Adapter För Neva Walk-behind Traktor: Funktioner På Fram-, Bak-, Spår- Och Styradaptrar, Mått Och Ritningar Av APM- Och KTZ-03-adaptern

Innehållsförteckning:

Video: Adapter För Neva Walk-behind Traktor: Funktioner På Fram-, Bak-, Spår- Och Styradaptrar, Mått Och Ritningar Av APM- Och KTZ-03-adaptern

Video: Adapter För Neva Walk-behind Traktor: Funktioner På Fram-, Bak-, Spår- Och Styradaptrar, Mått Och Ritningar Av APM- Och KTZ-03-adaptern
Video: HORROR COOKING - MAKING SEA LAMPREY STEAK @Big School 2 2024, Maj
Adapter För Neva Walk-behind Traktor: Funktioner På Fram-, Bak-, Spår- Och Styradaptrar, Mått Och Ritningar Av APM- Och KTZ-03-adaptern
Adapter För Neva Walk-behind Traktor: Funktioner På Fram-, Bak-, Spår- Och Styradaptrar, Mått Och Ritningar Av APM- Och KTZ-03-adaptern
Anonim

Att ta hand om jordbruksmark kräver otrolig fysisk ansträngning, och därför kan du inte klara dig utan hjälputrustning. Med hjälp av motoblock kan absolut allt arbete i jordbruksriktningen förenklas avsevärt, eftersom motorfordonens multifunktionalitet verkligen är imponerande. Förutom plogning, hilling, gräsmattaunderhåll, godstransport och vinterarbete kan ovanstående enhet spela ett fordons roll. Detta blir exklusivt möjligt på grund av en specialadapter för motorfordon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den bakomliggande traktorn kan övas individuellt, och olika hjälpverktyg kan fästas på den, till exempel en harv, jordfräs, gräsklippare. Sådana anordningar gör det möjligt att på allvar öka det möjliga utbudet av uppgifter som den bakomliggande traktorn kan hantera. Men förutom detta är det möjligt att använda motorfordon som ett fordon, om du skapar en specialadapter för det i förväg.

Med den här enheten kan du sitta tillräckligt bekvämt på sätet .som adaptern är utrustad med och gör exakt samma jobb, bara med en mycket högre komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten är adapterens struktur relativt primitiv. Det ser ut som en vagn där olika element är fixerade:

  • dragkrok för fixering av den bakomliggande traktorn och adapter för redskap;
  • förarsäte;
  • hjul;
  • ram för fastsättning av de primära komponenterna;
  • ratt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du rekonstruerar en bakomliggande traktor för en minitraktor kan du utöka dess funktionalitet ännu mer. Naturligtvis är identifieringen med en minitraktor något symbolisk, eftersom enhetens kraft kommer att förbli densamma, liksom resurserna för den enhet som används, eller snarare dess motor. Du kan bygga en markis från den stekande solen. Med den här typen av utrustning kommer du inte att vara rädd för tråkigt jordbruksarbete under den heta solen. Du kan förbättra fordonets längdskidförmåga i regnigt eller snöigt väder genom att installera en bandfäste.

Lionparten av adaptrarna har ett system som innebär att du ansluter en släpvagn, där du kan flytta laster . Dessutom kan den utrustas med ett lyfthandtag. Det finns två kopplingar: själva Neva -enheten är fixerad till en och eventuella tillbehör till den andra. Dessutom har designen en ratt, vilket optimerar dess smidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens axelfäste är tillverkat av slitstarka material, eftersom det måste klara avsevärda överbelastningar, eftersom du också kommer att köra enheten och dessutom transportera ganska stora laster. Enheten kan användas under nästan alla förhållanden, inklusive de svåraste.

I specialaffärer kan du köpa en extra enhet med ratt för Neva walk-behind traktor, eller så kan du göra den själv. Dessutom finns det gott om teckningar på World Wide Web, vilket underlättar monteringsproceduren mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Det bör noteras att det totalt finns tre typer av adaptrar: standard, med styrning och front. Låt oss ta en titt på funktionerna i varje typ av konstruktion.

Standard

Dessa modifieringar inkluderar den grundläggande ramstrukturen som de nödvändiga komponenterna bygger på, förarsätet, hjulbas, axlar och enhetens koppling med adapter. Grovt sett kan den angivna designen inte tveka att kallas en vanlig vagn med en bekväm sittplats intill den bakomliggande traktorn.

Dessutom utesluts inte möjligheten till ytterligare aggregering med alla typer av utrustning av monterad typ, vilket kommer att öka mekanismens praktiska egenskaper. Numera kan du köpa en adapter eller skapa den på egen hand med speciella avdelningar för att placera kompakta tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter med roder

Idag är de mycket efterfrågade på grund av deras bekvämlighet och relativt rimliga pris. Motorn monteras på traktorn via en dragkrok som sitter i adapterens främre del. Från baksidan av detta tillägg med styrning finns en separat lyftanordning, till vilken det inte kommer att vara förvånande att fästa en mängd olika redskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frontadapter för motorfordon

Denna enhet är mycket lik den som beskrivs ovan, men dragkroken är placerad på baksidan. Strukturen är så enkel att den enkelt kan demonteras och transporteras utan större ansträngning. Ofta är specialhjul monterade på den främre adaptern för att öka produktiviteten.

Modeller

Flera typer av adaptrar är mycket efterfrågade.

Exempel "AM-2 " att utföra alla slags jordbruksarbete i sommarstugor. Närvaron av en specialiserad ram och en enhet för hängande verktyg gör det möjligt att förverkliga en bekväm och enkel användning. En bekväm vridmekanism låter dig fritt transportera motorfordon runt platsen. Adapterens dimensioner är 160x75x127 centimeter med en vikt på 55 kilo och en arbetshastighet på högst 3 km / h.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Exempel "APM-350-1 " Den kan användas som sittplats för korta sträckor eller för tillbehör: en plog, 2 kullar, en potatisplanterare och en potatisgrävare. Anslutningen görs av en ram med 2 SU-4-lås. Serien är utrustad med en pedal för redskapet och en växelspak. Adapterparametrarna är lika med 160x70 centimeter vid en arbetshastighet i intervallet 2-5 km / h.
  • Främre adapter "KTZ-03 " markerad av dragkroken bakom. Det bakre fixeringsalternativet är ganska bekvämt. Denna enhet är helt hopfällbar, vilket gör det möjligt att på allvar underlätta efterföljande transport.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör jag en adapter till Neva walk-behind traktor?

Steg för steg guide

Standardutrustningen presenteras som en stålram. Innan du börjar skapa den förbereds en ritning av en anordning för en bakomliggande traktor. Enheten är tillverkad av ett profilrör med en storlek på 1,7 meter. Ett rör (50 centimeter stort) kokas till en del av materialet i en rätt vinkel. Den sista komponenten är fästhjulets fjäderbenslås. Rackarnas höjd är 30 centimeter. Till hantverksadaptern för motorfordon används hjul från en konstruktion och trädgårdsvagn. De är installerade på bussningar med en lagermontering.

Hängslen svetsas till basröret och bussningarna, vars längd är direkt beroende av graden av deras lutning i förhållande till strukturen . Adapterramens mått är 0,4x0,4 meter. För att anpassa utrustningen till ramen svetsas en kanal (storlek - 0,4 meter). Sidorören är bultade ihop. Ett handtag med 3 knän tillagas till ramen (storlekar - 20, 30 och 50 centimeter). För att multiplicera de applicerade krafterna är produkten utrustad med samma handtag (75 centimeter långt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Haken kan hittas i butiken. Om denna mekanism utförs oberoende, i detta fall ägnas stor uppmärksamhet åt styrkan. Sätet är monterat på en metallbas svetsad vid huvudröret. Den tillverkade utrustningen är klar att använda.

Universell enhet

För att skapa en generisk adapter, kommer att krävas:

  • hörn;
  • rör;
  • plåtjärn;
  • 2 hjul;
  • sittplats;
  • enhet för svetsning.

Den beskrivna mekanismen praktiseras för genomförandet av grundläggande jordbruksarbete och godstransporter. Den tillverkade enheten kan utrustas med en grubber, en harv, en plog. Den universella adaptern innehåller ram, dragkrok, hjul och säte.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att uppnå strukturens stabilitet och förhindra överbelastning utvecklas initialt en grafisk visning av arbetsenheterna och blocken i anpassningsmekanismen. När du skapar en design måste gaffeln och navet ägnas särskild uppmärksamhet. Denna enhet ger obehindrad rotation av vagnen. Ramen är svetsad från hörn och ett järnrör. Kroppen kan byggas av plåtjärn. Tillsammans med detta bör sidorna vara högre än 30 centimeter i höjd.

Dragkroken presenteras i form av en stång (15 centimeter stor) installerad i hålet i släpvagnsfästet. Nackdelen med ett sådant system är snabb nedbrytning. För att minska slitage är det lämpligt att öka kopplingen. Nästa steg är att montera sätet. Ramen är 80 cm från framsidan. Sedan är sätet fixerat med bultar. Nästa steg är att testa funktionaliteten hos den tillverkade enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Innan du börjar göra en adapter för motorfordon själv är det lämpligt:

  • ta reda på handlingsprincipen;
  • bestämma vilken typ av enhet.

Adapterna skiljer sig åt i kontrollmetoden:

  • dragkroken och redskapen styrs av handtag;
  • styrväxeln.
Bild
Bild
Bild
Bild

I det andra fallet justeras utrustningen med en vred. Ratten används för att utföra alla uppgifter.

Den industriella adaptern kan uppgraderas för kontinuerligt arbete.

Det är lämpligt att göra sätena mjuka (för att minska belastningen på ryggraden).

När du skapar en enhet själv, var noga med:

  • järnets tjocklek;
  • svetsade sömmar;
  • hjulens dimensioner och möjligheten att ändra hastighet.
Bild
Bild

Professionella rekommenderar att du kompletterar hantverksadaptern med däck och kameror med stor radie. Valet av adapter utförs beroende på modellen för den bakomliggande traktorn. Multifunktionella tillbehör är lämpliga för alla miniutrustningar. Andra mekanismer utförs med hänsyn till funktionen att justera avståndet till ratten och avståndet mellan hjulen på varje axel.

Rekommenderad: