Makita Väggjakt: Sladdlös Skärmaskin Och Dammsugare För Den. Hur Byter Jag Skivor? Val Av Hölje

Innehållsförteckning:

Video: Makita Väggjakt: Sladdlös Skärmaskin Och Dammsugare För Den. Hur Byter Jag Skivor? Val Av Hölje

Video: Makita Väggjakt: Sladdlös Skärmaskin Och Dammsugare För Den. Hur Byter Jag Skivor? Val Av Hölje
Video: Hello Kitty Toy Vacuum Cleaner Unboxing & Demonstration 2024, Maj
Makita Väggjakt: Sladdlös Skärmaskin Och Dammsugare För Den. Hur Byter Jag Skivor? Val Av Hölje
Makita Väggjakt: Sladdlös Skärmaskin Och Dammsugare För Den. Hur Byter Jag Skivor? Val Av Hölje
Anonim

Att skapa spår i väggar är inte en enkel process, varför de flesta byggare använder väggjaktare. Med det här verktyget kan du få jobbet gjort ganska snabbt och utan stora svårigheter. En av tillverkarna av denna utrustning är Makita.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan du tittar på denna teknik direkt är det viktigt att nämna funktionerna i Makita -fårorna

  • Professionell kvalitet . Det ganska höga priset för dessa enheter beror främst på den övergripande höga kvalitetsnivån. Den kompletta uppsättningen, användarvänligheten, mångsidigheten - allt detta gör att vi kan kalla tillverkarens väggjaktare lämpliga för alla arbetsområden, från enkla uppgifter till fullskalig konstruktion. Det är värt att notera att alla Makita -produkter är mycket kända på verktygsmarknaden, så konsumenterna vet hur hög kvaliteten på denna teknik är.
  • Säkerhet . Designen är baserad på ett labyrintförseglingsschema, tack vare vilket motorn och enskilda delar är helt skyddade från främmande skräp som kan täppa till i luckorna. Dessutom finns det ett speciellt aluminiumhölje. Det gör att du kan minska risken för fara på grund av felaktig användning av verktyget, samt delvis skydda arbetaren från damm och skräp.
  • Tillverkningsförmåga . Högkvalitativa material används vid skapandet av Makita väggjaktare, vilket återspeglas i närvaron av en hållbar kropp gjord av magnesiumlegering. Man kan inte låta bli att nämna närvaron av funktioner som förenklar användningen av fårmakare. Bland dem kan vi nämna mjukstartsystemet och elektroniska system som reglerar varvtalets hastighet och gör att de kan reduceras direkt under belastning under arbetsprocessen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Makita 4112HS - en stor och kraftfull furare, utrustad med allt du behöver för att göra jobbet bra. För ytterligare bekvämlighet finns det ett speciellt handtag och dammutsugningssystem för att skydda arbetaren från att andas in skräp. För oerfarna användare är Super Joint System -funktionen inbyggd, vilket ger en smidig första lansering utan ryck.

Bild
Bild

Motoreffekten på 2,4 kW räcker för att skära hål i tuffa material som tegel och betong. Huvudarbetet utförs av en enda arbetsskiva med en diameter på 305 mm. Det maximala klippdjupet är 100 mm och det kan justeras med en spak. Kabellängden är 2,5 meter, landningsdiametern är 25,4 mm. Spindelhastigheten kan vara upp till 5000 varv / min.

Paketet innehåller en väska, skyddshölje, handtag och skiftnyckel. Vikt 10, 3 kg, vilket är en betydande indikator i förhållande till väggjaktare.

Bild
Bild

Makita 4114HS - en modell som är en modifiering av sin föregångare. De största skillnaderna är förändringen av tekniska egenskaper. Effekten förblev densamma, men skivdiametern ökade till 355 mm. Detta medförde i sin tur en förändring av spindelhastigheten. Nu är det 3500 rpm. Således lades tonvikten på enhetens högre prestanda.

Bild
Bild

Det maximala skärdjupet är 125 mm, landningsdiametern är 25,4 mm. Det tillgängliga säkerhetssystemet i form av ett metallhölje och ett bekvämt handtag gör denna modell lätt att använda. Dessutom finns det möjlighet att justera klippdjupet och funktionen för mjukstart. Vikt 10, 3 kg, i hela förpackningen endast förpackning, vilket är en nackdel i jämförelse med den tidigare modellen.

Bild
Bild

Makita SG-1251J - en mycket praktisk och liten väggjaktare som gör det bästa jobbet med att skapa fåror när man lägger rörledningar eller kablar. Det finns ett grenrör som du kan ansluta en dammsugare till för att rengöra arbetsplatsen från damm och skräp. Till skillnad från HS -modellerna är denna maskin utrustad med två arbetsskivor, var och en med en diameter på 125 mm.

Bild
Bild

Kabellängden är 5 meter, bredden på spåret som ska skapas ligger i intervallet från 6 till 30 mm, landningsdiametern är 22,2 mm. Bland funktionerna kan vi notera närvaron av ett mjukstartsystem och förmågan att hålla konstant hastighet under belastning. Ett särdrag är den höga spindelhastigheten, som är 10 000 rpm.

Paketet väger endast 4,5 kg och innehåller 2 diamantskivor och en Systainer för att bära och förvara fureskäraren.

I allmänhet kan denna modell kallas den mest relevanta för att utföra en stor mängd arbete, men en liten mängd . Detta underlättas av hög hastighet, låg vikt och ett extra handtag för ökad komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita SG 150 - en balanserad enhet som kombinerar enkelhet, effektivitet, hastighet och tillförlitlighet. Motoreffekten på 1800 W och 2 arbetsskivor med en diameter på 150 mm gör det möjligt att skapa spår i väggarna för rör och elektriska ledningar. Det maximala skärdjupet är 45 mm, spårbredden är från 7 till 35 mm. Hålets diameter är 22,2 mm, spindelhastigheten kan nå 7800 rpm.

Bild
Bild

Vikt är 5,6 kg, paketet innehåller en skiftnyckel och mellanringar i mängden 3 delar. När det gäller andra utbytbara element, till exempel diamantskivor, måste de köpas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter och tillbehör

Under drift kommer du att stöta på att du kommer att behöva byta skivor, installera nya mellanringar, vrida och justera något. För vissa modeller ingår dessa element i paketet, men för vissa måste de köpas separat. Ett viktigt tillbehör är en industriell dammsugare, vars huvudsakliga syfte är att rengöra arbetsplatsen.

Bild
Bild

Under jakten börjar damm och skräp aktivt bildas som ett resultat av skapandet av hål i väggen . Att andas in allt detta är farligt för den anställdes kropp, så det är viktigt att ha en dammsugare som inte bara gör omgivningen renare utan också skyddar användaren.

Glöm inte skyddsfodralet som följer med Makitas fåror. Genom installationen kan du undvika att byggmaterialrester tränger in på arbetskläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Väggjakten är ett verktyg med en batterityp, så se till att inga vätskor kommer in i enheten, eftersom det kan leda till funktionsstörningar i elektroniken och därefter göra att enheten inte fungerar. Ditt instrument måste vara anslutet till en lämplig strömförsörjning med rätt spänning. Tråden måste kontrolleras för defekter före varje arbetspass.

Bild
Bild

Gör inga ytterligare ändringar av konstruktionen om den inte tillhandahålls av instruktionerna, till exempel när du installerar det andra handtaget. Arbetsplatsen ska vara så fri som möjligt från främmande föremål och människor, eftersom de kan lida under skapandet av fåror i väggarna . Använd speciella kläder och personlig skyddsutrustning eftersom dessa förhindrar att damm andas in och kommer på huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du byter ut något ersättningselement, läs instruktionerna och bekanta dig med den exakta informationen om hur du utför denna process korrekt. Förvara din väggjakt på en torr plats med medeltemperatur.

Rekommenderad: