Hur Ansluter Jag Min PlayStation Till Min TV? Anslut PS4, PS3 Och PS2. Vilken Typ Av TV Behöver Du För Att Vända Sony PlayStation 4, 3 Och 2 Genom Tulpaner?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min PlayStation Till Min TV? Anslut PS4, PS3 Och PS2. Vilken Typ Av TV Behöver Du För Att Vända Sony PlayStation 4, 3 Och 2 Genom Tulpaner?

Video: Hur Ansluter Jag Min PlayStation Till Min TV? Anslut PS4, PS3 Och PS2. Vilken Typ Av TV Behöver Du För Att Vända Sony PlayStation 4, 3 Och 2 Genom Tulpaner?
Video: Playstation 4 (PS4) - Обзор 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Min PlayStation Till Min TV? Anslut PS4, PS3 Och PS2. Vilken Typ Av TV Behöver Du För Att Vända Sony PlayStation 4, 3 Och 2 Genom Tulpaner?
Hur Ansluter Jag Min PlayStation Till Min TV? Anslut PS4, PS3 Och PS2. Vilken Typ Av TV Behöver Du För Att Vända Sony PlayStation 4, 3 Och 2 Genom Tulpaner?
Anonim

Under de senaste 15 åren har datorer i stort sett ersatt spelkonsoler som den primära enheten för videospel, men denna omfördelning av inflytande beror på PC: s mångsidighet, som är lämplig för arbete och spel. När det gäller ivriga spelare tror många av dem fortfarande att bara en bra konsol kan ge fullt nöje av processen. Bland andra märken och modeller har olika versioner av Sonys PlayStation alltid ansetts vara en av de bästa på marknaden, och detta uttalande har inte tappat sin relevans än idag. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur du ansluter en Sony PlayStation till en TV.

Bild
Bild

Anslutningsfunktioner

Det fina med Sony PlayStation är att du kan ansluta den till din TV på olika sätt. På grund av detta du behöver inte en specifik TV -apparat för en specifik set -top -box - i de flesta fall kommer närvaron av åtminstone några kontakter på baksidan att låta dig ansluta konsolen till både den gamla och den nya TV: n . I vissa fall måste du dock köpa adaptrar separat, men de kommer fortfarande att kosta spelaren mycket billigare än att byta ut TV: n mot en mer modern modell.

Ur mekanisk synvinkel är proceduren för att ansluta en spelkonsol densamma för alla PS -versioner, men uppsättningen gränssnitt som är tillgängliga för anslutning utan ytterligare adaptrar kommer att vara annorlunda.

Bild
Bild

Så, presenterad redan 2006, men fortfarande på vissa ställen har den nuvarande PS3 en hel uppsättning tulpaner, medan PS4, som slog ut på marknaden först i slutet av 2013, ansluter endast via tulpaner via en adapter, eftersom den vid den tiden började ringa populariteten för den universella HDMI -kontakten. På samma gång en riktig sällsynthet - PS2 - dök upp redan innan utvecklingen av den första HDMI -standarden, så att ansluta den till en vanlig TV idag är inte alltid lätt - där slutar alla kablar i tulpaner.

Bild
Bild

Om du förväntar dig att ansluta konsolen till TV: n via en adapter måste du också ta hänsyn till att inte alla är lämpliga för en specifik PlayStation -modell. Den formella möjligheten att sätta in en kontakt i ett uttag betyder inte kompatibilitet. Så, en omvandlare som fungerar enligt principen "från HDMI till VGA" fungerar inte med PS4, även om uttagen verkar vara i ordning . När du köper en set -top -box och adapter i en specialbutik, tveka inte att ställa en fråga till konsulten angående kompatibilitet - detta hjälper till att undvika olika obehagliga överraskningar.

Bild
Bild

Sätten

De senaste PS -modellerna låter dig redan teoretiskt sett klara dig utan kablar, men ändå kan den maximala bildkvaliteten uppnås endast tack vare kabeln, synkronisering är också inställd genom den, och inte alla moderna TV -apparater hör redan till kategorin "smart". Med ett ord kommer vi definitivt att behöva en sladd, och den japanska tillverkaren låter dig mycket vänligt välja ett av de många alternativen, tack vare vilket du kan ansluta till en TV som fortfarande kan visa en bild.

HDMI . Denna standard har ansetts vara den mest relevanta kabelmetoden för att ansluta en digitalbox till en TV i många år. Varje modern TV måste ha en sådan kontakt. Metoden är bra genom att både bild och ljud överförs över en kabel, och bilden visas i maximal kvalitet och utan frysningar. I moderna PlayStations ingår den nödvändiga kabeln i paketet.

Bild
Bild

HD / AV . Detta anslutningsalternativ är ett värdigt alternativ till ovan beskrivna metod med HDMI - åtminstone bör bilden också vara av hög kvalitet och inte sakta ner. En annan sak är att den nödvändiga kabeln aldrig ingår i konsolens leveransset, så i alla fall måste du köpa den separat. Observera att inte alla TV -apparater har rätt kontakter, vare sig det är gamla eller nyare modeller, så slösa inte dina pengar förrän du är säker på att denna anslutningsmetod är rätt för dig.

Bild
Bild

RCA . Om den tidigare kabeln såg ut som tulpaner, så är det här i sin klassiska form. För moderna TV -modeller är detta format kanske redan föråldrat - även om motsvarande kontakter bevaras blir bilden uppriktigt halt. En annan sak är att de gamla TV -modellerna verkligen skärptes för detta signalöverföringsformat, och a priori inte hade en imponerande bild av vår samtida, så det borde inte vara betydande snedvridningar där. PS3 -kit levereras som standard med tulpankablar, så konsolens ägare kan prova denna anslutning gratis.

Bild
Bild

S-video . Idag är detta redan ett så föråldrat sätt att ansluta till en TV att den bara används för att fungera med äldre TV -modeller, och av samma logik verkar denna standard inte rimlig att använda med den relativt nya PS4. Det är helt enkelt inte möjligt att uppnå mer eller mindre bra bildkvalitet från en sådan kontakt - den här standarden var mycket populär på 90 -talet av 1900 -talet och har sedan dess inte utvecklats, utan har gett vika för nyare standarder, så kvaliteten kommer att vara lämpligt. Av uppenbara skäl kommer en sådan sladd inte att ingå i standardutrustningen för vare sig en digitalbox eller en ny TV, men det blir inte lätt att köpa den separat, eftersom den inte har varit efterfrågad på länge. För att vara ärlig, idag finns det här alternativet i lager när konsolens ägare inte vill köpa en ny TV till dacha eller byn, men han är redo att ta med sig PS på sådana resor.

Bild
Bild

Scart . Detta är en analog av det fortfarande relativt bra RCA -gränssnittet, men det är mindre vanligt och ger en märkbart lägre kvalitet, det vill säga att likheterna i kontakterna bara ligger i att utrustningen alltid har antingen RCA eller Scart, men inte båda genast. Idag är detta ett mycket sällsynt anslutningsalternativ som inte ger högre kvalitet än den föråldrade 480p.

Bild
Bild

VGA . En annan kommer från det avlägsna förflutna, som oftast är förknippad med anslutning till en gammal datorskärm, men i själva verket var ett sådant uttag på en gång typiskt för vissa TV -apparater. Detta är mycket sällsynt i vår tid, men om andra lösningar inte är lämpliga måste du ta både kabeln själv och adaptern, eftersom det helt enkelt inte finns någon motsvarande utgång på konsolhuset.

Bild
Bild

Anpassning

Om du gick på det mest korrekta sättet och ansluter via HDMI, anslut först nätsladden till konsolen och anslut den till ett uttag. Om enheten fungerar och allt är i ordning tänds den röda lampan - anslut sedan HDMI -kabeln till motsvarande kontakter på TV: n och konsolen . Efter lyckad anslutning hörs ett karakteristiskt klick. Att ställa in skärmen ytterligare är extremt enkelt - med hjälp av TV: ns fjärrkontroll väljer du HDMI -uttaget som signalkälla, du kan installera alla spel och spela.

Det är svårt att förväxla HD / AV -kabeln med något annat, eftersom det i slutet av en sladd kommer att finnas fem kontakter samtidigt, varav några smärtsamt liknar vanliga tulpaner.

Bild
Bild

Var och en av dem måste vara ansluten till rätt uttag, men för enkelhets skull är varje plugg inte bara betecknad med bokstav, utan också med färgmarkering - detta är en logisk uppgift på dagisnivå. Om du är intresserad är L den vänstra kanalen för ljudsignalen, R är den högra och de tre andra är ansvariga för att överföra bilder i utmärkt kvalitet.

Bild
Bild

RCA - igenkännbara tre runda kontakter i vitt, gult och rött, men utan ytterligare breda kontakter . Precis som med HD / AV är de speciellt märkta med olika nyanser för att göra det svårt att blanda ihop uttagen vid anslutning. Som med ovanstående standard är den röda kontakten rätt ljudkanal, den vita kontakten är vänster och endast den gula kontakten är ansvarig för videosignalöverföringen.

S -Video - en karakteristisk kontakt med en tjock rundad "omkrets" och flera spikar inuti den , som kan orsaka mycket nostalgi för de människor som fortfarande minns "gamla dagar". Färgkodning finns inte alltid på sådana "primitiva" tulpaner, så du måste vara mer försiktig med bokstavsbeteckningarna. Ledningarna sätts bara in i den avstängda TV: n, vi slår på antidiluviansk enhet efter. Det finns ingen anledning att hoppas att en sådan teknik kommer att avgöra själva anslutningen, så du måste beväpna dig med en fjärrkontroll och förklara för henne vilken signalkälla vi vill visa på skärmen.

Bild
Bild

Bland allt som vi övervägde ovan är Scart ett sätt att ansluta, där man annars, som man säger, måste "dansa med en tamburin" tills tekniken börjar fungera normalt.

En sådan kabel levereras inte bara med konsolen - i princip är den inte ens utrustad med en utgång av en sådan standard, så du måste köpa en speciell adapter som ansluts till en AV -utgång . Subtiliteten i anslutningen ligger i det faktum att det finns flera pluggar, men utvecklarna av standarden störde inte att markera dem på något sätt, så du måste peta slumpmässigt tills ett acceptabelt resultat uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning via VGA är i allmänhet en speciell upplevelse i en spelares liv, eftersom själva standarden är utformad för att överföra endast en videosignal och ljudet förblir någonstans bakom kulisserna. Problemet är naturligtvis löst, men då behövs inte en adapter, utan en omvandlare - efter att ha fått en sammansatt signal från konsolen visar den bilden på TV -skärmen, men för ljud kommer oberoende hörlurar eller ett ljudsystem att måste anslutas till ett speciellt uttag på omvandlaren. Adapter som HDMI -VGA kan anta en separat USB -kontakt för ström eller klara sig utan det - för PlayStation är det oftast inte viktigt . Samtidigt svär ibland en gammal TV eller bildskärm som ringer insignalen utanför dess räckvidd - det betyder att enheten helt enkelt inte drar 1080p. Det finns bara en väg ut: helt återställa konsolinställningarna och konfigurera om den till 720p - bilden blir inte densamma, men du kommer att kunna spela åtminstone på något sätt.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det händer att du gjorde allt till synes korrekt, men TV: n ser inte digitalboxen, det finns inget ljud eller bild. Faktum är att detta ännu inte är en anledning att bli upprörd eller ringa en mästare - det finns flera anledningar till att sådana "knep" är möjliga, och alla elimineras även av en nybörjare hemma. Om du av någon anledning ändrade anslutningskabeln, bli inte förvånad över att konsolen inte ansluter - TV: n förstår helt enkelt inte att det här är samma enhet som redan har konfigurerats helt . Experter rekommenderar att du utför en fullständig återställning av konsolen - åtminstone när det gäller PS3 fungerar det nästan alltid. Håll startknappen intryckt i tio sekunder tills enheten piper två gånger - efter det kan du försöka ansluta igen.

Ovan har vi beskrivit konsekvenserna av att byta kabel, och trots allt ändras sladdarna av en anledning - med tiden kan de slits ut och försämras och defekta kopior fungerar inte inledningsvis.

Bild
Bild

Om digitalboxen fortfarande inte slås på efter att den tappats kan det vara så att problemet ligger i själva kabeln, särskilt om den inte är ny . Att utföra en fullvärdig diagnos i detta fall är lite svårare-du behöver antingen en speciell enhet eller en annan digitalbox för att försöka ansluta den via samma sladd. Du kan försöka lösa problemet slumpmässigt, med tanke på att kabeln är skadad och köpa en annan av samma.

Ofta vill TV: n helt enkelt inte byta till själva den anslutna konsolen - detta framgår av fortsättningen av sändningen av TV -kanalen istället för att ladda systemgränssnittet . Detta problem löses i allmänhet väldigt enkelt - du behöver bara ta upp fjärrkontrollen och manuellt växla till att visa signalen från kontakten som PlayStation är ansluten till. Ovan såg vi att konsolen i teorin kan anslutas till nästan vilken som helst ingång, så välj bara den du valde att ansluta från menyn.

Bild
Bild

Det är också möjligt att ett helt sorgligt alternativ är när själva PS helt enkelt inte fungerar för dig . Om en speciell indikator på fodralet inte tänds råder det ingen tvekan om det. Erfarna människor rekommenderar vanligtvis att inte försöka reparera set -top -boxen själv - det är bättre att kontakta butiken där du köpte den eller ett auktoriserat servicecenter.

Rekommenderad: