Motoblock Caiman (36 Bilder): Funktioner I Vario, 340 Och 403 Modellerna Med En Subaru -motor. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Caiman (36 Bilder): Funktioner I Vario, 340 Och 403 Modellerna Med En Subaru -motor. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner

Video: Motoblock Caiman (36 Bilder): Funktioner I Vario, 340 Och 403 Modellerna Med En Subaru -motor. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner
Video: Обзор мотоблока Caiman Vario. Производство Франция! 2024, Maj
Motoblock Caiman (36 Bilder): Funktioner I Vario, 340 Och 403 Modellerna Med En Subaru -motor. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner
Motoblock Caiman (36 Bilder): Funktioner I Vario, 340 Och 403 Modellerna Med En Subaru -motor. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner
Anonim

Idag finns det ett stort antal olika hjälputrustningar, vars uppgift är att säkerställa mer produktivt arbete relaterat till odling av mark i privata hushåll. Caiman walk-behind traktorer tillhör denna serie enheter, som representeras av multifunktionella modeller som är mycket populära runt om i världen.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna sommarboende och ägare av jordbruksmark använder sig alltmer för att använda liten utrustning i sitt arbete, till exempel odlare. Dessa minimaskiner är ganska praktiska att använda, dessutom klarar de många olika uppgifter. De franska Caiman walk-behind-traktorerna på hemmamarknaden har stadigt befäst sina positioner, vilket indikerar de många positiva egenskaperna hos enheterna.

Utrustningen monteras i Frankrike, dess främsta egenskap är hög byggkvalitet, samt hållbarhet under drift.

Dessutom omfattas alla produkter av tre års garanti.

Bild
Bild

Caiman-sortimentet av bakomgående traktorer inkluderar utrustning för användning i privata hushåll, samt för bearbetning av stora jordbruksområden.

Alla enheter är utrustade med effektiva och pålitliga Subaru- och Mitsubishi -motorer.

Franska motoblock sticker ut bland liknande enheter med sin kraft och goda manövrerbarhet , vilket väsentligt utökar utbudet av uppgifter som de kan hantera. Vissa enhetsägare kallar Caiman-utrustning för minitraktorer mot bakgrund av bensinenheternas höga kapacitet.

Bild
Bild

Motoblock kan utföra följande funktioner:

  • med hjälp av aggregat kan du plöja en trädgård eller ogräs en tomt;
  • odlare är kapabla att gröda grödor, samt, beroende på användning av ytterligare komponenter, plantera och skörda potatis;
  • Dessutom kan du med hjälp av teknik klippa gräset eller rengöra området från snön som fallit.
Bild
Bild

Laguppställningen

Det franska märket är specialiserat på tillverkning av motoblock i flera klasser. Sortimentet av Caiman -utrustning inkluderar följande typer av enheter:

  • lätta enheter;
  • medelstora motoblock;
  • tunga maskiner.

Bland de tillgängliga sortimenten kan du dessutom köpa enheter med en mekanisk eller automatisk växellåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag på den ryska marknaden representeras detta märke av flera populära och högteknologiska modeller

  • Quatro Jumior 60SNWK . Denna modell tillhör klassen lätta jordbruksmaskiner. Enheten kännetecknas av en motor med en effekt på 6 liter. med. Dessutom är enheten utrustad med 2 växlar framåt och 1 bakåt. En liknande maskin rekommenderas för arbete med land, med en total yta på 20-30 tunnland. Den bakomliggande traktorn levereras som standard med pneumatiska hjul, en fräs och en skär. Det är också möjligt att använda extra utrustning.
  • Vario 60STWK och Caiman Vario 70STWK . Två representanter för lätta klassen, som är utrustade med en bra fyrtaktsmotor på 6 och 7 liter. med. Bensintankens kapacitet för motoblock är 3,4 liter. Den första typen fungerar på en automatisk växellåda, den andra typen i grundenheten levereras till marknaden med en manuell växellåda.
  • 320 . Multifunktionell enhet av medelklassen med kraftöverföringsaxel. Rorkulten fungerar på en Subaru -bensinmotor, enhetens konfiguration förutsätter närvaron av ett stötdämparkontrollhandtag med en rotationsvinkel på 180 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • 330 . Denna bakomliggande traktor är känd för en motoreffekt på 9 liter. med. bland maskinens positiva egenskaper bör dess lilla vikt särskiljas, vilket är 85 kilo. Utrustningen är utrustad med en mekanisk växellåda och en ratt. För sådana bakåtgående traktorer kan ytterligare redskap användas på båda sidor av enheten.
  • 340 . Denna produkt tillhör den tunga klassen utrustning, enhetens vikt är cirka 150 kilo. Kraften hos fyrtaktsmotorn ligger på 14 liter. med. Bensintankens volym är 3,6 liter. Tekniken sticker ut bland sina motsvarigheter genom de ganska imponerande dimensionerna på hjulen med djupa slitbanor.
  • Vario 60S TWK + . Denna serie kännetecknas av sin höga kostnad. Bland fördelarna med tekniken är det värt att lyfta fram närvaron av ett kedjehjul, vilket eliminerar behovet av ytterligare justering och underhåll. Dessutom har motorblocket på denna linje en innovativ VarioAutomat -transmission, tack vare vilken det finns en smidig hastighetskontroll. Motoreffekten är 6 liter. med. På grund av förekomsten av en framdrivning kan den bakomliggande traktorn användas tillsammans med ett stort antal extra redskap.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Quatro Max 70S TWK . Teknik från den tredje - tunga - klassen av franska motoblock, som rekommenderas för arbete med alla typer av jord. I grundkonfigurationen är enheten implementerad med pålitliga pneumatiska hjul, en fräs och en skär. Alla delar och komponenter är av hög kvalitet, den japanska motorn har en kapacitet på 7 liter. med. Den är också utrustad med ett kylsystem som förlänger livslängden för utrustningen som helhet. Tack vare den pålitliga kedjedämparen kan den bakomliggande traktorn användas tillsammans med en plog, snöplog, som gräsklippare etc.

Bild
Bild
  • 403 . Enheten är utformad för att lösa många problem relaterade till trädgårdsskötsel och trädgårdsodling. Den bakomliggande traktorn kan användas för att arbeta med olika typer av jord, inklusive jungfrulig jord. Utrustning med en kraftfull 6-liters Subaru-motor implementeras. med. Dessutom har den gående traktorn två växlar framåt och två bakåt. Den bakomliggande traktorn är kompatibel med olika typer av hjälpmedel för jordbruket, inklusive ett munstycke för att rensa snö från området, liksom olika borstar och gräsklippare. För enkel användning av utrustningen i denna modell kan du justera rattens läge. Motorblocket tillhör klassen tunga enheter, dess vikt är cirka 90 kilo, men de förstärkta pneumatiska hjulen ger utrustningen en utmärkt längdåkning under alla förhållanden.
  • Trio 70 C3 . En bensinodlare med en motoreffekt på 7 liter. med. Enhetens konfiguration förutsätter närvaron av en pålitlig växellåda, vilket utesluter situationer när hastigheten "flyter". I grundkonfigurationen finns det sex rotationsfräsar för den bakomliggande traktorn. Förutom att användas som jordbruksmaskiner med extra tillbehör, kan enheten användas för att transportera gods som en driv- och draganordning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Caiman walk-behind traktorer har både positiva och negativa egenskaper när det gäller deras egenskaper. För att få den mest kompletta förståelsen av denna serie enheter, bör du överväga styrkan hos de franska enheterna.

  • Alla statiska delar och variatorer i teknik är dessutom utrustade med pålitliga tätningar. Denna funktion eliminerar risken för att fukt eller smuts kommer in i mekanismerna, vilket minskar risken för de flesta fel som är förknippade med igensättning.
  • När det gäller rörliga delar i motoblock-enheter, oavsett klass, är de gjorda av högteknologiskt stål. Kedjor tillverkade av sådana råvaror deformeras eller förlängs inte, på grund av vilka reservdelar och huvudmekanismer sticker ut med en lång livslängd.
  • Caiman-enheter sticker ut bland sina motsvarigheter på grund av bekväma kontrolldelar i den bakomliggande traktorn. Detta gäller handtagen som ändrar deras uppställningsvinkel, hjul och backväxel mellan de två främre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Emellertid är bakomliggande traktorer inte heller några nackdelar, som ibland uppstår under drift av utrustning

  • Först och främst gäller detta tillgängligheten av endast bensinenheter i sortimentet, dieselenheter är inte representerade i detta segment.
  • I vissa fall uppstår problem angående behovet av att justera kopplingen, spola förgasaren. Särskild uppmärksamhet på tung utrustning förtjänar en kabel för växling och byte av tändstift.
  • Dessutom tillhör hela utbudet av franska motoblock till dyra enheter, vissa kinesiska bilar med liknande egenskaper kommer att kosta flera gånger billigare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Alla Caiman walk-behind traktorer drivs av japanska Subaru och Mitsubishi motorer. Dessa mekanismer kräver inte bildning av en bränsle-oljevätska för att fungera, mot vilken blandningarna som används fördelas i separata behållare.

I rollen som bränsle för tankning av utrustning bör du använda högkvalitativ bensin som inte är lägre än A-95; på andra typer av bränsle kommer den bakomliggande traktorn som regel inte att starta.

När det gäller enheten för motoblock fungerar maskinerna på fyrtaktsmotorer ., bara vissa modeller är utrustade med tvåtaktsenheter, som utmärker sig för sin låga vikt, i ljuset av vilka de kan användas på utrustning som tillhör ljusklassen. För att säkerställa smörjning av delar i alla lutningsvinklar förutsätter konfigurationen av traktorer med närvaro att det finns oljepumpar.

Bild
Bild

Tekniken fungerar på en kedje- eller snäckväxellåda . Som regel är kedjan eller växellådan placerad i ett hus fyllt med den oljemängd som krävs, vilket gör att den fungerar perfekt. Tung utrustning har i vissa fall en växellåda med ett växelsystem, på grund av vilket högt vridmoment under maskinens drift överförs till mekanismerna i enheten.

Kopplingen på lätta traktorer kan vara centrifugal, oftast är utrustningen utrustad med en koppling med en koppling eller har ett bälte med dragrullar. Alternativet med koppling är dock att föredra för tunga professionella motoblock.

Nästan alla Caiman -fordon är backväxlar. Som regel finns det två eller flera backväxlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

För franska enheter kan du dessutom köpa ett antal extrautrustning, vilket väsentligt utökar funktionaliteten hos denna teknik i vardagen. Bland det stora antalet olika alternativ för monterade arbetselement bör man lyfta fram de mest efterfrågade under drift av motoblock för jordbruksändamål.

  • En uppsättning hjulvikter. Sådana delar kommer att behövas för lätta modeller som kommer att behöva bearbeta svår terräng, så frågan kommer att uppstå om att öka enhetens stabilitet, liksom vidhäftning till marken. Som regel är massan av sådana komponenter 24-25 kilo.
  • Vagnar eller släpvagnar kommer till nytta för att transportera olika laster på motoblock. Men innan du köper sådan utrustning bör du läsa informationen om bärkraften hos den köpta utrustningsmodellen.
  • En användbar redskap för jordbruksmark är klackarna, som utför bildandet av åsar och plogar jorden.
  • Fräsarna som kan användas med Caiman walk-behind traktorer kan vara sabel, vanliga eller kråkfötter. Valet av del beror på de uppgifter som ställs angående odling av marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För tungt arbete är bakåtgående traktorer utrustade med en plog. Vissa modeller av utrustning kan användas med en vändbar plog, men en adapter krävs för att installera den.
  • Tekniken används också tillsammans med sådan användbar utrustning som en gräsklippare. Detta element kan vara roterande eller frontalt, vilket gör att du med hjälp av en bakomliggande traktor kan lösa många problem relaterade till att ta bort gräs inte bara på platsen utan också i närområdet. Med hjälp av en sådan hjälpanordning är det dessutom möjligt att framgångsrikt skaffa djurfoder.
  • En användbar extrautrustning för olika behov är en snöslunga, en borste, en spadeklinga.
  • Caiman -jordfräsar kan utrustas med verktyg för plantering och skörd av potatis.

Ovanstående extra delar kan köpas från alla specialiserade delar och teknikavdelningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

För att utrustningen ska fungera så länge som möjligt efter köpet, före huvudoperationen, bör du sätta tändningen på den bakomliggande traktorn och köra in den. Sådant arbete kommer att säkerställa högsta kvalitetsklappning av alla mekanismer och enheter i enheten, vilket kommer att ha en positiv effekt på den fortsatta driften av hela maskinen.

Inbrott utförs på tomgång, gradvis ökande effekt, vilket ger det maximalt , utförs sedan testning av alla system, inklusive interaktion och felsökning av den bakomliggande traktorn med redskap. I allmänhet kräver hantering och arbete med Caiman walk-behind-traktorer inte speciella färdigheter, eftersom huvudprincipen för driften av hela sortimentet av produkter är driften av en förbränningsmotor, som ställer in rotationen på kamaxeln som driver enhetens hjul.

När motorn har startats, ställ in önskat varvtal, rikta sedan maskinen i den angivna riktningen med hjälp av den valda uppsättningen extra redskap för arbete på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

När det gäller återkopplingen om driften av Caiman bakomgående traktorer, bör det noteras ett stort antal positiva egenskaper som maskinerna fick. Först och främst noterar konsumenterna utrustningens tillförlitlighet, liksom möjligheten att utföra ett antal uppgifter med en maskin.

Bland funktionerna i motoblock -modellerna utmärks enhetens förmåga att klara uppgifter som inte bara rör landodling och skörd, utan även transport av gods med gångjärn.

Rekommenderad: