Gör-det-själv Gå-bak-traktor Från En Motorsåg: Hur Man Gör En Bakomliggande Traktor Från En Druzhba-såg? Hemlagade Motorritningar

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Gå-bak-traktor Från En Motorsåg: Hur Man Gör En Bakomliggande Traktor Från En Druzhba-såg? Hemlagade Motorritningar

Video: Gör-det-själv Gå-bak-traktor Från En Motorsåg: Hur Man Gör En Bakomliggande Traktor Från En Druzhba-såg? Hemlagade Motorritningar
Video: Those who see this tractor equipment will swallow their little tongue. Terrible. 2024, Maj
Gör-det-själv Gå-bak-traktor Från En Motorsåg: Hur Man Gör En Bakomliggande Traktor Från En Druzhba-såg? Hemlagade Motorritningar
Gör-det-själv Gå-bak-traktor Från En Motorsåg: Hur Man Gör En Bakomliggande Traktor Från En Druzhba-såg? Hemlagade Motorritningar
Anonim

Ägare av tomter som har en bakomliggande traktor i sin användning upplever inte svårigheter med odlingen av sitt "gods", gör detta mycket snabbt och effektivt. Men vad ska jag göra om territoriet är litet och det är olämpligt att köpa dyr jordbruksutrustning.

Lösningen på denna situation är rekonstruktion av en bensinsåg till en hemlagad bakomliggande traktor för jordodling. Denna moderniserade enhet klarar inte av de funktioner som tilldelats den inte sämre än specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock med motor från motorsåg

Så, vi har en bensinsåg som inte används särskilt ofta eller är helt inaktiv. I denna situation, efter att ha gjort vissa beräkningar och valt nödvändiga material, blir vår motorsåg en utmärkt bakomliggande traktor. Konceptet med att skapa hantverksmaskiner, beroende på tillverkarens märke, kan variera, men grundreglerna består av följande steg.

  • Det viktigaste steget är utvecklingen av ritningen, genom vilken du kommer att göra den nödvändiga enheten. Ritning av dokumentation och diagram över en bakomgående traktor från en bensinsåg kan göras både självständigt och genom att ladda ner färdiga beräkningar från Internet. Att hitta dem kommer inte att innebära den minsta svårigheten, det räcker med att hamra en sökfråga i webbläsaren och välja det monteringsprojekt du gillar.
  • När ritningarna är tillgängliga är det dags att montera ramen för den framtida bakomliggande traktorn.
  • Efter att ramen är klar fixeras sågmotorn och dess bränsletank på den.
  • I den sista svängen monteras systemets hjälpkomponenter, som är ansvariga för kontroll och andra möjligheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att inte bara en motor från en bensinsåg, utan också en motor från en moped eller motorcykel är lämplig som motor för motorfordon.

För att genomföra idén, förbered följande lista över enheter och material

  • Motor från en befintlig bensinsåg. Motorsågen Druzhba eller Ural passar bäst för detta.
  • Ett styr som tagits bort från en motorcykel eller moped.
  • Svetsmaskin.
  • Järnplåtar och rör i den mängd som krävs för konstruktion av enhetens skelett.
  • Hjul från gammal teknik.
  • Drivlina (transmission).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha förberett alla komponenter i strukturen och monterat dem enligt ritningen får du en enhet med bra funktioner.

  • Kraftfull. Vissa hantverksanordningar har en kapacitet på 9 hästkrafter.
  • Lättviktig.
  • Kompakt.
  • Motorerna som används i bensinsågar har en stor säkerhetsmarginal, vilket gör det möjligt att arbeta på en hantverksenhet under lång tid.
  • Låg kostnad.

Som ett prov för montering, låt oss prata om motorn från Druzhba motorsåg. Det är mer lämpligt för vår idé.

För montering är det önskvärt att tillämpa en modifiering av denna fjärde generationens modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör en walk-behind traktor från en motorsåg med våra egna händer

Enligt markägarna, som redan har upplevt alla funktioner i hantverksmotorfordon från en bensinsåg monterad med egna händer, visar "Druzhba" ett utmärkt resultat efter moderniseringen. Med rätt val av ett kraftverk för en hemmagjord enhet fungerar det inte sämre än dess industriella prototyper.

De absoluta fördelarna med denna enhet är:

  • hög effekt, når i några prover upp till 4 hästkrafter;
  • lätthet - obetydlig vikt kommer inte att göra enheten tyngre och kommer att lägga till rörlighet i den;
  • liten storlek - en liten motor kräver inte ramförstärkning, vilket minskar de ekonomiska kostnaderna för tillverkningen;
  • ekonomisk förbrukning av bränsle och smörjmedel;
  • prestanda, som är betingad av beredskapen för kontinuerliga belastningar;
  • möjligheten att använda alla typer av bränslen och smörjmedel;
  • fungerar i ett helt autonomt läge;
  • tillämpbarhet för olika typer av arbeten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsförfarandet beror på ritningen som används och kan ändras, men huvudpunkterna i monteringen inkluderar följande aktiviteter. Ramen monteras enligt ritningen.

Arbetsprocessen är organiserad enligt följande:

  • vi tar ett metallrör med ett tvärsnitt på minst 20 mm och böjer det så att det övergripande utseendet ser ut som 2 spars, vars ände är riktad uppåt;
  • i bakre delen av sparren är ratten från motorcykeln svetsad;
  • vi stärker basen med tvärstänger;
  • till sidobalkarnas bakre böjningar, svetsa elektriskt stödplattformen för batteriet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare arbete fortsätter på följande punkter

  1. Nu monterar vi en specialfläns, med hjälp av vilken axeln kommer att fixeras till enhetens huvudstruktur från en bensinsåg.
  2. På marknaden för begagnade delar köper vi kedjehjul från en UAZ -bil. Genom dem bildas avståndet (markfrigång) mellan markplanet och den anslutande hjulstrålen.
  3. Vi tar lager med en diameter på 30 mm. Vi fixar dem till huvudbron.
  4. Växellådan, utrustad med en växellåda, monteras från motorn från motorcykeln.
  5. Hjul och skär för en hantverksmotorodlare är installerade på ett metallrör med önskad diameter.
  6. På grund av att hastigheten på den bakomliggande traktorn är liten krävs ett forcerat kylsystem. Den enklaste lösningen är att installera en fläkt. Och så att luftflödet riktas till cylindern appliceras en skyddande beläggning. Det kan vara en gammal motorcykeltank.

Efter att ha avslutat monteringsarbetet är det absolut nödvändigt att testa utrustningen och göra detta med största diskretion.

Glöm inte att installera vikten på enhetens framsida och fäst den ordentligt på kroppen. Detta kommer att göra det möjligt för hemlagade jordbruksmaskiner att behålla tröghetscentrum. Om elementet är fixerat instabilt, går den bakomliggande traktorn under drift, vilket leder till motorns fel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till sist

Det rekommenderas att montera enheten under överinseende av en erfaren hantverkare som förstår tekniken väl. Att skapa hantverksutrustning för första gången, utan att ha praktisk erfarenhet inom detta område, hotar med oförutsägbara konsekvenser. I bästa fall förstör du helt enkelt motorsågen, och i värsta fall kan din hälsa drabbas.

Glöm inte att efterlevnad av säkerhetsåtgärder och vaksamhet under utförandet av alla monteringsstadier är en garanti för enhetens stabila funktion. Om möjligt, köp en fabriksbaserad traktor och använd en självtillverkad enhet i extrema situationer.

Rekommenderad: