Ansluta En Bildskärm Till En Digitalbox: Hur Ansluter Du En Bildskärm Till En Digital Set-top-box Och Hur Kan Du Göra En TV Ur Den?

Innehållsförteckning:

Video: Ansluta En Bildskärm Till En Digitalbox: Hur Ansluter Du En Bildskärm Till En Digital Set-top-box Och Hur Kan Du Göra En TV Ur Den?

Video: Ansluta En Bildskärm Till En Digitalbox: Hur Ansluter Du En Bildskärm Till En Digital Set-top-box Och Hur Kan Du Göra En TV Ur Den?
Video: How to connect Set top box in a computer monitor - use HDMI to VGA Cable - HD satellite receiver 2024, Maj
Ansluta En Bildskärm Till En Digitalbox: Hur Ansluter Du En Bildskärm Till En Digital Set-top-box Och Hur Kan Du Göra En TV Ur Den?
Ansluta En Bildskärm Till En Digitalbox: Hur Ansluter Du En Bildskärm Till En Digital Set-top-box Och Hur Kan Du Göra En TV Ur Den?
Anonim

TV har länge varit ett av de viktigaste, om inte de viktigaste tekniska medlen i nästan alla hem. Men även tv -industrin gör stora framsteg - digital -tv, internet -tv, olika nya format har dykt upp, vilket ger ännu fler multimediamöjligheter . Av denna anledning hänger tekniken ibland inte med framstegen, och du vill inte alltid köpa en ny TV för någon funktion.

Sedan måste du försöka göra en TV med en bildskärm och en digitalbox. Låt oss försöka ta reda på vad det är, för att förstå vad som krävs för att ansluta en bildskärm till en digitalbox och hur man gör detta med olika kontakter med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kontrollerar jag kompatibilitet?

Det bör förstås att tillgängligheten av en LCD-skärm från en dator, kablar och själva TV-boxen inte kommer att räcka för att helt enkelt skapa en enhet för att titta på TV. Faktum är att alla dessa element måste vara kompatibla så att de kan anslutas till varandra . Kärnan i testet kommer att vara att du måste kontrollera att det finns lämpliga kontakter, beroende på vilken typ av anslutning du har valt på skärmen och på digitalboxen.

Huvudproblemet kan vara att du antingen har en gammal bildskärm eller en gammal tuner i lager . På grund av detta kan enheter ha helt olika portar och det är nästan omöjligt att hitta en enda gemensam. Då blir det möjligt att köpa en sådan adapter. Vanligtvis, med deras hjälp, är det möjligt att ansluta bildskärmen till en digital set-top box som DVB T2. Denna adapter låter dig också ansluta SCART- och VGA -kontakter och andra . Naturligtvis kommer det inte att finnas några besvär alls om du har en bildskärm och en mottagare som släpptes under ungefär samma period. Sedan kan vi med ganska stor sannolikhet säga att ungefär samma kontakter kommer att installeras i teknik. Innan du ansluter tunern till monitorn bör du därför tänka på vilka gränssnitt du kommer att använda för att implementera anslutningen: genom tulpaner eller något nyare.

Det bör också beaktas att inte alla kontakter samtidigt kan överföra ljud och video. Det bästa alternativet då skulle vara en kontakt som heter HDMI. Och det enklaste sättet skulle vara att köpa i ett specifikt fall, om det behövs, en datoradapter för att ansluta till en bildskärm från en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Om det finns en gratis PC-bildskärm tillgänglig och du bara vill köpa en set-top-box kan du välja en hybridversion av den digitala tunern som är utrustad med HDMI- och VGA-kontakter. Om designen också innehåller de så kallade tulpanerna är det möjligt att ansluta högtalare dit . Men då har du verkligen mycket tur, för framför dig finns en universell lösning som är kompatibel med olika typer av tv -utrustning. Men detta händer inte så ofta.

Oftare finns det en situation när ett anslutningsschema i praktiken implementeras, där gränssnitten inte matchar . Sedan kan du köpa speciella adaptrar som finns i alla butiker som specialiserat sig på försäljning av elektroniska enheter eller på kinesiska onlinesidor. Förresten, även mycket specifika och oväntade kombinationer av adaptrar kan hittas på den senare. Och ett antal omvandlare är i allmänhet fullvärdiga enheter som har en speciell tavla inuti som kräver elektricitet för att fungera. Och andra har en annan funktion - en separat ljudsignalutgång med en speciell extra tråd.

Bild
Bild

En annan metod som gör att du kan ansluta en digitalbox till en långvarig bildskärm är användningen av YPbPr- eller SCART-uttag, som kan fungera med en analog signal. Men då måste du ha en AV till VGA -signalomvandlare till hands. Du bör också vara uppmärksam på en sådan aspekt som anslutningskabelns längd. Det bör här komma ihåg att antenntrådens längd har en signifikant effekt på signaldämpningen. Och för kablar som fungerar som en anslutning mellan skärmar och en T2 -tuner finns det vissa standarder:

  • VGA - högst 300 centimeter;
  • DVI - högst 10 meter;
  • HDMI - högst 500 centimeter.

Om displayen är tom eller om ett felmeddelande visas efter att alla kablar har anslutits och enheterna är anslutna till elnätet betyder det att en av enheterna inte fungerar korrekt eller att kabeln som används i något område inte är lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

VGA

Om vi pratar om VGA -ingången ger den bildöverföring till bildskärmen från externa enheter. I grund och botten användes den tidigare beskrivna typen av kontakter för att ansluta en bildskärm till en dator tills den slängdes ut från marknaden av nyare HDMI- och DVI -kontakter . Denna typ av gränssnitt kommer att efterfrågas bland ägarna av utrustning, som redan är allvarligt föråldrad. Detta kommer att vara den största fördelen med VGA -kontakten - kompatibilitet med gamla utrustningsmodeller.

Bild
Bild

HDMI

HDMI är det mest populära alternativet idag. Nästan alla nya enheter som är anslutna till ljud- och videoströmmar är utrustade med den . Den håller hög kvalitet på den överförda informationen. Dess starka sida är att den tillåter överföring av inte bara video, utan också ljud samtidigt utan några förseningar.

Bild
Bild

USB

Denna kontakt hör också till kategorin multifunktionell, eftersom den är installerad i utrustning för en mängd olika ändamål: flash -enheter, smartphones, MP3 -spelare, kameror och webbkameror . Dataöverföringshastigheten i detta gränssnitt beror på vilken version av gränssnittet som används - 2.0, 3.0 eller 3.1.

Naturligtvis, ju högre version, desto bättre . Nästan alla moderna versioner av mottagare har ett gränssnitt version 3.0, som TV -apparater. Det är sant att gränssnittet i fråga inte kan användas för att ansluta en bildskärm, eftersom det inte finns någon möjlighet till bildöverföring här. Det är sant att du kan ansluta högtalare genom den.

Bild
Bild

DVI

Anslutningen av DVI-typ är en något moderniserad version av VGA-standarden, men detta gränssnitt gör det möjligt att utföra enbart videoöverföring. Men för att överföra ljud behöver du en extra kabel och kontakt. Portar som DVI och HDMI anses vara ömsesidigt kompatibla, så att användaren kan kombinera dem för att uppnå både ljud och videoöverföring.

För att genomföra denna uppgift måste du naturligtvis använda speciella adaptrar.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Låt oss nu försöka ta reda på hur du konfigurerar anslutningen av en bildskärm och en digitalbox så att du kan använda dem som en TV. Låt oss överväga denna process steg för steg. Det första steget är att ansluta digitalboxen till en signalkälla av TV-typ. Detta kan göras på flera sätt, beroende på egenskaperna hos den utrustning som används:

  • vi ansluter den köpta externa antennen till motsvarande kontakt;
  • om en smart set-top-box eller en kabelanordning är ansluten, ska internetkabeln sättas i Ethernet- eller LAN-kontakten.

I nästa steg, beroende på vilken typ av kabel som används - HDMI, VGA eller DVI, bör du ansluta bildskärmens videoutgångar och digitalboxen. Om du ansluter en äldre bildskärm kan du använda tre färgkablar och ibland sex. De kallas också "tulpaner". Varje kabel ska anslutas till en kontakt med motsvarande färg.

Bild
Bild

En viktig punkt bör nämnas här - för att förverkliga kompositkablarnas kapacitet är de anslutna till en digitalbox som har lämpliga kontakter . I det tredje steget måste du ansluta strömkabeln till digitalboxen och sedan ansluta den till elnätet. Efter det kan du se välkomstmenyn på bildskärmen. Men ytterligare inställningar reduceras till en specifik enhetsmodell. Men generellt sett måste vi välja lämplig TV -signalkälla.

När den är vald, tryck på OK -knappen för att växla bildskärmen till det här läget. Du kan nu se en bild, som dock med stor sannolikhet visas felaktigt eller flimrar . Det här är bra, eftersom det finns några justeringar som ska göras. Om det inte finns någon bild på monitorn finns det bara två skäl till detta.

Den första kan vara att monitorn helt enkelt inte stöder HDCP. Om kompatibilitetskontrollen hoppades över eller utfördes felaktigt kan detta med stor sannolikhet vara problemet.

Bild
Bild

Den andra orsaken kan vara ett fel på adaptern eller själva kabeln. Om möjligt kan du försöka byta ut kabeln eller ansluta till en annan bildskärm . Om det hjälpte att byta enhet måste du köpa en ny kabel eller använda en annan bildskärm. Låt oss nu gå direkt till installationen så att enheten visas så korrekt som möjligt. Öppna först inställningarna för digitalboxen, varefter du ska hitta objektet "Skärminställningar". I set-top-boxar som körs på olika versioner av Android-operativsystemet finns det här objektet i avsnittet "Inställningar" i "Skärmformat". Om gränssnittet för digitalboxen är gjort på engelska bör du hitta objektet Display Settings.

Nu bör du välja "Uppdateringsfrekvens ". Normalt är standardvärdet 50 Hertz. Men problemet är att det ofta orsakar obehagligt flimmer eller skärmflimmer. I vårt fall måste vi ändra detta värde till 60 Hertz. Du bör också välja "Skärmupplösning". Du kan ta reda på vilken upplösning din bildskärm har på lådan från enheten eller i bruksanvisningen. Om du inte har dem kan du hitta den perfekta upplösningen för din bildskärm med hjälp av den elementära urvalsmetoden. Detta slutför installationen och låter dig njuta av din TV -bild på din bildskärm.

Sammanfattningsvis det ovanstående bör sägas att anslutning av en bildskärm till en digitalbox kan kallas en ganska enkel process som även en tekniskt oerfaren person kan utföra. Det är sant att det fortfarande är nödvändigt att ha viss teknisk kunskap. Vi pratar om exakt vilka kontakter, kablar och adaptrar som finns.

Bild
Bild

Dessutom bör du veta vilken typ av anslutningsgränssnitt utrustningen stöder, vad du har i lager, förstå inställningarna och funktionerna för den befintliga utrustningen. I det här fallet kommer det att vara möjligt att ansluta valfri set-top-box till nästan vilken bildskärm som helst, när den släpps, utan några speciella problem och tidsutgifter.

Rekommenderad: