Hur Kan Du Skilja En Original JBL -högtalare Från En Falsk? Sätt Att Kontrollera Originaliteten, Hur Ser Den Analoga Ut Och Hur är Den Annorlunda?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Kan Du Skilja En Original JBL -högtalare Från En Falsk? Sätt Att Kontrollera Originaliteten, Hur Ser Den Analoga Ut Och Hur är Den Annorlunda?

Video: Hur Kan Du Skilja En Original JBL -högtalare Från En Falsk? Sätt Att Kontrollera Originaliteten, Hur Ser Den Analoga Ut Och Hur är Den Annorlunda?
Video: Xiaomi Airdots ansluter inte 2024, Maj
Hur Kan Du Skilja En Original JBL -högtalare Från En Falsk? Sätt Att Kontrollera Originaliteten, Hur Ser Den Analoga Ut Och Hur är Den Annorlunda?
Hur Kan Du Skilja En Original JBL -högtalare Från En Falsk? Sätt Att Kontrollera Originaliteten, Hur Ser Den Analoga Ut Och Hur är Den Annorlunda?
Anonim

Det amerikanska företaget JBL har producerat ljudutrustning och bärbar akustik i över 70 år. Deras produkter är av hög kvalitet, så högtalarna för detta märke är i ständig efterfrågan bland älskare av bra musik. Efterfrågan på varor på marknaden ledde till att förfalskningar började dyka upp. Hur man kontrollerar en kolumn för originalitet och identifierar en falsk, vi kommer att prata i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Till att börja med, låt oss titta närmare på de tekniska egenskaperna hos amerikanska JBL -högtalare. Mittfrekvensområdet är 100-20000 Hz, medan om den övre gränsen vanligtvis hålls vid 20 000 Hz, varierar den nedre, beroende på modell, från 75 till 160 Hz . Den totala effekten är 3,5-15 watt. Naturligtvis, mot bakgrunden av fullvärdiga ljudsystem, är sådana tekniska parametrar inte imponerande, men du måste göra en stor rabatt på produktens dimensioner - för modeller av denna klass kommer 10W total effekt att vara ganska värdig parameter.

Bild
Bild

I alla representanter för linjerna ligger känsligheten på 80 dB. Prestandaparametern på en enda laddning är också av stort intresse - kolumnen kan fungera under intensiv användning under cirka 5 timmar . Användare noterar att högtalaren kännetecknas av högkvalitativ ljudåtergivning, ett ergonomiskt styrsystem och introduktionen av de senaste tekniska systemen. I synnerhet kan användarna lära sig om vissa funktioner i produkten genom indikatorlamporna på kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL -högtalaren laddas via en USB -port, bluetooth ger en stabil anslutning till smartphones och andra mobila enheter. Tyvärr, nästan 90% av alla JBL -produkter som säljs i Ryssland är förfalskningar.

Som regel vet inte användare hur märkeshögtalare skiljer sig från kinesiska förfalskningar, så det är inte så svårt att lura sådana köpare.

Bild
Bild

Hur skiljer man ett original från en falsk?

Märkta högtalare JBL har ett antal skillnader - färger, förpackningar, form, samt funktioner i ljud.

Paket

För att ta reda på om den ursprungliga kolumnen erbjuds dig måste du noggrant titta på förpackningen. En riktig JBL är förpackad i en mjuk skumpåse och innehåller vanligtvis grundläggande information från tillverkaren . Alla andra tillbehör placeras individuellt i små plastpåsar. Den falska har inget extra lock, eller de mest primitiva används, eller tillbehören är inte förpackade på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paket med originalhögtalaren och motsvarande tillbehör placeras i en låda, vanligtvis är företagets logotyp tryckt på den och på den falska presenteras den som en klistermärke på samma ställe. Kolumnen som visas på förpackningen ska ha samma nyans som på själva produkten - för förfalskningar visas utrustningen vanligtvis i svart på lådan, medan inuti kan det finnas en annan, till exempel turkos . På baksidan av originalboxen finns alltid en beskrivning av de viktigaste tekniska och operativa parametrarna och högtalarnas huvudfunktioner, information om bluetooth och tillverkaren själv måste placeras på flera språk.

Bild
Bild

På den förfalskade rutan anges all information vanligtvis endast på engelska, det finns ingen annan information . Det ursprungliga JBL -paketet har en matt präglad topp som speglar produktens namn; ett falskt certifikat ger inte en sådan design. På omslaget på förpackningen till en falsk kolumn måste information om tillverkaren och importören placeras, liksom kolumnens serienummer, EAN -kod och en streckkod. Frånvaron av sådana uppgifter indikerar direkt en falsk.

På insidan av omslaget på denna högtalare skrivs en färgbild ut, ett extra omslag finns med modellnamnet.

I förfalskningar är det mjukt, utan bilder, och det extra locket är ett billigt skumfoder.

Bild
Bild

Utseende

Bland de viktigaste yttre egenskaperna hos kolumnens äkthet skiljer sig följande. Den cylindriska kroppen, som visuellt liknar en långsträckt colaburk, kan tillverkas i form av en modifierad fat. Det finns en orange rektangel på sidan av kolonnen, kamouflage innehåller JBL och "!" -Märke . Analogen har en sådan rektangel mindre i storlek än den verkliga produkten, och ikonen och bokstäverna är tvärtom större. Originalets logotyp verkar vara infälld i högtalarfodralet; tvärtom är den limmad ovanpå dubbelsidig tejp. Dessutom är den ofta fäst ojämnt, och du kan bända av den med din nagel utan ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Logotypen kan skilja sig åt i färg från originalet, utskriftskvaliteten är också mycket lägre. Strömknappen för en riktig högtalare är större i diameter, men den sticker ut ovanför kroppen mindre än en falsk. En falsk högtalare har ofta luckor mellan fodralet och knapparna . Den ursprungliga JBL -högtalaren har ett texturerat tygmönster på fodralet; detta element ser helt annorlunda ut på förfalskningar. Baksidan på den ursprungliga JBL är tillverkad av extra slitstarkt material.

En gummitätning finns runt omkretsen, vilket gör panelen lätt och enkel att öppna . Förfalskningen har mjukt, lågkvalitativt gummi, så det skyddar praktiskt taget inte kolonnen från vatten, och det öppnas inte bra. Utmed lockets omkrets inifrån, tillverkningslandet och produktens serienummer anges med små bokstäver, har den förfalskade inte en följetong. Passiva sändare av en riktig högtalare har inte en glans, bara JBL -logotypen, den falska har en uttalad glans av delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningar

Både de ursprungliga och falska högtalarna har 3 kontakter under locket, men det är skillnad på dem. Det bör noteras att kineserna är mycket förtjusta i att "skjuta" ytterligare funktioner till sina produkter, till exempel alternativet att spela från en flash -enhet eller radio . Därför måste du definitivt titta på kontakterna innan du köper en JBL -högtalare, om du märker en plats under mikro -sd under kortet har du en bärbar kopia framför dig.

Originalhögtalarna stöder inte USB -uppspelning.

Bild
Bild

Passiv högtalare

Om bedragare kan upprepa utseendet på själva högtalaren och förpackningen, sparar de vanligtvis på det interna innehållet, och detta påverkar direkt ljudkvaliteten. Så, en riktig JBL börjar arbeta med ett tryck, den falska strömbrytaren måste stödjas av en drunknad i några sekunder . Dessutom, vid hög volym, börjar den falska högtalaren röra sig på bordsytan, och basen är nästan ohörbar. En riktig högtalare vid det ökade ljudet beter sig helt lugnt. Den förfalskade högtalaren är vanligtvis konvex och den passiva högtalaren är något större än originalet.

Bild
Bild

Utrustning

Allt innehåll i den ursprungliga kolumnen finns på sina egna särskilt angivna platser, och för förfalskningar sprids de varvat. Uppsättningen av den märkeskolumnen innehåller:

  • användarmanual;
  • adaptrar för flera typer av uttag;
  • kabel;
  • Laddare;
  • garantikort;
  • kolumnen direkt.

Alla tillbehör är orange. Det förfalskade paketet innehåller något som påminner om instruktioner - ett vanligt papper utan logotyp. Dessutom finns det bara en adapter för uttaget, det finns en jack-jack-kabel, kabeln är som regel bunden med en tråd ganska slarvig. I allmänhet är förfalskningen gjord av plast av låg kvalitet och har märkbara defekter - knölar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kommer vi att ge några rekommendationer om vad du ska göra om du köpte en falsk

  • Lämna tillbaka högtalaren, tillsammans med förpackningen och kvittot, tillbaka till affären där den köptes och kräva återbetalning av det betalade beloppet. I enlighet med lagen måste pengarna returneras till dig inom 2 veckor.
  • Gör krav på försäljning av förfalskade i 2 exemplar: det ena måste förvaras för dig själv, det andra måste ges till säljaren.
  • Observera att säljaren måste lämna ett bekantmärke på ditt exemplar.
  • För att stämma butiken, skriv ett uttalande till lämpliga myndigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också skicka ett e-postmeddelande direkt till tillverkaren. Företagets advokater hjälper dig att hantera säljaren och avsluta hans verksamhet i framtiden.

Det är dock långt ifrån att de kommer att ta sig an frågan om återbetalningar.

Rekommenderad: