Trampolin För Ett Sommarresidens: Hur Man Väljer En Barns Studsmatta För En Trädgård? Tillverkarnas Betyg

Innehållsförteckning:

Video: Trampolin För Ett Sommarresidens: Hur Man Väljer En Barns Studsmatta För En Trädgård? Tillverkarnas Betyg

Video: Trampolin För Ett Sommarresidens: Hur Man Väljer En Barns Studsmatta För En Trädgård? Tillverkarnas Betyg
Video: 10 Best Kid's Trampolines 2020 2024, April
Trampolin För Ett Sommarresidens: Hur Man Väljer En Barns Studsmatta För En Trädgård? Tillverkarnas Betyg
Trampolin För Ett Sommarresidens: Hur Man Väljer En Barns Studsmatta För En Trädgård? Tillverkarnas Betyg
Anonim

Dacha anses vara en utmärkt plats för familjesemestrar, där vuxna kan ha en picknick och bli grå med vänner, och barn kan plaska ut "kokande" energi i naturen.

För att distrahera små fidgets från farliga spel installerar många föräldrar sommarstugor på sina tomter. De ger trevliga känslor, inte bara för barn, utan också för vuxna familjemedlemmar, så att de kan återvända till en sorglös barndom och känna sig som ett barn.

Bild
Bild

Särdrag

En landstrampolin är en mångsidig simulator som består av ett helt lekkomplex. Det kan skilja sig åt i design, funktion och storlek. Denna enhet ger inte bara en bra tidsfördriv, men är också mycket fördelaktigt för hälsan. Detta är dess huvudsakliga funktion.

Trampolinen har många fördelar

  • Bra träning för det kardiovaskulära systemet. Genom regelbunden lek utvecklar barn uthållighet och blodcirkulation.
  • Förstärkning av muskuloskeletala systemet och muskelkorsett. Dessutom tränar barnet den vestibulära apparaten och kombinationen av rörelse, vilket säkerställer en normal utveckling av fysisk hälsa. Trampoliner är särskilt användbara för barn i åldern 5 till 10 år, eftersom träning på dem minskar risken för att utveckla skolios.
  • Förbättrad aptit. En liten fidget lägger mycket energi på att hoppa i frisk luft och behöver inte övertalas att äta, eftersom han gör det själv. Alla metaboliska processer startas i kroppen, toxiner tas bort, som ett resultat av detta aktiveras matsmältningssystemet.
  • Ett utmärkt alternativ till att vara inomhus och spendera tid på att spela datorspel.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med en landstrampolin finns det inte många av dem.

För att placera den i landet måste du ha tillräckligt med utrymme på webbplatsen. Om territoriet är begränsat måste installationen överges. Designen rekommenderas inte för personer med dålig syn, övervikt och problem med ryggraden.

Vyer

Idag är semester på landsbygden mycket populär. För att ha en nyttig och rolig tid borta från stadens liv och rörelse, utrustar många webbplatsägare dem med studsmattor. En sådan simulator kan placeras antingen i trädgården eller nära huset. Allt beror på storlek och designfunktioner. En studsmatta för ett sommarboende kan vara av flera typer. Oftast installeras en gatutyp på webbplatser .… Den kännetecknas av kompakthet, skyddad av ett starkt nät och används som regel för att göra enkla hopp, eftersom den har en liten utkastningsförmåga.

Barnens minitrampoliner är också mycket efterfrågade. De kan användas för sportträning och kan placeras var du vill eftersom de är små. Om barn, förutom att hoppa, också gillar att plaska i vattnet, anses studsmattor i form av områden med pool vara ett idealiskt val för dem.

Dessutom skiljer sig studsmattorna i struktur och är indelade i uppblåsbara, ramlösa och ramar. De senare alternativen är hållbara och driftsäkra. De består av en hoppstång, ram, fjädrar och W-formade ben.

Bild
Bild

Uppblåsbar

Denna typ av studsmatta anses vara den vanligaste. Det köps vanligtvis för småbarn, såväl som tonåringar och skolbarn. Uppblåsbara modeller tillåter inte bara att organisera bra fritid för fidgets, utan också gynna deras fysiska utveckling. Nyligen har marknaden representerats av uppblåsbara studsmattor av olika utföranden, allt från en vattenpark med vattenkanoner till roliga tåg. Den största fördelen med denna typ är att det är ett multifunktionellt underhållningscenter. Förutom studsmattan är strukturen utrustad med uppblåsbara rutschbanor, pooler med bollar, tunnlar och dartmål.

Trots det faktum att uppblåsbara strukturer är omfattande och komplexa, passar de lätt i ett litet område. När de är vikta kan de transporteras i bagageutrymmet på en bil. Dessa plattformar är utrustade med en kompressor som kontinuerligt blåser luft in i trampolins insida. Förutom produkterna tillhandahålls en påse för att förenkla transport och förvaring.

Uppblåsbara strukturer i form av bilar, lekhus, arenor och fartyg är väl lämpade för sommarstugor. De dekorerar inte bara landskapsdesignen på ett originellt sätt, utan ger också barn glädje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med mesh

Dessa modeller finns i olika storlekar, vilket är lika med deras diameter och mäts i centimeter eller pund. Samtidigt är storleken på hoppplattformen mycket mindre än storleken på själva studsmattan. Detta beror på ramens utformning, duken är sträckt och fäst vid den med hjälp av speciella fjädrar. För säkerhets skull är denna typ av studsmatta utrustad med ett skyddsnät. Beroende på platsen utmärks ett externt och ett internt nät.

Det yttre nätet är installerat på utsidan runt omkretsen och fungerar som en skyddande funktion för duken och mattan, som är inuti den. Tack vare denna placering blir landningen mjuk och utförs endast på mattan, exklusive skador och blåmärken.

Trampoliner med yttre nät är lämpliga för barn över 7 år.

När det gäller det inre nätet ligger det längs dukens kontur, därför ligger mattan i denna struktur utanför. Trampoliner med inre nät ser ut som en fat, är utrustade med böjda stativ och anses vara de säkraste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Marknaden fylls på med nya modeller av sommartrampoler varje år. Därför, innan du gör ett så viktigt köp, är det nödvändigt att inte bara vara uppmärksam på märket och kvaliteten, utan också att ta hänsyn till flera viktiga indikatorer.

Ålder

Om det är ett litet barn under fem år att hoppa, är den idealiska lösningen att köpa en studsmatta i storlek från 1,83 till 3,05 m. Dessutom är det bäst för denna ålderskategori att föredra strukturer med ett inre nät och en diameter på ordinarie duk på minst 45 cm. Dess höjd bör vara 60 cm. Trampoliner med en höjd över 85 cm är dessutom utrustade med en stege.

Om gäster med barn ofta kommer till dacha, är det nödvändigt att köpa en studsmatta i storlek från 3,05 m till 4,27 m. De är idealiska för flera personer och är utformade för åldrar från 3 till 14 år.

När det gäller strukturen kan den ha både ett externt och ett internt nät. Det enda som För säker drift måste det nedre nätet finnas i simulatorn … Det skyddar barnet från skada när det hoppar och förhindrar att djur kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Oavsett typ är alla simulatorer lika sammansatta av en spännpanel, fjädrar och stödrör med en tjocklek på 1, 3 till 1, 6 mm. De flesta modeller har enstaka rör, men det är lämpligt att välja dubbla rör, eftersom de bättre tål och fördelar belastningen, vilket minskar risken för benbrott. Du måste vara uppmärksam på kvaliteten på mattan, den kan ha olika tjocklekar och toppskiktet.

En matta med ett översta lager av vattenavvisande tyg som ser ut som en presenning anses vara ett bra val.

När det gäller skyddsnätet är det ofta tillverkat av polyester eller nylon. Dessutom är det första materialet mycket mjukare vid beröring och håller längre. Dessutom du bör kontakta säljarna för kvalitetscertifikat för nätverket och fråga om det har motståndskraft mot fukt, nötning och de negativa effekterna av ultravioletta strålar … Trampolinkonfigurationen måste också innehålla fästelement - dessa är som regel kardborreband och dragkedjor. Det är bäst att välja en hoppplattform bland fuktbeständiga material. Det idealiska alternativet för användning i landet är en duk mantlad med en permatron.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsteknik

Processen att installera strukturen tar vanligtvis flera timmar, men installationens hastighet beror på dimensioner, stabilitet och vikt på studsmattan. Produkter som väger högst 70 kg är väl lämpade för sommarstugor . De kan placeras på plats på egen hand med hjälp av speciella fästen på marken.

Bild
Bild

Installationsplats

Om studsmattan är planerad att placeras i ett öppet område måste du använda stöd med en korrosionsskyddande beläggning, de kommer att fungera på ett tillförlitligt sätt även på vintern.

Dessutom måste strukturen täckas med en nyans för att skydda den från yttre påverkan.

Det är också viktigt att överväga storleken på området och välja lämplig studsmatta.

Bild
Bild

Bekvämlighet för transport och förvaring

Ju lättare strukturen är att demontera och ju färre lådor som behövs för dess delar, desto lättare blir det att transportera produkten i en bil, samt placera den demonterad i landet.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Efter att frågan om att välja en viss modell av en studsmatta är löst återstår det bara att köpa, installera och njuta av en oförglömlig upplevelse. Men så att spelet eller sporten inte orsakar hälsoskada, och själva produkten har tjänat maximal period, När du använder den bör följande nyanser beaktas:

  • hoppkomplexet måste placeras på en perfekt plan yta, tidigare rensad för gräs och skräp; om sommarstugan ligger i en klimatzon där det ofta regnar, rekommenderas installation på en tät film;
  • hoppa inte på en sträckt duk i kläder med vassa smycken eller metallföremål och leksaker; de kan riva både duken och nätet, speciellt för minimodeller;
  • det är strängt förbjudet att vara på studsmattan med husdjur, deras klor kan skada dukens integritet, som ett resultat kommer produkten att skadas;
  • om besök på dacha är sällsynta måste strukturen demonteras och vikas i en påse under frånvaron, vilket skyddar den från de negativa effekterna av miljön; dessutom, i uppblåsbara modeller måste våtrengöring av duken utföras minst en gång i veckan;
  • i slutet av säsongen måste studsmattan torkas, torkas, samlas och förvaras i ett varmt rum; en ladugård och andra ouppvärmda förråd är inte lämpliga för detta, eftersom produkten under påverkan av låg temperatur kommer att förlora sina egenskaper.
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Trampoliner utformade för sommarstugor produceras i ett brett sortiment och representeras av olika märken. Varje tillverkare erbjuder sina kunder intressanta modeller som skiljer sig inte bara i design och storlek utan också i kvalitet och pris.

Det är värt att överväga de mest populära märkena som har visat sig bra och har fått positiva recensioner

Hasttings … Denna tillverkare producerar original och hållbara studsmattor som väger 53 kg till ett överkomligt pris. Hasttings 10ft -modeller ser strikta och enkla ut. Deras hoppduk är gjord av en permatron. Skyddsnätet har en invändig infästning och en höjd av 170 cm. Dessutom ingår en stege i förpackningen. Denna produkt är perfekt för små områden. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Unix … Den mest kända modellen av märket är Unix 10ft inuti. Det är en pålitlig och stabil produkt utrustad med ett nytt stöd- och infästningssystem. Strukturramen är tillverkad av högkvalitativt stål. Höljet på hoppbältet är tillverkat av polypropen. Trampolinens vikt är 52 kg. I paketet ingår ett nät med en speciell ficka för skor. Dessa studsmattor har inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jag hoppar … Detta företag är en känd trampolintillverkare. Medelpriset och den lilla storleken på 10ft I-Jump-studsmattan gjorde den populär. Strukturen i strukturen är dessutom skyddade med skumgummi, ett nät är fäst vid dem, tack vare speciella remmar sträcker det sig bra och ger en lätthet under hopp. Trampolinen säljs komplett med en stege och en hoppbräda av polypropen. Ingången till spelcentret är stängd med ett bekvämt draglås. Enhetens vikt överstiger inte 49 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Optifit Jump … Den största fördelen med Optifit Jump 10ft -modellen är att fjädrarna, ramen och stöttorna i den är galvaniserade. Produkten väger 51 kg, lätt att installera och kräver inga specialverktyg. Tack vare skyddsnätets unika design ökar hopputrymmet i studsmattan. Dessutom skyddar "dome" -nätet på ett tillförlitligt sätt benen från skador från fjädrar. Ingången stängs samtidigt med ett externt fästelement och en intern dragkedja.

Rekommenderad: