riktningsstabilitet hos själva motoblocken, utrustningen som är kopplad till dem.

Bild
Bild

Huvudparametrar för BR-105G:

  • vikt - 120 kg;
  • total effekt - 7 liter. med.;
  • det finns en encylindrig motor med en fyrtakts arbetscykel;
  • tankvolym - 3,6 liter;
  • start utförs med en manuell start;
  • odlar marken till ett djup av 15-30 cm;
  • bredden på den odlade remsan är 80-120 cm;
  • det finns en kraftuttagsaxel av hög kvalitet;
  • det finns 2 växlar framåt och 1 bakåt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att motoblock med en kapacitet på 9 liter. med. inte i BR-105-linjen. Men en sådan modell finns i BR-135GB-serien. BR-105G-modellen med 19x7x8-hjul är inte sämre än de tidigare modellerna. Hon har också fodercylindrar och permeabiliteten är ganska bra. Den enda skillnaden är propellerns storlek.

Samlingens allmänna egenskaper

Denna bakomliggande traktor anses vara en ganska produktiv enhet i mellanklassen, vilket ger lite buller. Det noteras att det är ganska bekvämt när du utför ett brett spektrum av uppgifter - från att flytta laster till bearbetning av hårda jordar. Attraktiva tekniska egenskaper hindrar inte tillverkaren från att fastställa det optimala priset för sin produkt. Motorblocket visar sig bra även terrängkörning. Självbetjäning av utrustning ger inga speciella problem.

Karossen är tillräckligt stark för att hantera den bakomliggande traktorn under alla förhållanden . Handtaget kan justeras exakt till förarens höjd. När enheten skapades användes material skyddade mot fukt och pålitligt absorberande buller. Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att denna enhet åtminstone inte är sämre än konkurrenter i samma priskategori. Det är inte utan anledning att det är efterfrågat bland sommarboende, jordbrukare och inom den offentliga sektorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du skapar en bakomliggande traktor används en reduktionsreducerare med hög prestanda. Alla kraft- och drivenheter är utformade för att arbeta med tunga och täta jordar. Även om basen inte är för plan kan den inte välta. Dragkroken är idealisk för interaktion med hjälpredskap från andra företag.

Andra plus:

  • tack vare öppnaren kan du justera jordens plogdjup;
  • kontrollerna är placerade och utformade så bekvämt som möjligt;
  • den bakomliggande traktorn förbrukar lite bränsle och visar anständig dynamik;
  • även om marken är sur (på våren eller efter regn) kommer hjulen definitivt att passera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frågan kan uppstå om nackdelarna med detta märke av motoblock . Vissa människor anser att höga priser på reservdelar är en ganska stor nackdel. Användare har ännu inte avslöjat rent tekniska brister. Recensioner är antingen rent positiva eller med hänvisning till en kort livslängd, vilket inte tillåter att göra entydiga slutsatser. Även om enskilda brister upptäcks uppväger fördelarna klart.

Extra element

Bilagor ingår inte i grundleveransen. Men den kan också installeras med hänsyn till endast dina behov.

För att göra detta, använd:

  • olika plogar;
  • anordningar för plantering och insamling av potatis;
  • slåtteranläggningar;
  • jordkrokar;
  • släpvagnar (lätta lastvagnar);
  • bergsmän;
  • gräsklippare;
  • pumpar för vatten;
  • snöplogar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att köpa klackar utan att misslyckas . Även de bästa hjulen glider utan deras stöd. Valet är extremt enkelt - du behöver bara berätta för säljarna vilken modell av den bakomliggande traktorn du behöver krokar till. När det gäller fräsarna finns den sabelformade sorten oftast i leveransuppsättningen för motorfordon. Sedan kan du demontera denna skärare och vässa eller byta ut den problematiska delen.

Men sabelformade strukturer är endast lämpliga för arbete på mjuk mark. Om marken är fast behöver du kråkfot. Oftast köps de när potatis planteras på platsen.

En speciell typ av skär är utformad för bearbetning av jungfruliga marker. Det är inte svårt att ta reda på ett sådant verktyg: huvudblocket kompletteras med rundade knivar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Potatisgrävare kan användas för att skörda andra rotgrödor också. Den fläktformade apparaten är vanligtvis billig, men dess effektivitet är låg. Viktigt: för bearbetning av små områden där du kan skörda grödan med egna händer är en sådan enhet optimal. Vibrationsmekanismer har en betydande fördel - mycket mindre knölar hoppas över. En sådan potatisgrävare lyfter hela lagret och siktar försiktigt det.

Motoblockens roll är också stor när du rengör platser från snö och smuts . Om enheten är utrustad med en kraftfull motor kan snödrivningar avlägsnas med ett spadeblad. Snöplogen är ännu kraftfullare. Under körning fångar sneglen snön och riktar in den i klockan. Om det är väldigt lite snö kan du använda en sopborste, den tar också bort lövverk, skräp och olika smuts.

Oavsett gårdens storlek är en vagn (släpvagn) användbar, eftersom alla måste flytta olika laster.

För att rensa gräsytan måste du använda en gräsklippare. Den dyrare (kniven) är mycket bättre att använda. Det är säkrare och kan appliceras på vilken terräng som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monteras skärarna?

Det är med hjälp av en fräs som bakomgående traktorer kan plöja marken. Men för att göra detta måste du först montera själva instrumentet. Sabelformade konstruktioner monteras endast av ett helt team. Ensam är det omöjligt att på ett tillförlitligt och korrekt sätt exponera alla komponenter. Om vi pratar om "gåsfötter", då krävs kunskaper i metallbearbetning, därför är det nästan alltid mer korrekt att vända sig till specialister.

Rekommenderad: