Elektrisk Fil: Bandfilmodeller Och Elektrisk Filval, Användning Av Pneumatiska Filer

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Fil: Bandfilmodeller Och Elektrisk Filval, Användning Av Pneumatiska Filer

Video: Elektrisk Fil: Bandfilmodeller Och Elektrisk Filval, Användning Av Pneumatiska Filer
Video: LOKITHOR JA301 Car Jump Starter 2000A 12V med Air Inflator Battery Booster 20000mAh TEST 2024, Maj
Elektrisk Fil: Bandfilmodeller Och Elektrisk Filval, Användning Av Pneumatiska Filer
Elektrisk Fil: Bandfilmodeller Och Elektrisk Filval, Användning Av Pneumatiska Filer
Anonim

Den elektriska filen är utformad för en mängd olika ytor . Verktyget låter dig lösa många problem, därför är det mycket vanligt inom olika områden. När du väljer är det värt att studera dess egenskaper och ge företräde åt en välkänd tillverkare. Modellen väljs utifrån det arbete som ska utföras.

Bild
Bild

Beskrivning

Den elektriska filen låter dig bearbeta nästan vilken yta som helst. Fästet är i form av en pappersremsa eller en slipad trasa. Tejpen ansluter i en cirkel och kallas ofta oändlig. Verktyget kan användas för att manuellt slipa svåråtkomliga områden på produkten.

Den elektriska bandfilen kan användas hemma eller i industriell metallbearbetning. Det finns lämpliga modeller för att lösa olika problem. Den elektriska filen är ganska enkel och kräver inte mycket erfarenhet för att behärska. Låt oss analysera designfunktionerna.

  1. Drivmekanism . Det är han som ansluter motorn och valsen. Den senare ansvarar för slipandet av slipbandet.
  2. Trösta … Denna del är fäst på den föregående med en konsol. Konsol - en planka med flera rullar, där en är huvud och resten är sekundär. De senare är nödvändiga för att ändra slipmedlets rörelseriktning.

  3. Slipband . Verktygets arbetsdel. En mängd olika modeller kan ha ett slipmedel av en viss hårdhet för att lösa specifika problem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slipytan kan vara texturerad, fin, grov eller polerad … Hushållsfiler har exakt samma design som beskrivs ovan. Samtidigt kan modellerna vara budgetmässiga, med en svag motor. De används för de mest grundläggande uppgifterna. En svag motor bör vanligtvis stängas av var 10-15: e minut.

Dyrare modeller har alternativ som gör arbetet bekvämare. Professionella filer kan fungera länge utan avbrott, vilket gör att du kan lösa mer komplexa uppgifter. Smidig start, hastighetskontroll, snabbt byte av slipytan gör arbetet så enkelt och trevligt som möjligt.

Insamlingen av damm förlänger verktygets livslängd och gör det mer slitstarkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Hemma används elektriska filer oftare än pneumatiska filer. De senare drivs av tryckluft. Batterimodeller är praktiska och mobila. De kan användas även där det inte finns någon nätanslutning.

Det är värt att uppmärksamma populära modeller.

Bild
Bild

Enkor LME-4 330 457

Modellen av den ryska tillverkaren väger bara 1 kg med en effekt på 330 watt. Under drift gör enheten ganska mycket ljud på en nivå av 92 dB. Vid maximal hastighet når den 520 varv / min. Ett dammuppsamlingssystem har implementerats, det är möjligt att ansluta en dammsugare.

Att byta slipband är ganska enkelt, inga extra verktyg behövs.

Bild
Bild

Makita 9031

Bältsliparen till denna tillverkare tillhör kategorin professionell. 550 W-motorn tillåter olika hastigheter i intervallet 200-1000 m / min. Enheten väger bara 2,1 kg. Det finns en knapp som aktiverar kontinuerligt driftläge. Modellen är utmärkt för de fall då det är nödvändigt att bearbeta en plan yta med brist på utrymme … Den senare faktorn begränsar rörelsen, så du behöver en enhet som är kompakt och exakt.

Lutningsvinkeln kan varieras upp till 100 °.

Bild
Bild

Fein BF 10-280 E Start

Det är anmärkningsvärt att en uppsättning munstycken för vinkelslipare ingår. Efter köpet kan du börja arbeta direkt . En motor av hög kvalitet kan hålla ett stabilt antal varv under lång tid. Konsolen kan vridas 180 °. Användningen och underhållet av instrumentet är så enkelt och enkelt som möjligt. Det finns till och med keramiska tejper i satsen, som gör att du kan rengöra sömmarna efter svetsning. Rotationshastighetskontrollen är smidig, utan hopp. Tejpens bredd kan variera från 3 till 20 mm. Detta gör att du kan nå även svåråtkomliga områden. Om det behövs kan du smidigt slå på enheten.

Och även när du byter tejp bör du slå på självstartblockeringen.

Bild
Bild

Flex TRINO FBE 8-4 140

Den justerbara armen kan användas med 520-533 mm bälten. Modellen är lämplig för både industriell och hushållsbruk . I händelse av strömavbrott utlöses ett anti-återvinningslås för säkerhets skull. Och ger också överbelastningsskydd. Detta alternativ förlänger livslängden. Trippelskyddslindningen förlänger motorns livslängd avsevärt och skyddar den mot för tidigt slitage. Sliphuvudet kan vridas 140 ° för mer bekvämt arbete. Den mjuka starten kompletteras med en gradvis ökad hastighet.

Varvtagaren kan hålla ett konstant antal varv.

Bild
Bild

När du väljer är det viktigt att uppmärksamma egenskaperna hos den elektriska filen . Kvalitetsmodeller är utrustade med en förseglad elektronisk modul som inte lider av damm och fukt. Det är alltid viktigt att överväga detaljerna i de uppgifter som ska utföras. För en sällsynt hemrenovering är det meningslöst att köpa en dyr modell.

Men det är inte värt att spara på ett professionellt verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Först kan du uppmärksamma tillverkaren. Kända företag bryr sig mer om kvalitet. Även budgetmodeller från populära märken är inte så farliga att köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

En motoriserad bandfil bör väljas med hänsyn till vissa nyanser

  1. Kraft … Påverkar direkt verktygets prestanda. Hushållsmodeller är vanligtvis inte mer kraftfulla än 600-700 watt. Ett instrument i mellankategorin kommer att ha en motor på 1000-1200 W. Den kraftfulla motorn möjliggör snabbare ytbehandling. Samtidigt värms det mindre, vilket innebär att en bearbetningssession innan den stängs av kan ta ganska lång tid.
  2. Slipande rembredd . Mycket beror på det specifika för att använda verktyget. Ett band på 60 mm är tillräckligt om smala delar bearbetas. Slipytor med en bredd på 100-110 mm används för större produkter. Svårt tillgängliga platser bearbetas med speciella redskap med det smalaste möjliga arbetsområdet inom 15-20 mm. Vanligtvis kan de justeras i höjd för mer komfort och bättre åtkomst.
  3. Tejpens längd . Storleken bör väljas endast med hänsyn till egenskaperna hos modellen för elverktyget. En lång produkt håller längre, slits långsammare.
  4. Antalet varv . Arbetets hastighet beror på denna egenskap. Hushållsmodellen för hemmabruk kan ha 150-350 m / min. För professionella och industriella filer är den övre gränsen upp till 700 m / min. Mer känsligt arbete utförs vid låga hastigheter. Detta låter dig skjuta lager för lager för att undvika misstag. Man bör också komma ihåg att material med låg densitet slipas snabbare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt spelar också roll. En professionell modell måste vara tung, eftersom detta säkerställer stabilitet och noggrannhet i det utförda arbetet. Budgetmaskiner är alltid lättare. Å ena sidan gör detta arbetet mindre bekvämt. Men det lätta och kompakta verktyget är mycket lättare att transportera och förvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

En elektrisk fil klassificeras som ett universellt verktyg. Det är därför den kan användas i nästan alla områden. Man behöver bara ta hänsyn till funktionerna i själva modellen och förekomsten av ytterligare bilagor, alternativ.

Bild
Bild

Här är huvuddragen i den elektriska filen

  1. Bearbetning av cylindriska element . Vanligtvis pratar vi om rör med olika diametrar. Filen måste ha ledig slack i bandet. Tack vare denna funktion blir svängområdet större, arbetet går snabbare. Slack tejp kan användas på alla böjda ytor.
  2. Slipning av svetsade sömmar . Vanligtvis används ett hängande tejp också här. Detta möjliggör bearbetning av alla typer av sömmar efter svetsning, av vilken form som helst.
  3. Förberedelse av metallkanter . Under den senaste rengöringen är det viktigt att ta bort alla spetsiga zoner för att polera planet. En elektrisk bandfil gör att du kan utföra detta arbete så snabbt och effektivt som möjligt. I det här fallet kan du välja en konsol baserat på egenskaperna hos delar, ämnen.
  4. Intern slipning . Det är viktigt att ta bort alla grader och oegentligheter efter huggning. Var särskilt försiktig med material med tunna väggar. Använd en elektronfilm eller en mjuk remsa.
  5. Skärpning … I vissa fall fungerar en bandfil inte sämre än en fullvärdig maskin. Alla små detaljer kan skärpas med den. Den elektriska filen tar tillbaka skärpan till både köksknivar och fiskeredskap.

Rekommenderad: