Motoblock "Kubanets": Vilken Ska Man Välja "MB-900" Med En Gräsklippare Eller "MB-950", Bensin Eller Diesel Bakomliggande Traktor Och Vilken Olja Ska

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Kubanets": Vilken Ska Man Välja "MB-900" Med En Gräsklippare Eller "MB-950", Bensin Eller Diesel Bakomliggande Traktor Och Vilken Olja Ska

Video: Motoblock
Video: Про Кубанец-900 мб про-3 Часть первая. 2024, Maj
Motoblock "Kubanets": Vilken Ska Man Välja "MB-900" Med En Gräsklippare Eller "MB-950", Bensin Eller Diesel Bakomliggande Traktor Och Vilken Olja Ska
Motoblock "Kubanets": Vilken Ska Man Välja "MB-900" Med En Gräsklippare Eller "MB-950", Bensin Eller Diesel Bakomliggande Traktor Och Vilken Olja Ska
Anonim

Motoblock har blivit en oumbärlig enhet inom jordbruket, eftersom de låter dig utföra ett brett utbud av arbete med minimal tid och fysisk ansträngning. Idag presenteras denna teknik på marknaden av många tillverkare, men Kubanets walk-behind-traktorer är särskilt populära bland ägarna av sommarstugor och bönder. De är avsedda inte bara för att plöja marken, utan också för andra operationer relaterade till skörd, transportera grödor, rengöra området från skräp och snö.

Vad det är?

Enheter av varumärket "Kubanets" produceras gemensamt av en rysk och en kinesisk tillverkare. De monteras på det inhemska företaget "Vega" från komponenter som levereras av den kinesiska fabriken. Tack vare detta produktionsschema, färdiga motoblock " Kubanets" säljs till ett överkomligt pris, vilket gör att de kan köpas även av en vanlig konsument . Tillverkaren har dessutom utvecklat en mängd olika bilagor för tekniken, så den har blivit multifunktionell och är mycket efterfrågad bland både ägare av små tomter och gårdar. Sådana bakgående traktorer är särskilt väl lämpade för tunga arbetsförhållanden vid bearbetning av jungfruliga marker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla delar och enheter i enheten är tillverkade av hållbart material . Transmissions- och framdrivningssystemet är konstruerat för att klara hårda klimatförhållanden. Tillverkaren tillverkar olika typer av modifieringar med en 7 och 9 liters motor. med. Denna enhet är utrustad med en grundläggande uppsättning av en motorodlare, som kan odla jorden på ett djup av 30 cm. Tack vare ytterligare alternativ kan den bakomliggande traktorn ganska ersätta enkla traktormodeller.

Fördelar

De främsta fördelarna med "Kubanets" -enheten är tillförlitlighet och driftsäkerhet. Utrustningen fungerar länge utan haverier och misslyckanden både i vinterkyl och sommarvärme. Andra egenskaper kan också hänföras till enhetens fördelar.

  • Multifunktionalitet . Oftast används en bakomliggande traktor för att odla marken, utföra odling, plöja och kasta grödor. Dessutom är enheten en bra assistent vid transport av gods, vattning och rensning av området från snö och skräp.
  • Möjlighet att installera redskap . Detta gör att du kan utföra olika typer av arbete på gården. Tillverkaren tillverkar redskap i ett stort sortiment, så att alla kan köpa fräsar, planteringar och såmaskiner för den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel hantering och kompakthet . De flesta ändringarna har små dimensioner, vilket förenklar hanteringen avsevärt.
  • Enkla mekanismer . Utformningen av utrustningen är enkel, så i händelse av haveri kan ägaren reparera den på egen hand.
  • Genomsnittspris . Kostnaden för motoblock beräknas på den ekonomiska förmågan hos en konsument med en genomsnittlig inkomst.
  • Möjlighet att använda för tunga transporter . På grund av sin höga produktivitet och kraft, tillåter utrustningen att transportera tunga laster.
  • Ekonomisk bränsleförbrukning . En fyllning räcker för att bearbeta en yta på 0,4 hektar.
  • Stort utbud av reservdelar och tillbehör . De är alltid tillgängliga, så det blir inga problem med reparation och modernisering av utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Precis som alla andra tekniker har "Kubanets" bakomliggande traktorer nackdelar. Den största nackdelen med enheten är dess prestanda - i jämförelse med traktorer är den på många sätt sämre. Därför är denna enhet inte lämplig för ägare av tomter som överstiger 10 hektar - oftast föredras det av sommarboende som bearbetar markandelar från flera hundra till fyra hektar. Dessutom kräver vissa typer av sysslor som utförs av den bakomliggande traktorn betydande fysisk ansträngning. Till exempel klarar lätta aggregat inte bra med bearbetningen av jungfruligt mark - i det här fallet är det bäst att välja mer kraftfulla modeller

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Tillverkare producerar Kubanets walk-behind traktorer med både bensin- och dieselmotorer. Dessa enheter skiljer sig åt i design och tekniska egenskaper. En bensinmotor finns i följande modifikationer:

  • "Kubanets MB-105" (7 hk);
  • "MB-105" (9 hk);
  • "Kubanets MB-500";
  • "Kubanets MB-500" med kraftuttag (förbättrad modell);
  • "MB-900";
  • "MB-950".
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller ändringarna "Kubanets MB-105D", "MB-105 DE" och "MB-135 DE" har de en dieselmotor. Följande modeller är mycket efterfrågade och populära bland markägare:

  • " MB-900 ". Det är en multifunktionell enhet med en gräsklippare som hjälper bönder och sommarboende att enkelt klara alla uppgifter på platsen. Tillverkaren utrustar denna modell med en 7 hk HMS170F bensinmotor. med en volym på 207 cm3. Designen inkluderar också en kraftuttagsaxel, tre överföringshastigheter och en rekylstart. Enheten väger 85 kg, dess mått är 840 × 375 × 855 mm. Minsta täckningsbredd för det behandlade området är 80 cm, det högsta är 100 cm, bearbetningsdjupet är från 15 till 30 cm.
  • " MB-950 ". Den skiljer sig från tidigare modeller genom att den är anpassad för bearbetning av alla typer av jord, eftersom den är utrustad med en kraftfull bensinmotor på 8 liter. med. Bensintanken på den bakomliggande traktorn är konstruerad för 3,2 liter bränsle, tack vare vilket arbetet kan utföras under lång tid utan avbrott för tankning. Med hjälp av denna enhet odlas jorden med ett djup av 15 till 20 cm. Samtidigt bör bredden på området där arbetet utförs inte överstiga 95 cm. Motorn startas med en manuell startmotor För enkel användning har tillverkaren utrustat den bakomliggande traktorn med tre växlar.
Bild
Bild
Bild
Bild

" MB-105 ". Denna enhet säljs komplett med fräsar, den klarar både odling av marken och insamling och transport av grödor. Designen är utrustad med en reduktionsväxelkedja och en 170F motor som körs på bensin. Dess volym är 207 cm3, effekten är 7 liter. med. Utrustningens hjul är pneumatiska, deras diameter är 8 tum, greppet är tillfälligt. Den bakomgående traktorn startas med en mekanisk startmotor, denna modifiering har 3 växlar (2 fram och 1 bak).

Webbplatsens bearbetningsbredd är 120 cm vid fördjupning i marken med 35 cm. "Kubanets MB-105" kan dessutom utrustas med redskap som gör det möjligt att klippa gräs, kullbäddar, ploga, transportera last och ta bort snö. Dessa enheter är fästa på en speciell stift som ligger på framsidan av strukturen. De drivs av ett knivbälte. Dessutom kan du till försäljning hitta en sådan modell med en kapacitet på 9 liter. med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom tillverkas modellen MB-105 också med dieselmotorn MB-105D . Det är den mest populära modifieringen som har en encylindrig dieselmotor. Dess kapacitet är 7 liter och volymen är 207 cm3; dessutom har motorn ett luftkylningssystem. Överföringen av utrustningen är rem- och växellåda. Bränsletanken är konstruerad för en 3,6 liters dieselmotor, motorn startas med en manuell start, men en elektrisk finns också. Enhetens massa är 87 kg, dess hastighet är 2,2 km / h (bakåt) och 8,8 km / h (framåt).

Vid montering är enhetens dimensioner 900 × 460 × 660 mm . Med hjälp av en sådan bakomliggande traktor kan du bearbeta jorden, fördjupa med 30 cm och täcka ett område upp till 110 cm brett. Designen innehåller också en kraftuttagsaxel och speciella stift för fastsättning av redskap. Denna modell tillverkas komplett med gummihjul och skär (4 stycken på varje sida). Den främsta fördelen med den bakomliggande traktorn är dess praktiska drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av ovanstående modifieringar har sina egna fördelar, därför är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till dess tekniska egenskaper, utan också mängden arbete, såväl som driftförhållandena innan du köper en lämpligare modell av en bakomliggande traktor.. Bensinenheter är mycket billigare, men de har sämre effekt. Diesels utmärks av hög prestanda, är väl lämpade för gårdar, men de är mycket dyrare.

Driftsregler

Trots det faktum att de bakomgående traktorerna "Kubanets" kännetecknas av hög kvalitet och långsiktig drift utan driftstopp, för att förlänga deras drift är det nödvändigt att följa vissa regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför bör ägare som köpte sådan utrustning för första gången ta hänsyn till vissa nyanser

  • Först måste du förbereda enheten för start. Innan du sätter på den bör du noggrant kontrollera fästelementen för alla delar och tillbehör. Dessutom är det nödvändigt att fylla på bränsle till den angivna nivån - dess tillgänglighet måste ständigt övervakas. Olja och kylvätska hälls också-utan tillräcklig mängd bränsle och smörjmedel, även med kortvarig drift av den bakomliggande traktorn, är det möjligt att gå sönder, så olja måste fyllas i tid. På vintern rekommenderas att tömma kylvätskan efter användning av enheten.
  • För motoblock "Kubanets" är det bäst att använda mineraloljekvaliteter 10W30 och 12W30.
  • Det är nödvändigt att starta den bakomliggande traktorn genom att trycka lätt på kopplingshandtaget. Vrid inte manöverhandtaget vid start och vid höga hastigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid arbete på sluttningar rekommenderas det inte att växla till neutralläge, koppla ur kopplingen och röra sig i sidled.
  • I händelse av att den bakomliggande traktorn rör sig med släp ska endast dess bromsmekanism användas för bromsning.
  • Höj redskapet innan du vrider eller vänder redskapet.
  • Sänk inte hastigheten genom att koppla ur kopplingen.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt snabb teknisk diagnostik och byte av komponenter. Först och främst gäller detta motorhjulet och drivhjulsskivan. Innan demontering är det nödvändigt att lufta luften från hjuldäcken, och en ny remskiva väljs i storlek, det är förbjudet att installera en del med stor diameter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Idag representeras jordbruksmarknaden av olika typer av utrustning, men Kubanets bakomliggande traktor är särskilt populär bland markägare. Dess modifieringar har fått positiva recensioner för sin höga kvalitet, överkomliga pris och pålitliga drift. Bland fördelarna med enheten framhöll konsumenterna dess mångsidighet, enkla kontroll och underhåll . För många sommarboende har denna enhet blivit en pålitlig assistent, inte bara vid odling av marken, utan också vid transport av gods. Dessutom är ägarna glada över att utrustningen fungerar felfritt, och i händelse av haveri är alltid reservdelar till salu.

Rekommenderad: