Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min Dator? Instruktioner För Att Ansluta En Bio Med En Subwoofer Till En Bärbar Dator Och PC Via HDMI Eller Tulpaner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min Dator? Instruktioner För Att Ansluta En Bio Med En Subwoofer Till En Bärbar Dator Och PC Via HDMI Eller Tulpaner

Video: Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min Dator? Instruktioner För Att Ansluta En Bio Med En Subwoofer Till En Bärbar Dator Och PC Via HDMI Eller Tulpaner
Video: Hur du ansluter din dator till SMART Board 2024, Mars
Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min Dator? Instruktioner För Att Ansluta En Bio Med En Subwoofer Till En Bärbar Dator Och PC Via HDMI Eller Tulpaner
Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min Dator? Instruktioner För Att Ansluta En Bio Med En Subwoofer Till En Bärbar Dator Och PC Via HDMI Eller Tulpaner
Anonim

För maximal nedsänkning i filmvisningsprocessen kan du inte klara dig utan ett funktionellt ljudsystem. Moderna hemmabiosystem ger utmärkt ljudkvalitet, inklusive specialeffekter (explosioner, skottlossning och mer). Ibland räcker det inte med de inbyggda högtalarna eller anslutna högtalarna när du spelar musik, filmer och tv-serier på en dator. I detta fall rekommenderas att du använder ett hemmabiosystem som högtalarsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Genom att ansluta en hemmabio till en dator får användaren följande fördelar

  • För många spelare spelar ljud en stor roll . Surround, högt och klart ljud skapar en speciell atmosfär och lyfter spelglädjen till nästa nivå.
  • Om TV: n är ur funktion kan bilden visas på datorskärmen . En utmärkt ersättning tills utrustningen repareras eller byts ut.
  • När du ansluter datorn till det globala nätverket du kan titta på filmer, tecknade serier, tv -serier och annat videoinnehåll, uppskatta det nya ljudet .

Med en TV och hemmabio kan du förvandla din dator till en spelkonsol.

Visa bilden på en plasma, anslut en gamepad till din dator och spela dina favoritspel på den stora skärmen. Detta är en bra tid för hela familjen . Hemmabioutrustning kan variera beroende på tillverkare, modell och prissegment. Som en nackdel med detta alternativ för anslutning av utrustning kan man notera biosystemets stora storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsalternativ

Det finns flera alternativ för att ansluta en hemmabio till en dator, beroende på konfiguration och hur användaren ska använda utrustningen.

  • I det första fallet en bärbar eller stationär dator används som källa till ljud och bild. Högtalare och en TV är anslutna till den.
  • Det andra alternativet är Datorn är synkroniserad med akustiken.

Låt oss överväga varje metod mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

№1

En förstärkare behövs för att möjliggöra ljud genom biografens akustik. I de flesta fall används den medföljande DVD -spelaren som den. Detta element kan också monteras i en högtalare (specialmodul eller subwoofer). Anslutningsprocessen kommer att vara så här.

  • När du använder en DVD -spelare utrustad med RCA -kontakter går synkroniseringen genom tulpanerna . Eftersom datorn har 3,5 mm -kontakter är en adapter oumbärlig.
  • MiniJack -kontakten (3,5 mm) måste placeras i uttaget finns på ljudkortet eller datorns moderkort.
  • RCA -kabeln (tulpaner) ansluts till ljuduttagen på en DVD -spelare eller annan förstärkare . I de flesta fall kallas de AUDIO IN eller AUX IN, beroende på modell. Akustiken är ansluten till spelaren via lämpliga uttag.
  • Nu måste du konfigurera överföringen av videosignalen från datorn till TV -skärmen . Experter rekommenderar att du ansluter via HDMI. Genom att använda denna typ av kabel kan bildkvaliteten bibehållas så mycket som möjligt. Om det inte finns någon HDMI -port på en eller båda enheterna som du parkopplar kan du välja de andra alternativen - VGA, DVI eller DisplayPort.
  • Om portarna på datorn och TV -skärmen inte matchar måste du använda adaptrar … Det är enkelt att hitta rätt enhet. De säljs i en mängd olika elektronikbutiker. Innan du köper måste du bestämma exakt vilka adaptrar som behövs och i vilken mängd.
  • Synkronisering är enkelt . Å ena sidan är kabeln ansluten till TV: n och å andra sidan till kontakten på datorns grafikkort eller moderkort (bärbar dator). Om utrustningen är avstängd, slå på den och kontrollera signalen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

№2

I detta fall är endast akustik ansluten till datorn. De flesta moderna hemmabiomodeller har ett 5.1 -ljudsystem. För att synkronisera det med en dator måste ljudkortet ha nödvändiga kontakter. Användaren kan behöva 4 3,5 mm till RCA -adaptrar. Därefter måste du använda dessa kablar för att ansluta utgångarna på datorn eller den bärbara datorn med ingångarna på förstärkaren. För att göra jobbet korrekt måste du veta den exakta betydelsen av varje kontakt. För att hjälpa användare använder tillverkarna specialsymboler:

  • R (höger - vilket betyder "höger" på engelska) och L (vänster - vilket betyder "vänster") . Dessa kontakter motsvarar utdata på datorn och är vanligtvis färgade gröna.
  • FR (Fram höger - fram höger) och FL (Fram vänster - fram vänster) - anslutning till det svarta uttaget bak.
  • SR -portar (höger sida) och SL (vänster sida) - anslutning till den grå hamnsidan.
  • Subwoofern såväl som centerhögtalaren är anslutna till den orange porten . Följande symboler kan visas bredvid den: SUB, C (CEN), S. W, C. E.

Om din ljudkortsmodell saknar några portar kan du ansluta ett 5.1 -högtalarsystem, men i detta fall är vissa högtalare inaktiva. Anslutningsfärgerna som beskrivs ovan kanske inte matchar. I det här fallet måste du noggrant studera bruksanvisningen för ljudkortet. I den hittar du information om syftet med kontakterna.

Efter att du har anslutit akustiken till datorn, slå på ljudfilen och kontrollera ljudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

När synkroniseringen är klar måste du utföra en enkel installation för att utrustningen ska fungera korrekt . I datorns driftsparametrar bör du ange den nya utrustningen för reproduktion, välja akustik med en 5.1 -konfiguration istället för det gamla stereosystemet. Normalt används Realtek Manager för att konfigurera ljudhårdvara.

Du kan också använda andra program. I vissa fall kan konfigurationen göras med verktygen i Windows -operativsystemet.

Det finns en högtalarformad ikon i aktivitetsfältet i nedre högra hörnet. Högerklicka på den och i menyn som öppnas, hitta objektet som är ansvarigt för uppspelningsenheter. Öppna fönstret och på den första fliken, bland listan över enheter, välj den du vill använda. Genom att högerklicka på namnet på högtalarsystemet ser du att datorn erbjuder att slå på / stänga av utrustningen samt göra inställningar. I inställningsmenyn kan användaren testa ljudåtergivningen genom de nya högtalarna och subwoofern.

När operationen är klar måste du klicka på "OK" -knappen och efter "Apply". Om allt görs korrekt kommer ljudsignalen att sändas via hemmabion . Du kan använda equalizern för att justera ljudkvaliteten. Högtalarnas position påverkar också ljudet. Prova att flytta eller expandera några av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förare behövs

För att få ljudkortet att fungera installeras ett speciellt program som kallas en drivrutin på datorn. Med sin hjälp förstår skratt användarens kommandon och känner igen de anslutna enheterna. Om signalen inte kommer genom högtalarna vid anslutning av ny musikutrustning kan problemet bero på en föråldrad drivrutin eller saknas.

Efter att operativsystemet har installerats om måste drivrutinen installeras om. När du köper ett ljudkort måste en skiva med programmet inkluderas, eller tillverkarna anger en länk där du kan ladda ner det. Föraren måste uppdateras regelbundet. Om programvaran inte har uppdaterats på länge rekommenderas att du helt tar bort den och installerar om den. Varje ljudkortversion har sin egen drivrutinsversion.

Du kommer att lära dig hur du ansluter din hemmabio till din dator i följande video.

Rekommenderad: