Spårad Minitraktor: Funktioner På Modeller På Spår. Kännetecken För Små Traktorer "Countryman" På Bandgående Spår. Storlekar På Modeller För Rengöring Av Snö

Innehållsförteckning:

Video: Spårad Minitraktor: Funktioner På Modeller På Spår. Kännetecken För Små Traktorer "Countryman" På Bandgående Spår. Storlekar På Modeller För Rengöring Av Snö

Video: Spårad Minitraktor: Funktioner På Modeller På Spår. Kännetecken För Små Traktorer
Video: Tracked small tractors 2019 2024, Maj
Spårad Minitraktor: Funktioner På Modeller På Spår. Kännetecken För Små Traktorer "Countryman" På Bandgående Spår. Storlekar På Modeller För Rengöring Av Snö
Spårad Minitraktor: Funktioner På Modeller På Spår. Kännetecken För Små Traktorer "Countryman" På Bandgående Spår. Storlekar På Modeller För Rengöring Av Snö
Anonim

Ägarna till jordbruksmark - stora som små - har förmodligen hört talas om ett sådant mirakel av tekniska framsteg som en minitraktor på spår. Denna maskin har funnit stor tillämpning i jord- och skördearbete (inklusive snöröjning). I vår artikel kommer vi att överväga egenskaperna hos minitraktorer, bekanta oss med driftsförhållandena och göra en mini-översyn av marknaden för denna utrustning.

Bild
Bild

Särdrag

Små bandtraktorer har blivit favoriter bland gårdens ägare på grund av deras smidighet och utmärkta längdförmåga. Dessutom producerar dessa maskiner ett minimalt tryck på marken, vilket också är deras fördel. Och minitraktorer för bandmaskiner har ett antal av följande funktioner:

  • deras design är universell, på grund av vilken, om så önskas, istället för spår, kan du sätta hjul;
  • brett användningsområde: jordbruksarbete, konstruktion, verktyg och hushåll;
  • möjligheten att välja bilagor;
  • små dimensioner;
  • utmärkt dragkraft;
  • ekonomi i bränsleförbrukning;
  • enkel och prisvärd reparation med ett brett utbud av reservdelar;
  • utrustningen är bekväm och enkel att använda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är ingenting perfekt. Detta axiom gäller även för minitraktorer med band. Bland nackdelarna med sådana bilar är oförmågan att röra sig på asfaltvägar, ökat buller och låg hastighet. Men plussarna i detta fall överlappar minuserna.

Enhet och driftsprincip

En liten bandtraktor kan verka som en skrämmande enhet. Men så är inte fallet. Dess design innehåller följande - ganska komplexa - mekanismer.

  • Ram - vad huvudbelastningen faller på. Den har 2 spars och 2 traverser (fram och bak).
  • Drivenhet (motor) . Detta är en mycket viktig detalj, eftersom traktorns funktion beror på den. Det bästa för denna teknik är dieselmotorer med fyra cylindrar, vattenkylning och en kapacitet på 40 "hästar".
  • Bro . För minitraktorer som tillverkas av specialiserade företag är denna del av maskinen ganska pålitlig och av hög kvalitet. Om du gör enheten själv kan du ta bron från vilken ryskt tillverkad bil som helst. Men bäst av allt - från lastbilen.
  • Larver . En traktor på ett spårchassi har 2 varianter: med stål- och gummispår. Stålskenor är ett vanligare alternativ, men gummispår har ofta hjulrullar från vilka spåret kan tas bort och köras. Det vill säga, det blir möjligt att röra sig lite snabbare och på asfalt.
  • Koppling, växellåda . Behövs för att sätta igång minitraktorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller algoritmen för drift av en sådan maskin, kan man inte låta bli att nämna att den faktiskt inte skiljer sig från ordningen för en vanlig bandtraktor. Skillnaden här är bara i enhetens storlek och i ett enklare svarvsystem.

  • Vid start överför motorn vridmoment till växellådan, varefter den, som går in i differentialsystemet, fördelas längs axlarna.
  • Hjulen börjar röra sig och överför det till bandremsmekanismen, och maskinen rör sig i en given riktning.
  • Vänder minitraktorn så här: en av axlarna saktar ner, varefter vridmomentet överförs till den andra axeln. På grund av att larven stannar börjar den andra röra sig, som om den går förbi den - och traktorn svänger.
Bild
Bild

Modeller och specifikationer

På den moderna ryska marknaden finns det många inhemska och utländska företag som erbjuder minitraktorer till salu. Ledarna är tillverkare från Ryssland, Kina, Japan och USA. Låt oss ta en snabb översikt över märken och modeller.

Teknik från Av Kina lockar användaren till ett relativt lågt pris. Men kvaliteten på dessa maskiner är ibland dålig. Av de mest köpta är det värt att notera Hysoon HY-380-modellen, vars effekt är lika med 23 hästkrafter, samt YTO-C602, som är nästan 3 gånger starkare än den föregående (60 hk). Båda sorterna anses vara mångsidiga och utför en omfattande lista över jordbruksarbete, och det finns också ett bra urval av bilagor för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japan har alltid varit känd för sina oöverträffade tillförlitlighet och hållbarhet hos sina maskiner. Och små bandtraktorer är inget undantag. Bland de presenterade modellerna kan man notera en billig, men inte för kraftfull Iseki PTK (15 hk), lämplig för arbete i små områden. Den dyrare och kraftfullare Yanmar Morooka MK-50 kombi (50 hk) sticker också ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryssland producerar minitraktorer anpassade efter klimat och landskapsegenskaper i många regioner i landet. De bästa modellerna är "Uralets" (T-0, 2.03, UM-400) och "Countryman". "Uralets" står på ett hybridchassi: hjul + spår. UM-400 och "Zemlyak" är utrustade med en bältemekanism av gummi och metall. Kraften hos dessa maskiner är från 6 till 15 hästkrafter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De listade traktorerna blev kär i den ryska konsumenten för deras anpassningsförmåga till klimatet, lätt underhåll och reparation. En viktig faktor är tillgången på ett stort urval av reservdelar på marknaden.

Amerikansk teknik även kommersiellt tillgänglig och efterfrågad. Vi talar nu om en av världsledarna inom tillverkning av jordbruksutrustning - Caterpillar. Det har kontor i mer än 50 länder runt om i världen. I Ryssland är efterfrågan på sorter av Cat 239D och Cat 279D med radiallyft, samt Cat 249D, Cat 259D och Cat 289D - med vertikal lyft. Alla dessa minitraktorer är mångsidiga, utför ett brett utbud av jordbruksarbete och har också hög längdförmåga och stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

När du köper en minitraktor på en larvbana, låt dig vägledas av följande designnyanser.

  • Oavsett om det finns en kraftuttagsaxel eller inte - utgången från kraftenheten för anslutning av redskap (kultivator, gräsklippare, hackare och så vidare).
  • Närvaron / frånvaron av ett tre-länks gångjärnsblock, vilket är användbart för att koppla ihop med tillbehör från andra tillverkare. Om den är utrustad med en kassettmekanism kommer det att underlätta och påskynda processen att ta bort / installera utrustning.
  • Växellådsfunktion. Den hydrostatiska transmissionen är lättare att använda (oftast finns det bara en pedal), men "mekaniken" fungerar utmärkt på ojämn och ojämn terräng med en stenig yta eller andra hinder.
Bild
Bild
  • Välj om möjligt en maskin med mekanisk vridmomentöverföring komplett med en hydraulisk drivning. En sådan traktor är mer funktionell; den kan till och med förvandlas till en frontlastare eller grävmaskin.
  • Det bästa bränslet för en bandräknad minitraktor är diesel. Dessutom är vattenkylning önskvärd.
  • Förekomst / frånvaro av fyrhjulsdrift. Det är bättre att välja fyrhjulsdrift (subjektiv rekommendation).
  • Monteringsfäste i tre riktningar: bakom maskinen, under (mellan hjulen) och framför.
  • Förmågan att manövrera. Om du är ägare till ett litet område, och även med ojämn terräng, väljer du mer kompakta modeller av minitraktorer, vars vikt inte överstiger 750 kg, och effekten är upp till 25 hk. med.
Bild
Bild

Tips för användning

En minitraktor på spår är en utmärkt hjälp för en sommarboende som bearbetar jordbruksmark i alla områden. Det låter dig avsevärt minska arbetskostnaderna, samtidigt som du utför arbete på en högre nivå än en person skulle ha gjort med manuellt arbete. Men för att detta tekniska verktyg ska kunna tjäna dig troget i många år är det nödvändigt att underhålla det korrekt. Kom ihåg några enkla riktlinjer.

  • Övervaka kvaliteten på bränsle och motorolja. Kontrollera smörjmedelsnivån regelbundet och byt omedelbart.
  • Observera beteendet hos din traktor. Om du hör ett misstänkt ljud, skramlande, pip, försök hitta källan i tid och reparera eller byt ut den slitna delen. Annars kan maskinen misslyckas och reparations- och restaureringsarbeten blir dyrare.
  • Om du vill prova på att montera en bandtraktor minitraktor själv, gör det. I princip är det inget svårt att skapa en sådan maskin. Det är dock värt att komma ihåg att installation och montering av en sådan mekanism utförs enligt klart definierade algoritmer, där det inte finns någon plats för fantasi.
Bild
Bild

Hitta lämpliga ritningar på Internet, köp komponenterna i den framtida minitraktorn och montera den. Var uppmärksam på rekommendationer från erfarna hantverkare om utbytbarhet av delar.

  • Fundera på om du kommer att använda din traktor på vintern, till exempel för att rensa snö. Om inte, förbered den för vinterförvaring: tvätta den, töm oljan för att undvika förtjockning, spola motorn. Du kan smörja de rörliga delarna så att nästa vårlansering går smidigt. Lägg sedan utrustningen i ett garage eller annat lämpligt utrymme, täck med en presenning.
  • När du köper en larvad minitraktor, glöm inte att det är lämpligt att köpa detta. Matcha dina önskningar med dina förmågor. Du bör inte köpa en kraftfull och tung maskin för bearbetning av en tomt på 6 tunnland. Och det är ingen idé att köpa ett litet budgetalternativ för att plöja jungfruliga marker.

Rekommenderad: