Motoblock "Ploughman (Lander)": Alla Egenskaper Hos Modellerna MKM-3, TSR 900RN, MKM-4 Premium, Bensin TSR 800RN Och MKM-2

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Ploughman (Lander)": Alla Egenskaper Hos Modellerna MKM-3, TSR 900RN, MKM-4 Premium, Bensin TSR 800RN Och MKM-2

Video: Motoblock
Video: Что такое МОТОБЛОК МКМ МОБИЛ-К? Детальный разбор от Gardenstock, комплектация, работа по целине! 2024, Maj
Motoblock "Ploughman (Lander)": Alla Egenskaper Hos Modellerna MKM-3, TSR 900RN, MKM-4 Premium, Bensin TSR 800RN Och MKM-2
Motoblock "Ploughman (Lander)": Alla Egenskaper Hos Modellerna MKM-3, TSR 900RN, MKM-4 Premium, Bensin TSR 800RN Och MKM-2
Anonim

Motoblock "Ploughman" produceras i Smolensk nära den lilla staden Gagarin. Denna enhet är en multifunktionell jordbruksmaskin som utför en mängd olika uppgifter, vilket förenklar jordbrukarens arbete mycket.

Bild
Bild

Vad det är?

Skaparen av MKM-3 Lander motoblock är tillverkningsföretaget Mobil K. Företaget öppnades 1996 som en tillverkare av monterad och släpad extrautrustning för jordbruksmaskiner, men lite senare har verksamhetsområdet genomgått några förändringar, och idag är "Mobile K" allmänt känt i vårt land som tillverkare av en av motorblock av högsta kvalitet.

Produktionsanläggningar ligger i Smolensk -regionen, medan de flesta delar och komponenter tillverkas just där - andelen tredjepartsdelar är mycket liten.

2008 rustades företaget om - fabriken fick utrustning av verklig europeisk kvalitet till sitt förfogande ., och idag kan vi lugnt säga att alla produktionsprocesser har blivit nästan helt automatiserade, andelen av den mänskliga faktorn reduceras till ett minimum.

Bild
Bild

Motoblock "Ploughman" är utformade för markodling, liksom för att gräva och lossa jorden . Utrustningsuppsättningen innehåller den minsta möjliga uppsättning redskap och släpvagnar, men de flesta tillbehör måste köpas extra.

Med hjälp av sådan utrustning kan du utföra en mängd olika typer av arbete - slåtter, markröjning, transport av varor, snöröjning och många andra.

Bild
Bild

Bland fördelarna med den bakomliggande traktorn framhäver användarna ett antal punkter

  • All utrustning "Ploughman" är tillverkad endast av material av högsta kvalitet med hög ljudabsorbering och vibrationsbeständighet.
  • Handtaget på enheten kan justeras både horisontellt och vertikalt.
  • Den bakomliggande traktorn är utrustad med en inhemsk växellåda, alla gjutna delar, inklusive växeln, är också ryska.
  • Den mest populära modellen idag är modellen MKM-3, utrustad med en treväxlad växellåda. Det finns dock andra variationer: med en hastighet framåt och bakåt, liksom bara med framsidan.
  • Absolut alla Plowman walk-behind traktorer är placerade som specialiserad professionell utrustning. Här är inkludering av mask- eller stämplade växellådor, alla plastreservdelar av låg kvalitet och remmar av låg kvalitet som inte uppfyller de grundläggande tekniska och operativa kraven helt uteslutet.

Av nackdelarna noteras bara en - tekniken visar sig inte på bästa sätt på tunga jungfruliga jordar, i det här fallet är det bättre att föredra modeller med en vikt på 90 kg eller mer.

Bild
Bild

Specifikationer

Tillers "Ploughman" tillhör en serie traditionella motorodlare. De är oumbärliga för långvarig drift i en mängd olika temperaturområden, oavsett fuktighetsgrad och olika nederbörd. Huvudbetoningen av tillverkaren av utrustningen har lagts på tillförlitlighet och hållbarhet, och har reducerat hela utrustningens elektroniska komponent till nästan noll.

Fundera över vilka komponenter som ingår i enhetens design

  • Robust stålram - den är tillverkad av ett metallhörn behandlat med en speciell korrosionsskyddande förening. Alla sömmar är föremål för obligatorisk testning på specialutrustning, så att risken för avstötning praktiskt taget utesluts.
  • Motor -"Ploughman" walk-behind traktorer arbetar med en pålitlig Lander-motor, som är mycket effektiv även med olja och bränsle av låg kvalitet. Ett praktiskt luftkylningssystem skyddar mekanismen från överhettning vid extrema temperaturer. Motorn startas manuellt med en rekylstart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Överföring enheten innehåller en reduktionsreducerare, liksom en remdrift. Varje växling sker med hjälp av järnkablar som sitter i spakarnas rattstång.
  • På en solid konstruktionsaxel breda och ganska tunga hjul är inkopplade, ger slitbanans speciella form perfekt kontakt med jorden, liksom principen om autonom rengöring från stark smuts.
  • På grund av närvaron av axeln kraftuttag, kan den bakomliggande traktorn användas med en mängd olika redskap och släputrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren deklarerade följande funktionella egenskaper hos motoblock:

  • motor - 4 -takts, cylinder, cylindern är placerad vertikalt;
  • maximal effekt - 8 liter. med.;
  • kylningsprincip - luft, tvingad;
  • växellåda - en växellåda av gjutjärn täckt med ett skyddshölje av duraluminium;
  • den maximala hastigheten att gå framåt / bakåt - 8, 6/3, 2 km / h;
  • den största vikten - 85 kg;
Bild
Bild
  • bränsletankvolym - 3,6 liter;
  • möjligheten att ansluta olika bilagor - närvarande;
  • plöjningsdjup - 30 cm;
  • markgrepp - från 80 till 110 cm.

Som regel kommer motorodlare av Pakhar-märket demonterade till ett handelsföretag.

Omedelbart före implementeringen av utrustningen är det absolut nödvändigt att kontrollera enhetens fullständighet och driftsförhållanden - först efter att de bakomgående traktorerna kommer in på handelsgolvet i full uppsättning.

Bild
Bild

Typer och modeller

Hittills har Ploughman walk-behind traktorer tillverkats i flera versioner: MKM-3/2/4, TSR900RN, Premium, TSR800RN, samt MZR-800, TSR830RN och MKM-3 B6, 5.

Låt oss bo på de mest populära.

Bild
Bild

MZR-800

Denna modell är utrustad med en bensinmotor med en kapacitet på 8 liter. med. Motorn går på A-92 bensin. Modellen, tillsammans med huvudfästena, väger 75 kg.

Enheten är optimal för arbete på redan förberedda marker. Under drift kan arbetsbredden justeras från 80 till 100 cm och plogdjupet - från 15 till 30 cm.

Maskinen fungerar perfekt i alla väderförhållanden, förlorar inte sina tekniska och driftsparametrar varken under en varm, somrig sommar eller en snöig frostig vinter.

Det finns dock en liten begränsning av användningen av motorfordon - det är bättre att köpa utrustning för arbete på stora tomter med en yta på mer än 30 tunnland.

Enheten får inte lämnas igång på länge - det är optimalt att vila den i 25-35 minuter varannan timme, annars ökar sannolikheten för överhettning av motorn kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

MZR-820

Denna enhet är bra för att arbeta i mycket små områden, vars område inte överstiger 15 tunnland. Ur teknisk synvinkel är egenskaperna hos denna bakomliggande traktor nästan identiska med parametrarna i MZR-800, men dess vikt är något mer-85 kg och greppbredden är 105 cm.

Huvuduppgiften för denna bakomliggande traktor är att förenkla så mycket som möjligt arbete på en personlig tomt eller trädgård.

Bild
Bild
Bild
Bild

MZR-830

Detta är en mycket populär modell bland trädgårdsmästare. Enheten har tre huvudhastigheter - 2 framåt och bakåt, vikten är 5-7 kg högre än alla tidigare versioner och storleken på den bearbetade remsan har ökats till 110 cm.

Enligt tekniska indikatorer kan denna bakomliggande traktor hänföras till viktade modeller, därför är det möjligt att arbeta med den på jungfrulig jord, liksom lera och lerig jord.

Motorblocket klarar bearbetningen av en tomt från 25 till 30 tunnland, medan bränsleförbrukningen inte är mer än för enheter av en lägre klass - bara 1,8 l / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

TSR-900

Detta är en av de mest progressiva modellerna av "Ploughman", snarare inte en bakomliggande traktor, utan en kultivator av högsta kvalitet. Den är utrustad med separata säten, samt hjul som gör det enkelt att fästa en motorpump, gräsklippare och en snöslunga. Förgasaren är av exceptionell kvalitet, manöverspakarna kan enkelt justeras i två olika plan, så att föraren kan lämna förarsätet och vara nära den bakomliggande traktorn när som helst.

Systemet har två hastigheter framåt, som regel utförs operationer med marken på den, liksom en back, som är avsedd för transport av jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

MKM-3

Det är en perfekt balanserad modifiering med ett tyngdpunkt mitt i enheten. En sådan bil glider aldrig under drift, den har inte förmågan att rulla fram och tillbaka. Operatören blir knappast trött när enheten används.

Motoreffekten är 7 hk. med., luftdriven kylning.

Markgreppet under plöjning är bara 73 cm, men om så önskas kan det ökas till 105, men djupet är litet - bara 12 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör och tillbehör

Motoblock "Ploughman" kan aggregeras med olika typer av redskap och bogserad utrustning.

  • Släpvagn eller vagn - konstruerad för godstransport, den tillverkas i två modifieringar - normal och galvaniserad, bärförmågan, beroende på modell, varierar från 360 till 600 kg.
  • Fräs - en fyrdelad enhet utrustad med 6 knivar.
  • Roterande gräsklippare - segmentmunstycke, mulching, gör att du kan justera klipphöjden på grässkyddet (från 5 till 100 mm).
  • Hjul - de kan ha olika storlekar, oftast med "Ploughman" bakomliggande traktorer använder de enheter från 4 till 12 och mer centimeter, de skiljer sig också åt i diameter. Vanligtvis, ju större och bredare hjulen är, desto högre är motståndet hos den bakomliggande traktorn när den passerar genom svåra jordar.
  • Larver - en hjälpanordning som gör att den bakomliggande traktorn kan röra sig snabbare genom snö och sumpiga områden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lugs - utformad så att bakomgående traktorer kan fungera i trögflytande blöta jordar. Som regel är de gjorda av ganska tjock metall, medan de kan variera i landningshjulets storlek.
  • Plog - den mest populära enheten som gör att du mer effektivt kan gräva upp och odla jorden.
  • Snöplog - det här är speciella enheter, tack vare vilka du kan rensa området från snö och tunn is.
  • Såklick , med hjälp av vilket du snabbt och effektivt kan plantera frön av grönsaker och spannmålsgrödor enligt det önskade schemat.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Potatisgrävare - en mycket användbar enhet, grävaren gräver ut marken, lyfter den tillsammans med rotgrödorna och placerar dem sedan på ett speciellt galler, där överskott av jord skakas av under vibrationens påverkan och vid utgången bonden får skalad potatis.
  • Med en hängande traktor "Ploughman " en hiller, en vattenpump och vikter kombineras. Experter rekommenderar också att man köper en växelspakförlängning, adapter och remspännare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa redskap har i stor utsträckning utökat funktionaliteten hos den bakomliggande traktorn, medan tillverkaren rekommenderar att du använder uteslutande märkesredskap, det vill säga de som tillverkas i Smolensk.

Användarmanual

När du använder "Ploughman" walk-behind traktorer är det mycket viktigt att göra rätt inkörning. Den bakomliggande traktorn bör laddas gradvis, så att växellådan och huvuddelarna i motorn kan köras in, det är strängt förbjudet att överbelasta enheten - i detta fall kan dess tillförlitlighet drabbas mycket.

Inkörning bör börja med en grundlig undersökning och kontroll av alla grundläggande utrustningsenheter .- komponenterna måste vara effektivt skyddade och absolut användbara. Under den första starten av motorn bör den inte fungera mer än 10 minuter och i tomgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att innan du sätter ner den i marken är det absolut nödvändigt att kontrollera växellådans funktion.

Om du ser att allt är i perfekt ordning kan du säkert fortsätta direkt till behandlingen av webbplatsen. Vid denna tidpunkt är det bara tillåtet att arbeta som plöjning, kullning, såväl som att gräva upp potatis och transportera varor. Således bör mekanismen fungera i cirka 15 timmar, medan strömmen inte ska användas mer än 2/3, är det mycket viktigt att justera tändningskontrollen.

Bild
Bild

Du kan bara ladda den bakomliggande traktorn efter att ha kört in.

Enheten ska förvaras på en torr, sluten plats, den får inte utsättas för direkt solljus.

Om enheten används under hög luftfuktighet och nederbörd, torka alla enheter efter arbete och smörj med olja.

Smörj alla roterande delar för tillfällig lagring.

Rekommenderad: