CADENA Digitala Digitalboxar: Kanalinställning På Digitalboxar. Hur Ansluter Jag Dem Till Min TV På Rätt Sätt?

Innehållsförteckning:

Video: CADENA Digitala Digitalboxar: Kanalinställning På Digitalboxar. Hur Ansluter Jag Dem Till Min TV På Rätt Sätt?

Video: CADENA Digitala Digitalboxar: Kanalinställning På Digitalboxar. Hur Ansluter Jag Dem Till Min TV På Rätt Sätt?
Video: Instruktionsfilm Viasat fiber-tv 2024, April
CADENA Digitala Digitalboxar: Kanalinställning På Digitalboxar. Hur Ansluter Jag Dem Till Min TV På Rätt Sätt?
CADENA Digitala Digitalboxar: Kanalinställning På Digitalboxar. Hur Ansluter Jag Dem Till Min TV På Rätt Sätt?
Anonim

För närvarande blir digitala digitalboxar för TV allt populärare. Dessa enheter gör det möjligt att ta emot digitala tv -signaler och konvertera dem till analoga för senare visning på skärmen. Idag kommer vi att prata om en sådan teknik som tillverkas av CADENA -tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Set-top-boxar från CADENA är en nyhet på den ryska marknaden . Märkets produkter kännetecknas av sin relativt låga kostnad och avancerade funktionalitet.

Sådana konsoler är enkla stödja undertexter och text -TV , utfärdat från bekväm fjärrkontroll har ganska kompakta mått … Dessutom enheter av detta unga märke har ett speciellt alternativ som låter dig självständigt skapa en lista över dina favoritprogram.

Som regel ger sådana modeller möjlighet att skriva ett program till en speciell enhet. De är också utrustade med en mediaspelare, vilket gör det möjligt att vid behov läsa videor, foton, ljudinspelningar från andra enheter.

Bild
Bild

Laguppställningen

Idag tillverkar CADENA ett brett utbud av digitalboxar. De mest populära bland konsumenterna är flera modeller.

CDT-1711SB … Denna modell är tillverkad med en speciell MSD7T01 -processor från Mstar. Produkten har utformats för att acceptera markbundna fria kanaler. Men samtidigt, om du installerar en ny firmware, är det möjligt att konfigurera åtkomst till Internet -TV. Set-top-boxen levereras med en infraröd fjärrkontroll (dess handling kan spridas inom en radie på upp till 5 meter). Enheten är tillverkad i ett litet fodral, dess bredd är bara 14 centimeter. På framsidan finns en liten skärm och knappar för att byta TV -kanal, samt en kontakt för externa enheter och en statusindikator. På baksidan finns kontakter för antenner och utgångar. Strömförsörjningen är inbyggd i själva höljet.

Bild
Bild
Bild
Bild

CDT-100 . Modellen tillåter mottagning och översättning av signaler från gratis digital TV DVB-T2, medan den inte kan stödja och konvertera andra format. Produkten är utrustad med en högkvalitativ ALI3821P-processor, som tillåter bearbetning av alla nödvändiga signaler så snabbt och effektivt som möjligt. Precis som i den föregående versionen kommer modellen tillsammans med modellen att innehålla en infraröd fjärrkontroll. Enheten levereras med en liten extern strömförsörjning, och det finns ingen skärm. Det finns flera små ventilationshål på toppen av provet. Det finns också en strömindikator på fodralet, flera antennuttag.

Bild
Bild
Bild
Bild

CDT-1793 … Utrustad med Mstars MSD7T -processor är denna variant det optimala valet för digital -tv. Provet kännetecknas av det mest kompakta fodralet, den främre delen är tom, medan den bakre har kontakter för att placera antenner, en USB -port och utgångar. Strömförsörjningsenheten för utrustningen är extern. Med det praktiska multimediagränssnittet på enheten kan du lyssna på ljud från andra enheter, samt titta på foton och videor i hög upplösning. Modell CDT-1793 har ett alternativ för redigering av TV-kanaler, kan spela in TV-program. Och det ger också ytterligare funktioner som snooze -vy, automatisk avstängning och viloläge.

Bild
Bild
Bild
Bild

CDT-1632SBD . DVB-T2-formatet blir standarden för denna modell. Provet har också ett antal viktiga funktionella funktioner, inklusive att du kan spela in program på externa enheter, har en elektronisk TV -guide och text -TV. Produktens kropp är tillverkad av högkvalitativ plast. Det finns en liten display på toppen. En uppsättning med utrustningen innehåller en adapter, en AV -kabel, en fjärrkontroll och batterier till den. Konsolens totala vikt är bara 300 gram.

Bild
Bild

Hur ansluter och konfigurerar jag rätt?

För att digitalboxen från denna tillverkare ska kunna fungera fullt ut måste den vara det ansluta och konfigurera … Först måste du ansluta antennkabeln, eftersom mottagaren kommer att avkoda och bearbeta de signaler som tas emot av antennen och överförs från den till TV: n. Efter det bör du ansluta till skärmen. Ytterligare teknik beror på den specifika modellen av konsoler, eftersom de skiljer sig från varandra i några viktiga designfunktioner.

För anslutning av modell CDT-1711SB , där flera utgångar tillhandahålls samtidigt, är det önskvärt att ha en HDMI -kontakt på TV: n. Om den bara har RSA -ingångar måste du dessutom använda speciella "tulpaner", varav två tjänar till att överföra ljudsignaler, och en till kommer att behövas för att överföra bilden.

På äldre TV -modeller är endast SCART -ingång möjlig - i detta fall behöver du också en speciell adapter för "tulpaner".

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig anslut en TV-mottagare CDT-100 med den medföljande HDMI -utgången, som ger högsta bild på TV: n, då är det bästa alternativet att ansluta till utrustning som har en liknande kontakt. I sådana fall är det endast möjligt att använda lämplig kabel - oftast ingår den i enheten, men den kan också köpas separat i valfri elektronikbutik.

Om TV: n bara har en RSA -ingång måste du köp dessutom en signalomvandlare . Det är genom det som TV-mottagaren är ansluten. Ibland är denna modell ansluten med en antenningång.

Bild
Bild

Efter det följer prefixet ställa in … För att göra detta, kontrollera om anslutningen är korrekt. På TV: n väljs ett läge för visning, som måste motsvara anslutningstypen, det vill säga HDMI, SCART, AV. När du slår på den för första gången görs en automatisk sökning efter TV -kanaler.

För att en sådan autosökning ska kunna utföras bör landet och språket anges i inställningsfönstret (öppnas automatiskt). Och även där måste du välja funktionen "öppen kanal".

Därefter aktiveras kanalsökningen med knappen med samma namn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mottagaren skannar frekvensområdet och kan sedan lagra alla de kanaler som hittades. Inställningsmenyn stängs sedan automatiskt.

Sådana digitalboxar ger också manuell kanalsökning .… Oftast krävs det i de fall anslutningspunkterna ligger för långt från TV -tornet.

För att utföra manuell inställning måste du först använda en interaktiv karta (CETV) för att ta reda på den exakta frekvensen för sådan tv i regionen. Efter det, öppna menyn på enheten och hitta avsnittet "Sök efter TV -kanaler", där trycker de på alternativet "Manuell sökning" och anger värdet på frekvensbandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mottagaren skannar denna frekvens senare. Det kommer att upptäcka alla tillgängliga kanaler och sedan spara dem.

Se en översikt över Cadena CDT100.

Rekommenderad: