LED-remsekontroll: Från Telefonen Och Från Datorn Via Wi-Fi, Andra Sätt Att Styra Ljusstyrkan På Den Färgade LED-bakgrundsbelysningen

Innehållsförteckning:

Video: LED-remsekontroll: Från Telefonen Och Från Datorn Via Wi-Fi, Andra Sätt Att Styra Ljusstyrkan På Den Färgade LED-bakgrundsbelysningen

Video: LED-remsekontroll: Från Telefonen Och Från Datorn Via Wi-Fi, Andra Sätt Att Styra Ljusstyrkan På Den Färgade LED-bakgrundsbelysningen
Video: G900 trådlöst hemlarm med wifi + gsm från larmhem se 2024, Maj
LED-remsekontroll: Från Telefonen Och Från Datorn Via Wi-Fi, Andra Sätt Att Styra Ljusstyrkan På Den Färgade LED-bakgrundsbelysningen
LED-remsekontroll: Från Telefonen Och Från Datorn Via Wi-Fi, Andra Sätt Att Styra Ljusstyrkan På Den Färgade LED-bakgrundsbelysningen
Anonim

Många människor kommer att tycka att det är bra att veta hur man använder en LED -remsa. Vanligtvis styrs LED-remsan från telefonen och från datorn via Wi-Fi. H Det finns andra sätt att styra ljusstyrkan i färg -LED -bakgrundsbelysning som också är värda att utforska.

Bild
Bild

Fjärrkontroller och block

Arbetet med en bakgrundsbelyst LED -remsa kan bara vara effektivt med korrekt samordning. Oftast är detta problem löst med en speciell styrenhet (eller dimmer). En RGB -styrenhet används för motsvarande bandtyp . Med det här alternativet kan du välja en harmonisk nyans av glöd. Du kan påverka inte bara färgen på den färgade tejpen, utan också ljusflödets intensitet. Om du använder en dimmer kan du bara justera ljusstyrkan och dess färg förblir oförändrad.

Som standard måste du trycka på knapparna på systemfodralet när du ansluter med en kabel. I en annan version måste du använda en fjärrkontrollpanel.

Bild
Bild

Denna metod är särskilt bekväm för fjärrkontroll. Fjärrkontrollen och specialkontrollen kan ingå i leveranssetet eller köpas separat.

Hur RGB -styrenheter fungerar kan variera markant. Så vissa modeller reglerar valet av nyans efter användarens eget gottfinnande. Andra är utformade för att justera färgen för att passa ett visst program. Naturligtvis kombinerar avancerade enheter de två och tillåter programvariationer. Denna metod är användbar om bandet dekorerar:

  • lokal;
  • Fasad;
  • olika delar av landskapet (men kontrollerna gör också ett bra jobb med färg- och musiklägen).
Bild
Bild

Styrs från din telefon och dator

Att ansluta en LED -remsa till en dator är ganska rimligt om du behöver belysa denna dator själv eller bordet. Att ansluta till en strömförsörjning eliminerar behovet av trapptransformatorer, som skulle behövas när de drivs av ett elnät . Oftast är modulen konstruerad för 12 V.

Viktigt: för användning i en lägenhet bör tejper med fuktskydd vid 20IP användas - detta är tillräckligt, och dyrare produkter behövs inte.

Bild
Bild

De mest praktiska designerna är SMD 3528 . Börja med att leta efter gratis molex 4 -poliga kontakter. 0,4 A ström bör falla på 1 m av konstruktionen. Den levereras till cellen med en gul 12-volts kabel och en svart (jordad) kabel. Den nödvändiga kontakten tas ofta från SATA -adaptrar; de röda och de extra svarta kablarna är helt enkelt avbitna och isolerade med värmekrympslang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ytor där tejpen är monterade torkas med alkohol . Detta tar bort damm och fettavlagringar. Innan tejpen limmas måste skyddsfilmerna tas bort. Trådarna är sammankopplade och observerar färgsekvensen. Men du kan också styra ljuset från en dator med en RGB -styrenhet.

Flerfärgade dioder är anslutna med 4 trådar . Fjärrkontrollen kan användas tillsammans med kontrollen. Standardkretsen är återigen konstruerad för en 12 V -försörjning. För att enheten ska gå bättre är det nödvändigt att använda hopfällbara kontakter.

Polariteten bör observeras i alla fall, och för att göra det mer bekvämt att använda systemet läggs en omkopplare till systemet.

Bild
Bild

Det finns ett annat alternativ - koordinering av systemet via Wi -Fi från telefonen. Använd i så fall Arduino -anslutningsmetoden. Detta tillvägagångssätt tillåter:

  • ändra intensiteten och hastigheten på bakgrundsbelysningen (med gradering tills den är helt avstängd);
  • ställ in stabil ljusstyrka;
  • aktivera blekning utan att köra.
Bild
Bild

Den önskade skisskoden väljs bland en mängd färdiga alternativ . Samtidigt tar de hänsyn till vilken specifik typ av glöd som ska tillhandahållas med Arduino. Du kan enkelt programmera godtyckliga åtgärder för varje kommando. Observera att ibland kommandon med flera tecken inte överförs från telefoner. Det beror på arbetsmodulerna.

Wi-Fi-system måste anslutas med hänsyn till maximal belastning och nominell bandström . Oftast, om spänningen är 12V, kan en 72-watts krets drivas. Allt måste anslutas med ett sekventiellt system. Om spänningen är 24 V blir det möjligt att höja elförbrukningen till 144 W. I ett sådant fall skulle parallellversionen vara mer korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pekskärm

En modulär omkopplare kan användas för att manipulera ljusstyrkan och andra egenskaper hos diodkretsen. Den fungerar både manuellt och med en infraröd fjärrkontroll.

Eftersom kontrollslingan är mycket lyhörd är det viktigt att undvika onödig beröring med händerna, även runt omkretsen. Detta kan uppfattas som ett kommando.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall används ljussensorer. Ett alternativ är rörelsesensorer. Denna lösning är särskilt bra för stora bostäder eller för sällan besökta lokaler . Justeringen av sensorerna kan utföras individuellt enligt användarens krav. Naturligtvis beaktas de allmänna egenskaperna i lokalerna och andra lampor.

Rekommenderad: