Trampolin Med Ett Nät För Ett Sommarresidens: Hur Väljer Man En Utomhus Studsmatta? Modellbetyg Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Trampolin Med Ett Nät För Ett Sommarresidens: Hur Väljer Man En Utomhus Studsmatta? Modellbetyg Och Recensioner

Video: Trampolin Med Ett Nät För Ett Sommarresidens: Hur Väljer Man En Utomhus Studsmatta? Modellbetyg Och Recensioner
Video: 4 - The net (skyddsnätet) 2024, April
Trampolin Med Ett Nät För Ett Sommarresidens: Hur Väljer Man En Utomhus Studsmatta? Modellbetyg Och Recensioner
Trampolin Med Ett Nät För Ett Sommarresidens: Hur Väljer Man En Utomhus Studsmatta? Modellbetyg Och Recensioner
Anonim

För att göra det intressant för barn att leka och idrotta krävs särskild utrustning. Bland modern sportutrustning för barn i alla åldrar är studsmattan den mest attraktiva. När allt kommer omkring kan du hoppa på det, spela, göra tricks och bara ha kul. Sätt en studsmatta på landet och barnen tillbringar hela dagen i frisk luft.

Dessutom kan vuxna också spela sport på studsmattan - det finns till och med hela komplex av övningar för att bibehålla en hälsosam fysisk form. Om du tvivlar på att ett sådant köp är korrekt, hyr en studsmatta - och du kommer att vara övertygad om att det är användbart och spännande av din egen erfarenhet.

Bild
Bild

Karakteristisk

För att förstå studsmattorna måste du först studera deras konfiguration. Till skillnad från uppblåsbara studsmattor är ramtrampoliner en komplex struktur, som består av följande huvudelement.

  • Hoppande duk , på vilka fysiska övningar utförs. För det väljs ett material som kan återgå till sitt ursprungliga läge och kännetecknas av hög hållfasthet. Eftersom studsmattan måste användas utomhus måste duken vara resistent mot väderförhållanden: fukt, ultraviolett strålning.
  • Ram - är i regel en metallkonstruktion av rör, bestående av en ram, stöd (ben) och övre pelare. Det är tack vare den pålitliga ramen som studsmattan förblir stabil.
  • Fjädring - ligger mellan hoppbrädan och ramen. Längden och antalet fjädrar ska vara tillräckligt för att en person ska kunna utföra ett ganska högt hopp och sedan landa mjukt, utan skador.
  • Skyddande beläggning (mattor) - mjuk täckning av fjädrar. Inuti kan det finnas skumgummi eller annat skummaterial. I de flesta modeller spricker och slits denna viktiga del snabbt, så du måste välja ett mer hållbart alternativ eller byta ut det i tid.
  • Rutnät - utför en skyddande funktion. Den fästs antingen bara på de övre ställen så att en person inte flyger ut ur ramen, eller så kan den vara golvlängd - detta görs för att förhindra att djur och stora föremål hamnar under hoppduken.
Bild
Bild

Förutom de viktigaste finns det också ytterligare komponenter som ibland måste köpas på egen hand

  • Stege . Trampolinerna måste vara tillräckligt höga för att hoppa och steg kan behövas för att komma dit.
  • Tak (eller lock) skapar skugga och skyddar mot nederbörd. Underlättar rengöring och förlänger livslängden.
  • Speciell matta för stötdämpning och ljudisolering är oersättlig om studsmattan senare används inomhus.
  • Basketkorg och andra enheter för spel.
Bild
Bild

Trampolinmodeller

Efter plats finns det studsmattor avsedda för inomhus eller utomhusbruk. De är också indelade i stationära och bärbara. Naturligtvis, om vi pratar om ett sommarboende, är det bättre att spendera mer tid i naturen. Det blir trevligt om det kan installeras hemma i dåligt väder. Men för ett barn bör taket inte vara lägre än 2,5 meter. Annars finns det risk för skada. Det finns modeller med underben, men hoppen på dem blir lägre. För vuxna bör takhöjden vara ännu högre.

Varianter av studsmattor med skyddsnät

  • Professionell - används av idrottare för träning. På dem kan du inte bara hoppa mycket högt, utan också göra komplexa övningar. Naturligtvis behövs ett stort område för knep.
  • För hemmabruk (amatör) - deras möjligheter är mindre, liksom risken för skada. Till pris är de mer överkomliga, de är helt olika i område.

Beroende på dess storlek kan studsmattan rymma:

  • ett barn (från 1 till 1,5 m);
  • två (upp till 2,7 m);
  • hela familjen (upp till 4,5 m).

När du beräknar antalet barn på studsmattan samtidigt, kom ihåg att hoppen på kanten blir lägre än i mitten. Och studsmattans storlek mäts inte av hoppplattformen, utan av ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trampoliner skiljer sig också åt i fjädersatsen

  • Cirka 30-50 fjädrar - efter ålder är studsmattan utformad för förskolebarn (du kan bara hoppa på den).
  • Upp till 70 element - äldre barn kan hoppa på en sådan studsmatta.
  • Upp till 100 - de kastas upp en meter - en och en halv, och i hoppet kan du redan kölvilla; lämplig för tonåringar och vuxna. Landningens kvalitet beror också på antalet fjädrar. Om du hoppar från en höjd till en studsmatta med få fjädrar blir landningen svår. I princip, om medel tillåter och det finns var du ska placera det, kan du köpa en studsmatta "för tillväxt."

Mattorna som täcker fjädrarna skiljer sig också åt. Ju svårare övningar, desto tjockare ska de vara. Det är bättre om de innehåller mer än ett lager mjukt fyllmedel. Och själva materialet måste vara av hög kvalitet. Antalet ställ i en studsmatta varierar från 4 till 10, beroende på modellens komplexitet och yta. Tjockleken på stålet vid stöden varierar också enligt samma princip.

Nätplatsen kan vara:

  • externt (när nätet sträcks mellan stolparna);
  • intern (nätet är fäst mellan läktarnas översta punkter och hoppområdet).

Det andra alternativet är att föredra, eftersom det skyddar mot stötar mot själva stöttorna och fjädrarna, även om de är gömda under mattan. Trampoliner skiljer sig naturligtvis i sitt utseende. Den vanligare formen för modeller med rutnät är rund, men det finns också rektangulära. Efter färg kan de vara monokromatiska eller med färgade skär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken och recensioner

Genom att spåra feedback på olika mesh -studsmattor, du kan göra ett villkorligt betyg av de rekommenderade tillverkarna.

  • Hasttings - Brittiskt företag, fabriker ligger i Taiwan. Det är efterfrågat och glädjer med positiva recensioner. Användare rekommenderar studsmattor från denna tillverkare på grund av konstruktionens tillförlitlighet, enkel montering och enkel åtkomst. Det finns en stege i paketet. Och nätet är ganska mjukt och skyddar bra. Kunderna är nöjda med det stora sortimentet; modeller för underhållning för hela familjen hyllades särskilt. Det finns också ett ganska brett prisutbud.
  • Unix -linje - geografiskt ligger produktionen i Kina. Deras material överensstämmer med internationella standarder, därför anses de vara pålitliga och säkra. Och några av nyanserna - till exempel speciella fästelement eller fjädringssystem - är patenterade och är en garanti för kvaliteten på deras produkter. Ansvaret för detta märke gentemot kunder kan också bedömas eftersom varorna täcks av en bra garanti.
  • DFC Trampolin (Kina) - är inte mycket sämre än tidigare tillverkare. Kvaliteten på sådana produkter bevisas av många positiva recensioner. Dessutom noterar majoriteten en bra balans mellan studsmaskinens kvalitet och dess kostnad. Det finns budgetalternativ, och dyrare, avsedda för flera barn och vuxnas gemensamma fritidsaktiviteter samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ELITE Sport och fitness Är ett amerikanskt företag med produktion i Kina. Ger trampoliner ett bra skydd för marknaden. Ett brett utbud av modeller till överkomliga priser gör dem särskilt populära. Separat noteras den ursprungliga designen av deras produkter, ett brett urval av färger. Bilden är lite mörkare av sporadiska recensioner av små defekter som uppträdde två år efter intensiv användning.
  • OPTIFIT Är en italiensk tillverkare. Tar hand om kunder som endast använder certifierat material och teknik. Du kan välja olika modeller i färg, storlek, belastning. De kännetecknas endast positivt, inklusive vad gäller kostnad. Satsen saknar tak, men kan köpas separat.
  • BERG (Nederländerna) - testar sina produkter noggrant innan de släpps ut på marknaden. Förstärkt ram, noggrant genomtänkt design, tillgänglighet av modeller för amatörer och proffs - det är deras positiva egenskaper.

Priset är något högre än genomsnittet, och det är inte möjligt att köpa lager från denna tillverkare överallt, men kvalitetsgarantin uppväger denna nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Naturligtvis, när du väljer, kan och bör du vägledas av tillverkaren, utvärdera de angivna garantiförpliktelserna, läs rekommendationerna. Men i recensionerna kan du ofta hitta fraser om önskan att ändra storleken på studsmattan. För att säkerställa att dina förväntningar uppfylls fullt ut, överväg några punkter.

Det första du ska titta på är information:

  • På material i duken, mesh och ram.
  • Om fjädrarnas antal och parametrar.
  • Om hela setet. Om det är svårt att räkna ut det på egen hand, kontakta säljaren eller konsulterna, även om du gör ett köp på Internet.

När du väljer storlek, tänk på hur många som kommer att använda studsmattan. Naturligtvis kommer denna lista att inkludera barn och deras eventuella gäster. Förneka inte dig själv detta nöje. För vuxna är det viktigt att överväga den maximala belastning som strukturen är konstruerad för.

Bild
Bild

Bestäm var han ska stå. Om du är utomhus, förbered en platt yta i storlek. Var noga med att uppmärksamma hur nätets storlek och den möjliga hopphöjden står i proportion till. För att inte misstas med priset, titta igenom flera erbjudanden, fokusera på genomsnittet och hur kostnad och kvalitet hänger ihop. En bra studsmatta håller i flera år. Dessutom ska du inte snåla med säkerheten.

Om du förlitar dig på din egen styrka, se till att dokumenten med detaljerade monteringsanvisningar på ryska bifogas studsmattan. Lätt att montera gatumodellen är ett ytterligare plus för valet. Om du redan hade en studsmatta och du kommer att byta den av någon anledning, bedöma graden av förberedelse. Kanske har din tröja redan vuxit till professionell utrustning. Denna sport utvecklas aktivt och anses lovande.

Rekommenderad: