Digitala Digitalboxar För Gamla TV-apparater: Hur Ansluter Jag En TV-box Till En TV Utan Tulpaner? Ansluta Digital -TV Via Antenningång Och Andra Metoder

Innehållsförteckning:

Video: Digitala Digitalboxar För Gamla TV-apparater: Hur Ansluter Jag En TV-box Till En TV Utan Tulpaner? Ansluta Digital -TV Via Antenningång Och Andra Metoder

Video: Digitala Digitalboxar För Gamla TV-apparater: Hur Ansluter Jag En TV-box Till En TV Utan Tulpaner? Ansluta Digital -TV Via Antenningång Och Andra Metoder
Video: Watch Two TV by One Set Top Box using IR extender repeater cable.1सेट टॉप बॉक्स से 2 टीवी कैसे चलाये 2024, Maj
Digitala Digitalboxar För Gamla TV-apparater: Hur Ansluter Jag En TV-box Till En TV Utan Tulpaner? Ansluta Digital -TV Via Antenningång Och Andra Metoder
Digitala Digitalboxar För Gamla TV-apparater: Hur Ansluter Jag En TV-box Till En TV Utan Tulpaner? Ansluta Digital -TV Via Antenningång Och Andra Metoder
Anonim

Även ägare till äldre TV-apparater kan utöka utbudet av tillgängliga kanaler med en digital set-top-box. Att ansluta den till din gamla enhet är faktiskt inte så svårt - du behöver bara förbereda kablarna och tillbehören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka ska man välja?

Det är bättre att välja digitala digitalboxar för en gammal TV, med fokus på nödvändig funktionalitet, liksom på egenskaperna hos själva TV: n … Till exempel kan vissa modeller av den gamla modellen helt enkelt inte fungera tillsammans med mottagaren. Hänsyn bör tas till både enhetsmodellen och fodralets integritet, främst monitorn och mikrokretsarnas säkerhet. Det är viktigt att TV: n fungerar smidigt och kan ta emot en signal . Naturligtvis är det också nödvändigt att ha ett speciellt uttag för anslutning av mottagaren.

Om TV: n är lämplig för anslutning kan du gå vidare till valet av en digitalbox. Modellen måste vara densamma som mottagaren. Både pris-kvalitet-förhållandet och parametrarna för bilden som visas på skärmen är viktiga. Innan du köper bör du studera de tillgängliga funktionerna och alternativen på enheten, fokusera bara på de som verkligen behövs. Det är också viktigt att undersöka parametrar som t.ex. metoden för signalmottagning, liksom sökområdet för tv -kanaler.

Oavsett val av TV och set-top-box är det viktigaste att ta hänsyn till att all utrustning är kompatibel, och det finns också möjlighet till korrekt anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Ytterligare hårdvara kan behövas för att korrekt ansluta din digitala set-top-box till din gamla TV. Först, naturligtvis, själva TV: n - företräde bör ges till utländska modeller som LG eller Samsung. Dessutom kommer anslutningen med största sannolikhet att kräva en tuner som konverterar insignalen till DVB -format.

Genom att ansluta kablar för cinch -kontakter kan du ansluta utrustning till mottagaren. Slutligen, för gammaldags TV-apparater utrustade med ett kinescope, kommer det att vara nödvändigt att förbereda en speciell adapter och en RF-modulator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på märke av utrustning och tuner bestäms behovet av att använda en inomhusantenn. För att skapa en anslutning mellan digitalboxen och två TV-apparater krävs ett extra köp av en splitter.

Det är värt att lägga till det visning av digitala kanaler utan tulpaner är möjlig när TV: n initialt har en digital TV -tuner.

I det här fallet är det tillräckligt att välja en TVK för varje multiplex och starta en automatisk sökning, som automatiskt sparar de hittade kanalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom SCART

Förfarandet för installation av digital -tv via SCART ser väldigt enkelt ut . Förresten, denna metod är lämplig för Panasonic- och Philips -modeller. Arbetet börjar med att ställa in antennen. Enheten måste installeras på högsta möjliga höjd inuti stigningen och sedan vridas bort från signalrepeteraren. Dessutom är all utrustning bortkopplad från elnätet. Antenn och mottagare är anslutna med en kabel. Sedan kan du koppla tillbaka allt till uttagen och aktivera "AV" -knappen på fjärrkontrollen. När du har ställt in mottagningsläget kan du omedelbart växla till visningskanaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via RCA

Set-top-boxen kan anslutas och genom RCA -kontakten - "tulpan ", som används i spelkonsoler, ljudutrustning och gamla TV -apparater. Anslutningsdiagrammet ser ut så här: först kopplas all utrustning från elnätet. Därefter måste du ansluta TV: n och mottagaren med en kabel så att kontakten får samma färg som kontakten. I nästa steg måste du ansluta mottagaren till antennen, som fungerar som signalledare.

Enheterna återansluts till nätverket, avsnittet "AV" väljs med fjärrkontrollen. Det återstår bara att hitta och spara tillgängliga sändningar. Framgången för detta schema bestäms av inte alltför långa ledningar och rätt placering av antennen i lägenheterna.

Efter att signalen har ställts in kan digitala kanaler startas till nummer med hjälp av fjärrkontrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom antenningång

Anslut en digital set-top-box via antenningången i de fall där det inte går att byta TV: n " AV ". I det här fallet är det nödvändigt att agera i samma steg för steg, men med vissa förändringar . Först ansluts antennen direkt till mottagaren. Vidare är den också ansluten med en kabel till RF -modulen. Det räcker med att föra den senare till antenningången på TV: n, och du kan fortsätta titta på digitala kanaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

När du har anslutit digitalboxen till TV: n kan du fortsätta med att ställa in digitala sändningar. Antalet tillgängliga kanaler beror på sändningstypen - det vill säga om det är mark, kabel eller satellit. Idag fungerar två multiplexer framgångsrikt, vilket innebär att minst 20 kanaler kan konfigureras.

Det bör också komma ihåg att i Ryssland finns det ett stort antal digital -tv -leverantörer som låter dig ställa in ett antal kanaler mot en extra prenumerationsavgift . Digital kanalinställning på äldre TV -apparater beror på typen av anslutning.

Till exempel utfärdar leverantören Rostelecom sina abonnenter ett kort som är ansvarigt för avkodning av de kodade signalerna.

Bild
Bild

För att starta installationsprocessen, det är nödvändigt att använda fjärrkontrollen för att välja signalkällan . Det kan vara märkt "Ingång", "AV / TV" eller "Källa". Efter att ha tryckt på knappen ska en lista med källor visas på skärmen, från vilken den önskade är vald - det vill säga namnet på den anslutning som används. För att starta digitala kanaler, tryck sedan på "Autosearch" -knappen i mottagarinställningarna. Som regel tar hela sökprocessen cirka två till tre minuter. De önskade kanalerna måste lagras och sedan kan du organisera dem i en lämplig sekvens och tilldela nummer med fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Vi ansluter flera TV -apparater

För att ansluta två eller flera gamla TV-apparater till digitalboxen måste du följa samma metod som för en enhet .… Om samma anslutning används på båda tv -apparaterna blir bilden också densamma. Genom att ansluta en enhet med en "tulpan", och den andra - via SCART eller HDMI, blir det möjligt att skapa två oberoende två mottagare från varandra . I förväg måste utrustningen kopplas bort från uttagen. Anslutningen till tunern utförs med en kabel.

Sedan är alla enheter anslutna till nätverket och det digitala TV -läget väljs med fjärrkontrollen. Om en bild visas på skärmen med mottagarens märke, har allt gjorts korrekt.

Det räcker med att utföra ett urval av kanaler med hjälp av autosökning, och du kan fortsätta titta.

Bild
Bild
Bild
Bild

En dubbel anslutning kan också organiseras med en splitter . I detta fall bör det dock komma ihåg att användning av en enda mottagare kommer att resultera i sändning av samma kanal. Om alla ingångar på en av TV-apparaterna är upptagna kan du använda en högfrekvent RF-modulator. Denna enhet kommer att avkoda signalen individuellt för varje TV. Modulatorns drift är mycket bekvämt, men kostnaden överstiger ibland till och med priset på själva set-top-boxen.

Bild
Bild

Huvudproblem

När set-top-boxen inte har de nödvändiga kontakterna måste du antingen köpa en ny mottagare eller använda en adapter. Det kan till exempel vara en enhet som gör att HDMI -kontakten kan växlas till cinch -utgången. För problem med SCART-kontakten är en tre-cinch-adapter lämplig. I vissa fall kan en VGA-HDMI-kabel, kompletterad med en separat kabel för ljudöverföring, också hjälpa.

I alla dessa fall bör du vara beredd på att användning av en adapter kommer att försämra kvaliteten på den inkommande signalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om bilden av den digitala kanalen bromsar, fryser eller till och med försvinner, är problemet en dålig signal . För att lösa problemet kan du byta anslutningskabel, i kontakten som kontakten förmodligen är utbränd, eller så kan du ändra antennens placering och vrida den mot TV -tornet. Om den senare är belägen längre än 5 kilometer från bostadsorten, kommer det att vara nödvändigt att ta hand om en extra förstärkare. När en svartvit bild visas på skärmen istället för en färg, beror detta på en defekt mottagare. För att eliminera problemet kan du försöka förstärka signalen på samma sätt som anges i föregående exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske har färgen försvunnit på grund av att trådarna har lossnat. I detta fall måste hela systemet återanslutas .… Slutligen är det vettigt att kontrollera bildens format - kanske färgen saknas på grund av felaktiga inställningar. Till exempel, på äldre TV -modeller, är monofärgereproduktion som standard inställd, vilket måste ändras till PAL- eller AUTO -lägen.

Om kanalerna inte uppstod efter anslutning av TV: n och set-top-boxen, är det värt att ansluta igen. När överföringen av kanaler plötsligt avbryts ligger problemet i att utföra tekniskt arbete på TV -tornet som överför signalen. Vissa kanaler försvinner indikerar en frekvensändring. I detta fall det är bättre att starta autosökning igen . Inget ljud uppstår när TV: n inte stöder stereo.

Att försöka återlämna ljudet är värt att använda en extra adapter.

Bild
Bild

I allmänhet, oavsett problemet, är det värt att börja lösa det med diagnostik . Först kontrolleras mottagarens funktionsförmåga. Detta kan göras genom att ansluta digitalboxen till en annan TV. Därefter måste du bedöma placeringen av kablarna - om de alla är i lämpliga kontakter. Det är vettigt att utvärdera ledningarna för mekanisk skada. Till exempel kan skav eller knäck dölja trasiga kontakter. Slutligen är det viktigt att dubbelkolla vilken signalkälla som är vald i huvudmenyn på TV: n.

Mer om hur du ställer in digitalboxen.

Rekommenderad: